breguet Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 03.10.07, 14:24 Czy są jacyś Rodzice, których dzieci chodzą do przedszkola na ul. Grottgera? Będę bardzo wdzięczne za wszelkie opinie i informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radislaw Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 19.10.07, 22:02 czy są rodzice, których dzieci chodzą do przedszkola Pod gwiazdkami przy ul. Szafera 2 na Dąbiu. Zapisałem tam swoją córkę i teraz żałuję. Chciałbym poznać opinię innych. Odpowiedz Link Zgłoś
aniesiak Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 20.10.07, 22:19 Witam!!!! Czy ktoś może coś napisać na temat Przedszkola nr 33 /ul.Rżącka, Piaski Stare/??? Odpowiedz Link Zgłoś
marianna3210 Kliny i Swoszowice Kraków !!! 31.10.07, 18:41 Witam, moge polecic nowo otwarte przedszkole w okolicach Klin i Swoszowic, ktore nazywa sie Akademia Malucha Słoneczny Kąt, wiecej informacji na stornie: www.slonecznykat.edu.pl/strona- glowna/ Pozdrawiam, mama przedszkolaczka Odpowiedz Link Zgłoś
marianna3210 Re: Kliny i Swoszowice Kraków !!! 31.10.07, 18:43 link jeszcze raz, mam nadzieje ze tym razem bedzie dzialal: www.slonecznykat.edu.pl/strona-glowna/ Odpowiedz Link Zgłoś
grzeio75 Przedszkole nr 80 ul. Kotlarska 13.12.07, 13:30 Coś mało wypowiedzi. Podbijam wątek Mój syn chodzi od grudnia do 80-tki na Kotlarską. Odpowiedz Link Zgłoś
kasbitt Re: Przedszkole nr 80 ul. Kotlarska 13.12.07, 15:03 POWIEDZ PROSZE JESTESCIE BARDZO ZADOWOLENI???? ZASTANAWIAM SIE WLASNIE NAD TYM PRZEDSZKOLEM NA UL.KOTLARSKIEJ EWENTUALNIE NA UL.DEKERTA. JEST COS CO WAM NIE ODPOWIADA W TYM PRZEDSZKOLU? Odpowiedz Link Zgłoś
grzeio75 Re: Przedszkole nr 80 ul. Kotlarska 16.01.08, 15:23 hej, czy jestem bardzo zadowolona? hm... nie bardzo, jak dla mnie za mało chodzą na spacery. Mój synek chodzi do tego przedszkola od grudnia, który przechorował i tak w sumie chodzi ciągiem od stycznia br. Niestety nie był jeszcze ani razu na spacerze, pogoda piękna i siedzą w przedszkolu. Tłumaczę to sobie tym, że najpierw był bal przebierańców, a teraz przygotowują się do Dnia Babci i Dziadka. Zobaczymy jak będzie dalej. Płakał kilka razy i raz przy rozstaniu, a teraz jest już bardzo dobrze. Szybko się zaadoptował i jest ok. Zajęć plastycznych mają bardzo dużo co widać w szatni a jutro (18.I) odwiedzi ich teatr chyba Stary - nie pamiętam. Panie kładą duży nacisk na samodzielność i dyscyplinę. Mój będzie "powtarzać" rok to może się spotkamy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bastucha Przedszkola ul. Lili Wenedy i ul. Żywiecka 13.01.08, 14:06 Jakieś informacje dot. przedszkoli: Przedszkole Samorządowe Nr 95 im. Kornela Makuszyńskiego ul. Żywiecka 24 oraz Samorządowe Przedszkole Nr 35 przy ul. L.Wenedy 7 (prokocim nowy) Nie wiem na które się zdecydować i proszę o pomoc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
majowa-mama przedszkola na Bronowicach 13.01.08, 20:54 czy możecie podzielić się Waszymi opiniami co do przedszkoli: 137 ul. na Błonie lub 77 na ul. Jadwigi z Łobzowa ewentualnie Rainbow też na Bronowicach dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
blackolive Kaków, prywatne przedszkole nr 4- ul. zamiejska; 17.01.08, 10:17 Wszystich rodzicow, ktorych dzieci uczeszcaja do tej placowki prosze goraco o opinie!!! i rowniez tych, ktorzy cos o tym przedszklu slyszeli. Jesli to mozliwe to jeszcze o samorzadowym przedszkolu na ul.zachodniej i na ul.strakowej. pozdrawiam i z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
magdaxyz Re: Kaków, prywatne przedszkole nr 4- ul. zamiejs 08.02.08, 12:04 jesli chodzi o przedszkole mieszczace sie w budynku graniczacym z ul.Kobierzynską ( kolorowy płot) -szczerze odradzam . przypadkowo rozmawialm z dziewczyna ktora pracowala tam w grupie maluchow. A mieszkam niedaleko ic sama szukam przedszkola dla dziecka -miejsc do jedzenia mniej niz dzieci - gdyby grupa byla w komplecie brakowaloby miejsc przy stole , dzieci spiace sa w tej samej sali co te ktore nie lezakuja (maluchy!) ,tylko musza byc spokojnie(!) i cichutko, gdy dzieci bardzo rozrabialy panie wlaczaly im muzyke- "lekkie techno"(!) - NAPRAWDE NIC NIE WYMYSLILAM POWTRZAM TYLKO CO USLYSZLAM OD BYLEJ OPIEKUNKI....dane sprzed roku ,ale jesli dyrekcja ta sama a pewnie tak - to pewnie tez zmian nie ma ,wiem tylko ze zwiekszaja grupy ( wtedy bylo 18dzieci) bo jest zapotrzebowanie. po za tym opiekunki tzw pomoce bez wyksztalvcenia pedagogicznego bo nie musze miec - ogolnie zgroza. niestety podobno przedszkola prywatne nie sa tak kontrolowane przez kuratorium jak publiczne a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
luca123 Re: Kaków, prywatne przedszkole nr 4- ul. zamiejs 12.02.08, 15:01 Cześć. Czy może są rodzice, których dzieci uczęszczają do tego przedszkola i podzielą się swoją opinią. Jeżeli można wiedzieć to gdzie Pani zapisała swoje dziecko? Zapisałam tam dziecko, ale to w razie gdyby nie dostał się do państwowego przedszkola, nie jestem zachwychcona tą salą dla maluchów, rzeczywiście jest bardzo mała i nie wyobrażam sobie jak dzieci tam mogą spać gdy inne sią bawią. Mnie przekazano informację, że grupa liczy 15 dzieci. Proszę jeszcze o inne informacje o tym przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaxyz Re: Kaków, prywatne przedszkole nr 4- ul. zamiejs 13.02.08, 11:01 Jeszcze nie zapisalam ,moja mała w lipcu skonczy 3 lata ,dlatego tez szukam opinii o okolicznych przedszkolach ,tyle ze ja myslalam o publicznych Twardowskiego i Słomianej , Na Słomiana chodza znajome dzieci i nie jest tam żle. Na Twardowskiego nikt znajomy sie nie dostał. A te była opiekunke-pomoc ,spotkałam gdy szukałam niani dla coreczki . Dziewczyna miła ,ale w ogole nie zdawala sobie sprawy ze to co mowi nie spodoba sie zadnemu rodzicowi. Aha a jeszcze zapomnialam dodac ze przez pewein czas sam prowadzila grupę maluchów ( bo nie bylo personelu)... Napisalam to, bo wydaje mi sie ze takie sprawy nalezy opisywac ,ale nie znam tez zadnego dziecka z tamtego przedszkola i sama chetnie poczytalabym cos wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
imamak Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 17.01.08, 18:56 Witam!!! Czy ktoś ma jakąś wiedze na temat przeszkola Bajkowe królestwo, Piotrus Pan lub Domowe przedszkole na pachońskiego?? Prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
ysabella70 Modrzejewskiej,Stachiewicza,Jarem y-AZORY- 17.01.08, 19:44 Jak w temacie ,prosze o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkakai1 Re: Przedszkole 121 ul.Stachiewicza- polecam 17.01.08, 19:57 Moja córa chodzi do tego przedszkola i jesteśmy bardzo zadowolone. Długo zastanawiałam się które wybrać. Pod blokiem mam trzy przedszkola, ale to na Stachiewicza wydało mi się najlepsze ( mimo, że to cztery przystanki od naszego domu). Budynek wygląda niezbyt dobrze, plac zabaw również, ale kadra pedagogiczna, w grupie córki jest profesjolana. Nie mam nic do zarzucenia. Do grudnia dzieci były już w teatrze, grocie solnej,na teatrzyku ekologicznym, na spotkaniu z listonoszem, odbyło się również pasowanie na przedszkolaka i przesłodkie jasełka. Jeszcze ważne, że dzieci nie są zmuszane do spania. Słuchają wtedy bajek i piosenek. Odpowiedz Link Zgłoś
mar1114 dla alergików 25.01.08, 23:30 mam pytanie czy ktoś zna jakieś przdszkole w Krakowie gdzie przyjmują dzieci z alergią pokarmową na mleko? Może byc prywatne. Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: dla alergików 11.02.08, 16:49 Wlasnie przedszkole na Azorach, przy ul. Modrzejewskiej. Dieta jest dobierana indywidualnie do potrzeb dziecka (moje jest oprocz tego, ze radykalnie bezmleczne, to bezglutenowe). Z tym, ze, ekhm, mimo wszytsko dziecko musi byc czujne jak gajowy, bo zdarza sie (na pol roku dwa przypadki), ze sie paniom opiekunkom porcje pomyla. Moje czujne jest i z wielkim wrzaskiem odnosi mizerie polana smietana tam, gdzie jej miejsce, ale mlodszemu dziecku moze czujnosci zbraknac. Odpowiedz Link Zgłoś
last.mistrzu Re: dla alergików 11.02.10, 09:56 dla alergików polecam przedszkole w libertowie, przyjmują także maleństwa młodsze, nawet roczne chyba, przedszkole powstało ponieważ kilka mam nie miało gdzie posłać swoich pociech alergicznych, panie są bardzo miłe, grupy małe, dużo zajęć poza przedszkolem, dzieci śpią w wózkach na zewnątrz przy ładnej pogodzie, jak w domu tam jest. raczej nikt się tam nie myli, bo przedszkolakami zajmują się panie, które jak wspomniałam są mami, niestety jest dość drogie. 1000 pln. adres róg ul. Żyznej i Jana Pawła II w Libertowie. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkalu Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 26.01.08, 15:43 Prosze o opinie na temat Przedszkola nr 12 (ul. Miechowity 11, Krakow) plamuje zapisac tam mojego syna. Z gory dziekuje Mama przedszkolaka Odpowiedz Link Zgłoś
sq9oj Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 01.02.08, 11:06 Przedszkole nr 104 na Hutniczym i 98 na Centrum B, kto ma jakieś informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
r_s_t Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 01.02.08, 15:10 ten wątek to chyba nie ma sensu, wszyscy pytają o informacje o konkretne przedszkole i na tym się kończy.... Odpowiedz Link Zgłoś
edik80 Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 04.02.08, 23:40 Szukam opinii o przedszkolach przy ul. Kasztanowej, Jodłowej i Emaus w Krakowie. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
zabeczka73 Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 05.02.08, 12:17 Może odwrotnie - zapytać rodziców, do jakiego przedszkola chodzi ich dziecko i jakie mają zdanie nt.przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
pola333 Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 08.02.08, 12:06 a czy ktoras z PAn/Mam ma swoje pociechy u Felicjanek na Smolensku lub Sercanek na pl. Sikorskiego i moze co powiedziec o tych przedszkolach Odpowiedz Link Zgłoś
kapima1 Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 20.02.08, 12:49 witam jestem na etapie wyboru przedszkola, widze ze podobnie jak wiekszosc... dlatego mam pytanie, czy ktos slyszal cos o przedszolu 75, 77 i 55 ???? to sa na grottgera, jadwigi z lobzowa i na sienkiewicza... a moze ktos mi poleci jakies inne w tych okolicach ??? mieszkam na azorach a pracuje na karmelickiej. biore pod uwage jeszcze nr 121 na stachiewicza z gory dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.cholewinska Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 20.02.08, 18:02 Witam, ja również zamierzam wybrac przedszkole w tej okolicy. Czy masz może jakieś opinie o przedszkolu ABC na ul.Kasztanowej? Z góry dziękuję za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
ankar5 Przedszkole nr 76 przy ul. Emaus 14.10.08, 01:48 Z czystym sumieniem bardzo polecam to przedszkole. Moje drugie dziecko już tam chodzi i jestem zadowolona pod kazdym względem. Pani dyrektor jest super gospodarzem i pedagogiem, sprawia, że przedszkole jest na wysokim poziomie. Ciekawe zajęcia, zajęcia z ceramiki, warsztaty teatralne, wyjścia do muzeum, wycieczki. Panie są bardzo zaangażowane, wysoki poziom jeśli chodzi o nauczanie dzieci starszych. Paniom się na prawdę chce coś robić! Kolejnym atutem jest duży ogród przy tym przedszkolu. Jedyny minus - bardzo ciężko się dostac Odpowiedz Link Zgłoś
skowronek999 Re: Przedszkola Kraków - felicjanki na smolensk 12.02.08, 11:40 witam, moje dziecko uczeszcza do tego przedszkola od 6-ciu miesiecy i w porownaiu z poprzednim jestem "srednio" zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
pola333 Re: Przedszkola Kraków - felicjanki na smolensk 27.02.08, 13:03 a czy mozesz napisac dlaczego jestes srednio zadowolona z felicjanek. A ktore bylo to lepsze przedszkole??? Odpowiedz Link Zgłoś
greendobrusia Re: Przedszkola Kraków - felicjanki na smolensk 06.07.09, 20:42 pola333 napisała: > a czy mozesz napisac dlaczego jestes srednio zadowolona z > felicjanek. A ktore bylo to lepsze przedszkole??? Odpowiedz Link Zgłoś
smx Przedszkole w okolicach Krzeszowic 20.02.08, 16:57 Czy sa tu mamy których dzieci uczeszczały badz uczeszczają do przedszkoli w tych okolicach(Krzeszowice,Zabierzów,Nielepice,Rudawa) Odpowiedz Link Zgłoś
pati1970 Nr 12 i Nr 123 na ulicy Miechowity 27.02.08, 17:16 Proszę o opinie na temat tych przedszkoli, są prawie obok siebie i niedaleko miejsca gdzie mieszkam. Nr 123 ma ogródek nie od ulicy i to mi się podoba, nie wiem jak z resztą czyli opieka, jedzenie, traktowanie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
donkey73 Re: Przedszkole w okolicach Krzeszowic 03.08.08, 22:59 Tak! Mija córka chodzi do przedszkola do Nielepic, polecam! Aczkolwiek czesne wydaje się być wysokie jak na przedszkole, które znajduje się w budynku szkoły podstawowej i jest jej integralną częścią, 192 złote po ostatniej podwyżce + 3.50 za posiłki za jeden dzień Odpowiedz Link Zgłoś
super.darulka Re: Przedszkole w okolicach Krzeszowic 29.01.09, 12:10 witamy, jestesmy rodzicami dzieci, ktore uczeszczaja do przedszkola językowego Akademii Małych Tygrysków w Krzeszowicach i jestesmy bardzo, ale to bardzo zadowoleni. Gorąco polecamy wszystkim rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.12 Re: Przedszkole w okolicach Krzeszowic 25.02.09, 11:08 moje dziecko tez uczęszcza do Akademii małych tygrysków i również uważamy, że to najlepsze przedszkole w okolicy. Podobnie sądzą wszyscy nasi znajomi, których dzieci są małymi tygryskami. Moja córcia uwielbia chodzic do przedszkola. Jedyny minus to brak wlasnego placu zabaw, ale od wrzesnia ma już być. polecamy Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.godewska Re: Przedszkole w okolicach Krzeszowic 23.04.13, 14:38 A jak wygląda komunikacja z rodzicami? Nie tylko w przedszkolu w Krzeszowicach ale w ogóle w waszych przedszkolach? Bo ja mam wrażenie, że to kuleje na maksa, a ja chciałabym np dostawać na maila informacje o dodatkowych zajęciach, zmianach w przedszkolu, etc. Nie czujecie takiej potrzeby? Odpowiedz Link Zgłoś
souki prosze o pomoc 29.02.08, 09:14 Poszukuję przedszkola publicznego w okolicy podgórza bo maiłam isc zapisac synka dzisiaj na kutrzeby ale z tego co słyc=szałam to nikt nie polecam zreszta sama kiedys bedac na placy zabaw kogo tego przedszkola byłam świadkiem jak pani krzyczała na jednego chłopca Odpowiedz Link Zgłoś
juni2001 Re: prosze o pomoc 25.04.25, 21:13 Przedszkole 92 w Podgórzu na Krzemionkach piękne wielkie ogrody miłe panie mnóstwo wyjść bezpłatne zajęcia dodatkowe pyszne domowe jedzenie Odpowiedz Link Zgłoś
moje_alle Słomiana 8 im. Krasnala Hałabały nr 140 05.03.08, 18:34 Moje dziecko chodzi tam drugi rok. Pierwszy rok to była katastrofa. We wrześniu jedna pani poszła na macierzyński/wychowawczy, a później okazało się że dziecko drugiej jest poważnie chore i trudno to było nazwać opieką nad dziećmi. Więcej jej nie było niż była, a jak już była zazwyczaj siedziała przy biurku odreagowując nieprzespane noce w międzyczasie wrzeszcząc na dzieci. Dyrekcja delikatnie rzecz ujmując miała głęboko w d.... załatwienie z rodzicami sprawy. Dyrektorka łaskawie przez zakończeniem roku przyszła na zebranie i powiadomiła rodziców, że od nowego roku będą inne panie. Dodano do pomocy drugą panią, którą dzieci uwielbiały, ale ona miała niestety ograniczoną ilość godzin i za więcej nikt jej nie płacił. Przychodziła więc na kilka godzin, od godz.14 grupa była porozrzucana po innych 5. W tym roku jest edukacyjnie dużo lepiej, widać to po dzieciach zdecydowanie. Znają wiersze, piosenki, chętniej biorą udział w spotkaniach/przedstawieniach. Moje dziecko lubi to przedszkole, panie i inne dzieci. Dyrektorka jak dla mnie jest nie do przejścia, ale wystarczy do załatwienia problemowych spraw wysłać przystojnego męża. Dyrka potrafi łasić się jak kotka. Polecam więc przedszkole i omijanie dyrektorki szerokim łukiem, z-ca jest oki i można z nią załatwić dosłownie WSZYSTKO. Od pierwszego dnia polecam zapoznanie się z dodatkowymi opłatami, wycieczkowym które jest obowiązkowe czy dziecko chodzi czy nie chodzi do przedszkola <sic!>, oraz obecnościami wykładowców na dodatkowych zajęciach. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia123m Re: Słomiana 8 im. Krasnala Hałabały nr 140 05.01.09, 23:52 a co z przedszkolem na ul prostej...prywatne przedszkole " bajkowo"...czy ktoras z mam moze sie wypowiedziec...to jest przedszkole obok kosciola na kozlowku... Odpowiedz Link Zgłoś
goelka Przedszkole nr 51 - Estońska 2 10.03.08, 21:49 Bardzo proszę o opinie nt przedszkola 51,gdzie chcę zapisać dziecko do zerówki. Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
nrj Re: Przedszkole nr 51 - Estońska 2 25.03.08, 23:13 Witaj!Ja dziś zapisałam na Estońską mojego synka,który widząc plac zabaw po prostu piał z radości! Pani kierownik jest przemila, kiedy byłam tam poprzednio,to miałam przyjemność trafić na woźną witającą rodziców- byłam mile zaskoczona,bo atmosfera bya pierwszorzędna.Co do warnków lokalowych,to aż tak wiele nie wiem,łazienki pewnie czekają jeszcze na remont,bo kiedyś je podejrzałam i nie były idealną wizytówką placówki(nie były brudne, ale niestety archaiczne).Hol i sale są po remoncie- ok.Moja znajoma posyła tam od roku swojego syna,który jest zachwycony paniami i zajęciami.Poza tym angielski 2 x w tyg. już od poziomu maluchów to także świetne rozwiązanie.2x do roku są zajęcia pokazowe dla rodziców, poza tym imprezy z rodzicami-okazjonalnie.Wydaje mi się,że dla dziecka nie jest najważniejsze,czy pójdzie do placówki w marmurach,czy do nieco starszej,ale liczy się atmosfera i zainteresowanie jego potrzebami,a to,z tego,co mi wiadomo-dziala tam bez zarzutu. No cóż, ostatecznie przekonać się musimy "na własnej (i naszych dzieci) skórze"! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
cirrii Re: Przedszkole nr 51 - Estońska 2 12.02.10, 17:42 podbijam watek, jakie macie opinie drogie mamy? zastanawiamy sie nad ta placówka, a marcowe zapisy tuz tuz... Odpowiedz Link Zgłoś
marysiamloda Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 12.03.08, 18:03 ricky300 napisała: > Dziewczyny, > ponieważ po przeszukaniu archiwum nie natknęłam się na informacje o > przedszkolach w Krakowie, a gwardia warszawska jest mocna na forum, proponuję > otworzyć praktyczny wątek, w którym mamy mogłyby podzielić się opiniami na > temat plusów i minusów krakowskich przedszkoli. > Sprawa jest tym poważniejsza, że niebawem zbliża się rekrutacja 2007 i wiele > mam (w tym również ja poszukuje informacji na temat dobrych = > sprawdzonych przedszkoli, które rozwijają kreatywność a nie są przechowalnią > dla naszych dzieci. > > Pozdrawia i z niecierpliwością oczekuję na Wasze posty > > Magda z Krakowa (mama Zosi 16.03.2004) > Nie wiem w jakiej części Krakowa mieszkasz, ale mogę dać ci jedną podstawową radę. Zdecydowanie lepsze są przedszkola prywatne, dziecko ma zapewnioną opiekę, edukację i zabawę. Poza tym jest jeszcze wiele innych udogodnień; moje przedszkole np. ma podpisana umowę z wypożyczalnią strojów dla dzieci w Krakowie www.strojedladzieci.pl/ i dzieci mają zapewnione stroje na wszelkiego rodzaju imprezy i akademie. Nie muszę mówić jakie to ułatwienie dla każdej mamy. Takich szczegółów jest więcej. Polecam ci gorąco - wybierz prywatne przedszkole!!! Odpowiedz Link Zgłoś
basia752 Re: Przedszkola Kraków - nr 104 27.03.08, 20:56 Moja córka chodzi do przedszkola nr 104 na Hutniczym drugi rok, od wrzesnia mam nadzieję dołączy druga i naprawde polecam to przedszkole, dzieci mają naprawde bardzo dobrą opieke, wykwalifikowaną kadrę,panie się caly czas dokształcają i szkolą, dzieciaki mają różnorodne zajęcia, córka jest bardzo zadowolona. Od września jest nowa p.dyrektor która naprawdę się bardzo stara, kocha dzieciaki, inwestuje w przedszkole, w pomoce naukowe itd. A co do prywatnych przedszkoli to próbowałysmy i podziękowałyśmy. Basia Odpowiedz Link Zgłoś
lidma Przedszkole nr 162 ul.Kazimierza Odnowiciela 30.03.08, 12:50 moja córka chodzi do tego przedszkola, teraz idzie tam do zerówki i to co z czystym sumieniem moge napisać to to że chodzi tam z uśmiechem na twarzy, panie są bardzo miłe i bardzo chętne do współporacy z rodzicami co nie często się zdarza... osobiście polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kate Re: Przedszkole nr 162 ul.Kazimierza Odnowiciela 11.03.09, 12:19 Moja córka chodzi do tego przedszkola tylko na Duchackiej (filia) Powiem szczerze, że mam mieszane uczucia. Maluszki mają salę na PIĘTRZE, wchodzi się po stromych schodach. Toaleta na korytarzu przy schodach. Sale CIASNE, MAŁE, dzieci leżakują na materacach jak śledzie obok siebie. Kadra hm.. różnie.. jak nie ma nauczycielki to już paraliż, nie ma co z dziećmi zrobić, latają więc podzielone po grupach. FILIA, ul. DUCHACKA 3 Przedszkole Samorządowe 162. Odpowiedz Link Zgłoś
kajuni Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 12.06.08, 23:03 Na jakiej podstawie sądzisz, że przedszkola prywatne są lepsze?! to jakaś bzdura. Najpierw sprawdź ile nauczycieli ma studia pedagogiczne. Z tego co wiem, to zwykłe przedszkola przyjmują TYLKO nauczycieli z wykształceniem, prywatne - jak leci.Mają tu decydować stroje?! To chyba z lenistwa! Ile opieki mają dzieci w grupie? U mnie-3, a w maluszkach nawet 4. Niejednokrotnie w prywatnych przedszkolach nauczyciel jest wychowawcą i sprzątaczką, czasem robi śniadania. Tylko rodzice tego nie widzą. Co z ogrodem? To przedszkole, w którym jest moje dziecko (nr 92 - filia, ul.Krzemionki)- ok. 2500m2, okryte zielenią, zadbane, w zacisznym miejscu (park)choć w środku Krakowa. Dyrekcja młoda, można z nią "normalnie" porozmawiać, organizuje świetne zabawy w ogrodzie, pikniki dla dzieci z dmuchanym zamkiem, watą cukrową, żarełkiem dla rodziców. Są wycieczki, wyjścia do filharmonii i na basen. I najważniejsze - koszt to jakieś 230 zł, można też zaprowadzić na 5 godzin ZA DARMO! Za rok posyłam tam syna. Odpowiedz Link Zgłoś
rutka29 Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 13.06.08, 08:37 zgadzam się z Tobą. Według mnie prywatne przedszkola niestety, ale są gorsze, no chyba, że zostały na takowe przekształcone z placówek publicznych. Wtedy warunki lokalowe i oczywiście ogród są w porządku. Moje dziecko przez rok uczęszczało do prywatnego przedszkola i powiem tak: nigdy więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
agata_mek Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 19.02.21, 13:37 To co Pani napisała nie jest prawdą ! Nauczyciele zatrudniani w placówkach prywatnych także zobowiazani są do posiadania odpowiednich kwalifikacji i wykształcenia. Jedyną różnicą między nauczycielami pracujacymi w prywatnych a tymi w publicznych jest to,że tych pierwszych nie obowiązuje karta nauczyciela a kodeks pracy (czyli między innymi 8 godzinny dzień pracy). Proszę nie rozpowszechniać takich informacji, ponieważ są one krzywdzące i wprowadzają w błąd rodziców, którzy szukają dla swojego dziecka odpowiedniego miejsca. Mój Michaś od 3 lat uczęszcza do prywatnego przedszkola i jesteśmy bardzo zadowoleni z uwagi , zaangażowania oraz pracy, którą wykonują Panie. Myślę,że tak jak w życiu bywa, wszystko zależy na jakie osoby trafimy, ale absolutnie nie ma to zwiazku z tym czy placówka jest publiczna czy prywatna. Odpowiedz Link Zgłoś
mojamamus Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 06.07.09, 11:09 Bardzo polecam przedszkole prowadzone metodą montessori. Jestem pewna, że nie jest ono "przechowalnią". Dzieci są tam traktowane indywidualnie i z szacunkiem do ich własnego tępa rozwoju. Uczą się dzięki własnej ciekawości i samodzielności. Znalazłam takie przedszkole na Kurdwanowie, na ulicy Bujaka i tam prawdopodobnie zapiszę moje dziecko. Adres strony: www.montessoriprzedszkole.pl - jeśli czegoś nie pomyliłam. Odpowiedz Link Zgłoś
gabik1 Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 12.12.09, 15:41 Witaj No i jak? Zapisałaś Malucha do Montessori? Jesteś zadowolona? Będę wdzięczna za szczegółową opinię bo b.mnie interesuje to przedszkole. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 31.03.08, 20:37 szukam informacji, opini o przedszkolu nr 180 Kraków- Bieżanów , ul. Telimeny Odpowiedz Link Zgłoś
fajna_mamka Szukam przedszkola bez schodów 06.08.08, 15:10 Kochani moze któras z mam, spotkała sie z przedszolem które jest dostosowane do osób na wózkach? nie koniecznie chodzi mi o przedszola integracyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwatasia Re: Szukam przedszkola bez schodów 19.02.09, 16:07 fajna_mamka napisała: > Kochani moze któras z mam, spotkała sie z przedszolem które jest dostosowane do > osób na wózkach? nie koniecznie chodzi mi o przedszola integracyjne. na krowodrzy,,waldorwskie, chyba ul, batalionu skała ak, sama tam uczęszałam dwie dekady temu, i nie ma schodów, jak za dawnych czasow,nawewt opieka niektóra znajoma Odpowiedz Link Zgłoś
aniakuz1506 Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 26.09.08, 20:55 Witam! Polecam Przedszkole Samorządowe nr 46 im. Carla Orffa os. Na Skarpie 46. Polecam jako mama i jako nauczycielka można coś więcej dowiedzieć się na stronie: www.przedszkole46.krakinfo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zaba133 nr 180, ul. Telimeny 17.10.08, 10:35 podpytywałam na forum o przedszkole nr 180 na Telimeny, Nowy Bieżanów, niestety nie było odzewu, więc może swoja opinią komus pomogę mała dostała sie do tego przedszkola i moge szczerze je polecić jest w najmłodszej grupie, w której są dzieci nawet z marca 2006, czyli takie młodsze maluchy atmosfera bardzo fajna, panie opiekuńcze, mała mimo swojej nieśmiałości i początkowej niechęci szybko sie zaaklimatyzowała Odpowiedz Link Zgłoś
laguna27 Re: nr 180, ul. Telimeny 18.10.08, 11:16 Moja chodzi do przedszkola 176 na Aleksandry i również z czystym sumieniem mogę polecic Odpowiedz Link Zgłoś
2xmama1 Re: do kajuni 21.10.08, 15:57 Dlaczego uważasz że przedszkole prywatne jest gorsze od państwowego. Czy nie sądzisz że są dobre przedszkola prywatne i państwowe i są te złe. Nie należy uogólniać ja zabrałam dziecko z państwowej placówki i posłałam go do prywatnego. Jak dla mnie różnica wielka, płacę zaledwie 150 zł więcej, a moje dziecko w końcu polubiło przedszkole. Ale nigdy nie powiem że te państwowe są złe. Po prostu źle trafiłam i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskaaaa73 Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 29.10.08, 19:40 Polecam Wam dziewczyny Klub Malucha na ul. wodociągowej. Klub znajduje się w świetnym miejscu dla dzieciaków, z dala od ulicy, gdzie mogą poczuć się jak w domu Przynajmniej ja odniosłam takie wrażenie i moja córcia również Odpowiedz Link Zgłoś
catrinceoir przedszkola publiczne - Bronowice 08.12.08, 15:17 na Glowackiego, Jablonkowskiej, Jadwigi z Lobzowa i Na Blonie - czy ktos posyla tam dziecko w tym roku? ktore z tych 4 uwazacie za najlepsze? weszlam na strony wszystkich przedszkoli i wydaja sie dosc podobne... Odpowiedz Link Zgłoś
mar1114 Parkowa 14 Przedszkole nr 92 i na Kutrzeby nr 57 07.01.09, 15:55 Czy ktoś może ma jakieś informację o przedzkolu na Parkowej nr 92 albo na kutrzby nt 57. Interesują mnie te prezdszkola m.in. ze względu na lokalizację. Odpowiedz Link Zgłoś
mar1114 Re: Parkowa 14 Przedszkole nr 92 i na Kutrzeby 02.03.09, 14:48 Ponawiam pytanie w sprawie opinii o przedszkolu 92 na Parkowej 14 Dworek na Krzemionkach. Zamierzam tam zapisać dziecko a nie wiem czy jest warte polecenia. Będę wdzięczna za opinie. Dodatkowo zależy mi na przedszkolach na Kutrzeby i na Gurgacza Odpowiedz Link Zgłoś
druuna Re: Parkowa 14 Przedszkole nr 92 i na Kutrzeby 16.03.09, 10:50 Wiem, że późno - przepraszam, ale ... Same dobre rzeczy słyszałam nt przedszkola w Podgórzy przy ul. Parkowej. Podobno maja piękny ogród z dala o samochodów a jak jest ciepło to drzwi na ogród są cały czas otwarte (jak sama nazwa wskazuje przedszkole mieści się w dworku a drzwi prowadzące na ogród są właśnie takie dwuskrzydłowe, duże jak we dworku) Informację tą mam od mojej sąsiadki, która bardzo skrupulatnie wybierała przedszkole dla swojego pierworodnego Pozdrawiam i powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
mar1114 Re: Parkowa 14 Przedszkole nr 92 i na Kutrzeby 01.04.09, 14:31 dziękuje za informacje zapisałam m.in. tam swoje dziecko i teraz czekam na wyniki rekrutacji Odpowiedz Link Zgłoś
mama.maja5 Re: Przedszkola Kraków - lista rankingowa!!!!!!!! 06.02.09, 20:23 Ja tylko podbiję wątek, żeby Kraków nie "zginął". Czas poszukiwań dobrych przedszkoli trwa Pozdrawiam wszystkie mamy przedszkolaków! mm Odpowiedz Link Zgłoś