Dodaj do ulubionych

sugestia do moderatora

23.03.07, 12:10
Przeglądam ten wątek od wielu miesięcy i zastanawiam się, czy nie byłoby
wskazane utworzyć osobne Forum dla warszawskich przedszkoli? Większość wątków
zamieszczanych tutaj dotyczy właśnie warszawskich przedszkoli, a kiedy chcę
poczytać lub poszukać czegoś na tematy interesujące rodziców wszystkich
przedszkolaków, a nie tylko dzieci warszawskich, to wiąże się to z dosyć
żmudnym i monotonnym przeszukiwaniem całego Forum.
Jagoda
Obserwuj wątek
    • isa1001 Re: sugestia do moderatora 23.03.07, 12:19
      Jest już takie, ale słabo uczęszczane.
      • justi54 Re: sugestia do moderatora 23.03.07, 12:41
        Wielkorotnie już o to prosiłam, ba zakładałm nawet posty ale nic to nie dało.
        Warszawka ma przebicie a my z prowincji to buraki. To jest tekst humorystyczny
        nie obraźliwy z mojej strony.
        • jagoda2 Re: sugestia do moderatora 23.03.07, 12:44
          A czy nie można tych postów jakoś przekierowywać - w sposób automatyczny (?) -
          na forum warszawskie? Czy jest taka możliwość?
          Jagoda
          • dlania Re: sugestia do moderatora 23.03.07, 12:53
            Dołączam do prośby.
        • madzia1708 Re: sugestia do moderatora 23.03.07, 15:03
          justi54 napisała:

> Wielkorotnie już o to prosiłam, ba zakładałm nawet posty ale nic to nie dało.
          > Warszawka ma przebicie a my z prowincji to buraki. To jest tekst humorystyczny
          > nie obraźliwy z mojej strony.

Ja jestem z Białegostoku i mam na nazwisko Burak ;O)
    • pyszczor Re: sugestia do moderatora 23.03.07, 13:25
      A może to wynika z faktu, że warszawka, do ktoj także ja się zaliczam, jest po
      prostu o wiele aktywniejsza na forum niż reszta Polski. I poniekąd jest to
      zjawisko naturalne, że rzeczonej warszawce, wydaje się, że to forum glównie jej-
      warszawki dotyczy.
      • nunik Re: sugestia do moderatora 23.03.07, 13:48
        Jestem za odzieleniem Warszawy wtedy forum będzie czytelniejsze, dotyczyć
        będzie problemów przedszkolaków a nie tylko problemów przedszkoli z Warszawy.
        • justi54 Re: sugestia do moderatora 23.03.07, 13:55
          No właśnie tylko jak już się wszyscy zapiszą to się zacznie wałkowanie czy
          dobrze zrobiłam zapisując dziecko tam i tam.
          • hanna26 Re: sugestia do moderatora 23.03.07, 14:14
            Jestem za. Dobry pomysł.
    • maksowa Re: sugestia do moderatora 23.03.07, 14:21
      Po pierwsze - wypraszam sobie "warszawkę"! Czuję się urażonasad - to do justi,
      bo ona z wyjątkową lubością promuje to określenie ( a jeśli sie jest w Radzie
      Rodziców przedszkola w bliżej nieokreślonym miejscu, o którym nie da
      się "pożartować", to chyba należałoby wykazać się odpowiednim poziomem
      kultury:/)
      Po drugie - to jeśli aż tak bardzo przeszkadza to, że o warszawskich
      przedszkolach jest dużo tematów, to łatwo przenieść się na inne forum, bo jak
      sama stwierdziłaś to forum jest zdominowane przez warszawianki, więc po co mają
      gdzieś odchodzić skoro im się podoba - niech odejdą te, którym tu się nie
      podoba!
      Po trzecie - ja często korzystam z informacji, które zawierają posty
      forumowiczek z innych miast ( np. porównanie cen, warunków, a nawet wymiana
      informacji o ciekawych wydarzeniach).
      Po czwarte - czy konieczne są kolejne podziały?!!!!
      A może jeszcze zrobimy forum dla lewicy i prawicy...
      • justi54 Re: sugestia do moderatora 23.03.07, 14:43
        Warszawka to określenie potoczne tak jak gorole, hanysy itp. Pisałam że stosuję
        to określenie humorystycznie więc przepraszam Cię jeśli jesteś urażona. Nie
        promuję swojego przedszkola na forum ogólnym jako "wielka pani przewodniczaca
        Rady Rodziców" tylko zawsze piszę ogólnie. My z prowincji (to też
        humorystycznie) się nie damy i nie odejdziemy. Od poiltyki się odcinam.
      • jagoda2 Re: sugestia do moderatora 23.03.07, 14:51
        O ile mi wiadomo to macie swoje warszawskie forum dotyczące przedszkoli, więc
        dlaczego tam nie możecie rozmawiać na tematy dot. warszawskich przedszkoli? To
        naprawdę jest spore utrudnienie dla innych użytkowników tego Forum, jeżeli co
        najmniej co drugi post dotyczy Warszawy. Czy to naprawdę trzeba tłumaczyć?
        Gwoli ścisłości oprócz tego forum korzystam także z regionalnego forum
        ("Poznańskie przedszkola"), całkiem przyzwoicie aktywnego, ale nie widzę
        powodu, dla którego miałabym się ograniczać wyłącznie do forum lokalnego. Nie
        życzę sobie także propozycji w stylu "jak ci się tutaj nie podoba, to wynieś
        się gdzie indziej". Szanuję innych użytkowników Forum i dlatego nie zamieszczam
        tutaj wątków dotyczących wyłącznie przedszkola mojego dziecka, czy mojego
        miasta. Wydaje mi się bowiem, że idea forum jest taka, że na forum
        lokalnym/regionalnym poruszamy sprawy lokalne, na forum ogólnopolskim
        wydawałoby się, że należałoby poruszać kwestie dotyczące wszystkich
        (przedszkolaków i ich rodziców). Na Warszawie świat się nie kończy.
        Jagoda
        • maksowa Re: sugestia do moderatora 23.03.07, 16:15
          Wydaje mi się bowiem, że idea forum jest taka, że na forum
          > lokalnym/regionalnym poruszamy sprawy lokalne, na forum ogólnopolskim
          > wydawałoby się, że należałoby poruszać kwestie dotyczące wszystkich
          > (przedszkolaków i ich rodziców).
          To jest odpowiedź na Twoje zapytanie, więc po co ta dyskusja?
          "jak ci się tutaj nie podoba, to wynieś
          > się gdzie indziej". - ja tego tak nie ujęłam, to raczej Twoje odczucia.
          Szanuję innych użytkowników Forum i dlatego nie zamieszczam
          >
          > tutaj wątków dotyczących wyłącznie przedszkola mojego dziecka, czy mojego
          > miasta. - a masz pewność, że inni wypowiadaja się WYŁĄCZNIE o swoich
          miastach, np. gdy doradzaja sobie co do szczepień, pomysłów na kostiumy
          karnawałowe czy chociażby gdy pytają o różne sprawy zaczynając od słów: czy w
          waszym mieście też, czy u was się zdarza? Raczej dążmy do łączenia a nie
          dzieleniasmilew końcu to ta SAMA POLSKA.
          A jeśli Cie to zainteresuje to często czytam wątki poznańskie, bo
          mam "poznańskiego" męża i moje dziecko korzysta z Waszych rad dotyczących zajęć
          w Poznaniu!
          justi - nie mam zwyczaju się obrażać i byłaby to skrajna głupota robic coś
          takiego na forum internetowym, ale drażni mnie to, bo "warszawka" ma
          pejoratywne znaczenie i szczerze Ci powiem, że jest mi przykro gdy w ten
          sposób "mówi się" o moim rodzinnym mieście i jego mieszkańcachuncertain Może za ostro
          napisałam ( ech te emocje!), ale proszę może trochę mniej 'warszawki"wink
          Całusy dla wszystkich Polek!
          • r0sie prosba o link na forum o w-wskich przedszkolach 23.03.07, 21:03
            czy ktos moglby mi podac?

moze warto wobec powyzszego wkleic link na wspomnaine forum tu na tym forum, bo
            mysle, ze wiele osob tak jak ja nie wie w ogole ze takowe istnieje
          • jagoda2 Re: sugestia do moderatora 23.03.07, 21:35
            "a masz pewność, że inni wypowiadaja się WYŁĄCZNIE o swoich
            miastach, np. gdy doradzaja sobie co do szczepień, pomysłów na kostiumy
            karnawałowe czy chociażby gdy pytają o różne sprawy zaczynając od słów: czy w
            waszym mieście też, czy u was się zdarza?" - chyba dobrze wiesz, że nie
            chodziło mi o tego typu sprawy, bo to są właśnie kwestie dot. niemal wszystkich
            rodziców przedszkolaków, nie tylko warszawskich, tylko o wątki w stylu: "proszę
            o informację o przedszkolu na takiej a takiej ulicy", albo: "czy są jeszcze
            wolne miejsca na Karowej?", albo: "jak dostać się do przedszkola tego a tego",
            albo: "co sądzicie o przedszkolu nr 181?" - bo tego typu pytania pojawiają się
            na tym Forum najczęściej.

"jak ci się tutaj nie podoba, to wynieś się gdzie indziej". - <ja tego tak nie
            ujęłam, to raczej Twoje odczucia> - ale sens Twojej wypowiedzi jest dokładnie
            taki.

Jagoda

• hanna26 Re: sugestia do moderatora 23.03.07, 22:35
              Ja też prosze o linka do forum o warszawskich przedszkolach. Nawet nie miałam
              pojęcia, że takowe istnieje.
        • kara13 Re: sugestia do moderatora 24.03.07, 07:54
          jagoda2 napisała:

> O ile mi wiadomo to macie swoje warszawskie forum dotyczące przedszkoli, więc
          > dlaczego tam nie możecie rozmawiać na tematy dot. warszawskich przedszkoli?

mozesz podac linka?
    • rubi21 do użytkowników 23.03.07, 17:00
      Nie podzielimy forum na dwa odrębne - dla Warszawy i reszty kraju, forum o
      przedszkolach warszawskich na które odsyłacie jest forum prywatnym i nie da sie
      na nie przerzucać wątków. Jeśli nawet forum podzielonoby na dwa to za kilka
      miesiecy okazałoby się, że komuś się ten podział nie podoba. Kiedyś forum
      edziecko jako całosc mialo tylko kilka podforów, a teraz jest ich bardzo dużo -
      stale ktos ma pretensję o przenoszenie wątków - są też prosby o scalenie
      wszystkich do jednego worka - niewyobrażalna sprawa jak się przekopać do
      poszukiwanego wątku.
      To forum dotyczy jedynie opinii o przedszkolach, dodatkowo spraw
      prawnych/przepisów, ale wątki zdrowotne są przenoszone na zdrowie dziecka, a
      reszta problemów dzieci w wieku 3-6 lat zawarta jest na forum pt małe dziecko
      (proszę zajrzeć też w opisy forów).
      Wiele razy apelowałam o wpisywanie w tytule wątku nazwy miasta, którego wątek
      dotyczy - stosują sie raczej wszyscy poza stolicą, więc jeśli w tytule nie ma
      nazwy miasta to na 99,9% możecie być pewne ze chodzi o Warszawę. Nie wiem czemu
      niektóre użytkowniczki ze stolicy (nie wszystkie) są przekonane, ze to forum
      tylko dla Warszawy - nigdzie w opisie nie ma takiej informacji.
      Tak więc proszę ponownie - wpisujcie nazwę miasta, numer przedszkola, lub nazwę
      ulicy w tytule wątku a będzie dobrze. Pozdrawiam i proszę o dalsze sugestie
      jesli macie pomysły na usprawnienie działania forum ale bez podziałów.
    • graz.ka Warszawa - rodzice 23.03.07, 23:43
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=611
      • r0sie Re: Warszawa - rodzice 24.03.07, 03:27
        aha..
        o tym forum to wiedzialam, ze istnieje
        z opisu jednak wynikalo ze bedzie to forum tylko o przedszkolach
        moze chodzilo jednako jakies inne?
        • hanna26 Re: Warszawa - rodzice 24.03.07, 22:19
          Ja tez zrozumiałam, że chodziło o forum na temat warszawskich przedszkoli.
          • graz.ka Re: Warszawa - rodzice 24.03.07, 22:57
            Może to?
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46268
    • karolina_244 Re: sugestia do moderatora 25.03.07, 10:38
      Przyznaje racje ….!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka