Dodaj do ulubionych

Jak po odwołaniach

20.04.07, 08:40
Dziś wyniki odwołań do przedszkoli. Ciekawa jestem czy ktoś coś wskurał i
został przyjęty. U nas jeszcze nic niewiadomo, ale dziecko z listopada więc
na zbyt wiele nie liczę
Obserwuj wątek
    • kubowa Re: Jak po odwołaniach 20.04.07, 08:55
      my spełniamy warunki, ale pani dr powiedziała, że nasze odwołanie nic nie da, bo
      po prostu nie ma miejscuncertain niemniej odwołanie napisałam i czekam dzisiaj na
      wynikismile wszystkim odwołującym się życzę powodzenia!!!
      k.
    • keimak Re: Jak po odwołaniach 20.04.07, 09:54
      > Dziś wyniki odwołań do przedszkoli. Ciekawa jestem czy ktoś coś wskurał i
      > został przyjęty. U nas jeszcze nic niewiadomo, ale dziecko z listopada więc
      > na zbyt wiele nie liczę

Nam się udało po odwołaniu dostać Na Ubocze 9 (składaliśmy Na Ubocze 7) bo tam
      podobno utworzyli dodatkową grupę.
      Dzisiaj w Stołecznej Wyborczej jest artykuł o przedszkolach zainspirowany
      naszymi listami do redakcji.

pzdr,
      keimak
      • doris1981 Re: Jak po odwołaniach 20.04.07, 10:31
        moja córka chodzi do przedszkola na uboczu 9 i jestesmy bardzo zadowolone
        • keimak Re: Jak po odwołaniach 20.04.07, 10:36
          > moja córka chodzi do przedszkola na uboczu 9 i jestesmy bardzo zadowolone

To super. Czy to prawda że tam jest czynne do 17:30 (zawsze to pół godziny
          dłużej w razie potrzeby)?
          My zdecydowaliśmy się składać pod "7" bo koleżanki-sąsiadki córka tam chodzi i
          tez jest zadowolona.
          • reniula1 Re: Jak po odwołaniach 20.04.07, 13:09
            My złożyliśmy odwołanie i niestety córka nie została przyjęta. Poradźcie co mam
            teraz zrobić, gdzie sie dowiadywać w kuratorium, w przedszkolach. Dyrektorka
            przdszkola powiedziała aby dzwonic pytać może coś sie zwolni, ale co ile mam
            dzwonić nie wiem. Podpowiedzcie coś dziewczyny.
            • marianna18 Re: składać wniosek 3 września 20.04.07, 13:13
              z zaznaczeniem , że skladało sie wiosną. jak będzie jakieś wolne miejsce, ale
              szanse przynajmniej na Ursynowie są bardzo małe.
      • marianna18 Re: do keimak 20.04.07, 20:55
        czyżby rodziców, którzy "robią dym" kierowali po odwołaniu do przedszkola na
        Ubocze 9, bo ja też tam dostałam propozycję? Nie mniej jednak wcale mnie to nie
        urządza i zamierzam dalej nękać kogo się da żeby w końcu ktoś opracował jasne
        kryteria rekrutacji. Czemu w komisjach kwalifikacyjnych nie ma postronnych osób?
        Czemu nie dostaje odpowiedzi na pytanie jak wybierane śą te dzieci które
        spełniają takie same kryteria rekrutacji? i wiele innych pytań
        pozdr.
    • marioladabr poskutkowało 20.04.07, 13:16
      Odwołanie było żłożone 17.04. i dodatkowo rozmawiałam w innych przedszkolach,
      gdzie nie skłądałam dokumentów. Dzisiaj miałam tel z przedszkola gdzie
      skłądałam odwołanie i zaproponowano mi inne w okolicy. Zgodziłam się
      oczywiście. Zamiast na Krasiczyuńską Misiek będzie chodził na Suwalską 91.
      • mania2424 Re: poskutkowało 20.04.07, 13:35
        to tak jak u nas. Zamias na Krasiczyńska dostaliśmy się na Suwalską.
        Ciesze sie bardzo smile))
    • dorotamakota1 Re: Jak po odwołaniach 20.04.07, 13:45
      Zapraszam rodziców dzieci przyjętych po odwołaniach do wpisywania się w wątku
      pt. "Przyjęli nas!!!!!"
      Będzie nam bardzo miłosmile))
      W kupie siła!!!
      • kubowa Re: Jak po odwołaniach 20.04.07, 15:40
        u nas nie poskutkowało. nie i jużsmile pani dr rozkłada ręce. no, ale na szczęście
        gdzieś indziej nas przyjęli!
        k.
    • zielona_mama Re: Jak po odwołaniach 20.04.07, 16:40
      A u nas klapa. Nie wiem co dalej - czy w przedszkolu proponują jakieś
      zastępcze przedszkole, czy już trzeba na własną rękę wydzwaniać i szukać.

Uch...zła jestem okrutnie.
    • zuzia3333 Re: Jak po odwołaniach 20.04.07, 20:13
      Nam się cudem udało smile Byłam pewna, że odwołanie nic nie da- Ursynów, Puszczyka
      6, dziecko z sierpnia- a jednak..przyjęli małą na Cybisa 1. Ale pani dyrektor z
      Puszczyka 100 razy się upewniała, czy na pewno chcemy przyjąć propozycję
      zastępczą bo niestety pozostało wiele dzieci, dla których nie mają nic do
      zaoferowania sad
      • mamadawidka2003 Re: Jak po odwołaniach 23.04.07, 11:07

a my się nie dostaliśmy właśnie na Cybisa
        i odwołanie nic nie pomogło sad
        zaproponowano nam przedszkole na Kajakowej
        ale niestety ze względów logistycznych nie możemy przyjąć tej propozycji

nie wiem co dalej robić...
        z tego co się zdążyłam zorientować
        to sytuacja jest bardzo nieciekawa na Ursynowie
        • adanko Re: Jak po odwołaniach 23.04.07, 13:57
          Witam,

My nie dostalismy się na Lokajskiego (Warszawa -Ursynów). W zeszłym roku mój
          syn nie miał szans gdyż jest z listopada 2003r. a w tym roku również nie
          ponieważ przyjęto z tego rocznika tylko dzieci które uczęszczały do tego
          przedszkola w zeszłym roku. Te dzieci urodzone po 1.09.2003r. są naprawdę
          dyskryminowane. Z odwołania dostaliśmy się na Kajakową pomimo, iż w podaniu i
          odwołaniu wskazałam, iż oboje z mężem pracujemy w Centrum i jeździmy metrem. A
          Przedszkole na Kajakowej jest pod Piasecznem, nie ma możliwości aby dziecko
          zawieźć i odebrać na czas.
    • black_currant Re: Jak po odwołaniach 21.04.07, 09:39
      U nas - sukces smile
      Przyjęli nas na Warchałowskiego.
      Grześ jest z połowy października, ale do tego samego przedszkola chodzi jego
      starsza siostra i to zaważyło.
      • makoc Re: Jak po odwołaniach 21.04.07, 19:39
        nas nie przyjeli z odwolania niestety.
    • zyletkam Re: Jak po odwołaniach 23.04.07, 18:44
      A ja mogę się odwoływać dopiero od dnia jutrzejszego, bo jestem spoza W-wy i
      musiałam czekać na odwołania warszawiaków...Liczyć na cud?
      • emiczekk Re: Jak po odwołaniach 25.04.07, 13:19
        nas nie przyjeli. czy jest juz lista wolnych miejsc w przedszkolach?
    • kotek15 Re: Jak po odwołaniach 25.04.07, 13:40
      nas nie przyjeli na warchałowskiego, odesłali na kajakową ale zrezygnowalismy
      bo to bezsensu czytaj za daleko. u nas do przedszkola przyjezdzają dzici z
      piseczna a ja dzicko które mieszka obok mam wozic pod pisaeczno.
      totalna bzdura
      byłam nawet w gminie w wydziale oswiaty u jakiejs pani inspektor która
      powiedziała ze powinnam sie cieszyc ze dziecko wogóle dostało mijsce a ze
      akurat na kajakowej to drobiazg bo to tez ursynów. dodam ze oboje pracujemy syn
      jest z sierpnia i jest to nasze przedszkole rejonowe
      a nam pani dyrektor wpierała ze przyjeli tylko dzieci urodzone do marca-
      kwietnia a jak sie tu dowiaduje przyjeła tez z pażdziernikawink
      chyba sie do niej jeszcze przejde, tak dla zasady
      pzdr M
      • marianna18 Re: odwołujcie się wyżej 25.04.07, 14:33
        odwołujcie się wyżej, do dyrektora nic nie da, bo powtarza utartą mantrę "z
        braku miejsc". Ja napisałam skargę do Dyr. Biura Edukacji w urzędzie Stołecznym
        • emiczekk Re: odwołujcie się wyżej 25.04.07, 17:37
          a co wiecie o przedszkolu na cybisa? my tam znalezlismy miejsce z odwolania.
          • wplanka Re: odwołujcie się wyżej 25.04.07, 19:18
            Drogie Mamy, odnoszę wrażenie,ze same sobie szkodzicie.
            Zapisujecie dzieci do kilku przedszkoli,wybieracie jedno,ale nie powiadamiacie
            pozostałych placówek,ze rezygnujecie z ich usług!!
            W ten sposób blokujecie kilka miejsc. Osoby,których dzieci nie zostaly przyjęte
            z braku miejsc, muszą więc czekac do września.Wtedy bowiem okazuje się,ze do
            niektórych przedszkoli nie wszystkie dzieci się zgłosily . Dyrektor dzwoni więc
            do tych osób, aby zazwyczaj potwierdzić rezygnację.I wtedy okazuje się,ze jest
            kilka wolnych miejsc i mozna kogoś przyjąc z listy rezerwowej.
            Jest to jednak wszystko stresujące, właśnie dla Was,Mamy,a sytuacji takich
            można uniknąć.Wystarczy trochę dobrej woli.
            • makoc do wplanka 26.04.07, 12:40
              nie wiem skad to wnioskujesz, ale prawie cały wątek jest o przedszkolaxch na
              ursynowie, gdzie nie można było składac podań do wiecej niż 1 przedszkola. było
              to weryfikowanie centralnie, a podwojne podoania byly odrzucvane z jednego z
              przedszkoli. a gdybym nawet mogła złożyc wiecej podan to napewno tak bym
              zrobila, bo moze wtedy moja córka dostałaby sie choc w jedno miejsce. a tak
              jestesmy na lodzie. a wlasciwie na kajakowej, gdzie nam nie po drodze
              całkowicie.
          • zuzia3333 Re: odwołujcie się wyżej 25.04.07, 21:02
            Też się tam dostałyśmy z odwołania. Nie wiem zbyt dużo ale z tego co się
            zorientowałam to mają tam dziwnie niskie stawki żywieniowe i dosyć ubogi wybór
            dodatkowych zajęć w porównaniu z innymi warszawskimi przedszkolami. Grupa
            I,jeszcze bez dzieci przyjętych z odwołania liczy 34 osoby (!) i zakładam, że
            będzie podzielona na dwie. Generalnie przedszkole jest duże i ma ładny ogród
            ale niestety nie wiem nic o warunkach i opiece sad Zebranie 18 czerwca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka