nietoperek-1 17.02.09, 16:08 Witam. proszę o wszystkie informacje na temat tego przedszkola. Czy czyjeś dziecko tam uczęszcza lub uczęszczało?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nietoperek-1 Re: URSUS przedszkole nr 200- Balbinka 19.02.09, 19:31 Ponawiam prośbę, bardzo zależy mi na opinii rodziców!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nietoperek-1 Re: URSUS przedszkole nr 200- Balbinka 22.02.09, 20:55 Podbijam, czy ktoś z Was mógłby mi pomóc?? Odpowiedz Link Zgłoś
lilian_ka Re: URSUS przedszkole nr 200- Balbinka 23.02.09, 20:54 Moje dziecko tam chodzi i jestesmy bardzo zadowoleni. Pani dyrektor jest przesympatyczną, ciepłą osobą, jak zresztą i wszystkie pracujące tam panie. Dużo atrakcji typu koncerty, występy clowna... A co konkretnie CIę interesuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
nietoperek-1 Re: URSUS przedszkole nr 200- Balbinka 23.02.09, 23:20 Witam i bardzo dziękuję za odzew. Mam mnóstwo pytań i mam nadzieję że mi pomożesz. 1. jakie są wymagania wobec 3-latków, co dziecko powinno umieć robić samo? czy w razie jakiś problemów panie pomagają przy jedzeniu, ubieraniu, w toalecie? 2. ile jest zwykle dzieci i opiekunek na jedną grupę i jak to wygląda podczas wyjść np na plac zabaw? 3. jakie są dodatkowe zajęcia, wiem tylko o rytmice i angielskim czy coś jeszcze? 4. czy jest leżakowanie? (moja córka od 1,5 roku nawet na minutę się nie położy w ciągu dnia) 5. godz. pracy przedszkola? 6. czy dziecko automatycznie przechodzi z roku na rok? 7. przerwy w pracy przedszkola- ferie , wakacje? 8. czy przy odbiorze dziecka rodzice są na bieżąco informowani jeśli np. coś było nie tak? czy organizowane są jakieś zebrania rodziców? 9. jedzenie- czy jest urozmaicone i dobre? 10. jakie są opłaty? 11. i najważniejsze! - czy dziecko jest zadowolone, czy chętnie opowiada o tym co robi w przedszkolu, o opiekunkach? i czy widać postępy dziecka? Trochę się tego nazbierało, z niecierpliwością czekam na odpowiedź Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
kasia78mamazuzi Re: URSUS przedszkole nr 200- Balbinka 23.02.09, 23:35 A może warto wybrać się do tego przedszkola i na pewno Dyrektor przedszkola odpowie na te pytania. Ja jak szukałam przedszkola dla swojej córki a chodzi od września 2008r, to chodziłam od przedszkola do przedszkola i pytałam, pytałam, pytałam.... i wiesz wybrałam prywatne na szczęście dla mnie i mojego dziecka, Grupy malutkie a nie po 28 os... i bardziej przypilnowane. Radzę Ci pójdz i sam przekonaj się jak jest w Balbince. A wiesz jeszcze co mnie urzekło w moim przedszkolu?? To to że tak ładnie pachniało w środku, banał... pozdrawiam i przepraszam że nie na temat twojego Prezdszkola Odpowiedz Link Zgłoś
nietoperek-1 Re: URSUS przedszkole nr 200- Balbinka 24.02.09, 15:28 Ja byłam wraz z dzieckiem w tym przedszkolu na rozmowie, obejrzałam je bardzo dokładnie i na pierwszy rzut oko spodobało mi się bardzo. Pytałam o wiele rzeczy ale niestety o paru również zapomniałam ,bo jak wspomniałam byłam tam z dzieckiem które zaczęło trochę rozrabiać Na część z moich pytań odpowiedziała pani dyrektor ale ja bardzo chciałbym znać odpowiedzi od mam których dzieci tam chodzą lub chodziły.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moccia1 Re: URSUS przedszkole nr 200- Balbinka 24.02.09, 11:56 mam nadzieję, ze rodzice Ci udzielą odpowiedzi o Balbince ja tylko sie wtrące apropos spania nietoperek-1 napisał: > 4. czy jest leżakowanie? (moja córka od 1,5 roku nawet na minutę się nie położy w ciągu dnia) Moj syn rowniez gdy skonczyl 1,5 roku zaprzestal sypiania w dzien. Poszedl do przedszkola w wieku 2,8 i tam SPI! Ciezko mi bylo uwierzyc, ale jednak (nawet poszlam zeby sprawdzic na wlasne oczy Ale warto oczywiscie dopytac czy nie ma musu lezakowania i co w tym czasie robią dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
lilian_ka Re: URSUS przedszkole nr 200- Balbinka 02.03.09, 22:21 Przepraszam, że tak pozno,ale może jeszcze aktualne 1. jakie są wymagania wobec 3-latków, co dziecko powinno umieć robić samo? czy > w > razie jakiś problemów panie pomagają przy jedzeniu, ubieraniu, w toalecie? W grupie maluchow są dwie panie, wychowawczyni i pomoc. Zawsze ktoś pomoże dziecku w toalecie, przy ubieraniu itp. > 2. ile jest zwykle dzieci i opiekunek na jedną grupę i jak to wygląda podczas > wyjść np na plac zabaw? W maluchach są dwie panie. > 3. jakie są dodatkowe zajęcia, wiem tylko o rytmice i angielskim czy coś jeszcze? rytmika, korektywa, angielski, cos jeszcze ale nei pamietam. Moja chodzi tylko na rytmike, bo na reszte nie chciała - od początku przykleiła się do pani, a na zajęcia trzeba isc na salę gimnastyczną, stąd jej niechęć. Poza tym jest duzo teatrzykow, koncertow - dzieci mogą po koncercie grac na instrumentach, występy klauna... > 4. czy jest leżakowanie? (moja córka od 1,5 roku nawet na minutę się nie położy > w ciągu dnia) Moja tez nie spala. Lezakowanie jest w maluchach, ale nie obowiazkowe. Pani wtedy czyta książeczki, dzieci teoretycznie leżą na leżaczkach. Moja na początku nie chciała leżeć, podobno chodzila po sali i się sama bawiła, nikt jej nie zabraniał. Z czasem się nauczyła, że to czas odpoczynku, teraz siedzi zwykle i słucha bajek. Raz zdarzyło się ze zasnęła! > 5. godz. pracy przedszkola? CHyba od 7 do 17, ale nie wiem na pewno, bo my nigdy tak skrajnie nie korzystamy. > 6. czy dziecko automatycznie przechodzi z roku na rok? Tak, trzeba podpisac deklarację tylko - w lutym. > 7. przerwy w pracy przedszkola- ferie , wakacje? W ferie przedszkole jest normalnie czynne, tylko mało dzieci przychodzi. W wakacje są dyzurujace przedszkola. > 8. czy przy odbiorze dziecka rodzice są na bieżąco informowani jeśli np. coś > było nie tak? czy organizowane są jakieś zebrania rodziców? Są zebrania, zawsze można poza tym porozmawiac z Panią przy odbiorze, choc nie zawsze jest szansa na spokojną rozmowę, bo wiadomo zaraz inne dzieci przybiegają ciekawskie i oblepiają Panią > 9. jedzenie- czy jest urozmaicone i dobre? Jedzenie jest ok. > 10. jakie są opłaty? Oplaty to ok. 120zl oplaty stalej, + komitet (dobrowolna deklaracja) + stawka zywieniowa, + zajęcia, ok. 30zl za jedne za miesiac. > 11. i najważniejsze! - czy dziecko jest zadowolone, czy chętnie opowiada o tym > co robi w przedszkolu, o opiekunkach? i czy widać postępy dziecka? Dziecko jest bardzo zadowolone, duzo jest atrakcyjnych zajęć plastycznych (mozna podziwiac prace na wystawie w szatni), dużo uczy się piosenek, zabaw. Naprawdę polecamy! Odpowiedz Link Zgłoś
nietoperek-1 Re: URSUS przedszkole nr 200- Balbinka 03.03.09, 09:04 Serdecznie dziękujemy za pomoc. Jesteśmy zdecydowani w 100 % na Balbinkę , tylko teraz zostaję złożyć dokumenty i mieć nadzieję że córka zostanie przyjęta Odpowiedz Link Zgłoś
lilian_ka Re: URSUS przedszkole nr 200- Balbinka 03.03.09, 13:35 Życzymy powodzenia! Przypomnialo mi się jeszcze ze z zajęc dodatkowych jest też taniec, moja dzikuska niestety jak na razie chce chodzic tylko na rytmikę, ale mam nadzieję ze od przyszlego roku uda mi sie ją namowic na gimnastykę i tance Bo wygląda to bardzo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś