Dodaj do ulubionych

URSUS przedszkole nr 200- Balbinka

17.02.09, 16:08
Witam. proszę o wszystkie informacje na temat tego przedszkola. Czy czyjeś
dziecko tam uczęszcza lub uczęszczało??
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nietoperek-1 Re: URSUS przedszkole nr 200- Balbinka 19.02.09, 19:31
      Ponawiam prośbę, bardzo zależy mi na opinii rodziców!!!
      Pozdrawiam
    • nietoperek-1 Re: URSUS przedszkole nr 200- Balbinka 22.02.09, 20:55
      Podbijam, czy ktoś z Was mógłby mi pomóc??
      • lilian_ka Re: URSUS przedszkole nr 200- Balbinka 23.02.09, 20:54
        Moje dziecko tam chodzi i jestesmy bardzo zadowoleni. Pani dyrektor jest
        przesympatyczną, ciepłą osobą, jak zresztą i wszystkie pracujące tam panie. Dużo
        atrakcji typu koncerty, występy clowna... A co konkretnie CIę interesuje??
        • nietoperek-1 Re: URSUS przedszkole nr 200- Balbinka 23.02.09, 23:20
          Witam i bardzo dziękuję za odzew. Mam mnóstwo pytań i mam nadzieję że mi pomożesz.
          1. jakie są wymagania wobec 3-latków, co dziecko powinno umieć robić samo? czy w
          razie jakiś problemów panie pomagają przy jedzeniu, ubieraniu, w toalecie?
          2. ile jest zwykle dzieci i opiekunek na jedną grupę i jak to wygląda podczas
          wyjść np na plac zabaw?
          3. jakie są dodatkowe zajęcia, wiem tylko o rytmice i angielskim czy coś jeszcze?
          4. czy jest leżakowanie? (moja córka od 1,5 roku nawet na minutę się nie położy
          w ciągu dnia)
          5. godz. pracy przedszkola?
          6. czy dziecko automatycznie przechodzi z roku na rok?
          7. przerwy w pracy przedszkola- ferie , wakacje?
          8. czy przy odbiorze dziecka rodzice są na bieżąco informowani jeśli np. coś
          było nie tak? czy organizowane są jakieś zebrania rodziców?
          9. jedzenie- czy jest urozmaicone i dobre?
          10. jakie są opłaty?
          11. i najważniejsze! - czy dziecko jest zadowolone, czy chętnie opowiada o tym
          co robi w przedszkolu, o opiekunkach? i czy widać postępy dziecka?
          Trochę się tego nazbierało, z niecierpliwością czekam na odpowiedź
          Pozdrawiam serdecznie
          • kasia78mamazuzi Re: URSUS przedszkole nr 200- Balbinka 23.02.09, 23:35
            A może warto wybrać się do tego przedszkola i na pewno Dyrektor przedszkola
            odpowie na te pytania. Ja jak szukałam przedszkola dla swojej córki a chodzi od
            września 2008r, to chodziłam od przedszkola do przedszkola i pytałam, pytałam,
            pytałam.... i wiesz wybrałam prywatne na szczęście dla mnie i mojego dziecka,
            Grupy malutkie a nie po 28 os... i bardziej przypilnowane. Radzę Ci pójdz i sam
            przekonaj się jak jest w Balbince. A wiesz jeszcze co mnie urzekło w moim
            przedszkolu?? To to że tak ładnie pachniało w środku, banał... pozdrawiam i
            przepraszam że nie na temat twojego Prezdszkola
            • nietoperek-1 Re: URSUS przedszkole nr 200- Balbinka 24.02.09, 15:28
              Ja byłam wraz z dzieckiem w tym przedszkolu na rozmowie, obejrzałam je bardzo
              dokładnie i na pierwszy rzut oko spodobało mi się bardzo. Pytałam o wiele rzeczy
              ale niestety o paru również zapomniałam ,bo jak wspomniałam byłam tam z
              dzieckiem które zaczęło trochę rozrabiaćsad
              Na część z moich pytań odpowiedziała pani dyrektor ale ja bardzo chciałbym znać
              odpowiedzi od mam których dzieci tam chodzą lub chodziły.pozdrawiam
          • moccia1 Re: URSUS przedszkole nr 200- Balbinka 24.02.09, 11:56
            mam nadzieję, ze rodzice Ci udzielą odpowiedzi o Balbince
            ja tylko sie wtrące apropos spania
            nietoperek-1 napisał:
            > 4. czy jest leżakowanie? (moja córka od 1,5 roku nawet na minutę
            się nie położy w ciągu dnia)

Moj syn rowniez gdy skonczyl 1,5 roku zaprzestal sypiania w dzien.
            Poszedl do przedszkola w wieku 2,8 i tam SPI! Ciezko mi bylo
            uwierzyc, ale jednak (nawet poszlam zeby sprawdzic na wlasne oczy smile

Ale warto oczywiscie dopytac czy nie ma musu lezakowania i co w tym
            czasie robią dzieci.
          • lilian_ka Re: URSUS przedszkole nr 200- Balbinka 02.03.09, 22:21
            Przepraszam, że tak pozno,ale może jeszcze aktualne smile
            1. jakie są wymagania wobec 3-latków, co dziecko powinno umieć robić samo? czy
            > w
            > razie jakiś problemów panie pomagają przy jedzeniu, ubieraniu, w toalecie?
            W grupie maluchow są dwie panie, wychowawczyni i pomoc. Zawsze ktoś pomoże
            dziecku w toalecie, przy ubieraniu itp.
            > 2. ile jest zwykle dzieci i opiekunek na jedną grupę i jak to wygląda podczas
            > wyjść np na plac zabaw?
            W maluchach są dwie panie.
            > 3. jakie są dodatkowe zajęcia, wiem tylko o rytmice i angielskim czy coś jeszcze?
            rytmika, korektywa, angielski, cos jeszcze ale nei pamietam. Moja chodzi tylko
            na rytmike, bo na reszte nie chciała - od początku przykleiła się do pani, a na
            zajęcia trzeba isc na salę gimnastyczną, stąd jej niechęć. Poza tym jest duzo
            teatrzykow, koncertow - dzieci mogą po koncercie grac na instrumentach, występy
            klauna...

> 4. czy jest leżakowanie? (moja córka od 1,5 roku nawet na minutę się nie położy
            > w ciągu dnia)
            Moja tez nie spala. Lezakowanie jest w maluchach, ale nie obowiazkowe. Pani
            wtedy czyta książeczki, dzieci teoretycznie leżą na leżaczkach. Moja na początku
            nie chciała leżeć, podobno chodzila po sali i się sama bawiła, nikt jej nie
            zabraniał. Z czasem się nauczyła, że to czas odpoczynku, teraz siedzi zwykle i
            słucha bajek. Raz zdarzyło się ze zasnęła!
            > 5. godz. pracy przedszkola?
            CHyba od 7 do 17, ale nie wiem na pewno, bo my nigdy tak skrajnie nie korzystamy.
            > 6. czy dziecko automatycznie przechodzi z roku na rok?
            Tak, trzeba podpisac deklarację tylko - w lutym.
            > 7. przerwy w pracy przedszkola- ferie , wakacje?
            W ferie przedszkole jest normalnie czynne, tylko mało dzieci przychodzi. W
            wakacje są dyzurujace przedszkola.
            > 8. czy przy odbiorze dziecka rodzice są na bieżąco informowani jeśli np. coś
            > było nie tak? czy organizowane są jakieś zebrania rodziców?
            Są zebrania, zawsze można poza tym porozmawiac z Panią przy odbiorze, choc nie
            zawsze jest szansa na spokojną rozmowę, bo wiadomo zaraz inne dzieci przybiegają
            ciekawskie i oblepiają Panią smile
            > 9. jedzenie- czy jest urozmaicone i dobre?
            Jedzenie jest ok.
            > 10. jakie są opłaty?
            Oplaty to ok. 120zl oplaty stalej, + komitet (dobrowolna deklaracja) + stawka
            zywieniowa, + zajęcia, ok. 30zl za jedne za miesiac.
            > 11. i najważniejsze! - czy dziecko jest zadowolone, czy chętnie opowiada o tym
            > co robi w przedszkolu, o opiekunkach? i czy widać postępy dziecka?
            Dziecko jest bardzo zadowolone, duzo jest atrakcyjnych zajęć plastycznych (mozna
            podziwiac prace na wystawie w szatni), dużo uczy się piosenek, zabaw.
            Naprawdę polecamy!
            • nietoperek-1 Re: URSUS przedszkole nr 200- Balbinka 03.03.09, 09:04
              Serdecznie dziękujemy za pomoc. Jesteśmy zdecydowani w 100 % na Balbinkę , tylko
              teraz zostaję złożyć dokumenty i mieć nadzieję że córka zostanie przyjętasmile
              • lilian_ka Re: URSUS przedszkole nr 200- Balbinka 03.03.09, 13:35
                Życzymy powodzenia!
                Przypomnialo mi się jeszcze ze z zajęc dodatkowych jest też taniec, moja
                dzikuska niestety jak na razie chce chodzic tylko na rytmikę, ale mam nadzieję
                ze od przyszlego roku uda mi sie ją namowic na gimnastykę i tance smile Bo wygląda
                to bardzo fajnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka