makazuga1 31.03.09, 22:19 Coś pokręciłam z datami i nie zaniosłam wydrukowanego formularza do przedszkola.Myślałam że do 8 kwietnia można je zanosić. teraz siedzę i ryczę bo wszystko mi się wali przez to przedszkole(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaemmy Re: Siedzę i ryczę 31.03.09, 22:21 ojej,a nie mozesz w zębach isc jutro zaniesc i rozmawiac z dyrektorka? Wiele osób rezygnuje z przedszkola,wiec wskoczysz na ich miejsce. Uwierz mi WIEEELE osób rezygnuje . Odpowiedz Link Zgłoś
makazuga1 Re: Siedzę i ryczę 31.03.09, 22:27 Ale ja mam 5- i 3-latkę. Nawet nikt nie będzie chciał ze mną gadać(((( Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: Siedzę i ryczę 31.03.09, 22:35 Aleosochozi? Bo u nas od jutra dopiero przyjmują forularze więc w czym rzecz? ----------- Platek, Skorpek i Hans Helmut Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Nie rycz. Mamaemmy ma rację 31.03.09, 22:47 Zanieś formularze jutro z samego rana. Ładnie się uśmiechnij i miło poproś o przyjęcie papierów. Dyrektorka też człowiek, przecież przyjęcie tych formularzy to i tak dopiero początek procesu rekrutacji. Nie idziesz tam gadać, idziesz tylko zostawić papiery. Ostatecznie możesz udawać, że to jeszcze 31.03. Jako że będzie prima aprlis nikt nie powinien uznać, że masz nie po kolei A tak serio - trzyma kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
makazuga1 Re: Siedzę i ryczę 31.03.09, 22:48 Zadzwoniłam dziś do przedszkola i powiedziano mi że jest za późno. Teraz zbaraniałam bo byłam pewna że mam jeszcze czas. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Siedzę i ryczę 01.04.09, 09:25 To zadzwoń do kuratorium czy tez innej instytucji, która ma nadzór nad przedszkolami i zapytaj co masz zrobić, możesz nawet popłakac do słuchawki Odpowiedz Link Zgłoś
dobrasasiadka Re: Siedzę i ryczę 01.04.09, 09:34 nie rycz tylko idz!przez telefon jest latwiej odmówic, zwłaszcza ze pewnie juz mają serdecznie dosyc tej całej rekrutacji i chca sie jak najsztbciej tego pozbyc. IDZ i nawet jakbyś miala sie tam płaszczyc i ryczec! Odpowiedz Link Zgłoś
e.logan Re: Siedzę i ryczę 01.04.09, 09:52 Poszlabym i zaniosla to pismo jeszcze dzis. I jesli nie wpisza cie na liste bo juz nie ma miejsc to zostaw to pismo , niech cie wpisza na liste rezerwowych. Jak pojdzies ukorzysz sie to napewno przyjma. Bo łatwiej przez tel powiedziec nie niz babie co stoi z pisemem i ma lzy w oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Siedzę i ryczę 01.04.09, 09:56 Nie byłabym optymistką. U nas w przedszkolu trzeciego dnia rekrutacji było złożonych 85 kart. Wyjdą z założenia, że jak zwlekałaś to ci nie zależy. No i co z tego, że wiele osób rezygnuje, jak i tak jest więcej chętnych niż miejsc. I to chętnych składających papiery w terminie. Wszędzie było mówione i pisane, że rekrutacja do 31 marca. Jeszcze gdyby to niedziela była... Odpowiedz Link Zgłoś
asiaiwona_1 Re: E, to prymaaprilisowy żart 01.04.09, 10:34 Tak obstawiam, że autorka żartuje sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
yoluha Re: E, to prymaaprilisowy żart 01.04.09, 10:44 tylko że wątek autorka założyła wczoraj czyli 31.03. Obstawiam że to nie prima aprilis Odpowiedz Link Zgłoś
makazuga1 Re: Siedzę i ryczę 01.04.09, 11:05 Dokładnie,wszędzie było mówione i pisane że wydrukowane kwestionariusze przyjmowane są do końca marca. Mi też tak wczoraj powiedziano. Dziś znów rozmawiałam z panią z przedszkola i powiedziała że jednak mogę przynieść ten kwestionariusz. Okazuje się że że niepotrzebnie się wczoraj denerwowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: Siedzę i ryczę 01.04.09, 16:07 W moim przedszkolu składać można było papiery do końca lutego. Wszystkie późniejsze trafiają na rezerwową i nie ma zmiłuj. Odpowiedz Link Zgłoś
jorn1 Re: Siedzę i ryczę 01.04.09, 17:51 Z innego watku wiem ze autorka jest z Wawy, u nas rekrutacja zaczela sie 18 marca i konczy sie 9 kwietnia, przedszkole musi przyjac jej papiery bez zadnej laski ani blagan. Odpowiedz Link Zgłoś
ismen76 Re: Siedzę i ryczę 02.04.09, 14:46 no dokładnie, w W-wie jest jeszcze czas,cytuję ze strony MEN - "od 18 marca o godz. 13 do 9 kwietnia o godz. 13 wydrukowany z systemu lub wypełniony ręcznie formularz należy złożyć w przedszkolu pierwszego wyboru" masz tu rzetelne źródło i podeprzyj się nim w razie potrzeby: www.edukacja.warszawa.pl/index.php?wiad=2006 powodzenia ;o) Odpowiedz Link Zgłoś