Dodaj do ulubionych

Madalińskiego

06.01.05, 16:52
Słyszałam o zmianach personalnych w tym szpitalu...
Czy są tutaj mamy, które niedawno tak rodziły???
Jakie macie zdanie o porodzie w tym szpitalu?
Obserwuj wątek
    • c_izula Re: Madalińskiego 07.01.05, 02:00
      Ja rodziłam...hm...czy można tak to ująć chyba nie bardzo..więc moja córcia
      urodziła się na Madalińskiego trochę ponad 2 lata temu. Miałam cesarkę,
      niespodziewaną, było ok. (moze poza tym, że otwierając mi brzuch personel
      rozmawiał o pękających gumach...chodziło o rękawiczki..smile Opieka po porodzie-
      w sumie pewnie mogłoby być lepiej..ale nie narzekam..gdyby nie jedna z
      położnych pewnie nigdy nie karmiłabym piersią...bo co nie którzy
      stwierdzili "bez szans"..a tak karmiłam do 1,5 roku.Warunki ok.
      Pozdrawiam
      Iza
      • tygrysiatko1 Re: Madalińskiego 07.01.05, 22:03
        to praw3da na Madalińskiego zmienia siępersonel zmienił się sze4f i ściąga
        zupełnie nową kadre z innych szpitali (m.in. z Karowej)... istnieje szansa że
        będzie to jeden z najlepszych szpitali...
        • ejdz Re: Madalińskiego 10.01.05, 15:16
          Dlatego proszę o opinię...
          Ciekawa jestem czy coś się zmieniło...
          • mkarusi Re: Madalińskiego 10.01.05, 16:55
            Hej ja rodziłam na Madalinskiego w pazdzierniku 2004 urodziłam sliczną corcie,
            porod przebiegł bardzo sprawnie atmosfera była w miare sympatyczna, ogolne
            wrazenie bardzo przyjemne, połozne na oddziale połozniczym rózne zalezy na jaka
            zmiane sie trafi ale raczej ok.Trochę mniej przyjemne są warunki w łazienkach
            ale to da sie przezyc Pozdrawiamy.
            Marta i Karinka
        • lolalilu Re: Madalińskiego 11.01.05, 23:24
          chyba jednak nie smile Bo pełniący obowiązki dyrektora szpitala profesor Chazan
          nie będzie już prawdopodobnie szefem na Madalińskiego... Odszedł też szef
          anestezjologów dr Ciastoń.
          • constancja Re: Madalińskiego 12.01.05, 08:33
            Ja jestem w sytuacji gdzie, muszę chyba zaryzykować poród na Madalińskiego,
            szukałam jakichś aktualnych opinii ale nic nie znalazłam. Miałam rodzić w IMiDz
            ale mój lekarz właśnie się przeniósł do w/w szpitala i kiedy nie masz "placów"
            to róznie Cie traktują. Także ja się chyba podejmuję ryzyka....

Consta & KAcper
            • zosia_1 Re: Madalińskiego 12.01.05, 08:38
              a jak nazywa się ten lekarz, do którego chodzisz, który przeniósł sie z IMiD??
              Też chce tam rodzić, ale dopiero w lipcu, myślałam o prof. Chazanie, ale jeśli
              odchodzi to muszę poszukać kogoś innego
          • tygrysiatko1 Re: Madalińskiego 12.01.05, 21:43
            toż Chazan właśnie dopiero objęł porodowy i tworzy swój własny zespół...
            ściąga ludzi m.in. z Karowej... to są wiadomości ze środowiska lekarskiego...
            • ruda95 Re: Madalińskiego 12.01.05, 21:52
              Wiem napewno, że Chazan jest na Madalińskiego i nie planuje odchodzić. Chyba
              nieprzyjaciele rozsiewają takie wiadomości. Właśnie chodzi do niego tam moja
              koleżanka, która będzie rodzić na początku lutego. Tym bardziej, że będzie tam
              nowy, czysty blok porodowy.
              • tygrysiatko1 Re: Madalińskiego 12.01.05, 22:17
                toż mówięże Chazan dopiero tam przyszedł!!!!
                a nowy blok jużjest i jest śliczny...
            • lolalilu Re: Madalińskiego 12.01.05, 23:08
              moje wiadomości też są ze środowiska lekarskiego... wiem, że nie jest pewne czy
              profesor Chazan zostanie dyrektorem na Madalińskiego. Ja osobiście chciałabym,
              żeby został, ale z tego co wiem może być z tym problem. Jak wiecie o tym kto i
              gdzie zostaje dyrektorem w dużej mierze decydują układy polityczne... Wszystko
              wkrótce się wyjaśni.
              • tygrysiatko1 Re: Madalińskiego 12.01.05, 23:26
                czy dyrektorem zostanie to i ja nie wiem wiem tylko że jak narazie jest
                ordynatorem porodówki i nie zamierza zmieniać miejsca pracy... przecież dopiero
                niedawno tam przyszedł!
                • lolalilu Re: Madalińskiego 12.01.05, 23:43
                  profesor Chazan jest na Madalińskiego przede wszystkim PO Dyrektora. Co z nim
                  będzie nie wiem. Wiem, że szukany jest ktoś na jego miejsce (tj. na Dyrektora
                  Szpitala). I od tego kto zostanie Dyrektorem dużo zalezy - prawda?!
                  • constancja Re: Madalińskiego 13.01.05, 09:27
                    DZiewczyny, sporo lekarzy przeszło już z IMiDz z Kasprzaka. Jutro jadę obejrzeć
                    ten wyremontowany oddział...no chyba, że dzisiaj mnie coś chwyci i pojadę na
                    porodówkę bez oglądania...bo znowu mam skurcze. W każdym razie jak wróce zdam
                    relację!
                    Consta & Kacper
                    • pszczolkamaja Re: Madalińskiego 13.01.05, 09:58
                      constancja napisała:

> DZiewczyny, sporo lekarzy przeszło już z IMiDz z Kasprzaka. Jutro jadę
                      obejrzeć

Constancja, napisałam do Ciebie maila na pocztę gazetową. Jesli masz czas i
                      ochotę to prosze o kontakt.
                      Pozdrawiam
                      Maja
                      • aniao3 Re: Madalińskiego 21.01.05, 16:10
                        Najnowsze wiesci smile
                        dr Chazan jest szefem poloznictwa na Madalinskiego i nie wyglada by sie to
                        mialo zmienic.
                        A teraz pytanie: czy wiecie jak jest z przyjmowaniem na porod? z oplatami za
                        porod rodzinny? Jesli platny to czy automatycznie oznacza to pojedyncza sale
                        porodowa?
                        Jak z opieka nad mama i maluszkiem po porodzie?
                        Bede wdzieczna za najnowsze wiesci - bo jak wiecie ostatnio sie tam duzo
                        zmienilo i ponoc na lepsze.
                        sciskam
                        anka
              • bambi10 Re: Madalińskiego 10.02.05, 10:37
                Lolu - masz racje co do ukladow!! i dlatego Chazan jest "nie do ruszenia" w tym
                ukladzie politycznym (na szczescie bo jest na prawde dobry jako lekarz i jako
                zarzadzajacy). Uklady pozbawily go stanowiska w IMiD (naciski MZ naciskanemu
                przez...itd) ale organem "nadzorczym" nad MadaliDskiego jest miasto - a to inny
                uklad! Mowie to nie z "okregów lekarskich" ale "okrgów urzedniczo/politycznych"
                co w tym przypadku jest bardziej wiarygodne.
                Przynajmniej ten raz moze wyjdzie to na dobre....bo zmiany w szpitalu juz widac
                (po niespelna pol roku).
                • lolalilu Re: Madalińskiego 16.03.05, 10:30
                  i ja właśnie z tych kręgow polityczno/urzędniczych słyszałam, że nad profesorem
                  niestety zbierają się ciemne chmury... A sam profesor ponoć robi wszystko żeby
                  wrócić do Instytutu - i liczy na to, że jak tylko zmnieni się ukałd polityczny
                  natychmiast tam wróci. Niestety za kadrowymi zmianami na lepsze poszła też
                  zmiana na gorsze - szpital popadł w długi. Co ponoć też jest wykorzystywane
                  przeciwko profesorowi.
            • minkapinka Re: Madalińskiego 26.01.05, 19:16
              Ja też mam wiadomości ze srodowiska lekarskiego smile)))))) prof. Chazan nie jest
              ordynatorem połoznictwa, jest tylko dyr. szpitala.
              • lolalilu Re: Madalińskiego 26.01.05, 20:05
                zgadzam się. Tylko z małą poprawką - jest póki co pełniacym obowiązki
                dyrektora... a jego losy się ponoć ważą sad
                • minkapinka Re: Madalińskiego 26.01.05, 20:07
                  Tak, bo nie ma co ukrywać, że dyr. szpitala połozniczego to stanowisko
                  polityczne smile
                  • lolalilu Re: Madalińskiego 26.01.05, 20:17
                    niestety sad( I właśnie dlatego ponoć profesor Chazan może się wkrótce pożegnać
                    z tym stanowiskiem... Słyszałam, że z naszym prezydentem nie ma najlepszych
                    układów. Ale profesor liczy na to, że właśnie za sprawą polityki wórci wkrótce
                    do IMIDu.
          • bambi10 Re: Madalińskiego 10.02.05, 10:28
            to nie jest prawda prof. Cahzan nie odchodzi z Madalinskiego i na pewno go nie
            zwolnia (przynajmniej za kadencji Kaczynskiego)
            • kajka76 Re: Madalińskiego 10.03.05, 11:59
              dziewczyny czy macie jakies swieze wiesci z madalinskiego? moze jest tktos
              kto rodzil tam osttanio,albo sie tam wybiera???
              pozdrawiam,
              kasia
              • kajka76 Re: Madalińskiego 14.03.05, 12:34
                podciagam!!
    • xoc Re: Madalińskiego - pilne 14.03.05, 19:20
      JA sie tam wybieram rodzic, ale tymczasem mam pytanie. Czy ktoras z Was wie, w
      jakich godznach (we wtorki) przyjmuje tam prof. Chazan???????
      • beza2005 Re: Madalińskiego - pilne 15.03.05, 16:06
        Jestem pacjentką profesora Chazana, rodzę w kwietniu - prof. przyjmuje w każdy
        wtorek od 10 do 12.30
        • xoc Re: Madalińskiego - pilne 16.03.05, 10:12
          Beza, dziekuje Ci bardzo!
          Powodzenia w kwietniu!!! (ja w maju...)
          Pozdrawiam,
          Xoc
          • kajka76 Re: do Beza 16.03.05, 17:26
            beza czy ogladalas ten szpital? widzialas sale i oddzialy? czy wiesz cos o
            poloznych o cenach w tym szpitalu o lekarzach etc?
            bede wdzieczna az info
            pozdrawiam, kasia
          • bess Rodziłam tam 16.03.05, 21:57
            ...w kwietniu 2004, byłam zadowolona i nie mam zastrzeżeń do personelu,ani do
            opieki może dlatego, że wszystko było w porządku z dzieckiem, ale ja też należe
            do osób, które nie oczekuja jakiejs szczególnej serdeczności.
            Wtedy poród rodzinny kosztował 500zł- w cenę wliczona wybrana położna (rodziłam
            z panią Ela Kowal- sympatyczna i kompetentna), znieczulenie - 400zł.
            Jedynym minusem było leżenie na sali 4 osobowej (juz za duzo tego dobrego, zeby
            jeszcze brac osobną salę smile, kiedy przewijały się tabuny odwiedzających ( w tym
            do mnie, żałuję, że nie poprosiłam rodziny o nieodwiedzanie pierwszego dnia po
            porodzie)
            życzę , żeby i u Was było ok
        • bemark76 Re: do beza 2005 Madalińskiego - pilne 19.03.05, 10:00
          Czy te godziny to tylko w szpitalu? czy moze on przyjmuje gdzies prywatnie?
          jesli masz jakis kontakt do niego to prosze o info. Poza tym mam jeszcze pytanie
          - idziesz tam i jestes umowiona na jakas konkretna godzine czy czekasz az on
          wroci z bloku porodowego, czasem nawet 3 h?
          bede wdzieczna za info - twoje odczucua dot. profesora tez beda dla mnie istotne.
          Pozdrawiam
          BSM
          • xoc Re: do beza 2005 Madalińskiego - pilne 19.03.05, 14:35
            Ja tez do neigo chodze, ale prywatnie. Przyjmuje na E. Plater, za mariotem.
            Tel. 625-72-78. Wg mnie jest absolutnie najlepszy!!
            • bemark76 Re: do beza 2005 Madalińskiego - pilne 19.03.05, 16:28
              a ile płacisz za wizytę? czy na KTG będzie kierował cie do szpitala ma
              Madalińskiego bezpłatnie? od kiedy najlepiej zacząć do niego chodzić?
              • xoc Re: do Bemark - Madalińskiego 20.03.05, 22:42
                Nie wiem, gdzie na KTG mnie bedzie wysylal, ale przypusczzam, ze do szpitala
                juz wlasnie (i pewnie juz free, bo na ich www jets napisane, ze ze skeirowaniem
                gratis), no i rodzic bede tam. Akle nie dopytalam sie jezcze o to. To fajnie,
                jak Beza napisala,z e ten nowy blok juz bedzie lada dzien otwarty. Wizyta
                prywatna kosztuje 150 zl, i przyjmuje we wtorki i czwartki po poludniu. Roznica
                w tym, czy prywatnie, czy "panstowo", to pewnie taka jak zawsze - ilosc czasu
                spedzona w gabinecie wieksza, a poza gabinetem na oczekiwanie - prakt. zadna.
                Ale Beza ma racje - to jets super fachowiec, jest neisamowicie mily,
                kompetentny, i bardzo taki "szanujacy" pacjentke - ja sie u niego czuje jak
                dama, mimo takeigo, a nie innego rodzaju badania.
                Beza, a na kiedy masz termin? Moze sie spotkamy???
                Pozdrawiam,
                Xoc
                • bemark76 Re: do Bemark - Madalińskiego 21.03.05, 06:35
                  Beza czy Bemark? smile ja mam termin na 20.07.2005, ty chyba nieco wcześniej, ale
                  spotkać się możemy (będę wieczorem na GG to możemy pogadać - mój nr 479398).
                  Pozdrawiam.
                  • xoc Re: do Bemark - Madalińskiego 21.03.05, 10:05
                    Ty, Bemark. Chodzilo mi o Ciebie, a Beza ponizej i powyzej tez umiescila cenne
                    infromacje, wiec jakos tak sie do niej tez zwracalam.
                    Ja nie mam GG... Ale jak masz pozniej termin, to fajnie - pewnie Ci juz obie z
                    Beza poopowiadamy, jak bylo
                • beza2005 Re: do Bemark - Madalińskiego 21.03.05, 16:47
                  termin mam na 8 - 16 kwiecień, ale nadal nie wybrałam położnej do porodu
                  rodzinnego bo wziaż jest mało info na ten temat,chętnie się spotkam mieszkam na
                  Ursynowie i jestem już na zwonieniu lek. więc mam czas!!
                  • bemark76 Re: do Beza 2005 - Madalińskiego 21.03.05, 21:13
                    Oczywiscie, czekam na maila besi76Qwp.pl to sie umówimy.
          • beza2005 Re: do beza 2005 Madalińskiego - pilne 19.03.05, 20:09
            Profesor jest świetny, bardzo się angażuje można z nim konkretnie pogadać i
            naprawdę jest troskliwy. Ja nie chodzę prywatnie bo mi szkoda kasy - ale w
            szpitalu profesor jest zawsze we wtorki przyjmuje od 10 do 12.30 - chyba że mu
            coś nagle wypadnie ale chodze już 9 miesiąc i tylko raz musiał gdzieś wyjechać.
            Na wizytę do niego trzeba się umówić ze dwa tyg. wczesniej bo ma duzo pacjentek
            i w rejestracji nie chcą za bardzo do niego zapisywać. Najlepiej powiedzieć
            kobitkom w rejestracji że go znasz i już się u niego leczyłaś dlatego chcesz do
            niego się zapisać - mozna telefonicznie 45-02-210. Jeżeli chodzi o szpital to
            mam mieszane uczucia, ale byłam rozmawiałam z położną bo planujemy poród
            rodzinny - 500 zł wraz z położną, którą mozna wybrać ale nie wiem która jest
            dobra, znieczulenie 600 zł.Poza tym mają otwierać już na dniach nowy oddział
            porodowy, profesor obiecał że bede rodziłą na nowym oddziale. Jesli znacie
            jakieś fajne połozne z tego szpitala to proszę o kontakt do nich albo chociaż
            ich godność - pozdrawiam
            • beza2005 Re: do beza 2005 Madalińskiego - pilne 19.03.05, 20:26
              Acha, zapomniałam - oto strona szpitala na madalińskiego może trochę
              nieaktualna lae coś tam zawsze mozna poczytać
              www.szpital.home.pl/index2.php
    • malaga_1 Re: Madalińskiego 21.03.05, 10:21
      Dziewczyny
      a czy chodzici do szkoły rodzenia przy Madalińskiego IDEA
      www.szkola-rodzenia.pl ? czy to juz nie ma znaczenia gdzie sie chodzi?
      A poza tym czy któras z Was chodzi do innnego lekarza z tego szpitala niz prof.
      Chazan i jest równiez z niego zadowolona?
      • beza2005 Re: Madalińskiego 21.03.05, 16:54
        ta szkoła nie istnieje, profesor planuje otworzyć przy szpitalu szk. rodze3nia
        ale kiedy nie wiem
        • bemark76 Re: Madalińskiego NOWE INFO 21.03.05, 19:16
          Dziewczyny - szkoła IDEA istnieje. Dziś rozmawiałm z jedną miłą Panią do której
          dodzwoniłam się na telelfon podany w adresie www. Panie położne z tej szkoły co
          prawda nie pracują już na Madalińskiego (ta z kórą rozmawiałam pracuje w
          Bielańskim) ale mają wejście do sal porodowych i pokażą szpital. Spotkań jest 8
          koszt 350 zł, na razie zajęcia są w poniedziałki od 18.00 do 20.00 - najlepiej
          chodzić od 20 tyg. ale ja myślę że to za wcześnie.
          Acha - najważnejesze - Pani powiedziała mi, że te nowe sale porodwe (podobno aż
          7) są już gotowe tylko uzupełniają brakujący sprzęt. Nie mniej jednak
          powiedziała, że na dziś poród rodzinny kosztuje 500 zł wraz z położną, ale
          zastrzegła, że prof. Chazan będzie pewnie chciał się "odkuć" po takim kosztownym
          wydatku sad((( co może powodować wzrost CEN. Ja z terminem na 20.07 to chyba mam
          sznase załapać się na 1.000 zł smile to oczywiście żart.

• kajka76 Re: Madalińskiego NOWE INFO 22.03.05, 10:09
            bemark ja ma termin na 8 lipca wiec troszke przed Tobasmile
            zastanawiam sie wlasnie nad ta szkola rodzenia hmm... ale masz racje my do
            lipca to mozemy doczekac sie podwyzki cen...a raczej na pewnosmile
            • bemark76 Re: do kajka 76 - Madalińskiego NOWE INFO 22.03.05, 12:09
              Ja wg OM też mam termin na 8.07 smile ale wg USG na 20.07 - i w co tu
              wierzyć??? smile gdybys chciała pokorespondowac przez maila to.... besi76@wp.pl
              • kajka76 Re: do kajka 76 - Madalińskiego NOWE INFO 22.03.05, 13:27
                bemark wg usg wychodzi mi 09,07 smile) ale trzymam sie pierwszego terminusmile
                jutro ide na usg rano sprawdzic czy mala dobrze rosnie itdsmile
                kasia i 25 t oleńka smile
                • bemark76 Re: do kajka 76 - Madalińskiego NOWE INFO 22.03.05, 22:34
                  Moja córka jeszcze nie ma imienia - jestesmy z moim mezem pod tym wzgledem
                  bardzo niezgodni.... ale przynajmniej nasza "kuleczka" bedzie miala kolezanke
                  Ole wink pozdrawiamy smile
          • troskisia Re: Madalińskiego NOWE INFO 23.03.05, 22:13
            nie chcę was martwic, ale moja pani doktor z madalinskiego powiedziala ze
            niestety nie mam szans rodzić na nowym bloku - tym po remnoncie, choć mam
            termin na 30 kwietnia/1 maja - podobno nie zdążą jeszcze do tej pory ze
            sprzętami
            pozdrawiam
      • agneso Re: Madalińskiego 31.03.05, 11:50
        Witaj,
        Osobiście polecam dr Marka Florczaka - pracuje na oddziale ginekologii. Bardzo
        sympatyczny, rzeczowy no i fachowy lekarz - prowadzi już mają 3 ciąże a dodam,
        że nie jestem łatwym przypadkiem - kontakt do niego na priv.
        Jeśli z kolei wolisz kobitki to polecam Agnieszkę Czarnecką-Świerkot.
        • domii Re: Madalińskiego 04.04.05, 23:32
          podciągam wątek!
          macie jakieś ciekawe newsy?
          A moze któas z Was wie, kiedy bede te nowe sale?
          Pozdrawiam,
          D.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka