nicor 09.05.05, 11:18 Szukam dobrej prywatnej kliniki położniczej w Krakowie. Proszę Was o opinie gdzie rodziłyscie i czy polecacie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dancia2 Re: prywatne kliniki KRAKÓW 09.05.05, 14:05 Polecam szpital na Ujastek rodzilam tam trzy tygodnie temu. Jezeli chodzi o fachowość i nastawienie pesonelu do pacjenta to jest tam super.Ja mialam cc więc przez prawie dwa dni nie ruszałam sie z łóżka i zdana bylam na łaskę polożnych. Z czystym sercem mogę napisać że są na każde zawołanie. Jeżeli chodzi o pediatrów to też jestem bardzo zadowolona. Jeżeli chcesz czegoś więcej sie dowiedzieć to zapraszam na GG 6830572. Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: prywatne kliniki KRAKÓW 09.05.05, 19:49 Ja też polecam Ujastek Też miałam tam cc, ale: dancia2 napisała: > Ja mialam cc > więc przez prawie dwa dni nie ruszałam sie z łóżka i zdana bylam na łaskę > polożnych. ja wstałam niecałe 12 godzin po operacji; myślę więc, że nie można generalizować, że po cc zawsze się leży plackiem przez dłuższy czas Odpowiedz Link Zgłoś
nicor Re: prywatne kliniki KRAKÓW 10.05.05, 12:57 Powiedz czy bolało coś przy cc lub później?? Jak się czułaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: prywatne kliniki KRAKÓW 10.05.05, 15:08 Nic mnie nie bolało Na Ujastku dbają o to, żeby położnice nie odczuwały bólu. Czułam się wspaniale, wyszłyśmy z Amelką do domu w 3 dobie, a następnego dnia (czyli 4 dni po cięciu) - wsiadłam w samochód i pojechałam kupić sobie stanik do karmienia Był mi absolutnie niezbedny Odpowiedz Link Zgłoś
cudaczek.75 Re: prywatne kliniki KRAKÓW 01.06.05, 09:00 penelinko złota dziewczynko!! ale mnie z samego rana podbudowałaś!! wielkie dzięki za to!! 13-go jadę na cc na Ujastek i panicznie się boję! po przeczytaniu twojej opinii poczułam się dużo lepiej. Nigdy nie byłam w szpitalu, panicznie boję się wszelkich bóli (w tym dentysty)!! Ciekawa jestem kto robił Ci cesarkę i czy wiesz coś o dyżurującym tam dr Kiju. A może pogadamy na gg? (1379958) Odpowiedz Link Zgłoś
penelina Re: prywatne kliniki KRAKÓW 01.06.05, 11:09 Tu jest trochę o mojej cesarce: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=19941458&a=22461985 Tu jest o Ujastku w ogóle: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=20725515&v=2&s=0 I jeszcze coś w rodzaju zestawienia "za" lub "przeciw": forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=19425129&v=2&s=0 Aha - moje cięcie wykonywali dr Tamara Wilk i Andrzej Jaworowski. Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: prywatne kliniki KRAKÓW 01.06.05, 12:11 Ja mam 10.06 planowane cc w Ujastku,to może sie spotkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
cudaczek.75 Re: prywatne kliniki KRAKÓW 01.06.05, 23:09 to może się spotkamy - napisz mi nr na gg to sie popocieszamy. A kto ma Ci wykonywać cc? mój nr gg pisałam wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
micha1153 Re: prywatne kliniki KRAKÓW 23.06.05, 15:52 czy może obiło ci się o uszy nazwisko lekarki Kamińska-Dębiec? Wiesz może jaka ona jest? Jesli ktos ma jakies informacje to prosze o kontakt, przymierzam sie do porodu na Ujastku, to moja lekarka. GG 3734812 Odpowiedz Link Zgłoś
lukka Re: prywatne kliniki KRAKÓW 12.05.05, 11:39 Gorąco polecam Niepołomice (www.life.com.pl) Rodziłam tam miesiąc temu, miałam cc. Cięcie oczywiście nie było planowane, okazało się konieczne w trakcie porodu. Rewelacyjna opieka, lekarz i położna są tylko do twojej dyspozycji, bardzo miłe i pomocne pielęgniarki, atmosfera domowa. Dla mnie wszystko było super. Następnym razem też chciałbym tam rodzić. Jedyny minus - wysoka cena. Jeżeli masz jakieś pytania, pisz na adres gazetowy lukka@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
k1w0 Re: prywatne kliniki KRAKÓW 12.05.05, 15:24 Ja też oczywiście niezmiennie polecam Niepołomice Rodziłam tam obydwie moje córki i uważam, że jeśli tylko kogoś na to stać to jest rewelacyjne miejsce na rodzenie dzieci Pozdrawiam Ania z dziewczynami Kasia (09.2000) i Maja (10.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
blablatka Re: prywatne kliniki KRAKÓW 13.05.05, 08:24 Ja rodziłam na Ujastku i z perspektywy czasu widzę, że bardzo ważne było to,że był tam lekarz na którego mogłam liczyć - to się sprawdziło w 100%...myślę, że gdyby nie jego obecność zdecydowanie gorzej zniosłabym hospitalizację zapraszam na gg...4975740 Odpowiedz Link Zgłoś
anna801 Re: prywatne kliniki KRAKÓW 16.05.05, 10:21 Już niedługo zbliża sie mój termin porodu.Przez okres kilku ostatnich miesięcy byłam zdecydowana na poród na Ujastku.Doszły do mnie jadnak złe wieści o zgonie rodzącej tam pacjentki.Niestety nikt nie wyjasnił czy jest to prawda i jakie były tego przyczyny! Mam poważny dylemat co teraz robić i gdzie zgłosić sie do porodu?Czy te prywatne kliniki to rzeczywiście takie bezpieczne? Odpowiedz Link Zgłoś
dancia2 Re: prywatne kliniki KRAKÓW 16.05.05, 13:22 Moim zdaniem w prywatnych klinikach jest lepsza opieka niż w szpitalach państwowych. Jeżeli się obawiasz to najlepiej dogadać się z lekarzem lub położna wtedy napewno będziesz inaczej się czuć a i opieka będzie lepsza. Ja na Twoim miejscu nie zrezygnowałamby z Ujastka bo tam naprawdę jest dobra opieka. Odpowiedz Link Zgłoś
3porzeczki Re: prywatne kliniki KRAKÓW 17.05.05, 00:17 Mnie się wydaje, że wszędzie podobny przypadek mógł się wydażyć - w Narutowiczu też był jakiś problem ze źle zaintubowaną pacjentką. Niestety tak już jest, że jeżeli 100 porodów się uda to mija to bez echa, a jak 101 jest feralny trąbi o tym cała okolica, a to po prostu statystyka...Ja też chcę rodzić na Ujasku w sierpniu, nic jeszcze nie załatwiałam, ale nie planuję komukolwiek płacić, ewentualnie po fakcie, jak będzie OK to pomyślę o "dowodzie wdzięczności". Pojedź, oglądnij sobie szpital, wypotaj o nurtujące Cię sprawy, możesz zapytać również o ten zgon.... Dodatkowo do "złej prasy" dołącza konkurencja...myślę, że tak jest z Kliniką Spes, wiele negatywnych głosów to nagonka... Odpowiedz Link Zgłoś
aronka1 Re: prywatne kliniki KRAKÓW 17.05.05, 08:27 Nie jestem pewna, czy to tylko robota konkurencji. Rodziłam w SPES -ie, więc coś na ten temat wiem. Cieszę się, że moja córka po porodzie tam jest zdrowa... Poza tym mam porównanie. Drugie dziecko rodziłam na Siemiradzkiego i naprawdę absolutnie nie mogę powiedzieć, że w prywatnej klinice miałam lepszą opiekę. Wręcz przeciwnie - w szpitalu na Siemiradzkiego czułam się spokojna o dziecko i siebie. I ten poród wspominam badzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
3porzeczki Re: prywatne kliniki KRAKÓW 17.05.05, 14:18 Przykro mi, że masz niedobre wspomnienia, ale ja na przykład mam koleżankę, która rodziła na Siemieradzkiego, lekarz z położną nacisnęli jej brzuch podczas parcia pomiędzy skurczami i zaliczyła pęknięcie III stopnia, na domiar złego, lecząc to pęknięcie (musiała być codziennie na wizytach, jeszcze długo po pordzie) lekarz pozwalał sobie wobec niej na niedwuznaczne uwagi, łącznie z klepaniem po pupie - skończyło się ochrzanem lekarza przez jej męża i zmianą miejsca leczenia..... Według mnie w każdym szpitalu można przytoczyć dobre i złe przykłady Odpowiedz Link Zgłoś
nicor Re: prywatne kliniki KRAKÓW 17.05.05, 15:41 A gdzie dokładnie mieści się ta klinika w Niepołomicach?? Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: prywatne kliniki KRAKÓW 17.05.05, 18:08 Ja też będę rodzić w Niepołomicach.Wczoraj wieczorem wyszłam z kliniki po paru dniach walki,żeby nie urodzić przedwcześnie.już sobie chwale to miejsce.Moją ciążę prowadzi dr Liber-właściciel.Klinika znajduje sie w samym centrum Niepołomic-zaraz przy rynku.Obok kliniki jest komisariat policji.Ja znalazłam od razu.Budynek jest niepozorny,ale zadbany-ma bliżniaka.Na budynku jest szyld"poradnia zdrowia rodziny-LIFE".Personel super,jedzonko super,porodówka super,sprzęt super,atmosfera naprawde rodzinna-nikt nikogo nie olewa,nawet gdy to jest błachy problem,podejście do pacjentek rewelacja-NAPRAWDE.POLECAM. Moje szczęśćie tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;42/st/20050622/dt/7/k/daae/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: prywatne kliniki KRAKÓW 17.05.05, 18:25 Zapomniałam napisać adres i telefonlac Zwycięstwa 6,tel.2811421 Odpowiedz Link Zgłoś
uszka Re: prywatne kliniki KRAKÓW 17.05.05, 20:04 A co sadzicie o Spesie. Moj lekarz tam przyjmuje wiec pewno mnie tam skieruje. I nie wiem co zrobic. I nie wiem co robic? MAcie jakies doswiadczenia stamtad? Odpowiedz Link Zgłoś
zumaminka Re: prywatne kliniki KRAKÓW 18.05.05, 13:35 Ja rodziłam w spesie pierwsze dziecko i drugie też zamierzam tam rodzić.Było naprawdę b.dobrze.Nikt tam nie traktuje pacjentki jak zła koniecznego.Rodziłam za znieczuleniem,ciągle czuwał przy mnie anestezjolog.Opieka naprawdę świetna.Nie pamiętam szczegółów ale to, że zamierzam rodzić tam drugie dziecko o czymś świadczy.Też chodzę do Lekarza z tej kliniki(Dr.Bałasz)Powiem szczerze,że najpiewr planowałam rodzić w Ujastku ale nie dość ze dowiedziałam sie ze pracuje tam lekarz z którego zrezygnowałam(brak fachowej opieki!!!!)Wpisywanie do karty ciśnienia na oko(bez mioerzenia)wagi na oko i cała masa innych beznadziejnych zachowań.Na dodatek kiedy pojechałam do tej kliniki na 2 tyg przed porodem,zostaliśmy z mężem potraktowani przez położną w taki sposób,że wpadłam w histerię.Położna była opryskliwa nie chciała nas skontaktować z lekarzem,normalnie wypchnęła nas za drzwi.Wspominam to jak najgorszy koszmar.Naszczęście trafiłam do spesu gdzie poczułam sie naprawdę wyjątkowo.Pewnie trafiłam na kogoś nieodpowiedniego w Ujastku i dlatego tak sie skończyło.Najlepeij pojechać zobaczyć i porównać odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
3porzeczki Re: prywatne kliniki KRAKÓW 18.05.05, 18:57 A możesz podać nazwisko tego lekarza? Ja się przymierzam do Ujastka i chciałabym wiedzieć kogo unikać.... Odpowiedz Link Zgłoś
zumaminka Re: prywatne kliniki KRAKÓW 18.05.05, 19:51 Nie wiem czy jest sens będziesz się niepotrzebnie denerwować jeśli już trafisz na jego dyżur.To że on ma w moim środowisku nieprzychylne opinie nie znaczy,że wszystkie ciężarne na niego się skarżą.Choć moja gin przejmowała po nim mnóswto pacjentek. Odpowiedz Link Zgłoś
3porzeczki Re: prywatne kliniki KRAKÓW 19.05.05, 08:33 Dla mnie jest sens, bo zawsze moge po prostu nie zostawać na Ujstku tylko pojechać gdzie indziej....w końcu ślub brałam tylko z miom mężulkiem. Słyszałam tu na forum neidobre opinie o dr Chrzanowskim, czy to nie ten? Odpowiedz Link Zgłoś
cirrii Re: prywatne kliniki KRAKÓW 24.05.05, 19:27 ja dopiero szykuje sie do "ciazy" ale moim ginem jest dr Jagoda jaworska-szyc, wiem ze ona tez pracuje na Ujastku, moze ktos przy niej rodził? Jaka jest? Odpowiedz Link Zgłoś
3porzeczki Re: prywatne kliniki KRAKÓW 27.05.05, 20:45 Hej, Czy wiecie może ile kosztuje na Ujstaku konsultacja na Izbie Przyjęć? Jutro planuję tam pojechać, bo mam skurcze i boję się jak tam moja szyjka....chciałabym zrobić USG szyjki? Może któraś coś wie... Odpowiedz Link Zgłoś
pancerniczek Re: prywatne kliniki KRAKÓW 30.05.05, 07:43 ja rodzilam w SPESIE (1 lutego 2005), a prowadzil mnie dr Bałasz. Mam same dobre wspomnienia. Po pierwsze: mój lekarz był świetny. przyglądałam mu się z pewną nieufnością na początku ale szybko się tej nieufności pozbyłam. Jest na bieżąco z nowościami medycznymi, w moim przypadku podejmował tylko słuszne decyzje, mam śliczną, zdrowiutką córkę (niczego ze szpitala nie przyniosłysmy do domu), ze mną wszystko super, mimo ze nie było wzorcowo - bo mam żylaki na macicy i długo mnie zszywali, nie byłam taką "normalną" cesarką. poza tym nie było mowy, zeby wejść na wizytę bez np.ktg - za każdym razem przed porodem - przed wizyta kontrolną - miałam wykonanay niemalże komplet badań czułam się bezpiecznie. złego słowa nie dam powiedzieć. Po drugie: SPES ma podpisaną umowę z NFZtem, więc jesli pracujesz i jestes ubezpieczona nie placisz. (płacisz za znieczulenie ok. 200 zł, dokładnie nie wiem bo miałam cc w znieczuleniu zewnątrzoponowym) Po trzecie: świetne warunki - czysciutko, przytulnie, małe pokoiki, ładna pościel, firanki itd. niby pierdoły, ale nie bez znaczenia. Po czwarte: dobry personel (zwłaszcza siostra Renata - taka szczuplutka), wszytsko ci pokaże (o ile nie będzie akurat jakieś nawałanicy rodzących), zajmie się tobą, pomoże, zaprowadzi do łazienki itd.itd. ja polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
uszka Re: prywatne kliniki KRAKÓW 30.05.05, 20:02 Słuchaj pancerniczek, a nie wiesz jak jest w Spesie z przyjeciem na rodzenie. Moj lekarz tam pracuje, ale zapomniala sie zapytac ( mam jeszcze do rozwiazania 3 mies) - czy to sie tak przyjezdza mowi dzien dobry ja na porod. To jest dosyc mala klinika i moze trzeba wczesniej zaanonsowac sie ( w przyblizeniu). Odpowiedz Link Zgłoś
pancerniczek Re: prywatne kliniki KRAKÓW 02.06.05, 21:02 no mniej wiecej tak to wygląda ja, dopóki sie nie okazało, że to bedzie cc (dziecko sie nie obróciło jednak) byłam umówiona na regularne, coraz częstsze wizyty - do momentu aż zacznę rodzić. Wtedy miałam zadzwonić do mojego lekarza (Bałasza), który nawet w środku nocy by przyjechał. (ale za to juz się dopłaca - ok. 500 zł.) Odpowiedz Link Zgłoś
chochlik4 Re: prywatne kliniki KRAKÓW 03.06.05, 12:00 Ale jak Cię chwycą bóle i przyjedziesz to przyjmą Cię niezależnie czy się anonsowałaś czy nie. Tak jak do każdego innego szpitala. Wiadomo, że lekarze wolą wcześniej poznać pacjentkę i ciążę, chociaż kilka razy zbadać, ale w nagłych przypadkach przyjmują i pomagają. Leżałam z kobietą, która przyjechała na zakupy do Krakowa z jakiejś wsi i chwyciły ją bóle na przystanku. Tam miała najbliżej, poszła, powiedziała "ja rodzę" i przyjęli- bez ubrań, piżam, całej wyprawki dla malucha, etc. Przy mnie dzwoniła dopiero do domu, żeby przywieźli, a do tego momentu wszystko dostała od kliniki. Odpowiedz Link Zgłoś
3porzeczki Re: prywatne kliniki KRAKÓW 30.05.05, 22:19 Tu masz stronę Spesu, strona Spes skąd można wysłać meila do nich i wszystkiego się dopytać, ale na mój chłopski rozum, ciężko się umówić na poród, jeżeli nie jest to cc. Może mają jakieś dni otwarte, a jeżeli nie zawsze można podjechać i oglądnąć porodówkę, dopytasz się jeszcze o szczegóły. A propos, przeczytałam na tej stronie, że u nich Zzo jest bezpłatne, to chyba rzadkość w Krakowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: prywatne kliniki KRAKÓW 31.05.05, 12:01 W SPESIE za zzo przy porodzie naturalnym płaci sie 250zł a do porodu rodzinnego dopłacasz jeszcze 100zł.Jedynie do cc znieczulenie jest bezpłatne. Odpowiedz Link Zgłoś
3porzeczki Re: prywatne kliniki KRAKÓW 31.05.05, 18:12 A to wiśnie, a na stronie mają hasło "Zop bezpłatnie" i nie da się rozwinąć tego tematu, więc nie wynika z niego, że tylko do cc. Zresztą cała strona jest delikatnie mówiąc ascetyczna, niewiele w niej treści. Jutro jadę na Ujastek (środy dni otwarte)- pooglądam porodówkę i przy okazji planuję wpaść do poradni i zrobić USG szyjki (mam skurcze i trochę się tym martwię)- poradnia na Ujastku jest płatna, zobaczymy ile Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: prywatne kliniki KRAKÓW 31.05.05, 19:25 Wiem o cenach w spesie bo leżałam tam. Odpowiedz Link Zgłoś
jezzmam Re: prywatne kliniki KRAKÓW 31.05.05, 19:27 A propos-ja jutro też będę w Ujastku-na oględziny- Odpowiedz Link Zgłoś
fifinka2 Re: prywatne kliniki KRAKÓW 31.05.05, 10:41 W siemiradzkim ZZO i porod rodzinny sa za darmo!A warunki moze nie hotelowe ale czysto i bardzo przyjemnie ,cisza,spokoj.I zadnych wiekszych skandali Odpowiedz Link Zgłoś