Dodaj do ulubionych

Alfreda Szczekan- Karowa

01.11.05, 19:44
Jaką cenę trzeba zapłacić obecnie za indywidualną opieke p. Alfredy?
Słyszałam że 1500zł jestem w błedzie czy nie??

Justyna
Obserwuj wątek
    • edyta_bo Re: Alfreda Szczekan- Karowa 01.11.05, 21:31
      nie, normalna stawka 1000 zł. W każdym razie tak obowiązywało w ostatnich
      dniach lipca, mimo że mówiono tu na forum że 1500.
    • ulagata Re: Alfreda Szczekan- Karowa 01.11.05, 23:25
      Tez korzystalam z pomocy Alfredy. Oficjalnie 1000 placi sie w kasie szpitala. W
      moim przypadku porod wypadl na dyzur Alfredy, wiec dogadalysmy sie pozniej.
      UWAGA WAZNE: mozna sie umowic z Alfreda w domu na zdjecie szwow. Takie
      rozwiazanie zaoszczedza mase stresu i bolu (co zrobic z maluchem, jak wsiasc do
      samochodu i zgrabnie zejsc po schodach, nie czeka sie w kolejce).
      W zwiazku z Alfreda mam jeszcze jedno ostrzezenie: Jej rady wobec nawalu
      pokarmu w moim przypadku okazaly sie calkowicie nieskuteczne. Alfreda jest
      zwolenniczka odciagania jak najwiekszej ilosci mleka - tak zeby piers byla
      pusta. Probowalam i jest to wg mnie bledne kolo: ile sie sciagnie tyle sie
      naprodukuje. Lepsza metoda jest jednak sciaganie mleka tylko troche, do uczucia
      ulgi - dzieki temu nawal minal mi w ciagu jednego dnia i obylo sie bez
      kapuscianych lisci itp. Polecam zreszta poradnie laktacyjna na Karowej.
      • justyna62 Re: Alfreda Szczekan- Karowa 02.11.05, 08:43
        Dzięki dziewczyny, ja nie wiem skąd się w takim razie wzieła ta plotka, ze za
        pomoc Alfredy płaci się 1500, a za inne położne 1000!! Ja miałam okazje poznac
        Alfredę 5 lat temu, jak rodzilam mojego synka, tez wtedy płaciłam za jej pomoc
        chyba 600zł jak dobrze pamiętam, teraz w połowie grudnia rodzę córkę i
        zastanawiałam się nad wyborem połoznej ale szkoda mi było płacić 1500zł!!W
        takiej sytuacji jak to kosztuje 1000 może się na nia zdecyduje.

Justyna
    • olga3025 Re: Alfreda Szczekan- Karowa 05.11.05, 12:36
      ja także 5 lat temu rodziłam z Alfredą i byłam bardzo zadowolona. Jednak 4
      miesiące temu zdecydowałm się na inną opcję. Na początku ciąży byłam
      zdecydowana ponownie na Karową + Alfredę. jednak wobec bardzo wielu negatywnych
      opinii jakie od pewnego czasu pojawiają się nt. Karowej oraz wobec zastrzeżeń
      mojego lekarza prowadzącego zdecydowałam się na Wołoską. I wiesz co trochę mi
      brakowało tego intymnego pokoju z Karowej ale podejście lekarzy było do mnie
      zupełnie inne niż na Karowej. Tam miła była tylko Alfreda (extra płatna) ale
      reszta - szkoda mówić. Natomiast na Wołoskiej, nie miałam nikogo umówionego -
      poród był lekko przed terminem więc nie zdążyłam dogadać się z konkretną osobą -
      a obsługa była super. Jedynie co extra zapłaciłam to pojdyńcza sala
      poporodowa - swoją drogą lepsza i większa (w środku rozkładany fotel tak, że
      jest miejsce dla partnera) niż na Karowej. Podsumowując Karowa kosztowała mnie
      5 lat temu prawie 2 tys. zł (Szczekan, mąż, znieczulenie, osobna salka
      później), a Wołoska około 600 zł teraz (mąż + osobna salka dla mnie i malucha).
      Opieka jest lepsza niż na Karowej. Rozważ więc może i tą opcję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka