Dodaj do ulubionych

Czy ktoś rodził z Marią Romanowską?(Żelazna)

15.01.07, 14:45
Sprawdzałam w wyszukiwarce i jest na tym forum kilka wypowiedzi, pozytywnych,
ale ogólnie znalazłam mało opinii, jestem ciekawa, czy któreś z Was maja
jeszcze jakieś doświadczenia z tą położną (mam nadzieję, że pozytywne...)?
Proszę podzielcie się.
Obserwuj wątek
    • slodziak01 Re: Czy ktoś rodził z Marią Romanowską?(Żelazna) 15.01.07, 17:40
      Ja rodziłam 1,5 roku temu z Marysią. Zaproponowala mi poród (finał) w wodzie i
      tak urodziłam. Miła zarówno dla mnie i dla męża, mówiliśmy sobie po imieniu.
      Bardzo konkretna, ja czułam się przy niej bezpiecznie.
      • fairycharlotte Re: Czy ktoś rodził z Marią Romanowską?(Żelazna) 16.01.07, 11:08
        Dzięki, brzmi bardzo budujaco smile Pytam, bo jest duże prawdopodobieństwo, że bede
        z nią rodzić...
        Ktoś może jeszcze ma jakieś doświadczenia?
        • nat10 Re: Czy ktoś rodził z Marią Romanowską?(Żelazna) 16.01.07, 12:40
          witaj,tak z ciekawosci,na kiedy masz termin?Ja tez jestem wstepnie umowiona z
          pania Maria na 10 czerwca.Dobra wiadomosc,ze przyjmuje tez porody w wodzie!
          • fairycharlotte Re: Czy ktoś rodził z Marią Romanowską?(Żelazna) 16.01.07, 13:23
            Ja mam termin na sam początek kwietnia, więc w gruncie rzeczy już całkiem
            niedługo smile Jak będzie po to przekażę wrażenia... też mnie ucieszyła ta
            wiadomosć o porodzie w wodzie. Tylko, że teraz położne pracują w systemie
            "trójkowym" więc nie do końca mam pewność, jak to będzie wyglądać praktycznie,
            czy pozostałe położne będą "rezerwowe" a pani Maria główną, czy jak...zobaczymy.
            Jak będe podpisywać umowę to o wszystko wypytam.
            • nat10 Re: Czy ktoś rodził z Marią Romanowską?(Żelazna) 16.01.07, 14:04
              widze,ze takiego samego dokonalysmy wyboru,bo i lekarz ten sam...o pracy
              poloznych w trojkach wiem,z 'nasza' Maria ma byc pani Magda chyba i pani
              Marzena.Aszkola rodzenia tez z nimi?Pozdrawiam.
              • slodziak01 Re: Czy ktoś rodził z Marią Romanowską?(Żelazna) 16.01.07, 17:21
                Ja trafiłam w jej ręce, bo tak dyżur się zmieniał, a był to początek porodu tzn
                5 cm rozwarcia. Teraz rodzę pod koniec lutego, chciałabym trafić na jej dyżur.
                Ostatnio jak byłam w szpitalu na ktg to widziałyśmy się i od razu poznała mnie.
                Naprawdę ta położna przejmuje się swoimi pacjentkami, ja trochę popękałam, to
                chciała mnie obejrzeć 2 tyg po porodzie, przyjechałam to i mną i dzieckiem się
                zajęła i moimi piersiami popękanymi do bólu.
              • fairycharlotte Do nat10 :) 16.01.07, 21:55
                W tej chwili owszem jest w tej trójce Magda Witkiewicz i to w sumie o niej
                najpierw myślałam jako o położnej, ale ona wycofuje się niestety pod koniec marca sad
                Więc tak naprawdę nie wiadomo, kto ją w trójce zastąpi, i to mnie martwi trochę...
                Ale skoro pani Maria jest teraz moim głównym punktem kontaktu, to może jest
                większe prawdopodobieństwo, że to ona bedzie przy moim porodzie smile
                Ide do szkoły rodzenia Magdy Witkiewicz, p. Maria bedzie tam tez prowadzic
                jakies zajecia w 2 polowie lutego i wtedy ja poznam.

Pozdrawiam smile
                • monisia333 Re: Do nat10 :) 17.01.07, 13:03
                  A są jeszcze dziewczyny, które rodza w marcu a jeszcze nie podpisywały z
                  położną umów? oj, chyba późno już i sie nie załapię sad
                  • kasienka_w_25 Re: Do nat10 :) 17.01.07, 13:07
                    wiesz tak mi sie wydaje ze na marzec to juz moze nie byc wolnych terminow u
                    poloznych, ja rodze w marcu ale z polozna to sie umawialam na poczatku grudnia
                    • fairycharlotte Re: Do nat10 :) 17.01.07, 13:56
                      No ja się umawiałam w połowie listopada na początek kwietnia, chyba jest cieżko
                      z terminami....sad
                      • kasienka_w_25 Re: Do nat10 :) 17.01.07, 14:03
                        a zkim jestes umowiona??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka