Dodaj do ulubionych

Orion umarł. Na tym świecie jednak lepiej nie b...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.09, 15:46
No tak w końcu to śląsk. Najpierw jakaś ludzka bestia prawie zabija suczke (LiLi). Świadkowie twierdzą że nic nie widzieli... Teraz jakiś pracownik schroniska (szkoda że nie został przebadany alkomatem) myli psa z suką i daje mu zdechnąć pod płotem. Urzędasy zamiast wyciągnąć konsekwencje bronią pracownika którego stan umysłu w nie pozwalał na identyfikacje płci psa którym miał obowiązek się zająć. Brawo śląsk tak trzymać.
Obserwuj wątek
    • Gość: max Re: Orion umarł. Na tym świecie jednak lepiej nie IP: *.pools.arcor-ip.net 05.11.09, 16:05
      gnojku a t skad jestes? gdzie sa tacy debile niedorozwinieci przyznaj sie a nie
      wstydz.
      • cirano Re: Orion umarł. Na tym świecie jednak lepiej nie 05.11.09, 16:16
        Odp...ol się od Śląska, jeśli myslisz o Zagłębiu, ofermo.
        Być psem w tym kraju...naprawdę pieskie życie. Przykładów znam bez liku
        • Gość: jazmig Psy zdychają, a nie umierają IP: *.gl.digi.pl 05.11.09, 17:22
          Pakowanie publicznych pieniędzy w ratowanie życia psa to poważne
          nadużycie. Brakuje pieniędzy na leczenie ludzi, w tym na dzieci, a
          mają być pieniądze na psy. Niech dobrzy redaktorzy GW ratują psy za
          swoje prywatne pieniądze.
          • Gość: suka Re: Psy zdychają, a nie umierają IP: *.xdsl.centertel.pl 05.11.09, 21:35
            jesteś głupi
            • Gość: gen. Italia Słusznie - psy zdychają... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.10, 08:07
              .. przynajmniej wg. tradycyjnego słownika. A właściciel jak widać miał pewne
              problemy z trzymaniem swoich psów na smyczy bądź w zamknięciu jak to wymaga
              prawo. Ciekawe czy w lesie spacerowały na smyczy, i jak się zachowywały w razie
              spotkania saren czy zajęcy? Właściciel psa stworzył też zagrożenie na drodze,
              kierowca samochodu powinien go obciążyć kosztami remontu zderzaka.
          • Gość: Joanna Re: Psy zdychają, a nie umierają IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.09, 21:50
            Stary - o czym Ty piszesz? Że brakuje pieniędzy na leczenie ludzi, w tym dzieci?
            Ale na ich leczenie idzie kasa także z moich podatków, a ja sobie tego NIE
            ŻYCZĘ! Wolę żeby moja kasa była przeznaczana na leczenie zwierząt! I tyle. A Ty
            sam zdechniesz pod płotem kiedyś pewnie, jak masz takie podejście. Bo wiesz...
            takie podejście do zwierząt nie świadczy dobrze o Tobie w ogóle, więc nie
            udawaj, że taki wrażliwy jesteś.

Dupek!
      • Gość: Marek Re: Orion umarł. Na tym świecie jednak lepiej nie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.09, 16:50
        Jestem ze śląska bez gnojków, komuchu. Zrób coś porzytecznego, kup kilof i wydobądź trochę węgla albo coś. Ten artykuł to już drugi powód żeby nie lubić sparszywiałego województwa.
    • Gość: podciep Re: Orion umarł. Na tym świecie jednak lepiej nie IP: *.centertel.pl 05.11.09, 16:30
      poza Slaskiem, to oczywiscie nie do pomyslenia taki przebieg wypadkow, bo tam
      zajeto by sie psiakiem, prawda matole? tam w ogole, to inny swiat i pelna kultura!

• Gość: SMALLGOG [...] IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.11.09, 16:36
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: sonia Re: Zdechł, q..a, a nie umarł !!!umierają ludzie IP: *.telpol.net.pl 05.11.09, 16:44
        To właśnie podejście kogoś, kto ma zwierzęta za przedmioty, które można
        dowolnie traktować!! to właśnie ludzie, którzy mają takie podejście znęcają się
        nad zwierzętami!! Jeśli chcesz być taki językowo dokładny, to przypominam, że
        "ku..." pisze się przez "k", a nie przez "q", głupku.
        • Gość: . Re: Zdechł, q..a, a nie umarł !!!umierają ludzie IP: *.cable.smsnet.pl 05.11.09, 16:50
          Wielu decyduje się na psa a nie kota, bo lubią mieć nad kimś władzę. Nie znaczy
          to, że nie ma znęcających się nad kotami, ale ci, którzy się na nie decydują
          częściej mają szacunek do autonomii kociej natury. Właściciele psów lubią z
          reguły narzucać swoją wolę, łatwiej psa skrzywdzić, bo się go kopnie a i tak
          wróci, szybko wybaczy..
        • Gość: jazmig Odróżniam zwierzęta od przedmiotów i od ludzi IP: *.gl.digi.pl 05.11.09, 17:24
          Dlatego psy zdychają, ludzie umierają, a przedmioty nie żyją więc
          nie ma z nimi tego probleu.
          • Gość: hot dog Re: Odróżniam zwierzęta od przedmiotów i od ludzi IP: *.146.94.48.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.11.09, 18:37
            "ZDYCHAJA podli ludzie!!! Zwierzeta umieraja."
            Cytuje autorytet!!!
          • Gość: hmm Re: Odróżniam zwierzęta od przedmiotów i od ludzi IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.09, 20:04
            I tu się z tobą Janku zgodzę. Niedługo coraz bardziej niedouczeni dziennikarze
            stwierdzą, że nazwanie psiny "suką" jest obraźliwe i należy używać terminu
            "kobieta". Najzabawniejsze jest to, że dzieci neostrady połkną to jak pelikany.
      • ponury_sceptyk Re: Zdechł, q..a, a nie umarł !!!umierają ludzie 05.11.09, 16:49
        Daruj sobie prostaku. Twoj poziom swiadczy ze na drabinie ewolucji jestes nizej
        nawet od psa wiec racz z szacunkiem odnosic sie do zwierzat.
        • Gość: hmm Re: Zdechł, q..a, a nie umarł !!!umierają ludzie IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.09, 20:08
          Rośliny usychają, zwierzątka zdychają, ludzie umierają. Co jest ubliżającego w
          stwierdzeniu, że pies zdechł? W stosunku do człowieka byłoby to obraźliwie,
          podobnie jak np. nazwanie kogoś "psem". W stosunku do psa jest to po prostu
          prawidłowa terminologia.
          • Gość: podciep Re: Zdechł, q..a, a nie umarł !!!umierają ludzie IP: *.centertel.pl 05.11.09, 22:14
            a ktoz to byl laskaw wpoic Ci, iz smierc zwierzecia rozni sie od ludzkiej?
            zarowno w odniesieniu do psa, jak i czlowieka mozna zastosowac oba nazewnictwa.
            jak zejdziesz z drzewa i pozwolisz by ewolucja dokonala sie na Twojej osobie, to
            pewne sprawy stana sie oczywiste i nie bedziesz gadal glupot!
            • Gość: hmm Re: Zdechł, q..a, a nie umarł !!!umierają ludzie IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.09, 23:33
              Zwracam jedynie uwagę na kwestię językową. Co do ewolucji - ja cię nie obrażam.
              • Gość: podciep Re: Zdechł, q..a, a nie umarł !!!umierają ludzie IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.09, 11:08
                tutaj nie chodzi o "kwestie jezykowa"! tylko o ciche przyzwolenie na
                podobne podejscie do traktowania zwierzat przez innych , bo
                one "zdychaja"!
                ja przynajmniej okazalam Ci szacunek piszac grzecznosciowo z duzej
                litery "Ci" czy "Tobie". to tez "kwestia jezykowa", a zobacz, jak
                wiele zmienia.
                • cymes82 Re: Zdechł, q..a, a nie umarł !!!umierają ludzie 24.03.10, 01:16
                  Dziwnie wygląda "szacunek" w twoim wykonaniu.

A to odnośnie zdychania
          • Gość: hotdog Re: Zdechł, q..a, a nie umarł !!!umierają ludzie IP: *.146.86.123.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.11.09, 22:26
            Nazywanie czlowieka psem jest zdecydowanie nie na miejscu - to
            ubliza czworonogom
      • Gość: FFWF Re: Zdechł, q..a, a nie umarł !!!umierają ludzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.09, 16:52
        Kolejny nie czuły potwór do tego wulgarny
    • Gość: wsx psa szkoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 16:38
      ale czemu właściciel zostawia swoje stado bez opieki na otwartym terenie ?
      • Gość: suka Re: psa szkoda IP: *.xdsl.centertel.pl 05.11.09, 21:39
        czytaj uważnie
    • Gość: dede Orion umarł. Na tym świecie jednak lepiej nie b... IP: *.devs.futuro.pl 05.11.09, 17:34
      No to właściciel peugeota już wie do kogo uderzyć w sprawie odszkodowania. Bo
      pewnie takie duże bydle uczyniło jakieś szkody na samochodzie. Niech
      właściciele tych durnych psów naucza się odpowiedzialności.
      • Gość: WNC Re: Orion umarł. Na tym świecie jednak lepiej nie IP: *.chello.pl 05.11.09, 20:37
        Dede TY CIULU !! Bydle to ty jestes pało zakuta... ty tez powinieneś się gdzieś zgłosić po odszkodowanie za brak rozumu... Zrób prezent dla świata i rozpędź się i pierd... się głowa w mur... to jedyne co możesz dać pozytywnego dla reszty świata !!!

Sprawa powinna zostać zgłoszona do prokuratury !!!

A co do malkontentów przekazywania pieniędzy na ratowanie zwierząt to po :

1. To my zajęliśmy naturalne miejsce zwierząt czyli to my jesteśmy najeźdźcami wiec powinniśmy im to zagwarantować,
        2. Ja sobie zdaje sprawę ze moje pieniądze idą np na leczenie takich debili jak np dede to mnie coś trafia lepiej naprawde pomoć potrzebującym a przede wszystkim tym którzy potrafia to docenić - czytać zwierzęta !!!

• Gość: el Re: Orion umarł. Na tym świecie jednak lepiej nie IP: *.compnet.pl 05.11.09, 21:15
          przepraszam ,a tam poza tym to wszystko ok?

Gość portalu: WNC napisał(a):
          > Dede TY CIULU !! Bydle to ty jestes pało zakuta... ty tez powinieneś się gdzieś
          > zgłosić po odszkodowanie za brak rozumu... Zrób prezent dla świata i rozpędź s
          > ię i pierd... się głowa w mur... to jedyne co możesz dać pozytywnego dla reszty
          > świata !!!
          >
          > Sprawa powinna zostać zgłoszona do prokuratury !!!
          >
          > A co do malkontentów przekazywania pieniędzy na ratowanie zwierząt to po :
          >
          > 1. To my zajęliśmy naturalne miejsce zwierząt czyli to my jesteśmy najeźdźcami
          > wiec powinniśmy im to zagwarantować,
          > 2. Ja sobie zdaje sprawę ze moje pieniądze idą np na leczenie takich debili jak
          > np dede to mnie coś trafia lepiej naprawde pomoć potrzebującym a przede wszyst
          > kim tym którzy potrafia to docenić - czytać zwierzęta !!!
          • Gość: suka Re: Orion umarł. Na tym świecie jednak lepiej nie IP: *.xdsl.centertel.pl 05.11.09, 21:38
            do WNC

nie denerwuj się tak.
            Dzięki ,że jesteś normalną osobą.
          • Gość: WNC Re: Orion umarł. Na tym świecie jednak lepiej nie IP: *.chello.pl 05.11.09, 23:20
            Do EL ... a co niby u mnie nie jest ok ??

Postawa bierna to postawa akceptująca takie zachowanie...
            wiec mi się wydaje że coś z Tobą jest nie OK

Od tego się zaczyna... kolejne etapy podobnych zachowań miały już mnogie wersje
            w historii świata... nie będę ich nazywał bo szkoda słów ale dużo do myślenia
            daje np akcja skóra w łódzkich karetkach... to jest dokładnie to samo...

• Gość: Albin Siwak Re: Orion umarł. Na tym świecie jednak lepiej nie IP: 62.29.174.* 06.11.09, 10:07
              Ciekaw jestem, czy byłbyś takim bohaterem, gdyby twoje bydlę puszczone samopas
              poczyniło szkody na kilka tysięcy złotych. Jak trzeba płacić to miłość do
              pupilków jakoś gwałtownie słabnie. Gdyby kretyn tak puścił dziecko to by mu
              prawa rodzicielskie odebrali, a że był to pies, który ma tyle mózgu co
              właściciel to jeszcze się awanturuje.
    • Gość: rafalxxx Orion umarł. Na tym świecie jednak lepiej nie b... IP: *.bedzin.enion.pl 06.11.09, 06:53
      Pies to może co najwyżej zdechnąć. Tylko człowiek umiera.
      • cirano Re: Orion umarł. Na tym świecie jednak lepiej nie 06.11.09, 07:31
        Co za dumne słowo, CZŁOWIEK!
        A co z dwunożnym bydłem?
    • Gość: GON Orion umarł. Na tym świecie jednak lepiej nie b... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.09, 07:20
      "Zostawił psa przed domem" . Jak taki nieodpowiedzialny gość mysli
      o pracy w strazy dla zwierzat ? Przecież cały problem wziął sie
      wyłacznie z jego winy. Psy zgineły na jego własną prosbę !
      Osobna sprawa to zachowanie sie schroniska. narzekaja na biede.
      Fakt. Nie maja duzo ale zachować sie po ludzku - to nie wymaga
      pieniedzy.
    • Gość: Fiodor Prosty przykład dla władnych... i że się nie da... IP: 87.205.148.* 06.11.09, 07:40
      Jak czytam bełty niektórych osób, które tu się wypowiadają - to się
      zastanawiam czy te osoby mają podobny stosunek do ludzi? Powiem tak wina leże
      po stronie schroniska i samorządu. Prosty przykład: Konstancin koło Warszawy
      przejeżdżałem samochodem, w rowie leżał pies rasy owczarek potrącony przez
      samochód i tu kierowca nie zatrzymał się. Zatrzymujemy samochód - telefon do
      straży miejskiej i co? A to niektórych może zdziwić chłopaki dzwonią do
      weterynarza (który ma podpisaną umowę na takie przypadki) i po 20 min
      przyjeżdża i zabiera psa do lecznicy... I niech urzędnicy nie gadają głupot.
      Pozdrawiam wszystkich tych co twierdzą, że się nie...
    • Gość: sewior Orion umarł. Na tym świecie jednak lepiej nie b... IP: 81.168.254.* 06.11.09, 09:53
      dawaj namiary na tego peugeota .... :)
    • Gość: Albin Siwak Dobrze że kierowca się znalazł IP: 62.29.174.* 06.11.09, 10:02
      teraz będzie miał z kogo sciągnąć kasę za zniszczony zderzak. Ja nie miałem tyle
      szczęścia, naprawa auta 3 tys. zł, żaden miłośnik psów nie chciał się przyznać
      do swojego pupilka.
      • Gość: hombre Re: Dobrze że kierowca się znalazł IP: 89.167.78.* 13.02.10, 20:02
        Odpowiedz jeszcze mądralo z jaką prędkością jechałeś??????????Ja
        szłam ze swoim owczarkiem niemieckim na smyczy,samochód jechał blisko
        i szybko,przestraszył psa i uderzył w niego.Pojechał dalej,nie bacząc
        na to,że ze strachu chwyciłam się za brzuch,bo byłam w 8-miesiącu
        ciąży.Pies na szczęście tylko był ogłuszony,poleżał przy mnie,ale ja
        o mało nie urodziłam na drodze.Kierowca widział całą sytuację,bo
        zatrzymał się na krótko kilkadziesiąt metrów dalej i ....pojechał
        bydlak dalej.Tu kwestia dotyczyła nie tylko psa ,ale i ciężarnej
        kobiety-a to już dziwne.
    • Gość: Adam Orion umarł. Na tym świecie jednak lepiej nie b... IP: *.fenix.katowice.pl 18.11.09, 19:51
      Jak był w azylu i nawet psa nie opatrzono a twierdzili ze kona to należało
      podać leki przeciwbólowe Wzywam właścicieli psa niech oddadzą właściciela!!!
      schroniska do sądu bo uratuj wiele innych pow Może władze miasta go wypieprzą
      ze schroniska tego bydlaka
    • Gość: Menschenfresser Orion umarł. Na tym świecie jednak lepiej nie b... IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.10, 07:25
      Sorry, ale nie lapie: gdzie mialo miejsce to wy<darzenie (wypadek) ?
      O jakim miescie pisze autorka ? Znowu Zaglebie ?
    • Gość: Falangel Orion umarł. Na tym świecie jednak lepiej nie b... IP: *.range86-166.btcentralplus.com 21.02.10, 13:21
      Więc drodzy Państwo ze schroniska oby nie zaistniała podobna sytuacja że to
      Państwa potrąci auto a ktoś wrzuci waszeciało do rowu lub za budynek - bo poco
      do szpitala i tak umieracie.....
      Gdzie podziała się ludzka dobroc i wrażliwośc. Pocotakie osoby pracują w
      schroniskach, tam potrzeba powołania i oddania a nie rzeźnika.
      Życzę wszystkim by los tak potraktował każdego jak on traktuje innych,może
      wtedy po kilku przypadkach staniecie się na nowo ludźmi.
    • Gość: iw z sosnowca Orion umarł. Na tym świecie jednak lepiej nie b... IP: 193.106.84.* 12.03.10, 10:52
      kierowce ukarac i zwolnic kierowbiczke czy kierownika schroniska!!!!
    • Gość: kubuś Orion umarł. Na tym świecie jednak lepiej nie b... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 14:50
      Brawo za pomysł z pogotowiem.Mam nadzieję,że się uda .Jakże żałośni muszą być
      ci,którzy nie pochylają się nad nieszczęściem Oriona i jego opiekunów.Jak
      dobrze,że są tacy wolontariusze jak pani Magda .Dzięki nim zaadoptowałam
      pięknego owczarka niemieckiego zanim trafił do schroniska .Tam pewnie zabrano
      by go na łańcuch lub do niekontrolowanego rozpłodu. Mam nadzieję,że gdy żałoba
      po Orionie minie , jego troskliwy pan pomoże jakiemuś psiemu nieszczęściu.A
      schroniska...no cóż .Władowano w niektóre kupę kasy ale czy to znacząco
      wpłynęło na psi los? Wątpię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka