Dodaj do ulubionych

Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy żą...

IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 21:29
Jak jest obfity deszcz, to trzeba dostosowac prędkosc do warunków panujących na drodze. W Niemczech, stawianych za wzór, są na autobanach ograniczenia prędkości do 100 lub 120 km/h, obowiązujące tylko gdy jest mokra jezdnia. U nas też by się to przydało.
Obserwuj wątek
    • Gość: ciotka Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy żą... IP: *.kg.net.pl 16.03.12, 21:41
      u nas synku to do 40. Na wszelki wypadek
    • Gość: Asasello Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy żą... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.03.12, 22:14
      Ta głupia baba z gdaki ma problemy z logicznym myśleniem! "Droga jest zgodna z dokumentacją to jest dobra" A może po prostu dokumentacja gdaki jest równie głupia jak jej rzeczniczka? No bo jakoś nikt mi nie wmówi, że to kierowcy sami celowo się rozbijają, żeby zrobić na złość gigantom myśli inżynierskiej z katowickiej gdaki.
      A tak swoją drogą: pamiętacie słynny czarny punkt pod Siewierzem? Dziesiątki zanitych setki rannych, tysiące saochodów wypadających z tego samego zakrętu i tylko dla "fachowców" (ha!ha!ha!) z katowickiej gdaki wszystko było w porządku! Na szczęście z zakrętu wypadł również jeden z wiceministrów jadących na spotkanie wyborcza, złamał nogą i dporowadził do modernizacji zakrętu. Czysta prywata, gdyby nie ten wicemister to orły drogownictwa z katowickiej wymordowałyby jeszcze setki ludzi. Więc chwała wicemistrowi i hańba tym, którzy wbew wszelkiej logice nazywają spieprzoną przez siebie drogę dobrą.
      • Gość: on na estakadzie w Katowicach to samo. Mistrze..... IP: *.welnowiec.pl 16.03.12, 22:45
        na estakadzie DTŚ w Katowicach po deszczu mistrze też notorycznie nie wyrabiają i też krzyczeli po gazetach, że źle zaprojektowana, bo przecież droga powinna być tak wyprofilowana, że można przejechać bez trzymanki. Jeżdżę tam codziennie o dziwo bezkolizyjnie. Te 99.99999% kierowców tam przejeżdżających także, ale rodzynki w cieście na łysych oponach z nadmierną do warunków prędkością muszą się znaleźć. Ostatni jak pamiętam na A1 krzyczał, że chce 50tys. zł za... szkody moralne, bo jemu nic się nie stało, a jego bryka po zetknięciu z barierką nadawała się tylko do recyklingu. Ciekawe, czy opony też miał z recyklingu?
        • Gość: pandzik Re: na estakadzie w Katowicach to samo. Mistrze.. IP: *.telpol.net.pl 17.03.12, 10:39

Gość portalu: on napisał(a):

> na estakadzie DTŚ w Katowicach po deszczu mistrze też notorycznie nie wyrabiają
          > i też krzyczeli po gazetach, że źle zaprojektowana, bo przecież droga powinna
          > być tak wyprofilowana, że można przejechać bez trzymanki. Jeżdżę tam codziennie
          > o dziwo bezkolizyjnie.

Jeżdżę tamtędy dziennie, dwukrotnie w każdym kierunku w różnych warunkach. Znam tę drogę jak własną kieszeń, jestem też inż. bud, oraz człowiekiem racjonalnie myślącym. jedno co ci mogę odpowiedzieć - nie masz racji.

Wjazd na estakadę od strony Chorzowa nie ma właściwego profilu/nachylenia i Twoje gadanie
          o przekraczaniu prędkości i łysych oponach nie zmienią tego. Skanska drogę spieprzyła, zarządca odebrał (na pewno bezinteresownie) a auta wypadają z drogi - BO MUSZĄ WYPADAĆ.
          • Gość: qqryq Re: na estakadzie w Katowicach to samo. Mistrze.. IP: *.home.aster.pl 17.03.12, 11:04
            Koleś pewnie tamtędy autobusem jeździ (jako pasażer oczywiście), więc wie co mówi, a Ty ze swoimi inżynierami się zwyczajnie nie znasz ;p
            A tak na poważnie, to niestety takie są efekty dawania stołków po znajomości i za zasługi. W gddkia siedi banda tak zwanych urzędników, którzy w życiu nie mieli okazji nauczyć sie czegokolwiek o drogach i ich budowie, ale mieli znajomości, więc dostali stołki. Jak długo bedzie taka sytuacja się utrzymywać, tak długo w Polsce zamiast dróg i autostrad będziemy mięli kurioza drogowe, które projektują skończeni idioci.
            • Gość: ed Re: na estakadzie w Katowicach to samo. Mistrze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.12, 18:54
              Gość portalu: qqryq napisał(a):
              > A tak na poważnie, to niestety takie są efekty dawania stołków po znajomości i
              > za zasługi. W gddkia siedi banda tak zwanych urzędników,

Ciekawi mnie tylko co ma GDDKiA do drogi wojewódzkiej jaką jest DTŚ.
          • Gość: ed Re: na estakadzie w Katowicach to samo. Mistrze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.12, 18:52
            Gość portalu: pandzik napisał(a):
            > Jeżdżę tamtędy dziennie, dwukrotnie w każdym kierunku w różnych warunkach. Znam
            > tę drogę jak własną kieszeń, jestem też inż. bud, oraz człowiekiem racjonalnie
            > myślącym. jedno co ci mogę odpowiedzieć - nie masz racji.
            >

Fajnie że jesteś inż. bud, ale:
            > Wjazd na estakadę od strony Chorzowa nie ma właściwego profilu/nachylenia

To znaczy że jest za stromo? Bo profil robi się wzdłuż osi. Może raczej nie ma właściwych spadków w przekroju poprzecznym (drobna różnica znaczeniowa, inż. bud. zazwyczaj takie teminy rozróżnia).
            > Skanska drogę spieprzyła, zarządca odebrał (na pewno bezinteresownie) a auta wypadają z drogi -
            Skanska robiła projekt? Myślałem że to był wykonawca a projekt robiła firma projektowa.
          • Gość: O panie inż. Pandzik IP: *.welnowiec.pl 18.03.12, 22:13
            to nie jest tor nascar. Na estakadzie jest wzniesienie, łuk i spadek, a do tego w zimniejsze dni jak to na wiaduktach może być bardziej ślisko niż poza tym miejscem. Moje zdziwienie wyraziłem dlatego, że jeźdże tam raczej szybciej niż przepisowe 70km/h, a nigdy nie miałem tam sytuacji podbramkowej jak Ci roszczeniowi kierowcy z barierek. Wiadomo, że drogę można było wyprofilować, że samochód przejedzie bez trzymanki, ale to jest droga publiczna z ograniczeniem prędkości i takie bajery są tu zbytkiem.
            PS. wykonawca projektował tą drogę, jak sugerujesz, czy może taki z Ciebie "martwy" inżynier jak wielu moich kolegów, co na studiach ledwo pochytali i teraz robią cokolwiek i nie łapiesz kto to projektant, konstruktor, wykonawca.
      • Gość: drogowiec Re: Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy IP: *.unitymediagroup.de 17.03.12, 09:27
        Co za pechowy kraj, obywatele wypadaja z zakretu. Jak jest 40 lub 30 km/h, to tez trzeba tyle jechac i zakret nie bedzie straszny i nie winic innych za swoja agresje i brak koncentracji innych.
    • Gość: zxcz białe auto na zdjęciu jedzie pod prąd... IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 22:19
      nic dziwnego że wypadków tam dużo...
    • Gość: OSTRAVAK Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy żą... IP: *.icpnet.pl 16.03.12, 23:20
      Jeżdżę tamtędy regularnie... jak pada deszcz, to niektórzy niech po prostu zdejmą nogę z gazu... To samo na wiadukcie w ciągu DTŚ'ki. Jeździć się nie umie, same chojraki na drodze a potem chcą odszkodowania.
    • Gość: Walynciok Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy żą... IP: *.204.71.194.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.03.12, 23:30
      ja to zazwyczaj walę w glebę na feralnym 800 metrze licząc od gospody w kierunku chałupy
    • Gość: sirk Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy żą... IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 23:40
      Jeżdżę tam regularnie 3 razy w tygodniu i to miejsce jest "dziwne". Podczas deszczu cała autostrada jest w porządku, a tam tworzą się spore kałuże. Podczas roztopów było podobnie: jadąc ok.100 km/h prawym pasem, miałem takiego pecha, że widząc spore rozlewisko przed sobą (to właśnie to miejsce) i chcąc zjechać na pas obok, akurat wyprzedzało mnie inne auto. Pozostało hamowanie i ostatecznie średnio miły przejazd przez tę kupę wody. Ten fragment jest spartolony, czyja to wina, to już kwestia ustalenia. Skoro jest zrobione to zgodnie z planem, to widocznie plan był do czterech liter.
    • Gość: hofmander Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy żą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.12, 05:08
      jeździć się nauczcie i opony zmieniać, a nie próbować kozakować, 3 tazy w tygodniu przelatuję tam 190-230 i jest OK
      rozlewisko jest, trzeba jechać środkowym pasem
      P.S. Wypadki by się tam nie zdarzały gdyby premierem był jarosław kaczyński!
      • Gość: sceptyk Re: Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy IP: *.174.226.244.rybnet.pl 17.03.12, 07:27
        debilowi za kierownicą nie pomoże ani jazda środkowym pasem( co jest wykroczeniem), ani droga równa jak stół...
        • Gość: sceptyk miszczu, droga nie może być równa jak stół ;-) IP: *.dip.t-dialin.net 17.03.12, 10:11
          Pas musi być prawidłowo wyprofilowany tak, by deszczówka mogła spływać.
          A na zakrętach profil musi utrzymać samochód w pasie a nie jak na DK1 pod Siewierzem gdzie samochód wylatywał z drogi bo nachylenia była w kierunku NA zewnątrz drogi.
          Fahofcy z gdaki o fizyce nie słyszeli.
          A może jeszcze by tak na temat oznakowania autostrad coś dorzucić?
          A4 od granicy ma same skrzyżowania z inną autostradą(!) zamiast wyjazdów.
          Albo wyjazdy które na każdej kolejnej tablicy inaczej się nazywają ;-)
          Patrz Mikołajowice pod Legnicą by nie być gołosłownym.
      • bopos Re: Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy 17.03.12, 08:13
        Gość portalu: hofmander napisał(a):
        - 3 tazy w tygodniu przelatuję tam 190-230 i jest OK
        - P.S. Wypadki by się tam nie zdarzały gdyby premierem był jarosław kaczyński!

No i mamy "miszcza"!
        Jakie "Prawe i Sprawiedliwe" to przelatuję tam 190-230 i jest OK.
        Jaki wódz tacy poddani...
        • Gość: naczelny_słoik_wwy Frezowanie mózgów urzędasów by się przydało... IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 09:07
      • Gość: Taki reżyser jeden Re: Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy IP: *.internetia.net.pl 17.03.12, 09:09
        Właśnie wypadki są przez takie lebiegi z pisu co wleką się 190 po autobanie są wypadki. Ja przelatuje tam z prędkością 250-300 siedem razy dziennie i jadę raz lewym raz prawym, żeby wszystkich ominąć zanim zjadą. Kałuża tam faktycznie jest, ale wystarczy się zdrowo rozpędzić i pęd nie pozwoli zmienić toru jazdy. Głosuję na PIS bo tylko oni chcą dobra polski, wszyscy inni kłamią i wbijają im szpilki - to nie ludzie to WILKI!
        • Gość: drogowiec Re: Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy IP: *.unitymediagroup.de 17.03.12, 09:34
          Właśnie wypadki są przez takie lebiegi z pisu co wleką się 190 po autobanie są wypadki. Ja przelatuje tam z prędkością 250-300 siedem razy dziennie i jadę raz lewym raz prawym, żeby wszystkich ominąć zanim zjadą. Kałuża tam faktycznie jest, ale wystarczy się zdrowo rozpędzić i pęd nie pozwoli zmienić toru jazdy. Głosuję na PIS bo tylko oni chcą dobra polski, wszyscy inni kłamią i wbijają im szpilki - to nie ludzie to WILKI!

Komentarz do wyroznienia i nagrodzenia, tak trzymaj kolego.
        • Gość: drobnypijaczek Wajda? Ty łajzo, powinni ci prawko odebrać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.12, 10:44
      • Gość: Ave Re: Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy IP: *.toya.net.pl 17.03.12, 09:21
        O ty brzydki chłopczyku, naszego wybitnego Jareczka Kłamczyńskiego chciałbyś przejechać ?
        Położyć go na asfalcie i jazda.
        Nie bądź taki. Kto by nam tutaj humoreski opowiadał, jakbyś przejechał Jareczka.
    • Gość: drogowiec Re: Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy IP: *.unitymediagroup.de 17.03.12, 09:17
      Jak jest obfity deszcz, to trzeba dostosowac prędkosc do warunków panujących na drodze. W Niemczech, stawianych za wzór, są na autobanach ograniczenia prędkości do 100 lub 120 km/h, obowiązujące tylko gdy jest mokra jezdnia. U nas też by się to przydało.

Gdy jest mokra nawierzchnia to ograniczenie jest do 80 km/h.
      • Gość: mmm nie kłam ! IP: 195.150.22.* 17.03.12, 09:25
        w Niemczech jest tak tylko MIEJSCAMI i bardzo rzadko !
        na większości autostrad nie ma ograniczeń ze względu na deszcz ani śnieg ! (BTW - to by godziło w ich "dumę narodową")
    • Gość: gaga Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy żą... IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 09:21
      Pani Marzyńska-Kotas mówi nieprawdę. Jak można twierdzić, że odcinek jest bezpieczny skoro tam dochodzi do wypadków? Nie jednego przypadkowego tylko już co najmniej kilku. Naprawdę ciężko mi pojąć ten bełkot pani Marzyńskiej-Kotas. Polska i Polacy nie zasługują na to żeby tacy ludzie istnieli w spółkach z nadania partyjnego.
      • Gość: drogowiec Re: Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy IP: *.unitymediagroup.de 17.03.12, 09:36
        Pani Marzyńska-Kotas mówi nieprawdę. Jak można twierdzić, że odcinek jest bezpieczny skoro tam dochodzi do wypadków? Nie jednego przypadkowego tylko już co najmniej kilku. Naprawdę ciężko mi pojąć ten bełkot pani Marzyńskiej-Kotas. Polska i Polacy nie zasługują na to żeby tacy ludzie istnieli w spółkach z nadania partyjnego.

No to prowadz nas wodzu do zwyciestwa.
    • Gość: Kurp Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy żą... IP: *.ostroleka.vectranet.pl 17.03.12, 09:22
      Czyli FUSZERKA GONI FUSZERKE a Grabarek i Nowak w doskonałych humorach ot i cała PLATFORMA.Zycze zatopienia
    • Gość: drogowiec Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy żą... IP: *.unitymediagroup.de 17.03.12, 09:23
      Odszkodowania mozna byloby zadac jakby sie tworzyly kaluze podczas deszczu, co mogloby spowodowac "aquaplaning" tzn., ze plyniemy a nie jedziemy. Ale, ze podczas deszczu nawiezchnia dorgi jest mokra to nikt temu chyba nie zaprzeczy?
    • Gość: Kierowca z A1 Tam kierowcy "dachują", to nie są "kolizje" ... IP: *.static.alkom.3s.pl 17.03.12, 09:37
      Śmigam sobie tamtędę min 2 x dziennie. Droga jast "spartolona". Duże rozlewisko podczas opadów deszczu, a ostatnie wypadki ( nie kolizje ) wydażyły się kiedy rozlewisko nad ranem zamarzło i powstała warstwa lodu. Jechałem już wtedy, gdy wyciągali biedaków z przydrożnego rowu. Kiedyś będzie tam prawdziwa tragedia, jeśli autobus wypadnie z drogi. To nie są zwykłe kolizje, w tamtym miejscu wylatuje się z drogi jak z procy. Rów meliracyjny jest głęboki na 3 - 4 metry, więc samochody spadają w "przepaść". Prawie każda "kolizja" kończy się dachowaniem. Nie wspomnę już o tym, że brak jest barierek energochłonnych.
      Jadąc podczas deszczu zwalniam tam do 80 km/h.
      Pozdro i ostrożnie do celu.
    • olewca Dla pijaczkow ...... 17.03.12, 09:45
      ... jezeli cie zlapia za kierownica na podwojnym gazie, wal po odszkodowanie do producenta gorzalki!!
    • avadoro Ciekawe czemu auto na zdjęciu jedzie pod prąd... 17.03.12, 09:51
      :)
    • Gość: haa UWAGA! Tysiace ludzi przejezdza bez wypadku IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 09:59
      Kilku wybranych wypadlo z drogi, o czyms to swiadczy.. Gdyby faktycznie byly duze problemy z droga wszyscy by lezeli
    • Gość: dereks jechałem tam czwartek i idziałem tych debili IP: *.warszawa.mm.pl 17.03.12, 10:00
      jechałem ok 7 samochody już były poza trasą, ale od Gliwic na drodze były oblodzenia jechałem na łukach ok 120 - i bez problemu można było feralny zakręt pokonać, ale jak się jechała ok 180 to już mogło skutkować wylotem poza trasę, ciekawe czy wszyscy kierowcy samochodów leżących po rowach też na innych trasach,których w czwartek rano mijałem, będą chcieli odszkodowania?
    • Gość: Lesny Anglia?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.12, 10:03
      Problem polski, tylko czemu ilustracja jak się zdaje oddaje warunki angielskie?
    • polujacy_na_kaczki Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy żą... 17.03.12, 10:08
      Polscy kierowcy są najlepsi na świecie. Nawet na autostradzie doprowadzają do wypadków. A niby to brak autostrad jest powodem dużej ilości wypadków. Rozwiązanie GDDKiA też genialne: ograniczenie prędkości. Jakby kierowcy w tym kraju przestrzegali przepisów.
    • potworski Moja rada= 17.03.12, 10:30
      Absolutnie zgadzam się z twierdzeniem, że to miejsce jest niebezpieczne.
      W ogóle nie wiem czy zauważyliście drodzy mistrzowie kierownicy, ale polskie austostrady są bardzo niebezpieczne ze względu np na zakręty=człowiek musi kręcić kierownicą raz w prawo a potem znowu w lewo. Kto to spamięta? Należy budować autostrady tak, aby nie było zakrętów. Poza tym - trzy pasy. Toż to bandytyzm! GDDKiA powinna za to pójść pod gilotynę. Pasów powinno być co najmniej siedemnaście i każdy o szerokości ośmiu metrów. Zlikwidować należy również wiadukty ponieważ ich filary generują potencjalne niebezpieczeństwo. Ruch poprzeczny puścić nie wiem - może w podziemiu albo jakimś transportem lotniczym. Wtedy myślę, że nasi lokalni Schumacherowie i Vettele w Octaviach z napisem "Autohaus Bauer - Duisburg" na ramkach rejestracji będą zadowoleni.
      • Gość: pandzik Re: Moja rada= IP: *.telpol.net.pl 17.03.12, 10:46
        O czym Ty pie...sz człowieku.

Jechałem tamtędy dwukrotnie po MAŁYM deszczu. Na połowie jezdni tworzy sie spore rozlewisko.

Na żadnej nowo zaprojektowanej i oddanej drodze takie rzeczy nie mogą byc tolerowane - są też niezgodne z prawem bud. A co dopiero na autostradzie.

Są odpowiednie normy, przepisy - woda ma spływać z jezdni z taką a taką szybkościa i żadne gadanie tego nie zmieni.

Miejsce jest spartolone. Koniec. Na jezdni nie mają prawa tworzyć sie rozlewiska.

Na wspomnianej już estakadzie DTŚ-ki jest jeszcze jeden problem. Tutaj także odwodnienie wiaduktu jest spartolone bo woda płynie po stronie wewnętrznej by na wjeździe na estakadę przelewać sie przez 5 pasów.
        • Gość: sceptyk Re: Moja rada= IP: *.174.226.244.rybnet.pl 17.03.12, 10:57
          Rozlewiska???? Chyba człowieku lałeś dzisiaj pod wiatr....to może tam ryby pływają i tym debilom, co nie potrafią prowadzić auta utrudniają kierowanie?
    • Gość: mw06 Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy żą... IP: *.mlyniec.gda.pl 17.03.12, 11:08
      no jesli się "pod prąd" jezdzi jak na zdjęciu, to nic dziwnego że są wypadki
    • maxpro007 Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy żą... 17.03.12, 11:31
      Ggdzie sie znajduje ta autostrada A1 ?? Czy autor piszac taki artykuł mógłby podpiac jakas mapke pod artykuł ?? Byłoby to bardzo obrazowe i moze pomocne przy wakacyjnych wyjazdach ! A tak ten artykuł jest totalna abstrakcją !
      • Gość: rob Re: Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.12, 11:44
        Kolego jak nie wiesz gdzie jest A1 i nie potrafisz na trasie znaleźć 19 km to nie jedź na wakacje samochodem, oszczędź innych, może pociąg, samolot.
        • Gość: driver 2758 Re: Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 14:50
          Wbrew pozorom to pytanie nie jest takie bezsensowne. 19. km autostrady A1 powinien być gdzieś na Pomorzu, bo takie są zasady obliczania kilometrażu: z północy na południe i z zachodu na wschód. Jakim cudem 19. kilometr przesunął się za Knurów wiedzą chyba tylko mądrale z GDDKiA.
          Co ciekawe praktycznie każdy kawałek A1 na Śląsku ma kilometraż liczony od zera - kto nie wierzy niech się przyjrzy słupkom kilometrażowym na odcinku Maciejów - Sośnica, na samym węźle Sośnica, na łącznicach na tym węźle oraz na odcinku Sośnica - Knurów. Jak w razie potrzeby wezwać pogotowie czy pomoc drogową, skoro słupki się powtarzają ? Może pomoże redaktor Glogowski, który kiedyś ubolewał nad brakiem możliwości określenia miejsca postoju tam, gdzie wystarczyło przekazać dane z najbliższego słupka kilometrażowego.
    • Gość: popmen Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy żą... IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 11:40
      Jeżeli wszystkie samochody jeżdżą tak jak ten na zdjęciu, to nic dziwnego, że dochodzi do wypadków:).
    • Gość: xyz Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy żą... IP: *.c193.msk.pl 17.03.12, 12:43
      Może wystarczy postawić stałe ograniczenia prędkości, tak jak na A4 w Kochłowicach?
    • Gość: STAN Feralny 19. kilometr autostrady A1. Kierowcy żą... IP: *.197.101.210.threembb.co.uk 01.04.12, 12:07
      Nic dziwnego ze tam dochodzi do wypadkow.Kto widzial tak zaprojektowany dojazd do autostrady.Dwa pasy nagle zamieniaja sie w jeden a pas dojazdowy nie dosc ze jest za szybko wlaczony w autostrade to jeszcze jest zasloniety bzdurnymi slupkami.Jezdze po calej Europie ale jeszcze takiego gniota jal ten dojazd to jeszcze nie widzialem .To kompletny idiotyzm.Ale coz to przeciesz Polska.MY WYMYSLAMY WSZYSTKO OD NOWA,PO SWOJEMU.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka