Gość: rydzyk IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 13:43 może tak zamiast kopania węgla górnicy zorganizowaliby zawodową ligę wyścigów na taczkach... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marek Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: 80.51.36.* 10.10.03, 14:00 Jestem Ślązakiem od wielu pokoleń , ale jedna rzecz mnie bulwersuje - tą "rzeczą" są wszelakiego autoramentu "związki zawodowe".Pytanie jest proste : kogo one reprezentują? Odpowiedź brzmi : siebie i tylko siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.10.03, 14:16 A kogo mają reprezentować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: *.kopernik.silesianet.pl 10.10.03, 14:04 A ja bym zaproponował wywiezienie na taczkach wszystkich działaczy central związkowych górnictwa na czele Z W. Czerkawskim - nie podobają mnie się ich wypowiedzi. A gęby też jakieś takie podejrzane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyfer Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: *.socantel.net 10.10.03, 16:31 Bo to jest madejowe nasienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -Q-C-Z- Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: *.proxy.aol.com 13.10.03, 10:18 A moze tak Ciebie na taczke wsadzic. Masz bardzo plytki mozg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: *.ap.edu.pl 10.10.03, 14:28 To bydło z tych związków trzeba wysłać na sybir, albo taczkami wywieść do kamieniołomów do prawdziwej roboty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manolo Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: *.icpnet.pl 10.10.03, 14:32 Uważam że 13 pensja to już dla nich za dużo, a co dopiero 14sta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: waprx* / 172.24.102.* 10.10.03, 14:34 Dla mnie brakuje zdjęcia rzecznika na taczce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.10.03, 14:34 Wzmianka o rezygnacji 14-tej pensji i części "barbórki" powoduje wściekłość górników! I kto tu mówi o obronie miejsc pracy... Wszyscy mamy się składać aby górnicy mogli brać 14 pensji i nagrodę (?!!!). Moim zdaniem Hausner powinien przedstawić alternatywną propozycję: chronimy miejsca pracy, każdy górnik zachowa swój etat ale będzie otrzymywał płacę minimalną. Jak mu się nie spodoba to się zwolni. W kraju w którym stopa bezrobocia wynosi 18% inne podejście jest jawną niesprawiedliwością i tworzeniem przywilejów dla górników (choć sama gwarancja pracy za płacę minimalną jest przywilejem o którym wielu Polaków może tylko pomarzyć)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: encyklik Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: *.man.polbox.pl 10.10.03, 15:02 RACJA!!!! Dość przywilejów dla górników. Komuna rozpuszczała przez lata i w dupach się poprzewracało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sterfan Re: Nareszcie ... IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 10.10.03, 14:34 Bezrobocie jest grzechem kazdego rzadu i kazdego organizatora produkcji. Jak zarzadzajacy nie umie sobie poradzic z problemem bezrobocia to powinien sam ustapic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kdebek Re: Nareszcie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 19:15 Z problemem bezrobocia można sobie w Polsce łatwo poradzić.Rząd wpadnie kiedyś na pomysł i zwolni dyscyplinarnie wszystkich bezrobotnych.Istnieje także łagodniejsze rozwiązanie problemu bezrobotnych.Można ich na przykład wywieźć na taczkach autostradą w Pol(e). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Nareszcie ... IP: *.acn.waw.pl 10.10.03, 20:16 No to ustępuję ,bierz Stefan kopalnie i wypłać tej bandzie 14- scie peneji roczne, cała Polsaka ci będze dziękować i masz pomnik w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: *.szczecin.mm.pl 10.10.03, 14:35 To był błąd. Najpierw trzeba wywieźć przywódców związkowych. To oni obiecali złote góry gdy już zostaną wybrani. Sprawdźcie jakie mają wynagrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jachu Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 14:40 Jestem ciekawy, kiedy w końcu władza (każda jedna) zauważy, że Polska to nie tylko górnicze "święte krowy". To już zaczyna być wkurzające, że cały kraj ma dokładać do Śląska, który zawsze miał i ma najlepiej ze wszystkich regionów. A jak komus jest tak źle, to niech sobie przyjedzie do dawnych PGR-ów. Tutaj dopiero zobaczy, co to jest bieda. Co do związkowców, to jest zwykła banda, która zaczyna nabierać manier niczym prawdziwi mafiozi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaras Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: *.mpgm / 172.17.17.* 10.10.03, 14:43 Zgadzam się z alim święta racja 14 pensji, barburka i kto wie co jeszcze.W czasach gdy dla innych sama praca za minimum to przywilej. Przeginają pałę. Już ich nie lubię. ZOMO do akcji!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: *.interpc.pl / 192.168.3.* 10.10.03, 15:16 Jaras debilu skończony najpierw się naucz poprawnie pisać , a później zabieraj głos w dyskusji . Miler ispółka na taczki i na Kubę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rye Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: *.acn.waw.pl 10.10.03, 14:54 rozstzelać te święte krowy ! p.s. Do Admina - skasuj moją wypowiedź, bo może sprowokować górników i co wtedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TER Re: METODY SOLIDARNOŚCI DAŁY JUŻ EFEKT IP: *.acn.waw.pl 10.10.03, 14:56 Te chamskie i brutalne metody związków zawodowych doprowadziły do zapaści nasz kraj. Czas na delegalizację związków zawodowych. To żaden partner do rozmów. To hieny które chcą wyszarpać jak najwięcej dla siebie. Dla tych ludzi nie liczy się interes kraju, czas skończyć ze złudzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOEL Bo brakuje nam jedności IP: *.binger.dialup.pol.co.uk 10.10.03, 15:00 Właśnie tego nam brakuje: www.kosciol.pl/ekumenizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Górnik Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: 216.233.73.* 10.10.03, 15:05 Tak dalej Górnicy!!! jestesmy z wami!!! czas wywiez Komunistow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimi Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 10.10.03, 19:28 dać tym górniczym darmozjadom 16, 17, 18 i 19 pensję, a inni niech jedzą trawę jak w Koreii..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Moze by zwiazkowcow tak na taczki wywiezc??Juz czas IP: 217.153.6.* 10.10.03, 15:10 1/ Za podpuszczanie w obronie glownie wlasnych stolkow 2/ za slepote 3/ za przeciwstawianie Slaska reszcie Polski 4/ za podkreslanie wyjatkowosci i wyzszosci gornikow nad innymi, ktorzy traca prace a nic nie dostaja (w calej Polsce) 5/ za chamstwo 6/ za prowadzenie w slepa uliczke 7/ za swoje lewe interesy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: man Re: Moze by zwiazkowcow tak na taczki wywiezc??Ju IP: *.ipartners.pl 10.10.03, 15:20 bydlaki znowu w akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jontek Re: Moze by zwiazkowcow tak na taczki wywiezc??Ju IP: *.socantel.net 10.10.03, 16:42 To jest tylko połowa grzechów pasożydów, którzy w 44r., jak szarancza zalali nasz kraj, którym nawet podszlifowano nazwiska, bardziej maskujace, lecz ciągle inne, tak zresztą, jak ich maski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: NIECH DZIĘKUJE BOGU.... IP: gandalf:* / 192.168.208.* 10.10.03, 15:32 .....że tylko tak skończył. A W OGÓLE, TO, ŻE JESZCZE GÓRNICY NIE PUŚCILI Z DYMEM TYCH WILLI ZAMIESZKAŁYCH PRZEZ TYCH WSZYSTKICH WĘGLOWYCH MAGNATÓW - T O J A K I Ś C U D B O Ż Y. W końcu każdy, kto mieszka na Śląśku, wie gdzie ta hołota ( I W JAKIM LUKSUSIE !!!) mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito Re: NIECH DZIĘKUJE BOGU.... IP: 195.205.181.* 10.10.03, 15:44 CZERKAWSKI I INNE ZWIĄZKOWE PSY TO BEZKARNA BANDA!!!NAJWYŻSZY JUŻ CZAS WZIĄŻĆ ICH ZA PLUGAWE MORDY!!!ZMIENIĆ TĄ KRETYŃSKĄ USTAWĘ O ZWIĄZKACH ZAWODOWYCH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek101 Był dziennikarzem GW 10.10.03, 15:45 ... i tak żle skończył. Ciekawe czy siedział na poduszce, czy okrakiem? Pozostałych redaktorków wcześniej czy później to też czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jewrej Re: NIECH DZIĘKUJE BOGU.... IP: *.socantel.net 10.10.03, 16:46 Ciężko by im było zostawić majątek i spie...ć do Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pampalini Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: *.mikolow.sdi.tpnet.pl 10.10.03, 15:40 Zwiazki zawodowe = najwieksze frajerstwo dbajace tylko o swoje stolki i firmy ktore sa na terenach kopalni . Czerkawski i reszta powinni dostawac 600 zloty i ciekawe jak wtedy by zyli.Ja nie mowie juz o Super Zwiazkowcu pracujacym w kopalni Wesoła dostaje 6tys jako nadsztygar + 5 tys jako zwiazkowiec i jeszcze 14,barbury ,3 tony wegla i 300 na szkole dla dzieci i co wy na to ;-) .Hausner nie daj sie i roz..... tych frajerów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Okradaja nas!!! IP: *.promax.media.pl / 192.168.3.* 10.10.03, 15:46 Rząd utrzymuje spółki węglowe i prezesów za naszą kasę, a do górników dopłacamy, bo oczywiście są traktowani jak skarb narodowy. 13 pensje są możliwe tylko w budżetówce, a podobno z definicji to jest premia za uzyskany dochód roczny!?!? Gdzie w sektorze państwowym mamy dochód? To niech mi ktoś jeszcze wyjaśni, kto zapracował na 14-stki dla górników, którzy tak o nie walczą????? A słyszeliście jakie mają emerytury? I to dla nich stanowczo za mało!!! Teraz odbierają innym emerytom, żeby zaoszczędzić i władować kolejne miliardy w naszych dzielnych górników.. Jak się komuś nie podoba to zapraszamy na rynek pracy!!! Powinni zamknąć nierentowne kopalnie, odebrać wszystkie niezasłużone gratisy górnikom i fikcyjnym prezesom!!! Czy ktoś kiedyś widział, żeby strajkowali pracownicy prywatnych zakładów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: *.stat.salzburg-online.at 10.10.03, 16:05 ci gornicy powinni dostac od razu ok. roku do odsiadki. zwykle kanalie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RTY ---14tki BARBORKI co to jest do cholery??!!--- IP: *.crowley.pl 10.10.03, 16:51 Trace juz swoja sympatie dla gornikow!! To nie PRL i Gierek, ze gornicy byli pieszczoszkami. Rozumiem walke o miejsca pracy, ale 14 pensji (czyli 13 to cos oczywistego!!!) barborki. Co to cholery!! Ja do tego nie mam zamairu doplacac, bo nikt nie doplaca do mnie. NIE MACIE WSTYDU??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: ---14tki BARBORKI co to jest do cholery??!!-- IP: *.radom.pilickanet.pl 10.10.03, 17:32 Ja pierd...le. Masakra. Myślałem, że jakieś 13- ki poszły od x czasu do historii, a tu 13, 14 Barbórki, no ch.j jasny mnie strzela.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grrr Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 17:15 Tych sqrveli powinno się poczęstować ostrą amunicją, bo im się w głowach przewróciło! Nie mogą pasożyty zrozumieć, że państwo nie ma żadnego interesu, aby utrzymywać te nierentowne relikty przeszłości! A kto za to płaci? Pan płaci, pani płaci, społeczeństwo płaci... :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Wrrr... !!! Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: 62.233.241.* 11.10.03, 20:17 Dialogi są kiepskie. Bardzo kiepskie są te dialogi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jidam1 Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: *.allianz.pl 10.10.03, 17:29 jak zwykle bezprawie ktore dziala wszedzie,gdy ludzie klepali biede gornicy mieli sie dobrze,slynne ksiazeczki gornicze dawaly im niezle mozliwosci do normalnego zycia a teraz klapa sa w koncu rowni ze wszystkimi.Kto pamieta o bylych pracownikach PGR- ów nikt tak jak nikt sie za nimi nie ujął.Przykre to ale prawdziwe chca pieniedzy rozumiem ale dlaczego znowu podatnicy maja sie na to skladac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Kracy Re: Górnicy wywieźli na taczkach rzecznika Kompan IP: 206.78.110.* 10.10.03, 17:34 Bydlo. Spisac ich na straty. Niestety ktos musi ucierpiec, wypadnie na nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usiruf Chołota IP: *.notebook.fbk.eur.nl 10.10.03, 18:10 A my od 14 lat w wlonej Polsce płacimy haracz na tych... Odpowiedz Link Zgłoś