Gość: tomek IP: *.visp.energis.pl 20.02.04, 14:20 Tak to jest postrzegane w tej chwili w Polsce. Oczywiście mając na uwadze emigrację lat 90-siątych czyli " podróż do sracza za chlebem " Szcęśliwego Nowego Jorku życzę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lalka_01 Re: emigrant = dupek 20.02.04, 14:30 idz do kolegow pograc w pilke, bo wypadniesz z formy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato ty dupku.......... IP: 81.208.36.* 20.02.04, 14:34 ...synu leppera i joli kwas......zapominasz ze srednia realna w kraju to 2 tys.zl i 20%bezrobocia.......czesto jezdze do kraju i nie zauwazylem by zmiejszyl sie rytm lizania mojej dupy przez krajowcow....... Obys zdechl na autostradzie pola ty komunistyczny podczlowieku....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniezka Re: ty dupku.......... IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 20.02.04, 20:47 Tatus - poczytaj mi ksiazeczke i kolysanke zaspiewaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 ktory konsul IP: *.mt.sfl.net 20.02.04, 15:12 skopal ci ta pryszczata dupe? US czy CAN? jakbys gowna w swym zakutym lbie nie nosil to moze bys wize dostal a tak to wracaj gowno z chlewa wywalac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: emigrant = dupek IP: *.visp.energis.pl 20.02.04, 15:24 Hhmm... sprzątacze z nocnej zmiany wrócili ? Skąd ta agresja ? Ja tylko powtarzam co ludzie mówią tu i tam. Może to i dobrze, że odpady cywilizacji też potrafią znaleźć swoje miejsce na ziemi. W piłkę grywam w czwartki dzięki za troskę formę mam całkiem dobrą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato dupek IP: 81.208.36.* 20.02.04, 15:27 Gość portalu: tomek napisał(a): > Hhmm... sprzątacze z nocnej zmiany wrócili ? > Skąd ta agresja ? Ja tylko powtarzam co ludzie mówią tu i tam. > Może to i dobrze, że odpady cywilizacji też potrafią znaleźć swoje miejsce na > ziemi. > W piłkę grywam w czwartki dzięki za troskę formę mam całkiem dobrą __________________ Tez bym mial dobra forme gdybym glodowal tydzien czasu..........hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: emigrant = dupek IP: *.mt.sfl.net 20.02.04, 15:52 w pilke szmaciana sloma wypchana na kartoflisku grywasz wiesniaku a forme masz dobra od latania za krowami po pastwisku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: emigrant = dupek IP: 81.208.36.* 20.02.04, 15:57 Gość portalu: VIP-1 napisał(a): > w pilke szmaciana sloma wypchana > na kartoflisku grywasz wiesniaku > a forme masz dobra od latania > za krowami po pastwisku ________ ...hiv.........dlaczego opisujesz swoje dorastanie?!..........hehehe Teraz to sie nazywa KSZO Ostrowiec lub Amika Wronki...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 lolo kundlu IP: *.mt.sfl.net 20.02.04, 16:08 szczekanie zaczynasz jak bedzie 'daj glos' a tera morda w kubel, bo na lancuch wezme Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: emigrant = dupek IP: *.visp.energis.pl 20.02.04, 16:09 Żenujące ! Ale cóż taki poziom. Spotkaj się ze swoim psychiatrą oczywiście jeśli ubezpieczenie to obejmuje. Z tego co napisałeś to dzieciństwo miałeś takie sielsko pastewne i skąd te kompleksy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: emigrant = dupek IP: *.mt.sfl.net 20.02.04, 16:15 zenujace to jest to ze taki cwok z gnojem w butach na necie siedzi a krowy w polu wyja bo nie ma kto wydoic wio stad chamie, za robote sie wez Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi Re: emigrant = dupek 20.02.04, 16:19 Gość portalu: tomek napisał(a): > Oczywiście mając na uwadze > emigrację lat 90-siątych czyli " podróż do sracza za chlebem " No, a co z emigracja lat 80-ych. Ma lepsze notowania? Odpowiedz Link Zgłoś
fartman Skad pisze nasz tomek: 20.02.04, 16:30 Moze mu zalatwic dluzszy urlop, jak temu chujowi raz z gdyni z Marynarki Wojennej? Pisal, macil, az napisalo do Dowodztwa pare osob z Forum i wyjebali go na bruk. Dzis w Trojmiescie puszki ze smietnika wygrzebuje. Powtorzmy ten numer. Adres: Budynek E ul. Iłżecka 26 02-134 Warszawa Telefon: (22) 575 01 00 Faks: (22) 575 01 01 e-mail: info@energis.pl Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: Skad pisze nasz tomek: 20.02.04, 17:36 fartman napisał: > Moze mu zalatwic dluzszy urlop, jak temu chujowi raz z gdyni z Marynarki > Wojennej? Pisal, macil, az napisalo do Dowodztwa pare osob z Forum i wyjebali > go na bruk. Fartman, long time no see. Skad wiesz ze ludzie napisali? Intrygujace. Dzis w Trojmiescie puszki ze smietnika wygrzebuje. > Powtorzmy ten numer. > > > Adres: > Budynek E > ul. Iłżecka 26 > 02-134 Warszawa > > > Telefon: (22) 575 01 00 > Faks: (22) 575 01 01 > > e-mail: info@energis.pl > Good job, hehehe, zapomniales dodac: Wisniowy Business Park Odpowiedz Link Zgłoś
yourconscience Re: emigrant = beret z antena 20.02.04, 17:07 soup_nazi napisał: > > No, a co z emigracja lat 80-ych. Ma lepsze notowania? > a kiedy byly najlepsze berety?? takie swojskie... wysokoantenowe. no barszczaku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: tomek-polak=glupek n/txt IP: *.client.comcast.net 20.02.04, 17:22 Nasz Tomus zesral sie ze strachu po tym poscie Fartmana Odpowiedz Link Zgłoś
yourconscience fartman sie spierdzial 20.02.04, 17:30 i tylko smrod pozostal, a wszyscy zamiast kazac fartmanowi wyosic sie z towarzystwa za zepsucie powietrza udaja jak to berety ze im smrod nie przeszkadza energis to taki polski ISP, tak wiec slijcie donosy bereciaki slijcie... moze mu neta odetna bo nazwal kogos w necie dupkiem (jakie obrzydliwe slowo) a antena rosnie, nie dziwota, wiosna idzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 fartman sie nie spierdzial IP: *.mt.sfl.net 20.02.04, 17:38 tylko nasral ci do pustego lba i stad ten smrod czujesz Odpowiedz Link Zgłoś
yourconscience Re: fartman sie nie spierdzial 20.02.04, 17:45 Gość portalu: VIP-1 napisał(a): > tylko nasral ci do pustego lba > i stad ten smrod czujesz misiu wysil reszte wsych komorek szarych ktore ci alkohol oszczedzil i zapodaj cos powyzej poziomu rynsztoka ok? tak ci sumienie radzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: fartman sie nie spierdzial IP: *.mt.sfl.net 20.02.04, 17:53 sumienia nie mam, przepilem wiec idz sie jebac musze pisac na takim poziomie zebys zrozumial tumanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: fartman sie nie spierdzial IP: 81.208.36.* 20.02.04, 18:05 Gość portalu: VIP-1 napisał(a): > sumienia nie mam, przepilem > wiec idz sie jebac > > musze pisac na takim poziomie > zebys zrozumial tumanie __________ ...hiv smialo! Tu kazdy wie ze jestes z wioski............. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: tomek-polak=glupek n/txt 20.02.04, 17:32 ale mu "fartman' dojebal !!! hahahahah !! juz sie tu wiecej nie pokaze ta menda postkomunistyczna !! glupio - mundry wiesniak Tomus ,pewnie gnojkowi wizy nie dali,teraz sra w portki ze strachu, i paznokcie obgryza nerwowo,bo go juz maja na celowniku bylego ormowca - made in poland ! Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: tomek-polak=glupek n/txt 20.02.04, 17:45 lulu13 napisał: > ale mu "fartman' dojebal !!! hahahahah !! juz sie tu wiecej nie pokaze ta > menda postkomunistyczna !! glupio - mundry wiesniak Tomus ,pewnie gnojkowi wizy > > nie dali,teraz sra w portki ze strachu, i paznokcie obgryza nerwowo,bo go juz > maja na celowniku bylego ormowca - made in poland ! Dziala za kazdym razem. Swego czasu pyskowal tu taki jeden z dowodctwa WP w Warszawie, kolejny debil, hehehe! Bye-bye. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: tomek-polak=glupek n/txt IP: 81.208.36.* 20.02.04, 17:52 ...Waldusiowy juz naprawde odpierdolilo....... Taki maly pierdolec.........hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
bruno5 Emigrantem byc to wstyd 20.02.04, 18:24 W dzisiejszej Polsce emigrant kojarzy sie ze sprzataniem sroczy.Polacy z Polski duzo jezdza i wszystko juz o emigracj polskiej wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi Re: Emigrantem byc to wstyd 20.02.04, 18:28 bruno5 napisał: > W dzisiejszej Polsce emigrant kojarzy sie ze sprzataniem sroczy. To dlatego, ze tobie podobni tam czesto jezdza, hehehe Polacy z Polski > duzo jezdza Do dupy na raki, hehehe. Jezdza, jak im rodzina zza granicy bilet oplaci. i wszystko juz o emigracj polskiej wiedza. Toc une zawzdy wiedzom wszycko o wszyckim i to lepij nizeli ktokolwiek inny o czymkolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: Jezdza dupami w kolejce po zasilek 20.02.04, 19:08 bruno5 napisał: > W dzisiejszej Polsce emigrant kojarzy sie ze sprzataniem sroczy.Polacy z Polski > duzo jezdza i wszystko juz o emigracj polskiej wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: emigrant = dupek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.04, 18:23 Dziwne są te dyskusje z Wami. Przytaczam "obiegową" opinię z nadzieją, że może ktoś z Was ( bo w sumie to Was dotyczy ) wytłumaczy mi czemu tak jest skąd się wzięła taka opinia na temat ostatniej fali emigracji. Nie piszę czy się z nią zgadzam czy nie a w odpowiedzi same obelgi i radosne propozycje rodem z UB. Chorość jakaś i tyle. Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: A dlaczego adresik ci sie zmienil tomus, hehe 20.02.04, 18:39 bo sie tomus w portki zesral ze strachu i pobiegl do ciotki co ma tez kompa zeby stamtad nadawc. A teraz powaznie Tomek !! ta opinia co tu chcesz przedstawic wziela sie od glupich cwaniakow ktorzy nie zdazyli wyjechac z Polszu [ hahahaha to wlasciwe okreslenie] kiedy byl czas na to,dzisiaj po latch kiedy widza jak ich koledzy czy znajomi ktorzy wyjechali kiedy byl czas na to [lata 80,90 itp] przyjezdrzaja w odwiedziny do Polszu [hahahah] i stac ich na wszystko ,np. dobre restauracje,hotele, dobre ciuchy i samochody, to ich wszystkich szlag trafia z zazdrosci i krew jasna zalewa i z zawisci przyklejaja opinie o emigracji durnowatej itp. ale sami jakby tylko mieli okazje sie wyrwac z polskiego piekielka to zrobili by to bez mrugniecia okiem. Krotko mowic - zazdrosc,zawisc i chamstwo made in poland Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: A dlaczego adresik ci sie zmienil tomus, hehe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.04, 19:17 lulu mam jeszcze jeden adresik w "rękawie" wszystko zależy od pory dnia i abonamentu na każdym z nich. ja to niestety oszczędny chłopak jestem i kombinuję gdzie taniej a ciocia to nawet nie wie co to internet Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: OK, na powaznie 20.02.04, 18:32 Gość portalu: tomek napisał(a): > Dziwne są te dyskusje z Wami. Przytaczam "obiegową" opinię z nadzieją, że może > ktoś z Was ( bo w sumie to Was dotyczy ) wytłumaczy mi czemu tak jest skąd się > wzięła taka opinia na temat ostatniej fali emigracji. No wlasnie, skad??? Ja jestem tu, wiec skad mam wiedziec? Z tego wlasnie powodu jestem w stanie powiedziec jaka jest opinia Polonii o Polsce. Ty z kolei jestes swiadkiem tworzenia opinii o Polonii, wiec wez glowe do reki i poszukaj zrodel owej opinii. Ponial? Nie piszę czy się z nią > zgadzam czy nie a w odpowiedzi same obelgi i radosne propozycje rodem z UB. > Chorość jakaś i tyle. Szkoda gadać. Czego oczekujesz jezeli uzywasz stwierdzenia zamiast innej formy? Tylko w morde. Gdybys zapytal po ludzku to co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tepiciel kacapow Re: OK, na powaznie IP: 212.77.203.* 20.02.04, 18:41 waldek.usa napisał: Ponial? ty waldek jestes ruska swolocz spadaj na kreml do swoich mocodawcow wonnnnnnn Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: Ty Khalid Ibrahim ty uwazaj bo 20.02.04, 19:13 sie z M16 zapoznasz, tak po sasiedzku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 Re: OK, na powaznie IP: *.mt.sfl.net 20.02.04, 19:17 a ty jestes glupi Chuj przez duuuze C ponial? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: OK, na powaznie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.04, 19:11 Ponial Waldek ponial, To, że emigrują głównie nieudacznicy, sieroty społeczne ludzie, którym się nie powiodło w nowej dość trudnej rzeczywistości jest opinią w wiekszości ludzi, którzy wyjechali z Polski na początku lat 90-tych bądź koniec 80-tych ale wrócili do kraju po kilku latach. Wśród moich bliskich znajomych są osoby, które mieszkały w Kanadzie czy USA. Z różnych względów wrócili do Polski gdzie całkiem nieźle sobie radzą w tym naszym zamieszaniu. To pierwsza grupa formująca takie wypowiedzi. Druga to ludzie, którzy dużo podróżują i widzą co się dzieje. Wiadomo, że często człowiek widzi to co chce zobaczyć ale coś w tym jest. W Polsce krążą opowieści rodem z horrorów na temat stosunków pomiędzy Polonią. Skoro jesteś tam a nie tu to powinienes lepiej wiedzieć niż ja czy wszystkie te opowieści na temat tego co wyczynia Polonia jak są Polacy traktowani jak bardzo sa w stanie poniżyć się dla jakiegoś swojego celu. Dlaczego tak jest, że inne narody na emigracji trzymają sie razem ( podobno ) a Polacy kombinują tylko aby sobie wzajemnie dojebać ? Zupełnie nie potrafię sobie odpowiedzieć na pytanie dlaczego emigrant = dupek, nieudacznik itd. Może powiesz/cie mi jak to tam pomiędzy Wami jest może to mi pozwoli pojąć dlaczego w Polsce tworzona jest taka opinia o Polakach na obczyźnie w głównej mierze przez Polaków, którzy tam byli kilka lat ale też przez tych którzy odnieśli tutaj w kraju tzw "sukces". Zupełnie tego nie rozumiem. Mam tez znajomych, którzy mieszkaja w USA bo nie maja za co wrócić do domu a może raczej nie mają do czego wracać po 10-ciu latach spędzonych tam. Co do tej wymarzonej przez wielu wklejki w paszporcie zwanej wizą to bez obaw jakoś dałem radę ale nie był to i nie jest jakiś wyjątkowy przedmiot mojego pożądania. pozdrawiam tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 krotko IP: *.mt.sfl.net 20.02.04, 19:50 nie oczekuj pozytywnych wypowiedzi od nieudacznikow ktorym sie nie udalo Polonia jest rozna tak jak Polacy w Polsce od ciebie zalezy z kim sie zadajesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: krotko IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.04, 20:09 Miło VIP, że ludzkim głosem też potrafisz gadać VIP ja nie prezentuję tutaj swojej opinii. Przedstawiłem obiegową opinię jaka panuje na ten temat. Czy jest słuszna czy nie ? Nie wiem. Myślałem, że Wy mi pomożecie zrozumieć ale jakoś nie idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: OK, na powaznie 20.02.04, 21:06 Generalizacja jest ulubionym instrumentem mieszaczy i o tym nalezy pamietac. Gość portalu: tomek napisał(a): > Ponial Waldek ponial, > > To, że emigrują głównie nieudacznicy, sieroty społeczne ludzie, którym się nie > powiodło w nowej dość trudnej rzeczywistości jest opinią w wiekszości ludzi, > którzy wyjechali z Polski na początku lat 90-tych bądź koniec 80-tych ale > wrócili do kraju po kilku latach. Wśród moich bliskich znajomych są osoby, > które mieszkały w Kanadzie czy USA. Z różnych względów wrócili do Polski gdzie > całkiem nieźle sobie radzą w tym naszym zamieszaniu. To pierwsza grupa > formująca takie wypowiedzi. Przy 20% (!!!) bezrobocia trudno mowic ze emigruja "głównie nieudacznicy, sieroty społeczne". Przy takim procencie po prostu nie ma pracy. Jest to sytuacja tragiczna. Oferma zyciowa jest gosciu u mnie, na ten przyklad, bo pomimo bezrobocia (5%- 7%) praca jest, i jest to naturalna selekcja. Jak to wyglada w rzeczywistosci wystarczy porownac te dwie liczby. Jezeli ktos sie upiera to mozna zajrzec na forum "Praca". Tam sa horrory, szukac pracy jeden rok zamiast jeden tydzien czy miesiac, ha! Moi znajomi dostaja lekkiego szoku, gdy im to mowie. Fakt, w Pomrocznej taki pan magister miotly za zlotowke nie tknie, ALE za dolara to jest jego ukochany instrument. Druga to ludzie, którzy dużo podróżują i widzą co > się dzieje. Wiadomo, że często człowiek widzi to co chce zobaczyć ale coś w tym > > jest. Ci co podrozuja za cholere mnie nie znajda i o mnie nie wiedza. Znajda natomiast z dziecinna latwoscia polska dzielnice, Chinatown, Little Italy and such. Coz na Greenpoint mozna zobaczyc? Mnostwo emigrantow i "wakacjuszy", bez jezyka, ale za to z miotlami. Tu mamy to "wesolego nowego jorku" qrewskie zagranie niejakiego redlinskiego, ktory dla mnie jest tuman (nawet na Greenpoint nic mu sie nie udawalo). Combat zone mozna znalezc wszedzie i pokazac ludowi jako reprezentacje calosci. PS. nie caly Greenpoint to cholotkowo, pamietaj o tym. W Polsce krążą opowieści rodem z horrorów na temat stosunków pomiędzy > Polonią. A kraza, kraza, bo musza. > Skoro jesteś tam a nie tu to powinienes lepiej wiedzieć niż ja czy wszystkie te > > opowieści na temat tego co wyczynia Polonia jak są Polacy traktowani jak bardzo > > sa w stanie poniżyć się dla jakiegoś swojego celu. Owszem, tak tez jest i zawsze bylo - vide 1939-1945-1989-? Dlaczego tak jest, że inne > narody na emigracji trzymają sie razem ( podobno ) a Polacy kombinują tylko aby > > sobie wzajemnie dojebać ? Tu trzeba miec pomroczniasta nature uksztaltowana zrecznie przez komuchow. > Zupełnie nie potrafię sobie odpowiedzieć na pytanie dlaczego emigrant = dupek, > nieudacznik itd. Może powiesz/cie mi jak to tam pomiędzy Wami jest może to mi > pozwoli pojąć dlaczego w Polsce tworzona jest taka opinia o Polakach na > obczyźnie w głównej mierze przez Polaków, którzy tam byli kilka lat ale też > przez tych którzy odnieśli tutaj w kraju tzw "sukces". Zupełnie tego nie > rozumiem. Humor raz dwa sie poprawia gdy widac ze innym jest gorzej, hehehe. Mam tez znajomych, którzy mieszkaja w USA bo nie maja za co wrócić do > > domu sa tacy a może raczej nie mają do czego wracać po 10-ciu latach spędzonych tam. Tacy tez sa. > Co do tej wymarzonej przez wielu wklejki w paszporcie zwanej wizą to bez obaw > jakoś dałem radę ale nie był to i nie jest jakiś wyjątkowy przedmiot mojego > pożądania. > pozdrawiam > tomek 20% versus 5% jeszcze raz. Ludzie pomroczny jestes w tragicznej sytuacji, ale wiesz co? Te szczuropolaki maja jeszcze gorzej. Komu moze na tym zalezec? Hehehe... To jest jedna strona medalu. Druga strona to to ze jak mowia tak faktycznie jest. Tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: OK, na powaznie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.04, 21:39 Faktycznie nie generalizując przejebane panie Waldku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniezka Re: emigrant = dupek IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 20.02.04, 20:44 przestancie - z taka ciekawoscia tu zajrzalam - emigrant zawsze kojarzyl mi sie z Kims - bardzo pozytywnie - a tu na tej stronie chyba same 10 - letnie chlopaczki - o Boze - jest tu ktos powazny i inteligenty ? Odpowiedz Link Zgłoś
pluskwa_jestem Re: emigrant = dupek 20.02.04, 21:04 Gość portalu: sniezka napisał(a): > z Kims - bardzo pozytywnie - a tu na tej stronie chyba same 10 - letnie > chlopaczki - o Boze - jest tu ktos powazny i inteligenty ? Brunon jest bardzo powazny. Pogadaj z nim, to moze zablysnie tez intelygencyja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniezka Re: emigrant = dupek IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 20.02.04, 22:13 a z toba nie mozna ? chyba tez jestes inteligentny ? Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: emigrant = dupek 20.02.04, 22:20 Sniezko, on jest natretny debil. Jesli idzie o ludzi powaznych to sa tu tacy. Proponuje przeczytac od dolu, gdy sytuacja juz sie wyklarowala. Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi Re: emigrant = dupek 20.02.04, 22:33 waldek.usa napisał: > Jesli idzie o ludzi powaznych to sa tu tacy. Nie szukajac daleko - np. ja, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: emigrant = dupek 20.02.04, 22:46 To sie rozumie samo przez sie. Sniezka jak dziecko we mgle. Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: emigrant = dupek 21.02.04, 02:17 Gość portalu: tomek napisał(a): >Tak to jest postrzegane w tej chwili w Polsce. Oczywiście mając na uwadze >emigrację lat 90-siątych czyli " podróż do sracza za chlebem " >Szcęśliwego Nowego Jorku życzę >Dziwne są te dyskusje z Wami. Przytaczam "obiegową" opinię z nadzieją, że >może ktoś z Was ( bo w sumie to Was dotyczy ) wytłumaczy mi czemu tak jest >skąd się wzięła taka opinia na temat ostatniej fali emigracji. Nie piszę czy >się z nią zgadzam czy nie a w odpowiedzi same obelgi i radosne propozycje >rodem z UB. >Chorość jakaś i tyle. Szkoda gadać. a wiesz, ja tez jestem ciekawa dlaczego tam u was w Polsce jest taka opinia. Moze popytaj wsrod swoich ? Po tej stronie muru nikt nie narzeka, a jak widze, w Polsce rozne rzeczy jestescie w stanie wymyslic. Odpowiedz Link Zgłoś