sedziwy666 27.02.04, 03:46 Słowacja zniosła JEDNOSTRONNIE obowiazek wizowy dla obywateli Australii. Słowaków dalej obowiązuje uzyskiwanie wiz australijskich. www.cyberexpres.com/display.asp?id=1746&thread= Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sedziwy666 Zrodlo 27.02.04, 04:09 Jak ktos nie wierzy: VEĽVYSLANECTVO SR CANBERRA AUSTRÁLSKY ZVÄZ Pôsobnosť úradu: - Diplomatická a konzulárna pre Austráliu, Nový Zéland a Fidži. - Teritoriálna pre štáty Papua-Nová Guinea, Kiribati, Nauru, Šalamúnove ostrovy, Tonga, Tuvalu, Vanuatu, Samoa, Cookove ostrovy a Niue. Adresa: Embassy of the Slovak Republic 47 Culgoa Circuit O´Malley Canberra A.C.T. 2606 Austrália (Australia) Tel.: 00612 / 6290 1516, 6290 2405, 6290 0036, 6290 1521 (Obchodno-ekonomické oddelenie) Mobil: 0417 / 253 805 (diplomatická služba) 0408 / 253 805 (veľvyslankyňa) 0409 / 466 110 (Obchodno-ekonomické oddelenie) Fax: 00612 / 6290 1755 6290 2878 (Obchodno-ekonomické oddelenie) E-mail: embassy@slovakemb-aust.org ambassador@slovakemb-aust.org (veľvyslankyňa) consul@slovakemb-aust.org (Konzulárne oddelenie) political@slovakemb-aust.org (Politické oddelenie) financial@slovakemb-aust.org (Hospodársky úsek) obeo.cbr@bigblue.net.au (Obchodno-ekonomické oddelenie) Web: www.slovakemb-aust.org Odpowiedz Link Zgłoś
sedziwy666 ZRODLO 27.02.04, 04:09 VEĽVYSLANECTVO SR CANBERRA AUSTRÁLSKY ZVÄZ Pôsobnosť úradu: - Diplomatická a konzulárna pre Austráliu, Nový Zéland a Fidži. - Teritoriálna pre štáty Papua-Nová Guinea, Kiribati, Nauru, Šalamúnove ostrovy, Tonga, Tuvalu, Vanuatu, Samoa, Cookove ostrovy a Niue. Adresa: Embassy of the Slovak Republic 47 Culgoa Circuit O´Malley Canberra A.C.T. 2606 Austrália (Australia) Tel.: 00612 / 6290 1516, 6290 2405, 6290 0036, 6290 1521 (Obchodno-ekonomické oddelenie) Mobil: 0417 / 253 805 (diplomatická služba) 0408 / 253 805 (veľvyslankyňa) 0409 / 466 110 (Obchodno-ekonomické oddelenie) Fax: 00612 / 6290 1755 6290 2878 (Obchodno-ekonomické oddelenie) E-mail: embassy@slovakemb-aust.org ambassador@slovakemb-aust.org (veľvyslankyňa) consul@slovakemb-aust.org (Konzulárne oddelenie) political@slovakemb-aust.org (Politické oddelenie) financial@slovakemb-aust.org (Hospodársky úsek) obeo.cbr@bigblue.net.au (Obchodno-ekonomické oddelenie) Web: www.slovakemb-aust.org Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie No ale Polacy to nie Slowacy 27.02.04, 05:27 ..i nie musza isc za ich przykladem ;oD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: No ale Polacy to nie Slowacy IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 27.02.04, 05:47 Sedziwy666 to tez nie Polak tylko Starywiarus Odpowiedz Link Zgłoś
soup_nazi Re: No ale Polacy to nie Slowacy 27.02.04, 18:40 luiza-w-ogrodzie napisała: > ..i nie musza isc za ich przykladem ;oD Une wogle nie chcom i nie muszom chodzic za niczyjem przykladem, bo une tam w ty Pomroczny sycko wiedzom lepij. Tylko szkoda, ze co i raz ich ktus w pole srac wyprowadza mim ty ichniej wiedzy, heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
sluzby_specjalne Re: Bolesna wsypa MSZ RP 27.02.04, 05:50 O co tu kurwa chodzi????? No i chuj z tego ze slowacy zniesli? "A teraz najlepszy motyw: gdy jakis polski Kangur czy Kanadol zateskni za polskim Zywcem albo Okocimiem," Kanadol se pojdzie do LLCBO i se kupi Zywca, Okocim i inne w sklepie. Nie musi do Polski jechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mailman Re: Bolesna wsypa MSZ RP IP: *.abhsia.telus.net 27.02.04, 07:45 Zywiec, Okocim, EB, w kazdym monopolowym, przynajmniej tutaj. I bez paszportu. Odpowiedz Link Zgłoś
sedziwy666 Re: Bolesna wsypa MSZ RP 27.02.04, 11:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=11029562&a=11029562 Słowacja zniosła JEDNOSTRONNIE obowiazek wizowy dla obywateli Australii. Słowaków dalej obowiązuje uzyskiwanie wiz australijskich. www.cyberexpres.com/display.asp?id=1746&thread= W odpowiedzi na to, sluzby_specjalne napisała: > O co tu kurwa chodzi????? No i chuj z tego ze slowacy zniesli? > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=11029562&a=11029841 O precedens, dziubdziuś. Wytłumaczę to trudne słowo powoli i przystępnie: Dyplomacja warszawska walczy obecnie w ariergardzie z przeważającymi siłami wroga. Ma mianowicie nadal desperacką nadzieję, że w ciagu następnych 63 dni uda się jej wyłgać ze zobowiązania akcesyjnego, według którego do 1 maja 2004 nowi członkowie Unii mają wcielić w życie unijne przepisy wykonawcze do Traktatów z Maastricht i Amsterdamu, w tym przepis 539/2001, zawierający listy krajów, których obywatele potrzebują albo nie potrzebują mieć wiz do państw członkowskich Unii. europa.eu.int/eur- lex/pri/en/oj/dat/2001/l_081/l_08120010321en00010007.pdf Warszawski Wydział Konceptów Pszenno-Buraczanych (WKP-B) życzy sobie osiągnąć jedno z dwojga: Najlepiej: a) Użycie zniesienia wiz polskich od 1 maja 2004 jako sztamajzy do wyważenia zamkniętych drzwi do zamorskich krajów Pierwszego Świata, do których obywatele polscy muszą mieć wizę, a do których WKP-B bardzo pragnąłby wyeksportować polskie bezrobocie, czemu wizy stoją na zawadzie; albo przynajmniej, jeśli a) się nie uda, to b) Utrzymanie wiz polskich dla AU i CDN, by nadal ciągnąć z nich zyski i dalej uprawiać "pułapkę paszportową". Wizy dla USA znieśli nierozważnie jeszcze w 1991 roku, majac nieracjonalną nadzieję na wzajemność Amerykanów na zasadzie "równy z równym", i wiadomo co z tego wyszło, więc starają się uratować choć wizy dla AU i CDN. A tu tymczasem wyszła taka nieoczekiwana nieprzyjemność, że Słowacy czynem zaprzeczyli karkołomnemu konceptowi, jaki WKP-B konwulsyjnie stara się w ostatniej chwili wcisnąć Bruxelowi. Koncept jest taki, że wszystkim nowym członkom Unii rzekomo AUTOMATYCZNIE SIĘ NALEŻY zniesienie wiz przez wszystkie kraje mające wolny wjazd do starych członkow Unii. Ten koncept jest chwytliwy wyłącznie w Warszawie, zwłaszcza w kolejce na ul.Pięknej. Natomiast jest znacznie mniej chwytliwy w Waszyngtonie, Canberze, Ottawie oraz Bratysławie, które mają swoje prawa, i nie zamierzają ich falandyzować tylko dlatego, że tak się WKP-B podoba. Co nie przeszkadza WKP-B rżnąć głupa na temat, że Chrystus Narodów (CN) nie rozumie głęboko krzywdzącego go przepisu wizowego Unii, oraz czuje się tym przepisem osobiście dotknięty. Zatem, powiada WKP-B, ten przepis nie powinien CN obowiązywać, ponieważ CN jest boski i jest ponad takie przepisy. Naturalnie, z wyboru pomiedzy a) i b) w koncu wyjść może tylko: c) CN jednostronnie zniesie wizy, tak jak tego wymaga od nowych członków Unii obowiązujący przepis, który jest taki sam dla wszystkich, z najnowszym członkiem włącznie. Albowiem Unia to nie jest knajpa, w ktorej CN będzie sobie wybierał z traktatów z Maastrichtu i Amsterdamu tylko to, co smakuje młodzieżówce PZPR, a całą resztę wypluwał na obrus i kazał po sobie sprzątać. Przewiduję krótki, ale bolesny okres edukacyjny po 1 maja, kiedy Bruxel krótko i brutalnie przywoła CN do porządku. Nie może być bowiem mowy o polskim udziale w naprawdę dużych i poważnych konceptach Unii, takich jak Schengen czy euro, w warunkach gdy ex-PRL-owska spec-dyplomacja pokazuje, że gotowa jest żreć się do upadłego o tak czwartorzędne dla całej reszty Unii pierdoły, jak bezwizowy wjazd obywateli Australii, Kanady, czy Gwatemali do Polski. Jeśli spec-dyplomacja będzie w dalszym ciagu nudzić, marudzić, zawracać dupę i marnować cenny czas pozostałych członków Unii na egzegezę kanoniczną kwestii "ile polskich paszportów zmieści się na łebku od szpilki", to nie zyska tym sobie wiele poparcia. Zwłaszcza że Słowacy właśnie pokazali, że bez tego, co CN chce od Bruxela, też można żyć... Unia nie ma żadnego interesu w tym, żeby zostać gwarantem polskiej "pułapki paszportowej" biorącej swój początek w całkowicie niezgodnym z duchem ‘acquis communautaire’ podziale obywateli amerykańskich, kanadyjskich i australijskich na urodzonych w Polsce i pozostałych. Wątpię zatem, by strategiczny priorytet pomroczny - zachowanie świętego i suwerennego prawa dobierania się do tyłka każdemu, kogo tylko się polskim urzędnikom spodoba ogłosić swoim obywatelem - miał uzyskać status najwyższego priorytetu strategicznego Unii i kluczowego elementu racji stanu Zjednoczonej Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
sedziwy666 Link 27.02.04, 12:14 sedziwy666 napisał: > <a href="europa.eu.int/eur- lex/pri/en/oj/dat/2001/l_081/l_08120010321en00010007.pdf"target="_Przepis 539/2001">europa.eu.int/eur- lex/pri/en/oj/dat/2001/l_081/l_08120010321en00010007.pdf</a> Odpowiedz Link Zgłoś
sluzby_specjalne Re: Bolesna wsypa MSZ RP 27.02.04, 15:34 A ja kurwa mam to w dupie. I Slowacje tez mam kurwa w dupie, i wizy mam w dupie, i ciebie, kurwa, mam w dupie. No po prostu wszystko, kurwa, mam w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
sluzby_specjalne Re: Z lewatywa ulga nadejdzie 27.02.04, 16:01 Ja mam i tak wszytsko w dupie, nawet jak facet odpisuje mi na forum to te, kurwa, mam w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genosse_Sztetke Ty masz IP: *.proxy.aol.com 27.02.04, 19:04 ch.ja w dupie .Ot co masz jebniety osle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowa Re: Z lewatywa ulga nadejdzie IP: *.253-203-24.mc.videotron.ca 27.02.04, 23:55 gliniak ale wam widac nic nie idzie i nic nie wychodzi a takie byly wielkie zamiary na przekrecenie Bruksela gliniak ty ta pala tak nie wywracaj bo sobie wsadzisz tam gdzie nie trzeba i bedzieta z plutonem 3 dni szukac tak trzymac tow. gliniaki i kroczem do Bruksela zostalo 60 dnii odliczamy dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gliniak Re: Z lewatywa ulga nadejdzie IP: *.oc.oc.cox.net 28.02.04, 00:28 wowa ty uwazaj z ta lewatywa bo z powodu braku mozgu woda wytrysnie ci uszami i wypchnie oczy Odpowiedz Link Zgłoś
sluzby_niespecjalne ........po prostu wszystko, k.....a, mam w dupie 28.02.04, 11:30 sluzby_specjalne napisała: > A ja kurwa mam to w dupie. > I Slowacje tez mam kurwa w dupie, i wizy mam w dupie, i ciebie, kurwa, mam w du > pie. > > No po prostu wszystko, kurwa, mam w dupie. "ojczyzno chamow! naucz mnie byc chamem, bo chce przetrwac. wrazliwosc to kalectwo." serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,1882679.html?v=3&a=10344983#opinie ------------ Temat zawiera niedozwolone słowo, musisz je poprawić albo przy wysłaniu zostanie wykropkowane ------------ Odpowiedz Link Zgłoś