Dodaj do ulubionych

Czy jestescie heretykami?

IP: 195.116.92.* 13.04.04, 11:23
Nikt, w tym Jezus (wl. Jeszua ben Miriam) NIE mogl byc synem Boga, bowiem z
definicji Bog jest JEDYNY, unikalny, i po prostu nie potrzebuje potomstwa.
Zreszta jesli mialby potomstwo, to mogl miec i ojca, i matke itp., a wiec nie
byl by jedyny, unikalny czy wieczny. Poczytaj dokladnie DEKALOG: JAM JEST PAN
(JAHWE), BOG TWOJ... i dalej NIE MASZ INNYCH BOGOW POZA MNA! Jasne?
PS: Dorabianie Bogu rodziny to straszne bluznierstwo, sprowadzanie go na
poziom conajwyzej supermena, a wiec kazdy, kto Mu taka pseudorodzinke
dorabia, skonczy w piekle...
Obserwuj wątek
    • Gość: VIP-1 Re: Czy jestescie heretykami? IP: *.cwshs.com 13.04.04, 12:16
      sam zgrzybialy heretyk jestes
      i glupie herezje wypisujesz

p.s. dobrze sie czujesz?
      • nocna.mara czekaj, Vip, kagan ma racje 13.04.04, 17:58
        tak jest jak on pisze. Do kagana, duzo bylo teraz artykulow o obrazie Leo da
        Vinci Ostatnia WIeczerza. Czy znasz jakies miejsce na internecie z dobrym
        obrazem zebym mogl szczegoly poogladac?

I czy jest jakies miejsce ktore podaje ten kod da Vinci, ze niby ta osoba po
        prawej to zaden pedal tylko Maria ale bez cyckow? A ze Maria to dopiero cos od
        roku 900 jak ja papiez oddzielil od Magdaleny (czy tez znia polaczyl... jakos
        tak). No i to mityczne 'V' na srodku a ze 'V' zawsze bylo znakiem nie Bolka
        tylko kobiecosci.
        • jot-23 Re: czekaj, Vip, kagan ma racje 13.04.04, 18:03
          nocna.mara napisał:

> tak jest jak on pisze. Do kagana, duzo bylo teraz artykulow o obrazie Leo da
          > Vinci Ostatnia WIeczerza. Czy znasz jakies miejsce na internecie z dobrym
          > obrazem zebym mogl szczegoly poogladac?

images.fbrtech.com/dnew/Italy2001/Postcards/Milan1.jpg
          • nocna.mara aaa, ale uczte mi zrobiles!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.04.04, 18:06
            aaa, to jest obraz! Teraz widze wyraznie dlaczego zolnierze napoleonscy do
            niego strzelali i w czasie wojny tez tam sie cos omsknelo.. Dzieki za lunch!
            Ide analizowac. Znasz jakies historie na ten temat? Ja zaraz podam link o
            tym 'V'
            • nocna.mara leci link 13.04.04, 18:15
              sunday.ninemsn.com.au/sunday/cover_stories/article_1527.asp?MSID=07aa954092234477b65d185bfc8a2d73
              • nocna.mara Re: leci link another 13.04.04, 18:21
                www.danbrown.com
              • waldek.usa Re: Interesujace, al... 13.04.04, 20:14
                ...ten haczyk z Templariuszami jest malo prawdopodobny i w zasadzie na sile,
                bardziej sie nadaje do Indiana Jones movie. Motywy byly podobne jak i w
                przypadku Albigenses.
        • artur666 Ja jestem heretykiem! 13.04.04, 19:31
          Wkoorwia mnie:
          - administracja koscielna.
          - Zwolennicy Bogow Marxa-Lenina-Engelsa, jak rowniez F.Dzierzynskiego & Co.
          - Polityka i politycy.
          - Konzerny im podobne kolchozy ich caly ten Marketing.
          - Materializm
          - Instytucja pt. Armia i wogole wojskowi.
          - Policje i sluzby specjalne.
          - Glupota ludzka.
          - I wogole caly ten gnoj na swiecie.
          Zadowolony?
          • nocna.mara Artur, zgoda ale jest tylko jedno ale 14.04.04, 00:05
            ze glupota ludzka najsampierw, nie uwazasz? Reszta to redundacja pierwszego. No
            i wszystko im sie klei do lapek, k., nawet kawalki dywanu.
            • artur666 Re: Artur, zgoda ale jest tylko jedno ale 14.04.04, 08:09
              tak, glupota to sila nadwyzsza.
        • Gość: pijar tak, jestesmy heretykami, jak Maria Magdalena IP: *.nsw.bigpond.net.au 14.04.04, 00:37
          Maria Magdalena byla zona Jezusa, a pozniej zostala pierwsza heretyczka, bo w
          AD 44 roku porzucila meza i nie wierzyla w Chrystusa. Jezus z Maria Magdalena
          mial trojke dzieci, corke i dwoch synow, oraz jeszcze jedna corke z nastepna
          zona Lidia. Jak widac byl mniej zboczony od swojego aktualnego namiestnika
          papieza wojtyly bo pomimo, ze respektowal celibat, nie mial kutasa zawiazanego
          permanentnie na supel.
          • Gość: pijar i jeszcze link IP: *.nsw.bigpond.net.au 14.04.04, 00:39
            do pani detektyw z Sydney
            thiering.net/mary.htm
            • nocna.mara Re: i jeszcze link 14.04.04, 01:26
              dzieki za link, pijar. Niezle jaja. Jeszcze troche poczytam i kupie sobie tytul
              Doktora nauk Teologicznych za $25 bo chyba warto.
              • Gość: VIP-1 Re: i jeszcze link IP: *.cwshs.com 14.04.04, 12:40
                co ty, daj se spokoj
                wystarczy nam tu jeden "profesore" jakim jest kagan, hehehe
                • nocna.mara Re: i jeszcze link 14.04.04, 17:19
                  dobrze, juz nie bede. ALe koledzy mi pomogli zebym sie zaczal interesowac. Masz
                  jakis fajny link na ten temat?
        • Gość: Kagan Re: czekaj, Vip, kagan ma racje IP: 213.199.197.* 14.04.04, 15:38
          Maria (wl. Miriam), matka Jeszui i kochanka Pantary, rzymskiego legionisty i
          biologicznego ojca owego Jeszui jest czesto mylona z Maria Magdalena, kochanka
          tegoz Jeszui, z ktora mial on zreszta sporo potomstwa. Paryska katedra Notre
          Dame ("Naszej Pani", wzniesona przez zakon Templariuszy jest zreszta poswiecona
          Marii Magdalenie, a nie tzw. matce boskiej...
          • nocna.mara Kagan 14.04.04, 17:24
            Gość portalu: Kagan napisał(a):

> Maria (wl. Miriam), matka Jeszui i kochanka Pantary, rzymskiego legionisty i
            > biologicznego ojca owego Jeszui jest czesto mylona z Maria Magdalena,
            kochanka
            > tegoz Jeszui, z ktora mial on zreszta sporo potomstwa. Paryska katedra Notre
            > Dame ("Naszej Pani", wzniesona przez zakon Templariuszy jest zreszta
            poswiecona
            >
            > Marii Magdalenie, a nie tzw. matce boskiej...

Kagan, to jest genialne co napisales. Wlasnie zaczalem sie zastanawiac ze jak
            to mozliwe zeby byla matka i kochanka i tak sobie myslalem ze to chyba za
            ostro... ale teraz jak mowisz okazuje sie ze sa DWIE Marie, jedna matka a druga
            kochanka. Dziekuje za te cenna informacje bo nagle sie zainteresowalem tematem
            jak tu ludzie cos napisali. Mozesz podac jakies zrodlo do poczytania? Wiem ze
            sam spor fajnych artykulow storzyles na ten temat. Jak chcesz mozesz napisac na
            prv, jezeli to wygodniej, bo Vip, nie wiem dlaczego, zaraz sie denerwuje.
            Dzieki.
            • rajchman Re: Kagan 15.04.04, 14:22
              Czesc! Czytalem jeszcze w Oz taka ksiazke o Templariuszach, ale to bylo po
              angielsku i nie pamietam autora i tytulu, ale to bylo o poszukiwaniach Arki
              Przymierza. Poczytaj tez ksiazki prof. Jozefa Kellera, znakomitego biblisty,
              oraz ogolnie religioznawstwo anglosaskie. Sporo ciekawych rzeczy jest tez na
              witrynie racjonalisty. Zrob search na "Lech Keller" a znajdziesz troche
              linkow... I chodz po bibliotekach, odwiedz Szkocje (Rosslyn) etc.
              Pozdr. i powodzenia! smile

nocna.mara napisał:

> Gość portalu: Kagan napisał(a):
              >
              > > Maria (wl. Miriam), matka Jeszui i kochanka Pantary, rzymskiego legionisty
              > i
              > > biologicznego ojca owego Jeszui jest czesto mylona z Maria Magdalena,
              > kochanka
              > > tegoz Jeszui, z ktora mial on zreszta sporo potomstwa. Paryska katedra Not
              > re
              > > Dame ("Naszej Pani", wzniesona przez zakon Templariuszy jest zreszta
              > poswiecona
              > >
              > > Marii Magdalenie, a nie tzw. matce boskiej...
              >
              > Kagan, to jest genialne co napisales. Wlasnie zaczalem sie zastanawiac ze jak
              > to mozliwe zeby byla matka i kochanka i tak sobie myslalem ze to chyba za
              > ostro... ale teraz jak mowisz okazuje sie ze sa DWIE Marie, jedna matka a
              druga
              >
              > kochanka. Dziekuje za te cenna informacje bo nagle sie zainteresowalem
              tematem
              > jak tu ludzie cos napisali. Mozesz podac jakies zrodlo do poczytania? Wiem ze
              > sam spor fajnych artykulow storzyles na ten temat. Jak chcesz mozesz napisac
              na
              >
              > prv, jezeli to wygodniej, bo Vip, nie wiem dlaczego, zaraz sie denerwuje.
              > Dzieki.
              • nocna.mara Dzeikuje bardzo! 15.04.04, 16:08
                mity greckie, mity rzymskie, mity egipskie, mity slowianskie, mity
                chcrzescijanskie
                • rajchman Re: Dzeikuje bardzo! 15.04.04, 16:24
                  nocna.mara napisał: mity greckie, mity rzymskie, mity egipskie, mity
                  slowianskie, mity chcrzescijanskie
                  -Ale Polacy wciaz wola mity zydowskie... sad
    • donk vipcio to heretyk. 14.04.04, 15:52
      Tate go napijerdalal, jak nie chcial chodzic bez butow na religie.

Gość portalu: Kagan napisał(a):

> Nikt, w tym Jezus (wl. Jeszua ben Miriam) NIE mogl byc synem Boga, bowiem z
      > definicji Bog jest JEDYNY, unikalny, i po prostu nie potrzebuje potomstwa.
      > Zreszta jesli mialby potomstwo, to mogl miec i ojca, i matke itp., a wiec nie
      > byl by jedyny, unikalny czy wieczny. Poczytaj dokladnie DEKALOG: JAM JEST PAN
      > (JAHWE), BOG TWOJ... i dalej NIE MASZ INNYCH BOGOW POZA MNA! Jasne?
      > PS: Dorabianie Bogu rodziny to straszne bluznierstwo, sprowadzanie go na
      > poziom conajwyzej supermena, a wiec kazdy, kto Mu taka pseudorodzinke
      > dorabia, skonczy w piekle...
      • Gość: VIP-1 czy ty osiolku juz mnie nie lubisz? IP: *.cwshs.com 14.04.04, 16:26
        znowu o usciskach zapomniales
        • waldek.usa Re: czy ty osiolku juz mnie nie lubisz? 14.04.04, 16:37
          Gość portalu: VIP-1 napisał(a):

> znowu o usciskach zapomniales

hehehe, obcegami
          • ciocia_vipa Alez wal-dusiu! 14.04.04, 17:21
            Czy ty juz vipka naprawde nie kochasz?

waldek.usa napisał:

> Gość portalu: VIP-1 napisał(a):
            >
            > > znowu o usciskach zapomniales
            >
            >
            > hehehe, obcegami
            >
            >
            • Gość: VIP-1 ale ciociu ruro IP: *.cwshs.com 14.04.04, 17:35
              zabieraj lechtaczke pod pache i spirdalaj stad
              • donk Zaponiales sie zalogowac shizolu, hehehe 14.04.04, 17:42
                wal.di, hehehe

> zabieraj lechtaczke pod pache i spirdalaj stad
                • nocna.mara Re: Zaponiales sie zalogowac shizolu, hehehe 14.04.04, 17:46
                  Donk, o co tu chodzi ze tak sie przekomarzacie? Czy to na jakims punkcie
                  religijnym?
                  • Gość: VIP-1 ja po prostu lubie donk_ey IP: *.cwshs.com 14.04.04, 18:04
                    za te osle uszy czasami wytargac, hehehe
                    • donk Jak mozna swojego boga nie libic? 15.04.04, 16:15
                      Ty se potargaj, lepiej skorka, bos blady. hehe

> za te osle uszy czasami wytargac, hehehe
    • Gość: Kagan Re: Czy jestescie heretykami? IP: 213.199.197.* 14.04.04, 16:11
      Pomyslcie chwilke! Zalozmy nawet, ze zydowski Bog (Jehowa) zechcial miec
      syna. Czemu wiec bluznicie, zakladajac, ze nie mogl tego zrobic inaczej, jak
      zapladniajac kobiete? Przeciez jako Wszechmocny, mogl od razu stworzyc
      doroslutkiego, 30-letniego Jezusa!

• nocna.mara Nie, no jestes bezbledny. 14.04.04, 17:33
        Zawsze sie zastanawialem po co ta cala maskarada, ze uzywal drugiego faceta
        zeby bylo na tego drugiego, a sprawe zalatwil jakis 4-wymiarowy duch, ktory nie
        przeniknal przez blone dziewicza osmotycznie zeby nie bylo nawet sladu. Wiem ze
        na pewno ucza koscielnych jak to naprawde bylo, bo mam znajoma ktora na kazde
        takie pytanie ma zaraz fajna odpowiedz. Np ostatnio zapytalem ja, ze jak jest
        bok to dlaczego tyle dranstwa i wojen i rzna sie na pol, a on, siedzi na tronie
        i nic. Albo dlaczego tylu jest pederastow w kosciele nie mowiac ze jest pelno
        yebakow, no ale oni nie slubowali ze nie beda, tylko ze sie nie zenia, czy
        jakos tak. Wiec pytam jej dlaczego? A ona ripostuje rezolutnie, wdziecznie
        przekrzywiajac lepek zanim sie wen nie... ze DLA CZLOWIEKOWI WYBOR do robieni
        dranstw niby i ze mozna te winy sobie dac spuscic, to jest odpuscic u fachowca
        a jak wieksze no to troche to wiecej kosztuje... naprawde... niezwykla
        argumentacja. Potem jak ja przycsnalem do muru jakims detalem to mowi: nie
        sadze ze biblia chce abys tak mowil... rozlozylem rece. Jej oczywiscie.

Ale wracajac do meritum, po Ten Ktory Jestem sie tak meczyl zeby zacierac
        slady? Jak jego to powinin sie byl byc przyznac a ajk nie jego to poco krecic
        ze jeszcze inny a nie ten glupkowaty Jozek ktory udawal ze nie wiec skad ona
        taka nagle gruba.
        • rajchman Re: Nie, no jestes bezbledny. 15.04.04, 14:12
          nocna.mara napisał: Zawsze sie zastanawialem po co ta cala maskarada, ze
          uzywal drugiego faceta zeby bylo na tego drugiego, a sprawe zalatwil jakis 4-
          wymiarowy duch, ktory nie przeniknal przez blone dziewicza osmotycznie zeby nie
          bylo nawet sladu. Wiem ze na pewno ucza koscielnych jak to naprawde bylo, bo
          mam znajoma ktora na kazde takie pytanie ma zaraz fajna odpowiedz. Np ostatnio
          zapytalem ja, ze jak jest bok to dlaczego tyle dranstwa i wojen i rzna sie na
          pol, a on, siedzi na tronie i nic. Albo dlaczego tylu jest pederastow w
          kosciele nie mowiac ze jest pelno yebakow, no ale oni nie slubowali ze nie
          beda, tylko ze sie nie zenia, czy jakos tak. Wiec pytam jej dlaczego? A ona
          ripostuje rezolutnie, wdziecznie przekrzywiajac lepek zanim sie wen nie... ze
          DAL CZLOWIEKOWI WYBOR do robieni dranstw niby i ze mozna te winy sobie dac
          spuscic, to jest odpuscic u fachowca a jak wieksze no to troche to wiecej
          kosztuje... naprawde... niezwykla argumentacja. Potem jak ja przycsnalem do
          muru jakims detalem to mowi: nie sadze ze biblia chce abys tak mowil...
          rozlozylem rece. Jej oczywiscie. Ale wracajac do meritum, po Ten Ktory Jestem
          sie tak meczyl zeby zacierac slady? Jak jego to powinin sie byl byc przyznac a
          ajk nie jego to poco krecic ze jeszcze inny a nie ten glupkowaty Jozek ktory
          udawal ze nie wiec skad ona taka nagle gruba.
          - Zgoda! smile
          Jerzyku, zamiast otwierac kolejne watki odpowiedz mi na me stare pytania:
          1) Po co Bogu (Jehowie) byla Maryja (Miriam)? Przeciez jak chcial miec syna, to
          mogl w mgnieniu oka stworzyc sobie od razu dojrzalego, 30-letniego Jezusika.
          Sugerujac, iz Bog potrzebowal kobiety, aby miec potomstwo to straszne
          bluznierstwo, podwazajace wszechmoc Wszechmocnego...
          2) Po co Wszechobecnemu Bogu jakis tam "duch swiety"? Przeciez jako
          Wszechobecny, Bog nie potrzebuje zadnych pomocnikow. I znow bluznisz, Jerzyku,
          a przeciez wiesz, gdzie wyladuja bluzniercy tacy jak ty czy K. Wojtyla (ksywka
          JP2)...sad
          Upamietaj sie Jerzyku, poki nie jest jeszcze za pozno!
          Twoj Kagan
          • nocna.mara Re: Nie, no jestes bezbledny. 15.04.04, 14:58
            pelno bledow, nie wiem co sie dzieje...

Czyli PO CO to wszystko bylo z ta maskarada? Pozbierano jakies kawalki i zlozno
            biblie a potem jak sie polapywali ze schrzaniona to ja co rusz specjalnymi
            ukazami poprawiali, jak np King James version, to sa najlepsze jaja. A czy ja
            jeszcze 'version' moze byc dzisiaj na zamowienie?

Kto tak spieprzyl strasznie te biblie? 12-facetow ktorzy byli pijani wladza ze
            szczescia?

Jedno jest pewne ze gdyby Zydzi napisali to mialoby to chyba wiecej sensu no
            ale oni moze tez wtedy nie docenili przeciwnika...
            • rajchman Re: Nie, no jestes bezbledny. 15.04.04, 15:15
              Dziekuje! Zydki napisaly dla siebie najpierw Tore, a pozniej i Nowy Testament
              dla gojow, tyle, ze to byly dziela komisji, wiec pelne bldow i
              niekonsekwencji...
              pozdr.
              • beebop123 kagan - rajchman ile razy 15.04.04, 15:28
                mam radzic zebys sie poszedl leczyc i przestal pic?

psychiatrzy w Polsce niedrogo kosztuja, skorzystaj z okazji to moze po leczeniu
                cie przyjma na jakas uczelnie, moze nie na KUL ale z twoim stanem zdrowia ps.
                czy mozna byc wybrednym?
                • rajchman Re: kagan - rajchman ile razy 15.04.04, 15:53
                  ILE ZECHCE, a tobie nic do tego... wink
                  • nocna.mara usmialem sie. Czy ten temat jest naprawde az tak 15.04.04, 16:05
                    zabawny, ze gdzie sie dotknie kijkiem to leci prochno?? Widze ze tu duzo
                    nerwowych jak Rajcman zaczal pisac. Ani chybi diabel przez nich przemawia.
                    Jak to trafnie ujales, cytuje ponizej jeszcze raz. Moze by to podeslac na KUL
                    zeby sie fachowcy wypowiedzieli na ile to jest NIEPRAWDZIWE? No, co nie ma
                    jakiegos eksperta ktory by sie znal na temacie i chcialby skomentowac?

"Dziekuje! Zydki napisaly dla siebie najpierw Tore, a pozniej i Nowy Testament
                    niekonsekwencji..."
                    • rajchman Re: usmialem sie. Czy ten temat jest naprawde az 15.04.04, 16:19
                      nocna.mara napisał:
                      zabawny, ze gdzie sie dotknie kijkiem to leci prochno?? Widze ze tu duzo
                      nerwowych jak Rajcman zaczal pisac. Ani chybi diabel przez nich przemawia.

- A Wojtyla, watykanski egzorcysta numero uno, tez przez Szatana opanowany, bo
                      sie nawet nie potrafi juz porzadnie przezegnac, o wzieciu swanty hostyji w
                      rynce, nie ma co mowic, bo by jom lod razu lupuscil... sad

Jak to trafnie ujales, cytuje ponizej jeszcze raz. Moze by to podeslac na KUL
                      zeby sie fachowcy wypowiedzieli na ile to jest NIEPRAWDZIWE? No, co nie ma
                      jakiegos eksperta ktory by sie znal na temacie i chcialby skomentowac?
                      - Te experty sie chowaja po katach, jak im zadasz nieco trudniejsze
                      pytanie... wink

"Dziekuje! Zydki napisaly dla siebie najpierw Tore, a pozniej i Nowy Testament
                      niekonsekwencji..."
                      AMEN(T) wink
                      • nocna.mara Re: usmialem sie. Czy ten temat jest naprawde az 15.04.04, 16:30
                        gdzies widzialem tego wielkiego szamana jak siedzial na tronie a za nim byl
                        krzyz diabelski (czy poganski) odwrocony do gory nogami. Zdajes sie byl w
                        Izraelu...
                        • rajchman Re: usmialem sie. Czy ten temat jest naprawde az 15.04.04, 16:42
                          nocna.mara napisał: gdzies widzialem tego wielkiego szamana jak siedzial na
                          tronie a za nim byl krzyz diabelski (czy poganski) odwrocony do gory nogami.
                          Zdajes sie byl w Izraelu...
                          - Mogl byc tylko w tzw. panstwie israel (medinat jisrail), bo starozytny Izrael
                          sie dawno temu rozpadl pod wplywem pogan (Jehowa, jak zwykle, umyl rece)...wink
                          • Gość: UP! :) No txt Re: usmialem sie. IP: *.e-loko.pl 17.04.04, 14:26
    • Gość: pijar a czy jestescie gnostykami? IP: *.nsw.bigpond.net.au 17.04.04, 14:31
      Gnostycyzm to bardzo wczesna odmiana heretyzmu, bo siega czasow samego mistrza
      Jezusa. Jego najlepszy kumpel Szymon to pierwszy gnostyk, a takze kobieta
      Szymona - Helena (znana z ewangelii jako Salomea), oraz najlepsza przyjaciolka
      Heleny - Maria Magdalena.

Kosciol utrzymuje, ze Jezusa ukrzyzowano wraz z dwoma bandytami. Tymczasem
      tych 'dwoch bandytow' to byli apostolowie Szymon i Judasz. Ten czwarty bandyta,
      ktoremu sie udalo, zwany przez kosciol Barabaszem, to jeszcze jeden apostol -
      terapeuta Theudas (ewangelijny Tadeusz), najstarszy z czworga, dobry kumpel
      Jozefa, ojca Jezusa. Wszyscy oni przezyli owo malo znaczace wowczas, a dzisiaj
      slawne, ukrzyzowanie. Wszyscy z wyjatkiem Judasza, ktorego po owym spieprzonym
      przez Pilata ukrzyzowaniu, 'towarzystwo jezusowe' wyrzucilo przez okno groty w
      skalach Qumran.

• Gość: UP! Re: a czy jestescie gnostykami? IP: *.e-loko.pl 17.04.04, 14:48
        Dobre! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka