Dodaj do ulubionych

Europa+Australia

14.05.04, 15:07
Dzisiaj po poludniu Europa polaczy sie wezlem malzenskim z Australia. Panna
Mary Donaldson poslubi dunskiego nastepce tronu i w przyszlosci (po smierci
dunskiej krolowej ewentualnie po abdykacji- na razie sie na nic podobnego nie
zanosi, bo Dunka mimo lancuchowego palenia papierosow jest zywotna i przy
umyslesmile) zostanie krolowa dunska. Tjaaaa, panna Donaldson z Tasmanii.
Monarchie sie pauperyzuja, moda czy swoboda? Trudno powiedziec...Jedno jest
pewne, ze dunski dwor chyba jest najbardziej ... miedzynarodowy. Jeden ksiaze
poslubil panne Alexandre Manley z Honkongu, drugi poslubi panne Mary
Donaldson z Australii. Pytanie dlaczego szukali panien az tak daleko???
Obserwuj wątek
    • nadau Szczęśliwa ta Mary; wyrwie się z tego zadupia! 14.05.04, 15:20
      • karelia Re: Szczęśliwa ta Mary; wyrwie się z tego zadupia 14.05.04, 15:27
        no, masz racje. Dziewczyna nie przebierala- ksiaze nie ksiaze, nastepca czy
        zastepca- byleby sie tylko wyrwac z Tasmanii/Australiismile)))))))))))))))))
        Jej sie udalo. Romans trwal nieoficjalnie ze trzy lata (poznali sie na
        Olimpiadzie w AUS). Troche pracy wlozyla, aby sie wyrwac ...
        • Gość: profi oj Karelio :-) IP: 207.241.152.* 14.05.04, 17:06
          Karelio ty bywasz jeszcze tutaj ?

..YPOKU MY3bI...

Dano li nam rastratit'
          Pyl junosti svjatoj ?..
          Javljaesh'sja nekstati
          I masheh' mne rukoj.

To gordoju princessoj,
          To zolushkoj v slezax,
          To strojnoj stjuardessoj,
          Letjashchej v oblakax.

Tvoi uroki - muka,
          Sizifovy trudy.
          No chem slozhnej nauka,
          Cennej ee plody.

Vzyvaesh' k nam: "Letite,
          Ne bojtes' vysoty !"
          Ty - demon-iskusitel',
          Ty - angel krasoty !

Dovol'no tol'ko vzgljada,
          I vvys' k tebe ja mchus'...
          I lish' iskusstvu padat'
          Nikak ne obuchus'.

blagodarju tebja

• karelia Re: oj Karelio :-) 14.05.04, 20:54
            No prawde mowiac, bywam, nie bywam, czasami wpadne, glowa pokiwam i lece
            dalej ...czasami powspominam sobie dobre czasy tego Forum i ludzi, ktorych
            nikak nie magu zabytwink
            Ja toze blagodariusmile, a Ty kto? Ja znaju Tiebia ili niet?
            kakoj demon??? kakoj angel?? Ty s uma saszol???
            EEEE, spasibasmile))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ( specjalny
            usmiech dla Profi, cala klawiatura wlasnych zebow, komplet, +zeby madrosci)
      • Gość: magda Re: Szczęśliwa ta Mary; wyrwie się z tego zadupia IP: *.nsw.bigpond.net.au 14.05.04, 23:43
        nadau zadupie to tam gdzie Ty jestes Australia to piekny Kraj ale takie ,,cos,,
        jak Ty nie zrozumie!!!
    • larson Re: Europa+Australia 14.05.04, 17:13
      karelia napisała:

> Dzisiaj po poludniu Europa polaczy sie wezlem malzenskim z Australia.

to chyba jakis zart? przepraszam, ale fakt ze jakas laska z Queensland zeni sie
      z jakims dupkiem z Kopenhagi ma oznaczac "polaczenie"?

Po pierwsze - kogo dzis obchodzi monarchia, i kto slyszal o tych ludziach
      przedtem?
      Po drugie - jakie znaczenie ma Australia i Dania w swiecie? (podpowiem - mikre)

Reasumujac - moim zdaniem jest to wiadomosc typu: Beckham ozenil sie z
      Gibsonem. Moze dla niektorych ciekawe, ale nie ma najmniejszego znaczenia.

pzdr
      • Gość: VIP-1 Re: Europa+Australia IP: *.cwshs.com 14.05.04, 17:18
        larson napisał:

> Reasumujac - moim zdaniem jest to wiadomosc typu: Beckham ozenil sie z
        > Gibsonem. Moze dla niektorych ciekawe, ale nie ma najmniejszego znaczenia.
        >
        albo donk zeni sie z moja ciocia
        hooy to kogo obchodzi
        to donk bedzie codziennie lechtaczka po lbie dostawac, hehehe
      • karelia Re: Europa+Australia 14.05.04, 21:10
        larson napisał:

> to chyba jakis zart? przepraszam, ale fakt ze jakas laska z Queensland zeni
        sie
        >
        > z jakims dupkiem z Kopenhagi ma oznaczac "polaczenie"?

hm, szanowny Larsonie, ja bym tej pani nie nazwala "laska". Ona nie jest z
        Oueensland, ona z Tasmanii, a poprzez ojca zs Szkocji. Czy on jest dupkiem? No
        nie wiem, tez bym nie nazwala Fryderyka dupkiem, jakis tak nie pasuje to do
        niego. Nie mniej byli bardzo ladna para.
        Larsonie, a znasz Ty pojecie "metafora"? Nie? to zajrzyj do jakiejs
        encyklopedii powszechnej, a sprawa sie wyjasni.
        >
        > Po pierwsze - kogo dzis obchodzi monarchia, i kto slyszal o tych ludziach
        > przedtem?

Larsonie, byc moze ciebie monarchia nie interesuje zupelnie a i kompletnie, ale
        w Danii jest bardzo duze zainteresowanie ta instytucja. Krolowa Margareta
        cieszy sie duzym szacunkiem i jest powszechnie lubiana. Ja tez uwazam, ze to
        sympatyczna monarchia. Margarete lubie i sznuje- jest dobra glowa panstwa.
        Zapewniam Cie, ze wiele ludzi slyszalo o Danii i o Margarecie, nastepcy
        Fryderyku. No, przynajmniej w Danii kilka milionow.

> Po drugie - jakie znaczenie ma Australia i Dania w swiecie? (podpowiem -
        mikre)

Mikre , nie mikre ja tam nie wiem, bom mniejszy polityk niz Ty.Ale jakbysmy tak
        chcieli rozpatrywac co wazy ciezej, to dojdziemy do wniosku, ze Chiny- duzy
        kraj, duzo ludzi i wiele jezykow bardzo trudnych. Chyba najwazniejsi ?
        >
        > Reasumujac - moim zdaniem jest to wiadomosc typu: Beckham ozenil sie z
        > Gibsonem. Moze dla niektorych ciekawe, ale nie ma najmniejszego znaczenia.

Reasumujac, moze moj NEWS nie najciekawszy i bez znaczenia i na pewno sa na tym
        Forum o wiele ciekawsze, porywajace tematyka, zaangazowaniem i glebia wiedzy.
        Ale ja nigdy nie roscilam sobie prawa do bycia alfa i omega tego intelektualno-
        politycznego Forum.

A Australijka/Tasmanka i Dunczyk juz po slubiesmile)))))))))))))))
        • larson Re: Europa+Australia 15.05.04, 05:00
          karelia napisała:

> hm, szanowny Larsonie, ja bym tej pani nie nazwala "laska". Ona nie jest z
          > Oueensland, ona z Tasmanii,

Mea culpa, ale to nawet jeszcze wieksze zadupie niz Queensland. Stamtad chyba
          dobre jest tylko piwo Cascade.

> Larsonie, a znasz Ty pojecie "metafora"? Nie? to zajrzyj do jakiejs
          > encyklopedii powszechnej, a sprawa sie wyjasni.

Encyklopedie dawno sprzedalem w skupie makulatury (ciezka, gruba tektura na
          okladkach). Pod Twoim wplywem uzyskane pieniadze ulokuje w wysoko
          oprocentowanym depozycie zeby docelowo zainwestowac w swoja, jak na razie
          bardzo niska, edukacje.

> Larsonie, byc moze ciebie monarchia nie interesuje zupelnie a i kompletnie,
          ale
          >
          > w Danii jest bardzo duze zainteresowanie ta instytucja. Krolowa Margareta
          > cieszy sie duzym szacunkiem i jest powszechnie lubiana. Ja tez uwazam, ze to
          > sympatyczna monarchia. Margarete lubie i sznuje- jest dobra glowa panstwa.
          > Zapewniam Cie, ze wiele ludzi slyszalo o Danii i o Margarecie, nastepcy
          > Fryderyku. No, przynajmniej w Danii kilka milionow.

Byc moze to sa bardzo sympatyczni ludzie, ale caly czas nie widze jaki ci
          ludzie maja wplyw na cokolwiek w Europie, ktora to sie 'laczy z Australia'

> > Po drugie - jakie znaczenie ma Australia i Dania w swiecie? (podpowiem -
          > mikre)
          >
          > Mikre , nie mikre ja tam nie wiem, bom mniejszy polityk niz Ty.Ale jakbysmy
          tak
          >
          > chcieli rozpatrywac co wazy ciezej, to dojdziemy do wniosku, ze Chiny- duzy
          > kraj, duzo ludzi i wiele jezykow bardzo trudnych. Chyba najwazniejsi ?

w skali swiata pod wieloma wzgledami Chiny sa wazniejsze niz Australia + Dania
          do kwadratu (chocby tylko dlatego, ze wytwarzaja osiem razy wiekszy GDP niz
          Australia + Dania), ale to juz, jak mowil R. Kipling, zupelnie inna historia.

pozdrawiam i zycze przyjemnych relacji ze slubu.
      • marian_ruchala Re: Europa+Australia 15.05.04, 01:36
        >fakt ze jakas laska z Queensland zeni sie z jakims dupkiem z Kopenhagi ma
        oznaczac "polaczenie"?

no to powyzej to moze nie, ale to ze Marynia ze mna w lasku tasmani stracila
        cnote to chyba jest warte forum Polonia
    • komentator Hehe zalapac sie chciala hehe 14.05.04, 22:50

Na obywatelstwo unijne. A nam samo z nieba spadlo hehe.
      Zostanie nasza unijna rodaczka, witamy w society hihi.
    • Gość: ciekawski Re: Europa+Australia IP: *.nsw.bigpond.net.au 14.05.04, 23:39
      karelio, jakbys jeszcze wyniuchala jaka jest ulubiona pozycja pary ksiazecej w
      lozku. czy cos na ten temat pisza, czy pokazuja w TV?
    • Gość: grafiti Re: Europa+Australia IP: 64.185.37.* 14.05.04, 23:50
      karelia napisała:

> Pytanie dlaczego szukali panien az tak daleko???

Odpowiedz: Bo blisko to tylko Polacy albo inni socjalisci. Po prostu probuja
      sie jakos wydostac z tego ciasnego podworka rowniez nazywanego Europa
      • karelia Re: Europa+Australia 15.05.04, 10:31
        Oj, chlopaki WY jak zwykle sie czepiacie puchu, bo juz wszystkie kolki z Forum
        Polonia powyrywane i nie ma czym przylozyc po lbie niewinnej karelii, prawdaz?
        No to lup ja tak wespol wzespol, oj jak milo tak lac babe ....
        Nio, tyle antraktu , teraz bedzie rozwiniecie:

-----Grafiti: oprocz Polakow, socjalistoe sa jeszcze cyklisci i Zydzi. Nie
        mieszaj zadnej z tych grup, bo jeszcze wyjdzie na to, ze sa niewinni i twoja
        teoria rozsypie sie jak domino postawione na sztorc.
        -----Ciekawski: jak masz ochote, to mozesz sie umiejscowic pod lozkiem i masz
        wunkt obserwacyjny. Nie wiem jednak, czy ciebie wpuszczono by na korytarz
        kuchenny w Amalienborgu, jestes jakis taki malowypolerowany. Popracuj nad soba.
        -----Larsonie, no tego sie nie spodziealam, no zaskoczykles mnie okrutnie,
        zupelnie jak Tatarzyn Baske w krzakach, a na kiego grzyba TY dzwigasz ciezkie
        tomy encyklopedii???? Od tego moga Ci dyski powypadac w krzyzu. Uwaga- nie myl
        dyskow w krzyzu z dyskami do compa, na ktorych masz zapisana: encylkopedie,
        slownik wyrazow obcych, poradnik majstekowicza,jak zbudowac nowy dom ze starego
        domu, kuchnia calego swiata w jednym garnku.... i milion roznych porad i
        wyjasniensmile))))))))
        Pozdrawiam Cie Larsonie bardzo milo. Gwoli przypomnienia- Szwecja lezy kolo
        Danii, a tutaj jest dopiero zadupie....jeszcze wieksze od Australii. I tak
        sobie siedzimy na zadupiach Ty tam ja tu, a wielki swiat sie kreci dookola nas:-
        )))))))))))))) zadupnikow.
        • kan_z_oz Re: Europa+Australia 15.05.04, 11:03
          Wole ogladac slub Mary, niz GDP lub wojne. Czy te nasze chlopaki nigdy sie nie
          naucza, ze 'laski' nalezy 'lowic' na romas? Te Panie, z ktorymi dyskutujecie na
          wasze tematy finansowe tylko to maja na mysli; wasze finanse.
          Trzy lata 'podchodow' by ukryc sie przed prasa; nalezy sie dziewczynie za
          wytrwalosc. Zgadzam sie Karelio, jedna z niewielu sympatycznych monarchii.

Pzd
          • karelia Re: Europa+Australia 15.05.04, 11:12
            OOO! nareszcie jakies sympatyczne slowa na tematsmile ( oczywiscie oprocz cudnego
            rosyjskiego wierszykawink)
            Larson jak chce to niech sobie gada z kobitka o dochodzie narodowym,
            przychodach i rozchodach tudziez napelnianiu i odejmowaniu z kasy. Podgladacz
            niech siedzi pod lozkiem i sie slini oblesnie inni niech wybaluszaja galy...

Gwoli zaspokojenia ciekawosci: panna mloda miala bukiet ulozony z bialych
            kwiatow i listkow eukaliptusa. Sympatyczne, prawda?
            Na poczatku panu mlodemu lzy stanely w oczach( autentyczne!) i bylby sie
            niechybnie rozbeczal jak bobr, ale dostal sojke w bok od mlodszego brata i sie
            opamietal. Nie wypada ksieciu beczec na wlasnym slubie.
            W Kopenhadze morze flag dunskich i australijskich, ludzie sie usmiechaja a
            panna Mary Donaldson( no juz nie panna) staje sie osoba niezwykle popularna i
            oczywiscie AUSTRALIA tez! Spodziewajcie sie inwazji ciekawskich Dunczykow.
            • kan_z_oz Re: Europa+Australia 15.05.04, 11:50
              Czekamy na Dunczykow oraz innych skandynawsko-urodziwych Panow/Panie. Bedzie to
              ogromne urozmaicenie w morzu malych, skosnookich azjatow siegajacych mi
              do 'pepka'.

Pzd
              • karelia Re: Europa+Australia 15.05.04, 12:52
                hm, urodziwy Australijec, co to sie nie boi krokodyla, potrafi wykopac jakis
                ciekawy kamien ewentualnie brylke zlota, ma chate w stylu wiktorianskim +
                kawalek ogrodka... tak sobie mysle, ze nie jest" to najgorszy "towar"
                australijski. A, bylabym zapomniala, ze w tej chacie pod podloga to dobrze by
                bylo miec jakas piwniczke z winem australijskim, a za chata winnice.
                • jarek-ny Re: Europa+Australia 16.05.04, 03:28
                  Nie spacyfikuje tego watku.

Nie rozumie tego wiersza, ale moze rzeczywiscie jest ladny?
                  • kan_z_oz Re: Europa+Australia 16.05.04, 08:20
                    karelia napisala; hm, urodziwy Australijec, co to sie nie boi krokodyla,
                    potrafi wykopac jakis
                    ciekawy kamien ewentualnie brylke zlota, ma chate w stylu wiktorianskim +
                    kawalek ogrodka... tak sobie mysle, ze nie jest" to najgorszy "towar"
                    australijski. A, bylabym zapomniala, ze w tej chacie pod podloga to dobrze by
                    bylo miec jakas piwniczke z winem australijskim, a za chata winnice.

Australijec moze i nie boi sie krokodyla ale nie jest urodziwy. Pod tym
                    wzgledem nasze chlopaki znad Wisly goruje, nie mowiac juz o
                    skandynawach. "Chatka wiktorianska" o ile nie jest po kapitalnym remoncie nie
                    jest do zamieszkanie przez nikogo przy europejskich, zdrowych zmyslach.
                    Zapomnij tez o piwnicy, ze wzgledu na klimat i biale mrowki nikt ich nie
                    buduje. Wino jest trzymane w przybudowkach ( tylko w bardzo drogich domach).
                    Moja przybudowke stanowi garaz, zapas wystarczajacy Karelio na kazda ilosc
                    gosci.
                    Pzd
            • larson Re: Europa+Australia 16.05.04, 10:49
              karelia napisała:

> Larson jak chce to niech sobie gada z kobitka o dochodzie narodowym,
              > przychodach i rozchodach tudziez napelnianiu i odejmowaniu z kasy.

nieporozumienie - z paniami rozmawiam o innych rzeczach niz dochod narodowy,
              natomiast gdy jest to np Japonka, to nie nazywam tego laczeniem Europy z Azja.
              Jakies tam polaczenie powstaje, ale na o wiele bardziej lokalnym i dyskretnym
              poziomie.

Ale dziekuje bardzo za troske o moj kregoslup. Encyklopedie sprzedalem (razem z
              ksiazka telefoniczna i kucharska) za czasow mlodego ciala i kregoslupa.

pzdr
              • kan_z_oz Re: Europa+Australia 16.05.04, 11:44
                Larson, probowalam cos do ciebie skrobnac na prywatne juz w zeszlym roku, nie
                wyszlo ze wzgledu na moj analfabetyzm komputerowy. Temat; podroz po Oz, mam
                nadzieje, ze wciaz jestes zainteresowany.
                Pzd
                • karelia Re: Europa+Australia 16.05.04, 13:44
                  Kangurze, swietnie mi to wyjasniles, a moze jestes kamgurzyca? Nie chcialaby
                  mylic pci, bo jakos to tak nieladnie. Teraz juz wiem, ze Australia= - piwnica.

Larsonie, czy Ty juz nie masz kszty humoru??? O co Ci truchta??? Fajny chlopak
                  a jakis taki ponury. Gryzie Cie cos czy co??
                  Moze kangur/kangurka rozrusza Cie troche. Ja wiem, ze swiat jest zly i ponury,
                  ale....nie robmy go jeszcze bardziej smutnym. Nie mowie, zebys sie smial jak
                  glupi do sera, ale nie traktuj wszystkiego tak sieriozno. Z Australii jestes!

Ta podroz po Australii, jesuuu jak to brzmi. Az slinke przelykamsmile)))))))))
                  • larson Re: Europa+Australia 16.05.04, 14:12
                    karelia napisała:

> Larsonie, czy Ty juz nie masz kszty humoru??? O co Ci truchta??? Fajny
                    chlopak
                    > a jakis taki ponury. Gryzie Cie cos czy co??

Ja juz taki jestem, kompletnie ponury, bez krzty humoru, i w ogole malo kumaty.
                    No i sie czepiam. Moze to dlatego, ze teraz juz o 17:30 jest tu ciemno jak u
                    Murzyna w piwnicy.

> Moze kangur/kangurka rozrusza Cie troche. Ja wiem, ze swiat jest zly i
                    ponury,
                    > ale....nie robmy go jeszcze bardziej smutnym. Nie mowie, zebys sie smial jak
                    > glupi do sera, ale nie traktuj wszystkiego tak sieriozno. Z Australii jestes!

O, to dopiero pomylka smile Ani stad nie jestem, a juz na pewno nie zamierzam tu
                    zostac na zawsze.
                    >
                    > Ta podroz po Australii, jesuuu jak to brzmi. Az slinke przelykamsmile)))))))))

Do Kan_z_oz - pamietam pomysl i Twoj kontakt, ale po pierwsze kto chcialby z
                    takim ponurakiem jak ja wybrac sie chocby do sklepu na rog, a po drugie
                    przyznam ze troche zmienilem plan, a dokladniej - kontynent w planie. No i caly
                    czas jest to pisanie palcem po wodzie, bo jak na razie to w planie mam wakacje
                    az .. czterodniowe.

pzdr
              • ciocia_vipa Moja dobra rada. 16.05.04, 14:17
                Wez Ty sie raz porzadnie wyruchaj czlowieku,

wroca kolorki na buzi jak i usmiech.
                Zegnam.
    • lombat Re: Europa+Australia 17.05.04, 04:57
      Widzialem. siedzialem od wieczora w piatek do rana w sobote. Niestety tylko w
      telewizji. Ach jak chcialiby sie byc tam w cieply majowy wieczor. Moje
      spostrzezenia sa takie, ze jeszcze nigdy nie widzialem tylu ksiezniczek i
      ksiazat(krolow i krolowych) w jednym miejscu. Nie widzialem slubu ksiecia Walii
      Z Diana. Stroje ksiezniczek byly wspaniale i te wystroje glowy z koronami.
      Stroje panow to paradne mundury z XIX wieku i takowoz stroje gwardii.
      Wszyscy, nawet pokojowki obwieszone byly medalami za wierna sluzbe. I na koniec
      pytanie jaki to order nosil ojciec panny mlodej.

Wczoraj ogladalem final konkursu Eurowizji. Wygrala Huculka spiewajaca narodowa
      piosenke. Muzyka Karpat to jest to, jest porywajaca, co tez mowie od momentu
      kiedy to probowalem zatanczyc cos w takcie 15/16, a zwalo sie to ciocirija,
      albo podobnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka