Dodaj do ulubionych

jak znalezc pokoj w Bostonie?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 21:56
czy jest jakies forum w necie lub strona, gdzie ludzie daja ogloszenia ze
szukaja wspollokatorow lub, ze wynajma mieszkanie?Wolalabym ,zeby bylo po
polsku.Na www.ny.pl nic nie ma dla mnie sad
Obserwuj wątek
    • ertes Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? 12.06.04, 22:47
      Poczekaj do poniedzialku. Pojawi sie waldek.usa. On mieszka w Bostonie, moze
      bedzie cos wiedzial.
      • Gość: elle Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.04, 22:50
        ok,dzieki, poczekam smile
      • Gość: tato Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? IP: *.fastres.net 12.06.04, 22:54
        ertes ty chuju.....jeszcze tu piszesz?.............
        • salceson.kujawski Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? 13.06.04, 00:46
          jedz do Chicago !! tam nawet murzyny mowia po polsku !!!!
    • waldek.usa A slowo cialem sie stalo, heheheh (Ertes;]) 14.06.04, 15:41
      jezeli angielski kuleje, to kiepsko...
      Nie bede najbardziej pomocny, poniewaz jestem na tyle zamerykanizowany, ze nie
      mam dostepu do "apteczki pierwszej pomocy" dla kogos swiezo z Polski z doskoku.
      No, ale moze na cos Ci sie to przyda...

www.craigslist.com

Ostrzezenie: ceny miesiecznie, czesto dochodza utilities, czyli prad, gaz,
      telefon ( radze miec swoja komorke, zeby nie bylo konfliktow).
      Aby wynajac pokoj (mieszkanie), najczesciej musisz wplacic za pierwszy miesiac,
      ostatni miesiac, oraz czesto jeden miesiac depozyt.
      To jest jedno z najlepszych zrodel i w zasadzie nie uwzglednia super tanich
      pokoi w polskiej dzielnicy na Dorchesterze. Polski kosciol, polskie sklepy,
      polska agencja turystyczna i nie tylko. Ja tam nie chadzam, nie mam potrzeby
      kontaktu z Polakami, jedyne co odwiedzam ( raz na pol roku), to polska
      restauracja, gdy mi sie zachce galabkow albo sznycla wiedenskiego.
      Sprobowalem znalezc linki na necie, nic nie znalazlem.

Powodzenia!
      • Gość: elle Re: A slowo cialem sie stalo, heheheh (Ertes;]) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 17:37
        Waldek, jestes rewelacyjny!Dzieki wielkie!Przesylam calusy, bo niewielu jest
        ludzi tak pomocnych jak Ty.Chwala Ci za to!
        • Gość: VIP-1 Re: A slowo cialem sie stalo, heheheh (Ertes;]) IP: *.cwshs.com 14.06.04, 17:55
          on ma zone
          wiec ostroznie z tymi calusami
          bo jej o wszystkim doniose
          • Gość: niezla_de Re: A slowo cialem sie stalo, heheheh (Ertes;]) IP: *.c3-0.sbo-ubr2.sbo-ubr.ma.cable.rcn.com 14.06.04, 18:04
            Waldeeeek???? I mnie na wesele nie zaprosiles wink))))))
            • Gość: elle Re: A slowo cialem sie stalo, heheheh (Ertes;]) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 18:13
              zone?a to pech!wink
            • waldek.usa Na cudze wesela prosze uprzejmie, mojego 14.06.04, 20:06
              na horyzoncie nie ma.
              Telo ;]
              • ertes Re: Na cudze wesela prosze uprzejmie, mojego 14.06.04, 20:07
                Jak to? Przeciez w Waszym stanie wolno brac sluby! wink
        • waldek.usa Dzieki za uznanie 14.06.04, 20:00
          Gość portalu: elle napisał(a):

> Waldek, jestes rewelacyjny!Dzieki wielkie!Przesylam calusy, bo niewielu jest
          > ludzi tak pomocnych jak Ty.Chwala Ci za to!

Bardzo mile.
          Czesto ludzie zamiast pomoc nas*aja ze zlosliwym rechotem. Ot taka polaczkowa
          natura, coz zrobic...
          Mnie to nic nie kosztuje, pomoc trzeba, jezeli mozna, jezeli Ci sie powiedzie,
          to fajnie.

Zony nie mam, jak tu VIP wrednie insynuuje, hehehe, znamy sie z niezla_de w
          realu. Ona ma racje, pewnie troche przesadzam, jednakowoz ceny w "normalnych"
          ukladach sa wysokie. Tak jak obydwoje wspomnielismy, ogloszenia w polskich
          sklepach moga dac Ci najtansze opcje, w koncu Polacy nie na Dorchesterze nie
          moga zadac od rodakow bajonskich sum. Yeah right.
          Craigslist moze sie okazac calkiem niezle, trzeba powertowac.
          • ertes Re: Dzieki za uznanie 14.06.04, 20:14
            Widzisz jak cie reklamuje?

Niedlugo zaczne pobierac oplaty.
            • waldek.usa Re: Dzieki za uznanie 14.06.04, 20:27
              ertes napisał:

> Widzisz jak cie reklamuje?
              >
              > Niedlugo zaczne pobierac oplaty.

Faktycznie.
              W koncu ma szczescie, ze trafila na mnie, a nie jakiegos tam donka czy tate
              hehehe.
              Dostaniesz flaszkie i salceson na zagrychie, z chrzanem.
              • Gość: VIP-1 Re: Dzieki za uznanie IP: *.cwshs.com 14.06.04, 21:07
                waldek.usa napisał:

> Dostaniesz flaszkie i salceson na zagrychie, z chrzanem
                kujawski salcesonik polecam, hehehe
    • Gość: niezla_de Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? IP: *.c3-0.sbo-ubr2.sbo-ubr.ma.cable.rcn.com 14.06.04, 18:24
      jak juz Waldek slusznie wspomnial bez jezyka bedzie trudno, ale podaje kilka
      linkow z czasow jak ja szukalam kilka lat temu. Sa tez ogloszenia polskim
      sklepie....jak juz tu bedziesz mozesz sie wybrac....nie jest tak zle jak mowi
      Waldek wink)))

www.bostonapartments.com/ (szukaj pod roommates)

euroclub.mit.edu/Communication/bboard/bboard.cgi (pod Housing - z tej
      listy znalazlam mojego wspolkokatora i okazal sie swietnym kumplem do dzis)

Powodzenia! Boston jest sliczny!
      • Gość: VIP-1 Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? IP: *.cwshs.com 14.06.04, 18:29
        Gość portalu: niezla_de napisał(a):

> Powodzenia! Boston jest sliczny!
        Toronto sliczniejsze
        • Gość: niezla_de Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? IP: *.c3-0.sbo-ubr2.sbo-ubr.ma.cable.rcn.com 14.06.04, 18:37
          To mozliwe, z Toronta to pamietam CN tower - duuuuze wrazenie....Ale jakos tak
          miasto bylo troche wyludnione, chociaz przyznam ze ladne. Moze dlatego ze bylam
          w czasie Independence Day i wszyscy wyjachli na dlugi likend....

Pozdrawiam.
          • Gość: VIP-1 Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? IP: *.cwshs.com 14.06.04, 18:44

> To mozliwe, z Toronta to pamietam CN tower - duuuuze wrazenie....Ale jakos tak
            mozliwe, mozliwe
            tylko CN tower pamietasz?
            hmmm, film ci sie urwal? hehehe
            • Gość: niezla_de Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? IP: *.c3-0.sbo-ubr2.sbo-ubr.ma.cable.rcn.com 14.06.04, 18:50
              I jeszcze te kanjpe pamietam, jak jej to bylo......wink))))))))
              • Gość: VIP-1 Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? IP: *.cwshs.com 14.06.04, 18:56
                Lancaster? hehehe
                ale chyba nie, to raczej nie dla ciebie knajpa
                • ertes Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? 14.06.04, 21:02
                  VIP, ona jest z Massachussets...
                  Moze lubi i Lancaster... teraz to i sluby im w Bostonie wolno brac.
          • ertes Toronto, Ohio ? 14.06.04, 18:50
            A moze ty bylas w Toronto, Ohio?

Bo w Toronto, Ontario nie obchodzi sie Independance Day ani nie jest to dlugi
            weekend.

Chyba ze piszesz o Canada Day ktory wypada na 1 lipca a dlugim weekendem jest
            raz na kilka lat.
            • Gość: niezla_de Re: Toronto, Ohio ? IP: *.c3-0.sbo-ubr2.sbo-ubr.ma.cable.rcn.com 14.06.04, 18:57
              Tak, masz racje, to bylo Ohio! Tam tez maja CN tower nie? I wyobraz sobie ze
              wtedy jak bylam w tym Ohio to Canada Day BYL w poniedzialek co mi moco wyglada
              na dlugi weekend!
              • ertes Re: Toronto, South Dakota ? 14.06.04, 19:01
                To moze Toronto, South Dakota ?

Napisalas Independance Day a takie swieta nie ma w Kanadzie.
                Jak ostatnio sprawdzalem to jeszcze nie bylismy 51-szym stanem wink
                • Gość: VIP-1 Re: Toronto, South Dakota ? IP: *.cwshs.com 14.06.04, 19:03
                  przestan ty te CN towers po calych US stawiac
                  • Gość: niezla_de Re: Toronto, South Dakota ? IP: *.c3-0.sbo-ubr2.sbo-ubr.ma.cable.rcn.com 14.06.04, 19:09
                    A cos ty sie tak nomenklatury uczepil? Jak Day zwal tak zwal, wazne ze byl wolny
                    i dlugi weekend...
                    • ertes Re: Toronto, South Dakota ? 14.06.04, 19:30
                      Moja duma Kanadyjczyka zagrala. wink
                      Jak mozna mylic Canada Day z Independance Day?!
                      Nie do pomyslenia! wink
                      • Gość: VIP-1 Re: Toronto, South Dakota ? IP: *.cwshs.com 14.06.04, 19:32
                        a jak mozna CN tower w US stawiac? hehehe
                        p.s. C - Canadian
                        • ertes Re: Toronto, South Dakota ? 14.06.04, 19:52
                          A le za to w US jest najwiekszy termometr hehe

www.schweich.com/imagehtml/2907-21.html
                          Przy autostradzie z LA do Vegas smile
                          • Gość: VIP-1 Re: Toronto, South Dakota ? IP: *.cwshs.com 14.06.04, 20:24
                            ale i tak nizszy od CN tower, hehehe
            • Gość: VIP-1 Re: Toronto, Ohio ? IP: *.cwshs.com 14.06.04, 18:58
              a to w Ohio tez maja CN tower?
              patrz pan, takie cudenka buduja
              a czlowiek nic o tym nie wie
              ale dzieki polskiemu forumowi
              wszystkiego mozna sie dowiedziec, hehehe
              • Gość: niezla_de Re: Toronto, Ohio ? IP: *.c3-0.sbo-ubr2.sbo-ubr.ma.cable.rcn.com 14.06.04, 18:59
                No widzisz jak mi sie Toronta pojeb.....Dobrze ze mi ertes wyklarowal.....
                • Gość: VIP-1 Re: Toronto, Ohio ? IP: *.cwshs.com 14.06.04, 19:02
                  a to wszystko dlatego ze ci sie film urwal, hehehe
                  • Gość: niezla_de Re: Toronto, Ohio ? IP: *.c3-0.sbo-ubr2.sbo-ubr.ma.cable.rcn.com 14.06.04, 19:05
                    W Lancaster wink
              • ertes Toronto, Kansas ? 14.06.04, 19:02
                Widzisz jakie popularne?

Znalazlem 4 sztuki smile
      • Gość: elle Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 18:30
        umiem mowic dosc dobrze jesli chodzi o jakies tam zwykle zyciowe tematy- gorzej
        juz z np.fizyka kwantowa smileAle mowisz, ze w polskim sklepie w dorchester sa
        ogloszenia?A Ty gdzie mieszkasz?Wlasnie tam?
        • Gość: niezla_de Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? IP: *.c3-0.sbo-ubr2.sbo-ubr.ma.cable.rcn.com 14.06.04, 18:35
          Nie, ja mieszkam w centrum (niedaleko Prudential), ale jezdze do polskiego
          sklepu po kabanosy! I raczej niz ogloszenia w Dorchester polecam liste MIT -
          glownie studenci z Europy sie oglaszaja i tez u nich z fizyka kwantowa na bakier
          wink)))

Pozdrowionka.

• Gość: elle Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 20:59
            ja bede szukac jakiegos pokoju jeszcze bedac tu-w Polsce.A w bostonie znajde
            sie za kilka miesiecy.Jednak wole juz teraz sie zorientowac ze wszystkim.Waldek-
            ktos pisal, ze jestes stateczny pan.Ile wlasciwie masz lat?A Ty Ertes?I niezla
            de?Wydajecie sie byc calkiem mlodzi.Acha-i VIP oczywiscie niech sie dopisze smile
            • Gość: VIP-1 Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? IP: *.cwshs.com 14.06.04, 21:11
              ja mam 25 lat, pasuje?
              i w przeciwienstwie do waldka, kawaler jestem
              patrz go cholera, zony sie zapiera
              a moze on faktycznie nie pamieta jak slub bral, hehehe
              a ty? ile masz lat? no i te tam wymiary, jakie sa?
              • ertes Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? 14.06.04, 21:18
                Ele, ja co prawda troche starszy od Vip bo mam 27 ale za to mieszkam w
                ciekawszym miejscu.
                Podaj wymiary i moze sie dogadamy.
                • Gość: VIP-1 Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? IP: *.cwshs.com 14.06.04, 21:20
                  ale ty nie masz limuzyny, a ja mam
              • Gość: elle Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 21:20
                waldek jest biedny, ale mu dokuczacie, haha.ja mam 23.A wymiary ok.Podobaja
                sie smile
                • waldek.usa Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? 14.06.04, 21:23
                  Gość portalu: elle napisał(a):

> waldek jest biedny, ale mu dokuczacie, haha.ja mam 23.A wymiary ok.Podobaja
                  > sie smile

Gdzie tam mi dokuczaja, tak sobie rozrabiamy jak pijane zajace pod miedza. Jak
                  tu wpadniesz to sie mozemy z niezla_de umowic i sobie wyobrazenia porownasz.
                  • Gość: niezla_de Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? IP: *.partners.org 14.06.04, 22:07
                    Waldek ona jest za stara wink)))

I dobrze ze sie w weekend nie ozeniles bo juz sie niepokoilam ze ci takowa
                    glupota do glowy przyszla wink

Elle, powodzenia i do zobaczenia.
                    • waldek.usa Re: jak znalezc pokoj w Bostonie? 15.06.04, 16:30

> Waldek ona jest za stara wink)))

Ona taka stara jak i niezla_de

>
                      > I dobrze ze sie w weekend nie ozeniles bo juz sie niepokoilam ze ci takowa
                      > glupota do glowy przyszla wink

A co, ja jestem chopped liver, na Kopciuszka mam czekac. Trza rwac okazje.

>
                      > Elle, powodzenia i do zobaczenia.
                • Gość: VIP-1 23 lata? IP: *.cwshs.com 14.06.04, 21:23
                  nie no, takiej starej to ja nie chce
                  • ertes Re: 23 lata? 14.06.04, 21:25
                    Ja tez nie.
                    I po co bylo sie limuzyna chwalic? Teraz sie nie opedzisz.
                    • Gość: elle Re: 23 lata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 21:34
                      vip-Ty masz 25 lat, z nas dwojga juz nie powiem kto tu stara d..jest wink Waldek-
                      na pewno gdzies zabalujemy jak przybede.
                    • Gość: VIP-1 Re: 23 lata? IP: *.cwshs.com 14.06.04, 21:34
                      ertes napisał:

> Ja tez nie.
                      dlaczego nie?
                      w koncu to ty starszy ode mnie jestes

> I po co bylo sie limuzyna chwalic? Teraz sie nie opedzisz.
                      no wlasnie, dobrze ze nic o helikopterze nie wspomnialem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka