Dodaj do ulubionych

NIEBEZPIECZNY LONDYN ???

IP: 192.168.1.* / *.gimsat.pl 20.08.01, 23:22
Witam wszystkich!!!

Za miesiąc wyjeżdżam do Londynu,(opłaciłem roczny kurs j.angielskiego,mam zamiar
znaleźć pracę żeby się utrzymać)czy ktoś może mi powiedzieć czego unikać i
jakie "niebezpieczeństwa" czekają na obcokrajowców w tej metropolii. Jaki jest
stosunek angolów do polaków.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc

john
Obserwuj wątek
    • Gość: dr.dre Re: NIEBEZPIECZNY LONDYN ??? IP: *.proxy.aol.com 21.08.01, 10:44
      wszystko bedzie w porzadku jesli tylko bedziesz sie trzymal z daleka od skupisk
      polakow (Hammersmith, Ealing) Nie szukaj pracy ani mieszkania w polskich
      osrodkach "kulturalnych" ani u polskich cyganow.
      Poza tym w klondynie jest bomba
      powodzenia
    • Gość: dr.dre Re: NIEBEZPIECZNY LONDYN ??? IP: *.proxy.aol.com 21.08.01, 10:44
      wszystko bedzie w porzadku jesli tylko bedziesz sie trzymal z daleka od skupisk
      polakow (Hammersmith, Ealing) Nie szukaj pracy ani mieszkania w polskich
      osrodkach "kulturalnych" ani u polskich cyganow.
      Poza tym w klondynie jest bomba
      powodzenia
      • Gość: john Re: NIEBEZPIECZNY LONDYN ??? IP: 192.168.1.* / *.gimsat.pl 21.08.01, 11:57
        mam pytanie do dr.dre
        czy wiesz może czy można studiować w anglii z polską maturą, ile to kosztuje i
        na jakich zasadach?
        • Gość: sharky Podpisuje sie! IP: *.hg.mdip.bt.net 21.08.01, 12:06
          Podpisuje sie pod wszystkim co napisal dre. Trzymaj sie z daleka od polskiego
          getta. To tylko pozornie wydaje sie latwiejsze; w rzeczywistosci trudno sie
          wyrwac: obracasz sie ciagle w tym samym kregu ludzi, nie uczysz sie jezyka bo
          mowisz ciagle po polsku, nie spotykasz tubylcow etc. Londyn jest OK choc
          osobiscie wole mniejsze i spokojniejsze miejsca. Sa tacy ktorzy przepadaja za
          calym tym zgielkiem wielkiego miasta wiec nie bede o tym dyskutowal.
        • Gość: ciocia Re: NIEBEZPIECZNY LONDYN ??? IP: 192.168.1.* / *.unregistered.formus.pl 21.08.01, 16:53
          Gość portalu: john napisał(a):

> mam pytanie do dr.dre
          > czy wiesz może czy można studiować w anglii z polską maturą, ile to kosztuje i
          > na jakich zasadach?

>>> spedziłam w Londku 2 lata, i nie spotkalam Uniwersytetu honorujacego polska
          >>> maturę, najbardziej liberalny chyba pod tym względem jest UCL ale i tak będą
          >>> od Ciebie wymagać CE lub TOEFL, łatwiej zdać te formalnosci w systemie
          >>>amerykańskim, a są tak samo honorowane.
          >>> Wiem , że istniej mozliwość przyznania stypendium dla członków państw
          ubiegających sie o członkostwo w EU, ale nie mam pojecia jak to sie załatwia.
        • Gość: dr.Dre Re: NIEBEZPIECZNY LONDYN ??? IP: *.proxy.aol.com 21.08.01, 17:38
          Polska matura nie wystarczy do studiowania w anglii. Dokladnie nie wiem czego
          potrzebujesz, ale na pewno musisz miec zdany co najmniej Advance z ocena A.
          O stypendia bardzo trudno (polska nie bardzo sie kwapi do dofinansowywania
          swoich studentow za granica, jak na przyklad robi to chorwacja)a cena jednego
          roku np. fotografii dla osob spoza uni europejskiej wynosi ok. £13000 + wydatki
          na materialy (dla osobv z uni okolo 3000-4000)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka