Dodaj do ulubionych

Wyjazd do Berlina

IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 24.03.02, 17:49
Bardzo prosze o informacje,chce z mezem i roczna coreczka wyjechac do
Berlina,ja mam pochodzenie i dziecko tez,prosze mi powiedziec moze ktos wie jak
to jest ,czy jezeli nie pracowalam w Polsce to po przyjezdzie do Niemiec
dostane zasilek socjalny i mieszkanie socjalne,bo doszly mnie juz rozne wersje
jedni twierdza ze dostane a drudze ze nie.Moze ktos z Was jest zorientowany jak
to wyglada,prosze o opinie bo chce jak najszybciej wyjechac.
Obserwuj wątek
    • Gość: Don Re: Wyjazd do Berlina IP: *.uc.nombres.ttd.es 24.03.02, 19:25
      Gość portalu: AGUSIA napisał(a):

> Bardzo prosze o informacje,chce z mezem i roczna coreczka wyjechac do
      > Berlina,ja mam pochodzenie i dziecko tez,prosze mi powiedziec moze ktos wie jak
      >
      > to jest ,czy jezeli nie pracowalam w Polsce to po przyjezdzie do Niemiec
      > dostane zasilek socjalny i mieszkanie socjalne,bo doszly mnie juz rozne wersje
      > jedni twierdza ze dostane a drudze ze nie.Moze ktos z Was jest zorientowany jak
      >
      > to wyglada,prosze o opinie bo chce jak najszybciej wyjechac.

jasne i bez pretensji-wyjechac do niemiec "na pochodzenie!,Do Berlina bo blisko
      i na pomoc socjalna-bo to starczy na wygodne zycie w Polsce.Madre i praktyczne-
      gratulacje i powodzenia. A jak by co to moze by tak troszke popracowac co?
      • Gość: roomzeis Re: Wyjazd do Berlina IP: *.dip.t-dialin.net 24.03.02, 19:28
        o tym to trzeba bylo pomyslec 15 lat temu, teraz niemcy juz zmadrzeli i
        darmozjadow nie przyjmuja
        • Gość: AGUSIA Re: Wyjazd do Berlina IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 24.03.02, 19:41
          Ludzie co wy soba reprezentujecie!
    • joasia1 Re: Wyjazd do Berlina 24.03.02, 19:43
      Masz juz przez niemcow uznane pochodzenie?
      Juz od 12 lat takie sprawy zalatwia sie w kraju zamieszkania - info w
      Ambasadzie.
      Maz nie ma zamiaru pracowac?
      Sozialhilfe nie ma nic wspolnego z tym czy dotychczas pracowalas bo jest
      swiadczeniem dla potrzebujacych zeby nie musieli isc zebrac.
      Nawet jezeli dostaniesz mieszkanie socjalne - z tymi w Berlinie nie najlepiej -
      Juz od 12 lat takie sprawy zalatwia sie w kraju zamieszkania to czy Ty zdajesz
      sobie sprawe jakich sasiadow bedziesz miala?
      • Gość: AGUSIA Re: Wyjazd do Berlina IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 24.03.02, 19:47
        Maz jest informatykiem a ja wychowuje male dziecko,pochodzenie mam
        udokumentowane,pytam dlatego o ta pomoc spoleczna iz nie wiem kiedy maz
        dostanie prace a w ambasadzie zapewnili nas ,ze praca dla informatykow jest
        tylko to kwestia czasu jej dostania.
        • joasia1 Re: Wyjazd do Berlina 24.03.02, 20:03
          A nie lepiej zeby maz najpierw znalazl prace zamiast przeprowadzac sie do
          mieszkania socjalnego czyli w sasiedztwo pijakow, narkomanow i azylantow
          Takie miejsce zamieszkania na pewno nie jest pomoca przy szukaniu pracy!!
        • Gość: Don Re: Wyjazd do Berlina IP: *.uc.nombres.ttd.es 24.03.02, 20:05

> Maz jest informatykiem a ja wychowuje male dziecko,pochodzenie mam
          > udokumentowane,pytam dlatego o ta pomoc spoleczna iz nie wiem kiedy maz
          > dostanie prace a w ambasadzie zapewnili nas ,ze praca dla informatykow jest
          > tylko to kwestia czasu jej dostania.

Niemcy juz dostaja orgazmu na mysl,ze przyjezdzasz z mezem informatykiem.Pleciesz
          bzdury.kazdy z Polski to informatyk.inne zawody sa wykluczone.a jak sie
          pytasz ,jacy my jestesmy to ci odpowiem-zaprawieni w czytaniu bzdur ,takich jak
          twoje.a jak ci sie nie podobaja nasze odpowiedzi to trudno.Na slasku masz tysiace
          takich jak ty -jezeli to prawda co piszesz i informacje to miedzy hanysami ida
          szybciej niz ogien.a jak bylas niby to w ambasadzie to tez ci powiedzieli co i
          jak.I to sie nie klei koteczku.A maz informatyk to nie stuka? A moze nie wrocil z
          konferencji informatykow pod kioskiem z piwem co ?
          • Gość: AGUSIA Re: Wyjazd do Berlina IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 24.03.02, 20:36
            Myslalam ,ze na forum wypowiadaja sie ludzie a nie TEMPE KULFONY,tempaku idz
            lepiej do aldika kup se piwo i popierdz w fotel a dyskusje na forum zostaw w
            spokoju bo widze ,ze ty glowy do myslenia nie uzywasz,a jaki ty masz zawod
            znawca piw z aldika?
            • Gość: Don Re: Wyjazd do Berlina IP: *.uc.nombres.ttd.es 24.03.02, 20:42

> Myslalam ,ze na forum wypowiadaja sie ludzie a nie TEMPE KULFONY,tempaku idz
              > lepiej do aldika kup se piwo i popierdz w fotel a dyskusje na forum zostaw w
              > spokoju bo widze ,ze ty glowy do myslenia nie uzywasz,a jaki ty masz zawod
              > znawca piw z aldika?

Glupia bezdennie cipo -sama sie o to prosilas, popatrz na adres ty "zono
              informatyka" Co kopalnie i haldy ogrodzili i nie ma stary skad krasc wegiel by na
              piwko zarobic-to do reichu na socjal by sie chcialo?
              • Gość: Pawel Re: Wyjazd do Berlina IP: *.osowo.pl 24.03.02, 21:00

> Glupia bezdennie cipo -sama sie o to prosilas, popatrz na adres ty "zono
                > informatyka" Co kopalnie i haldy ogrodzili i nie ma stary skad krasc wegiel by
                > na
                > piwko zarobic-to do reichu na socjal by sie chcialo?

Czlowieku wez troszke sie za siebie bo takich typow jak ty ,powinno sie
                tepic.Oceniasz ludzi ,ktorych nie znasz.Miales okazje wogole poznac jakiegos
                hanysa ? Kretynie jeden tak sie sklada ,ze jestem ze Szczecina ,a jak spojzysz
                na mape ,to moze zauwazysz ,ze to jest kawalek drogi od Slaska.Pozdrownienia od
                informatyka z pod budki z piwem.
          • jot-23 Re: Wyjazd do Berlina 24.03.02, 20:46
            Gość portalu: Don napisał(a):

> Gość portalu: AGUSIA napisał(a):
            >
            > > Maz jest informatykiem a ja wychowuje male dziecko,pochodzenie mam
            > > udokumentowane,pytam dlatego o ta pomoc spoleczna iz nie wiem kiedy maz
            > > dostanie prace a w ambasadzie zapewnili nas ,ze praca dla informatykow jes
            > t
            > > tylko to kwestia czasu jej dostania.
            >
            >
            >
            > Niemcy juz dostaja orgazmu na mysl,ze przyjezdzasz z mezem informatykiem.Plecie
            > sz
            > bzdury.kazdy z Polski to informatyk.inne zawody sa wykluczone.a jak sie
            > pytasz ,jacy my jestesmy to ci odpowiem-zaprawieni w czytaniu bzdur ,takich jak
            >
            > twoje.a jak ci sie nie podobaja nasze odpowiedzi to trudno.Na slasku masz tysia
            > ce
            > takich jak ty -jezeli to prawda co piszesz i informacje to miedzy hanysami ida
            > szybciej niz ogien.a jak bylas niby to w ambasadzie to tez ci powiedzieli co i
            >
            > jak.I to sie nie klei koteczku.A maz informatyk to nie stuka? A moze nie wrocil
            > z
            > konferencji informatykow pod kioskiem z piwem co ?

Don, cos w tym jest...tzn ze co drugi to informatyk... ja tez...smile wydaje mi sie
            ze to jest dlatego, ze odkad zostal wdrozony cudowny wynalazek --> myszka, to
            metoda prob i bledow wszystko w tym komputerze w koncu mozna zrobic. reasumujac,
            bycie informatykiem (przynajmniej tym od strony sieci) nie wymaga zadnej
            specjalnej wiedzy, ani tym bardziej mozolu dlugich lat nauki. wystarczy pograc
            pare lat za mlodu w rozne gierki zlozyc , rozlozyc komputer i juz... jest sie
            informatykiem. co innego 10 lat temu kiedy trzeba bylo cos aktualnie wiedziec i
            nic nie mozna bylo wyklikac patrzac w blinkajacy kursor....
            • Gość: AGUSIA Re: Wyjazd do Berlina IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 24.03.02, 20:58
              Don ty naprawde jestes tepy dziwi mnie ze niemcy cywilizowany kraj maja na
              wolnosci takich idiotow,albo ty z psychiatryka spieprzyles bo normalny czlowiek
              sie tak nie podnieca jak ty .Baw sie dobrze tepa glowko pozdrawiam cie
              • Gość: Don Re: Wyjazd do Berlina IP: *.uc.nombres.ttd.es 24.03.02, 21:01

> Don ty naprawde jestes tepy dziwi mnie ze niemcy cywilizowany kraj maja na
                > wolnosci takich idiotow,albo ty z psychiatryka spieprzyles bo normalny czlowiek
                >
                > sie tak nie podnieca jak ty .Baw sie dobrze tepa glowko pozdrawiam cie

Durna krowo,juz mowilem patrz na adres.
                • Gość: AGUSIA Re: Wyjazd do Berlina IP: *.zabrze.sdi.tpnet.pl 24.03.02, 21:03
                  i co dostales juz orgazmu czy jeszcze musisz sie podniecic szanowny DONie
            • Gość: Don Re: Wyjazd do Berlina IP: *.uc.nombres.ttd.es 24.03.02, 20:58

Jezeli tak mowisz to moze ro sie zgadza,Zybi tez programowiec tokarni.pozdraw
            • Gość: Pawel Re: Wyjazd do Berlina IP: *.osowo.pl 24.03.02, 21:04

> Don, cos w tym jest...tzn ze co drugi to informatyk... ja tez...smile wydaje mi si
              > e
              > ze to jest dlatego, ze odkad zostal wdrozony cudowny wynalazek --> myszka, t
              > o
              > metoda prob i bledow wszystko w tym komputerze w koncu mozna zrobic. reasumujac
              > ,
              > bycie informatykiem (przynajmniej tym od strony sieci) nie wymaga zadnej
              > specjalnej wiedzy, ani tym bardziej mozolu dlugich lat nauki. wystarczy pograc
              > pare lat za mlodu w rozne gierki zlozyc , rozlozyc komputer i juz... jest sie
              > informatykiem. co innego 10 lat temu kiedy trzeba bylo cos aktualnie wiedziec i
              >
              > nic nie mozna bylo wyklikac patrzac w blinkajacy kursor....

OK.Zgoda ale czy myslisz ,ze wszyscy sa tacy ??? Skad mozesz czlowieku
              wiedziec ,co czlowiek potrafi i co w jego przypadku oznacza pojecie informatyk.
              W kazdej dziedzinie jest tak ,ze jedni potrafia duzo ,a inni nic ,mimo ,ze maja
              taki sam papier.

• jot-23 Re: Wyjazd do Berlina 24.03.02, 21:58
                Gość portalu: Pawel napisał(a):
                > OK.Zgoda ale czy myslisz ,ze wszyscy sa tacy ??? Skad mozesz czlowieku
                > wiedziec ,co czlowiek potrafi i co w jego przypadku oznacza pojecie informatyk.
                > W kazdej dziedzinie jest tak ,ze jedni potrafia duzo ,a inni nic ,mimo ,ze maja
                >
                > taki sam papier.
                >

Pawel,

nie wszyscy sa tacy sami. mowilem, sam jestem takim "informatykiem"... i mysle
                ze jesli ktos sie wybiera na emigracje, to wlasnie w tym kierunku ma
                nieproporcjonalnie wieksze szanse osiagniecia "miejscowego" statusu, bez
                realtywnie wiele wiekszego wysliku potrzebnego aby to uczynic innymi sciezkami.
                U mnie w usa "network administrator" to pozycja glownie wylapywana przez
                imigrantow, jest to spory sektor gospodarki, do ktorego miejscowi po computer
                science ani sie zbytnio nie pala ani nie sa przygotowani praktycznie.

powodzenia w berlinie

p.s. cala "sprzeczka" smile)) z donem to , rozumiesz przez te pyanie
                o "zasilek"...mam nadzieje ze rozumiesz dlaczego..
          • Gość: Hatson Re: Wyjazd do Berlina IP: *.osowo.pl 24.03.02, 20:55
            Kim ty czlowieczku jestes ,zeby oceniac ludzi ,ktorych kompletnie nie
            znasz.Taki odwazny jestes przed klawiatura ?
            • Gość: Don Re: Wyjazd do Berlina IP: *.uc.nombres.ttd.es 24.03.02, 21:02
              Gość portalu: Hatson napisał(a):

> Kim ty czlowieczku jestes ,zeby oceniac ludzi ,ktorych kompletnie nie
              > znasz.Taki odwazny jestes przed klawiatura ?

Chcialbys wiedziec, szlachetny obronco "dam"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka