Dodaj do ulubionych

Nowy telewizor ertesa

IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.04, 18:28
• hm....
xurek 25.10.2004 15:48 + odpowiedz

PS: jak tam telewizor smile)?
Xurek

• Re: hm....
ertes 25.10.2004 15:56 + odpowiedz

Przekazalem pytanie ale nic nie odpowiedzial. Moze dlatego ze zepsuty.
Nie wiem.

• jak to zepsuty?
xurek 25.10.2004 15:58 + odpowiedz

ten nowy juz sie zepsul?
Xurek

• Re: jak to zepsuty?
ertes 25.10.2004 16:10 + odpowiedz

Aaa, nowy, zupelnie zapomnialem. O tak, ten gro i bucy wspaniale. Zwlaszcza ze
mojej strasznie grubej zony nie ma wiec ogladam 24 na dobe.

Baaardzo ciekawe! Kupił nowy telewizor, ogląda go 24 godziny na dobę i
zupełnie nie kojarzy chszi xurkowi z tym nowym telewizorem.

Zdaje mie się, czy może ktoś tu leci w chooya!?

Już wiem - to akwarium leci w choyya i robi za 50-centymetrową plazmę....
Obserwuj wątek
    • vivaldi.usa Re: Nowy telewizor ertesa 25.10.04, 18:31
      hahahaha, co on tam spuscil do tego akwarium ze jest plazma, hahaha.
    • ertes Re: Nowy telewizor ertesa 25.10.04, 18:41
      www.circuitcity.com/ssm/Sony-50--Plasma-HDTV--KDE-50XBR950-/sem/rpsm/oid/81894/rpem/ccd/productDetail.do
      • Gość: Fan Klub Re: Nowy telewizor i stare linki IP: *.dip.t-dialin.net 25.10.04, 18:49
        Z tym numerem to możesz się udać na tournee po remizach i geesach.
        Dołącz jeszcze jakiś link z akwarium żeby bylo jeszcze śmieszniej....

• donk To wszystko pryszcz. Plazma to historia. 25.10.04, 18:57
          A vipek-jedyny ma telewizor spermowy. Dlatego tak czensto czepie skorka.
          Jak za malo czepie, to ma zaklucenia w odbiorze. Co zreszta widac po jego
          wpisach na forum.
          hehehehehehe
          • Gość: VIP-1 pochwal sie osle swoim telewizorem IP: *.cwshs.com 25.10.04, 19:02
            tzn. dupa doupiastego
            w ktora, jak sroka w kosc, przez cala dobe sie wpatrujesz
            • donk Re: pochwal sie osle swoim telewizorem 25.10.04, 19:08
              Choduje kanarki. hehehehehehehe
      • vivaldi.usa Re: Nowy telewizor ertesa 25.10.04, 19:14
        ertes, to ten tv wazy 200 funtow i kosztuje 10000 dolarow?

Wiesz, przy calej mojej nedzy amerykanskiej nie jestem w stanie sobie wyobrazic
        wyrzucenie takiej gotowki (czy byla to gotowka?) na kawalek ciezarka 100
        kilowego. Jestes dowodem ze emigracja polska z Polski stracila rozum i wam
        odjebalo na ament. To cale pokolenia twojego klanu pracowaly na to zebys ty tak
        zwariowal, Ertes? Przynosisz wstyd Polonii i Polsce. Zastanwo sie nad tym co
        napisalem moze jest dla ciebie jakas szansa na przyszlosc?

A na grube zony jest jeden sposob: zamknac oczy jak je dymasz. Pomaga tez
        zagryzc zeby. Nie wiem czy wiesz ale stara gruba zona kosztuje nie mniej niz
        mloda chuda.
        • donk Daj mu spokoj. 25.10.04, 19:18
          Inny znalazby sobie coorwe na boku, ertesik zakochal sie w TV.

Jak baba gruba tzn. malo ru..a. Ciekawe dlaczego?
          • koral_konikowski ty, ale co to za telweizor, nowa technologia 25.10.04, 19:21
            co wazy 100kg? Przeciez topma napisane dookola: dwa lata pozniej to taki bedzie
            wisial w kazdym kolchozie na scianie.

Z bokiem to trzeba uwazac bo te stare i grube zony wyczuwaja konkurencje na
            odleglosc, takie zlosliwe. Jedno pewne ze ertes to nie taki kozak jak tego
            spasiaka trzyma w domu. Ertes, lubiem takie grubasne, daj adres, nie badz zyla,
            hehehehe
            • donk Re: ty, ale co to za telweizor, nowa technologia 25.10.04, 19:26
              HA! jakby nie bylo ma duzo calowania.
              hehehehehehe

Nie pogoni bo juz gwarancja przeleciala na tego grata. hehehehehehehe
        • viper39 Re: Nowy telewizor ertesa 25.10.04, 23:01
          vivaldi.usa napisał:

> ertes, to ten tv wazy 200 funtow i kosztuje 10000 dolarow?
          >
          > Wiesz, przy calej mojej nedzy amerykanskiej nie jestem w stanie sobie
          wyobrazic
          >
          > wyrzucenie takiej gotowki (czy byla to gotowka?) na kawalek ciezarka 100
          > kilowego. Jestes dowodem ze emigracja polska z Polski stracila rozum i wam
          > odjebalo na ament. To cale pokolenia twojego klanu pracowaly na to zebys ty
          tak
          >
          > zwariowal, Ertes? Przynosisz wstyd Polonii i Polsce. Zastanwo sie nad tym co
          > napisalem moze jest dla ciebie jakas szansa na przyszlosc?
          >
          > A na grube zony jest jeden sposob: zamknac oczy jak je dymasz. Pomaga tez
          > zagryzc zeby. Nie wiem czy wiesz ale stara gruba zona kosztuje nie mniej niz
          > mloda chuda.

vivaldi czyz nie mowi przez ciebie teraz zazdrosc ze takiego tv nie masz?
          po pierwsze oszczednosc miejsca w pokojach, po drugie mniej to uzywa energii
          elektrycznej, po trzecie, wyglada fajniej nowa generacja plazm ma sie niezle,
          ja mam 42 cale plazme i wcale nie uwazam ze to nie potrzebny wydatek, drogi to
          fakt ale to wcale nie znaczy ze nie potrzebny kazdy ma to na co go stac i co
          sie jemu podoba, demokracja czyz nie?
          idac tym twoim tokiem myslowym (jesli taki istnieje) nigdy by czlowiek nic
          luksusowego nie mogl kupic bo po co np merc jak mozna syrenka... itd...
          stary ciesz sie ze polak tez moze cos osiagnac, i cos lepszego kupic
          • waldek.usa Hehehe, Tony Soprano wylozyl 75 k 25.10.04, 23:12
            na ruska prostytutke - stac go, a co.
            Wiec o co chodzi?
          • vivaldi.usa viper 25.10.04, 23:24
            to ze ty kupiles i to ze ertes kupil to jest swiadectwo jednego: ze wam wyprano
            mozgi tak samo jak kazdemu innemu obok was, nic innego. To wcale nie znaczy ze
            musisz jezdzic syrenka ale czy wy ogladacie tv az tak duzo? A moze i wasz styl
            zycia tez juz jest taki jak tych obok. Ametyka ejst wielka nie z powodu takich
            ktorzy robili ekstrawaganckie inwestycje a z takich ktorzy wiedzieli gdzie
            zaparkowac wozek. Jezt wiek 21, kupujesz plazme za 10k, ta plazma siada i teraz
            ganaisz ja naprawiac, tak? A ile to jest tak naprawde jak wzial kredyt? Nie
            wierze ze ktos bierze do reki gotowke 9w formie karty czeku czy zetonu)
            GOTOWKKA MA BYC i kladziesz te gotowke przy kasie i wiezisz do domu ten syf 100-
            kilogramowy. Nie wierze ze spis sie po takim czyms oddychajac szczesliwie.

A jezeli to kredyt?? Ile za te 10,000 mozna kupic smoly na dachy Chicago???
            • donk hehehe, kompleksik polaczka wychodzi. 26.10.04, 01:10
              Typowe buractwo. Szkoda gadac.
              Tak to jest gdy sie doope szklem podciera.

• vivaldi.usa Re: hehehe, kompleksik polaczka wychodzi. 26.10.04, 01:17
                donk napisała:

> Typowe buractwo. Szkoda gadac.
                > Tak to jest gdy sie doope szklem podciera.

donk, zapomnial wol jak dziecieciem byl. Ty myslisz ze sie przefarbujesz i
                bedzisz juz Pieknym Amerykaninem? Chcialbys tego ale nigdy tego nie osiagniesz.
                Zawsze bedziesz obywatelem n-tej kategorii. Zebys nie wiem jak duzy telewizor
                kupil to nie dorwnasz sasiadom.

Szklem nikt tu dupy nie podciera, nie zagaduj swojego sumienia. Skoncentruj sie
                na tym co ten nieszczesny Polak zrobil (dwoch sie nawet tu przyznalo) i pomysl
                czy ty chcesz byc nastepny? Co masz zrobic zeby nie byc?

Ja place na dryga zone ktora sie wlasnie wyprowadzila po wpedzeniu mnie w dlugi
                i jak widze takich jak ertes i viper to chce innych ostrzec. ta gryba baba sie
                wyprowadzi, zabierze te 50 calowa plazme a ertes bedzie musial cierpiec jak
                nastepny jelen oglada JEGO tv.

>
                • donk Niestety, ludzie nie chca sluchac prawdy. 26.10.04, 09:57
                  W tym caly problem.
                  Wole byc sarkastyczny.
                  Osobiscie zrezygnowalem (jako donk) z ostrzegania. Raczej wole moja ironia
                  zmusic kogos do zastanowienia sie nad...soba.
                  hehehe,
                  grasz w brydza? To moze wiesz co jest gleboki impas. Buraki sa chyba na cos
                  takiego (zastanowienie) za plascy.
                  papa
                  • donk Post Script. 26.10.04, 10:00
                    Kto Tobie powiedzial, ze jestem amerykaninem? smile
                    • koral_konikowski Re: Post Script. 26.10.04, 15:29
                      no to masz szczescie. yebaj tego palanta vipa.

10,0000 dularow za 100 kilowa plazme zeby nie ogladac 100 kilowej zony, mona i
                      tak.
            • viper39 Re: viper 26.10.04, 22:54
              vivaldi.usa napisał:

> to ze ty kupiles i to ze ertes kupil to jest swiadectwo jednego: ze wam
              wyprano
              > mozgi tak samo jak kazdemu innemu obok was, nic innego. To wcale nie znaczy
              ze
              > musisz jezdzic syrenka ale czy wy ogladacie tv az tak duzo?

to nic nie znaczy, kazdy ma wybor, goscia stac na to wiec sobie kupil, jaki
              problem? mozliwosci jakie daje madre kierowanie swoim zyciem w usa sa dosc duze
              wiec i sa mozliwosci wydawania pieniedzy na jakies nazwijmy to "luksusowe
              dodatki" do zycia, np lepszy samochod, lepszy tv, wiekszy dom...
              dla mnie ty mozesz mieszkac w namiocie twoj wybor co mnie do tego, wiec co za
              glupi komentarz z ciebie wychodzi mowiac co kto powinien miec, to nie socializm
              koles tu kazdy zyje tak jak jemu sie podoba,

> A moze i wasz styl
              > zycia tez juz jest taki jak tych obok.

moze, ale czy to ma jakiekolwiek znaczenie? jesli stac kogos na taki styl zycia
              wiec o co chodzi?

> Ametyka ejst wielka nie z powodu takich
              > ktorzy robili ekstrawaganckie inwestycje a z takich ktorzy wiedzieli gdzie
              > zaparkowac wozek.

widzisz masz typowo polskie podejscie do rzeczy, bo samochod jest rzecza, ktora
              sie kupuje bo jest ona potrzebna do przemieszczania sie, im masz wiecej kasy
              stac cie na bardziej luksusowa rzecz, czy cos w tym niedobrego? ale to nadal
              rzecz, ty do wozka podchodzisz jak do czegos luksusowego, nie potrzebnego i
              ponad stan, tu to jest rzecza mniej lub bardziej luksusowa ale rzecza ktora
              ulatwia zycie

> Jezt wiek 21, kupujesz plazme za 10k, ta plazma siada i teraz
              > ganaisz ja naprawiac, tak?

jak masz plazme za 10K to kupiles ja z gwarancja na pare lat, ktora kosztuje
              grosze, sklep dowiezie ja do domu, zainstaluje ty nie musisz reka dotykac
              niczego, wszystko moze sie zepsuc jakos nie slyszalem aby sie komus to zepsulo,
              wiec?

> A ile to jest tak naprawde jak wzial kredyt?

nie ma roznicy to nie polska masz gwarancje i naprawia lub wymienia, w ciagu 5
              lat (taka mam z nimi umowe),
              > Nie
              > wierze ze ktos bierze do reki gotowke 9w formie karty czeku czy zetonu)
              > GOTOWKKA MA BYC i kladziesz te gotowke przy kasie i wiezisz do domu ten syf
              100 -
              > kilogramowy. Nie wierze ze spis sie po takim czyms oddychajac szczesliwie.

jak powiedzialem dostarczono do domu, wyjeto z kartonu polozono na stoliku,
              podlaczono do sieci i do satelity, wlaczono spytano sie czy sie podoba i czy
              wszystko w porzadku, jak powiedzialem ze jestem zadowolony zwinieto wszystko to
              co niepotrzbne i zabrano, moj tv wazy niez 60 LBS czyli niecale 30 kg, to jest
              plazma to nie wazy tak duzo nie zapominaj, wiec co tobie sie z tym 100kg
              przypomnialo?

>
              > A jezeli to kredyt?? Ile za te 10,000 mozna kupic smoly na dachy Chicago???

tego nie wiem,

co do komentarzy donk-a, to sam nick mowi sam za siebie, nic madrego tutaj
              nigdy ten matol nie napisal wiec o czym tutaj mowa, dopadl komputera i pisze
              bzdury ale taka to juz natura idiotow, czy ty do nich vivaldi tez nalezysz?
              • donk Re: viperku potuptaj se spowrotem na P2. 27.10.04, 00:45
                Ciocie czekajom tam z utensknieniem.
                Ja nie mam tu ochoty jakiegos medalu za mondosci na forum dostac.

Jesli ty osobiscie masz ochote, to twoj biz.

Czy masz moze ochote pobawic sie ze mna, w jakies werbalne potyczki, czy jaki
                czlon? A moze jesienna pogoda ci w krzyzu lupie?
                hehehehe
                • viper39 Re: donk.,... 27.10.04, 14:43
                  donk napisała:

> Ciocie czekajom tam z utensknieniem.
                  > Ja nie mam tu ochoty jakiegos medalu za mondosci na forum dostac.
                  >
                  > Jesli ty osobiscie masz ochote, to twoj biz.
                  >
                  > Czy masz moze ochote pobawic sie ze mna, w jakies werbalne potyczki, czy jaki
                  > czlon? A moze jesienna pogoda ci w krzyzu lupie?
                  > hehehehe

donk znajac twoje dolegliwosci zwiazane z kalectwem umyslowym, przyznaje ze
                  odpowiedz na jakiekolwiek twoje zaczepki jest nie potrzebna, ty sam
                  zdecydowales byc idiota na forum nikt tego zaprzeczyc nie moze, czyli
                  demokracja, twoj wybor, gratuluje

wiem ze masz teraz duzo czasu bo i w oborze mniej roboty i tatko na jesien
                  pewnie ciebie oszczedza wiec siedzisz teraz w bibliotece publicznej i meczysz
                  komputer i wypisujesz brednie na roznych forach.

tacy jak ty podobno tez musza zyc, choc zawsze zastanawialem sie po co, masz
                  dobrego ojca bo nie utopil ciebie debilu po porodzie ciesz sie... moglobyc
                  gorzej.

• donk Oszczedzaj lepiej serduszko. 27.10.04, 17:44
                    Po chooj ci sie denerwowac? Bierz przyklad ze mnie.

Jak ci sie nie podoba, to mnie nie czytaj i wyrywaj od mojej marnej osoby.
                    A jak w doope nakopalem pod innym twoim nickiem, to twoj problem i pech.
                    Oczywiscie masz tez opcje ze skomlenie wycofac sie na P2.
                    Widzisz jaka prosta logika? W sumie powinieniesz byc szczesliwy z takiej ilosci
                    wyborow.

• vivaldi.usa Re: viper 27.10.04, 00:55
                zauwaz ze 'ma prawo wyboru' wyraznie wyglada na rozmiekczenie mozgu propaganda,
                bo chyba nie powiesz ze slowo 'propaganda' to jest tylko slowo polskie rodem z
                PRL-u?

'prawo wyboru' praktycznie obecnie oznacza ze dany osobnik ktory tego wyboru
                dokonuje ma rozmiekczony mozg przez reklamy w radio, w telewizji i na ulicy i
                dokonuje 'slusznego wyboru' ktory tak naprawde jest jedynym, moga byc dwie
                mozlowsci ub wiecej ale wszystkie sa jednakowe i wszystkie maja wspolna ceche"
                kosztuja pieniadze bo coz to za wybor ktory nic nie kosztuje?

Gwarancja. Jak masz na piec lat to musiales kupic jakas extended warranty a to
                nie jest tanio. O ile wiem to za tv 50cali to jest $150 rocznie a przez 4 lata
                to dodatkowe 600 z kieszeni. To sa kwoty duze. Bedac w trakcie rozwodu po raz
                drugi moge ci powiedziec ze moze to spotkac kazdego z was i to nie wiadomo ile
                razy. Ja sie przymierzam do trzeciego.
                • viper39 Re: viper... vivaldi 27.10.04, 14:57
                  vivaldi.usa napisał:

> zauwaz ze 'ma prawo wyboru' wyraznie wyglada na rozmiekczenie mozgu
                  > propaganda,

ciekawe podejsce do tematu, znaczy ty nie posiadasz nic, a teraz nadajesz z
                  biblioteki publicznej (podobnie jak donk pewnie) bo aby nie zmiekczac mozgu
                  reklama zdecydowales sie na nie posiadanie niczego (co jest dobrym
                  wytlumaczeniem bycia nikim...)

> bo chyba nie powiesz ze slowo 'propaganda' to jest tylko slowo polskie rodem
                  z PRL-u?

nie powiem, propaganda a reklama to dwie rozne rzeczy, niektorzy potrafia
                  zauwazyc te subtelna roznice a niektorzy z braku inteligencji nie potrafia,
                  wybor tez nalezal oczywiscei do ciebie, wybierajac bycie niedoukiem, nie
                  poddales sie "propagandzie" ze wiedza jest potrzebna czloweikowi do lepszego
                  zycia, brawo

>
                  > 'prawo wyboru' praktycznie obecnie oznacza ze dany osobnik ktory tego wyboru
                  > dokonuje ma rozmiekczony mozg przez reklamy w radio, w telewizji i na ulicy i
                  > dokonuje 'slusznego wyboru' ktory tak naprawde jest jedynym, moga byc dwie
                  > mozlowsci ub wiecej ale wszystkie sa jednakowe i wszystkie maja wspolna
                  ceche" kosztuja pieniadze bo coz to za wybor ktory nic nie kosztuje?
                  >

czy ty siebie tym textem tez rozsmieszyles tak ja mnie? dziekuje za to wiesz
                  nawek lewacy nie potrafia tak dobrze robic wody z mozgu,
                  widzisz zle ulozyles to rownanie, porownales wszystkich do siebie, a przeciez
                  nie kazdy ma tak ograniczone rozumowanie, sa ludzie ktorzy potrafia ocenic co
                  potrzebuja i dlatego to kupuja, ilosc reklam jest ogromna ale nie po to aby to
                  wszystko kupowac ale po to aby pokazac osobnikowi ze takie cos tam (ktore
                  reklamuje ktos) istnieje,
                  gdyby wszyscy byli tacy jak ty reklama kreatywna bylaby nie potrzebna, bo kazdy
                  by kupowal wszystko, ja wszystkieog nie kupuje ale wybieram to co mi sie moze
                  przydac, i to na co mnie stac.. to wszystko

> Gwarancja. Jak masz na piec lat to musiales kupic jakas extended warranty a
                  to nie jest tanio. O ile wiem to za tv 50cali to jest $150 rocznie a przez 4
                  lata
                  > to dodatkowe 600 z kieszeni. To sa kwoty duze.

to zalezy od tego czy umiesz negocjowac i czy znasz realna cene produktu,
                  popatrz na ceny w roznych sklepach, dowiesz sie jak to jest, niektore produkty
                  maja fabrycznie rok lub dwa lata gwarancji, a wiec dokupujesz tylko roznice. w
                  zaleznosci od sklepu ta kwota moze sie roznic, i jesli kogos stac na wydanie
                  10K to $150/rocznie nie jest juz taka ogroma suma nie uwazasz? ja wiem ze ty
                  inaczej na to patrzysz ale niektorzy moga sobie na to pozwolic. czyzby zawisc
                  mowila przez ciebie? zazdroscisz ludziom ze moga wydawac kase? ktore sami
                  zarobili, wiec maja prawo co? nie trzeba ustalac panstwowo na co mozna wydawac
                  kase, socializm sie skonczyl obudz sie

> Bedac w trakcie rozwodu po raz
                  > drugi moge ci powiedziec ze moze to spotkac kazdego z was i to nie wiadomo
                  > ile razy. Ja sie przymierzam do trzeciego.

twoj rozwod twoja sprawa, to ty musisz uwazac co robisz ja cie nie stac na
                  zycie, nie przejmuj sie o innych, choc dziekuje za rady od serca...
                  nie mam oczywiscie pojecia co ma wspolnego nowy tv z rozwodem, no ale niech to
                  zostanie twoja tajemnica, to tak na wszelki wypadek..
                  • vivaldi.usa Re: viper... vivaldi 27.10.04, 16:52
                    propaganda a reklama to dwie rozne rzeczy, powiadasz.

Tak niby powinno byc a jednak oba pojecia i ich egzekucja sa wzajemnie scisle
                    powiazane. Kazda rekalama ma na celu sprzedaz towaru. Kazda reklama musi byc w
                    zgodzie z aktualnymi wymogami propagandy czyli programu popierajacego dany
                    system panstwa i przez to jego wladzy. Co to jest propaganda: ano taka
                    odmiana 'niech zyje zwiazek radziecki'. A teraz wez sobie ladnie pozamieniaj
                    slowa i kolory i co jest innego czy inaczej? Niech zyje rzad Republiki of
                    Texas! Niech zyje rzad republiki Kosci Sloniowej! Za flage Cesarska jest slodko
                    umierac!
                    • viper39 Re: viper... vivaldi 27.10.04, 18:22
                      vivaldi.usa napisał:

> propaganda a reklama to dwie rozne rzeczy, powiadasz.
                      >
                      > Tak niby powinno byc a jednak oba pojecia i ich egzekucja sa wzajemnie scisle
                      > powiazane. Kazda rekalama ma na celu sprzedaz towaru. Kazda reklama musi byc
                      w
                      > zgodzie z aktualnymi wymogami propagandy czyli programu popierajacego dany
                      > system panstwa i przez to jego wladzy. Co to jest propaganda: ano taka
                      > odmiana 'niech zyje zwiazek radziecki'. A teraz wez sobie ladnie pozamieniaj
                      > slowa i kolory i co jest innego czy inaczej? Niech zyje rzad Republiki of
                      > Texas! Niech zyje rzad republiki Kosci Sloniowej! Za flage Cesarska jest
                      slodko
                      > umierac!

czy my nadal mowimy o tv? czy my nadal mowimy o propagandzie? i roznicy miedzy
                      reklama i propagandzie?

jesli chcesz wjezdzac na inne tematy to moze inny temat co?...

sprawdz w slowniku co znaczy reklama i propaganda...
                      i pomysl o jednym czy jest to mozliwe ze ktos moze wiedziec jaka to roznica i
                      czy jest w stanie rozroznic to w zyciu... uwierz mi sa tacy ludzie..
                      (pomijajac donka oczywiscie)

• vivaldi.usa Re: viper... vivaldi 27.10.04, 18:27
                        nic nie rozumiesz, ciut za podworko i gubisz sie. Jestes chyba kobieta.

Nie jestes zdolny do oceny swojej sytuacji, siedzisz w wagonie pedzacego
                        pociagu i myslisz ze jedziesz, bo jak jedzeisz to przeciez cie gdzies zawioza,
                        nie? Otoz jest mozliwe ze ci nagle kaza wysiadac a tam nagle inne warunki, you
                        know. Ot tyle mojego komentarza. Jak chcesz to mozemy to dalej ciagnac.
                        • viper39 Re: viper... vivaldi 27.10.04, 20:03
                          vivaldi.usa napisał:

> nic nie rozumiesz, ciut za podworko i gubisz sie. Jestes chyba kobieta.

no cale szczescie ze mamy takich jak ty rozumiejacych wszystko... co do
                          drugiego to pudlo, gdyby tak mialy wygladac kobiety to cholera kiepsko by
                          bylo...hehehe....

>
                          > Nie jestes zdolny do oceny swojej sytuacji, siedzisz w wagonie pedzacego
                          > pociagu i myslisz ze jedziesz, bo jak jedzeisz to przeciez cie gdzies
                          zawioza,
                          > nie?

nie, podajesz bzdurne przyklady, mowimy o tv, reklamie i propagandzie,
                          no ale jesli juz nazywasz zla propaganda prowadzenie trybu zycia w ktorym
                          mozesz kupic sobie tv samochody domy itd, to dla ciebie jedynym miejscem na
                          swiecie moze byc kuba lub korea socialistyczna (pln). to nie propaganda to styl
                          zycia ktore wypracowalo sobie spoleczenstwo, czy to styl czy progaganda? w
                          polsce byla propaganda i byl styl zycia jaki byl wypracowany na bazie warunkow
                          dostepnych wtedy czy dzis, jednym dano mieszkac tam innym w usa... mieszkajac w
                          usa jedni mieszkaja w lepszych inni w gorszych miejscach, jedni pokonczyli
                          szkoly inni nie... widzisz roznice?

ja oceniam kazda rzecz moja miarka, i zyje moim zyciem i mnie malo obchodzi co
                          kto reklamuje, ta reklama to tylko mi mowi ze to jest, reszta to juz moja
                          sprawa czy kupie czy nie, nie oceniaj innych swoja miarka. a to ze jest postep
                          i dodaje to nam troche luksusu w zyciu to chyba niz zlego co?
                          zrezygnuj z samochodu co?
                          zrezygnuj z cell. co?
                          a moze zrezygnujesz z lotu do polski i wez sobie zafunduj statek (mozna tez
                          trwa to 9 dni) i nie mowie o QM ale o frachtowcach ktore maja mozliwosc
                          przewozic ludzi tez
                          nie wydarlby ci czlowiek sila tych rzeczy ktore jak np cell. byly wogole nie
                          dostepne 15 lat temu w niektorych krajach a w usa byla to dosc pokazna
                          walizeczka...
                          to nie propaganda to styl zycia ktory czlowiek sobie poprawil i nie chce tego
                          zmieniac, w USA dostepnosc tych rzeczy jest zupelnie inna niz gdziekolwiek na
                          swiecie ale to nie propaganda ani reklama, to rzeczywistosc.
                          mylisz pojecia, i sie zgubiles w swoich wywodach koles

> Otoz jest mozliwe ze ci nagle kaza wysiadac a tam nagle inne warunki, you
                          > know.

no nie wiem, oswiec mnie o jakich warunkach mowisz?

> Ot tyle mojego komentarza. Jak chcesz to mozemy to dalej ciagnac.

moze nie, krecisz i gubisz sie w swoich wywodach, nie powiedziales nic
                          konkretnego ale tylko woda woda i woda... to mi przypomina dyskusje w akademiku
                          w poznaniu pomiedzy sesjami jak juz wszyscy sa tak bardzo nawaleni ze juz nikt
                          nie wie co mowi, piwa brakuje a dziewczyny staly sie nagle bardzo atrakcyjne...
                          to byly czasy...
                          browar ktory "degustowalismy" nazywal sie "piwo ostrowskie" (czy cos w tym
                          rodzaju)

PS. kazdy z nas ma wlasny rozum i ocenia swiat wedlug niego, wiec jesli ty
                          widzisz cos tak a nie inaczej to nie znaczy ze ktos inny tez tak to widzi,
                          nasza ocena bierze sie z wielu czynnikow ktore doswiadczylismy/nauczylismy sie
                          wez to pod uwage.
                          • zomowietz Re: viper... vivaldi 27.10.04, 20:14
                            masz problem viper. zle to widze.
                            • viper39 Re: viper... vivaldi 27.10.04, 20:23
                              zomowietz napisała:

> masz problem viper. zle to widze.

jesli mam to nadal jest to moj problem a nie twoj nie uwazasz?
    • starypierdola Zagadka. 27.10.04, 02:17
      Pod jakim nickiem pisze na tym watku Ertes??

SP
      • koral_konikowski Re: Zagadka. 27.10.04, 05:06
        viper39 albo vivaldi
        • starypierdola Stawiam na Vivaldi! n/t 27.10.04, 08:21
          • vivaldi.usa Re: Stawiam na Vivaldi! n/t 27.10.04, 16:52
            nie porownuj mnie z tym pedalem.
            • zomowietz Re: Stawiam na Vivaldi! n/t 27.10.04, 18:21
              stawiam na korala
            • janek.lew Re: Stawiam na Vivaldi! n/t 25.12.04, 10:49
              vivaldi.usa napisał:

> nie porownuj mnie z tym pedalem.
    • Gość: Fan Klub Kto ma napie..ne? IP: *.dip.t-dialin.net 27.10.04, 19:53
      Trzeba mieć napie..ne jak w dworcowym kiblu, żeby kupować telewizor za taką
      kupę pieniędzy. W końcu żaden pogram telewizyjny nie jest wart aż tylu
      pieniędzy.
      A poza tym za 10 tys. dolarów można sobie juz pozwolić na jakiś luksus!
      • zomowietz Re: Kto ma napie..ne? 27.10.04, 20:09
        ze tez mnie nie wpadlo do glowy tak proste ujecie tego idiotycznego zakupu.
        Nie, musialem sie nasluchac o propagandzie, o PRL-u, o flagach, o polaczkach, u
        ucieraniu dupy szklem, musialem sie nasluchac o tym ze kmioty z polski to tak
        zawsze i ze jedyne szlusz zycie w rjedynym slusznym raju na ziemi musi byc
        poparte czynem kupna 50 calowego ciezarka 100kilowego. tylko tyle musialem.
      • viper39 Re: Kto ma napie..ne? 27.10.04, 20:23
        Gość portalu: Fan Klub napisał(a):

> Trzeba mieć napie..ne jak w dworcowym kiblu, żeby kupować telewizor za taką
        > kupę pieniędzy. W końcu żaden pogram telewizyjny nie jest wart aż tylu
        > pieniędzy.
        > A poza tym za 10 tys. dolarów można sobie juz pozwolić na jakiś luksus!

nastepny nawiedzony
        tv to nie luksus to tv, nawet ten za 10k
        jak kogos stac to tak ma, pracuj ciezko to tez bedzie mial. nie bedziesz
        pracowac to bedziesz tu socializm glosil
        • zomowietz Re: Kto ma napie..ne? 27.10.04, 20:24
          viper39 napisał:

> Gość portalu: Fan Klub napisał(a):
          >
          > > Trzeba mieć napie..ne jak w dworcowym kiblu, żeby kupować telewizor za ta
          > ką
          > > kupę pieniędzy. W końcu żaden pogram telewizyjny nie jest wart aż tylu
          > > pieniędzy.
          > > A poza tym za 10 tys. dolarów można sobie juz pozwolić na jakiś luksus!
          >
          > nastepny nawiedzony
          > tv to nie luksus to tv, nawet ten za 10k
          > jak kogos stac to tak ma, pracuj ciezko to tez bedzie mial. nie bedziesz
          > pracowac to bedziesz tu socializm glosil

*pracuj ciezko a garb ci sam wyrosnie? Obudzisz ty sie szybko z letargu. znowu
          szafujesz slowami: pamietaj to nie prl wymyslil te slowa. dajesz sobie
          swiadectwo ignoranctwa.
        • Gość: Śmiechacz Napie..ne można mieć z różnych powodów IP: *.dip.t-dialin.net 27.10.04, 20:27
          Czytać najwidoczniej już umiesz - nauczyć się jeszcze rozumieć przeczytany
          tekst.
          Jeżeli ci się nie uda, to włącz sobie telewizor, bo nic innego ci nie pozostało.
          • zomowietz Re: Napie..ne można mieć z różnych powodów 27.10.04, 20:47
            razultatem nap..lenia sa ekscesy zakupowe. chyba nie kupil tego telewizora
            razem z wiazka pomidorow?
    • vivaldi.usa ida swieta, trzeba sie znjomym pokazac 27.10.04, 23:38
      a i warto zabrac ze soba jak sie powraca z tulaczki do lojczyzny.

Najlepsze ceny na te plazmy: www.ipass.net/teara/atv4.html

Co, moze ertes, moze viper, moze i reszta waciakow sie zachowc jak paniska,
      hehehe
    • ertes Re: Nowy telewizor ertesa 27.10.04, 23:50
      43 posty na temat mojego TV plus kilka na innych watkach?
      Nie jest zle ale mam nadzieje ze bedzie wiecej.

Powiem wam tylko ze plasma wisi juz na scianie.
      Dokupilem tez taki sprzecik. Co o nim sadzicie?

www.circuitcity.com/ssm/Bose--Home-Theater-System--Lifestyle--38-/sem/rpsm/oid/97275/rpem/ccd/productDetail.do
      • zomowietz Re: Nowy telewizor ertesa 28.10.04, 04:26
        100kg powiesiles na scianie? Co mieszkasz w bunkrze betonowym, hehehe.

W ten Bose to sie wmoczyles. Kolejny wyglup finansowy bez sensu. Dzwiek dd,
        przereklamowana marka dla bab z Targowka. Co sie z toba dzieje, midlife crisis,
        viagra nie pomaga czy tez jakis uwiad wieku poznego?

Moze nastepnym razem zadaj pytanie co powinienes kupic zeby nie wyjsc na
        wiesniaka?

• soup_nazi Re: Nowy telewizor ertesa 28.10.04, 04:57
        ertes napisał:

> Powiem wam tylko ze plasma wisi juz na scianie.

Hehehe, jestes pewny, ze nie splywa?
      • waldek.usa Bose blues 28.10.04, 15:40
        ertes napisał:

> 43 posty na temat mojego TV plus kilka na innych watkach?
        > Nie jest zle ale mam nadzieje ze bedzie wiecej.
        >
        > Powiem wam tylko ze plasma wisi juz na scianie.
        > Dokupilem tez taki sprzecik. Co o nim sadzicie?
        >
        >
        > www.circuitcity.com/ssm/Bose--Home-Theater-System--Lifestyle--38-/sem/rpsm/oid/97275/rpem/ccd/productDetail.do

► Bose wyrwal kase kolejnemu...

Ktokolwiek wierzy, ze mozna wypropagowac 50Hz z 4-calowych glosnikow w
        jakimkolwiek pokoju, jest kandydatem na Boserippoff.
        Za 3 patyki mozna miec system z prawdziwego zdarzenia, bez sztuczek
        akustycznych.
        Zaden powazny dealer nie sprzedaje Bose, dlatego Bose jest sprzedawane na
        masowke w chain sklepach, w ktorych mozna rowniez kupic nose/ear hair trimmer,
        badz air purifier.

Cos na powaznie :

www.homeentertainment-expo.com/sfhome.html
      • Gość: Fan Klub Re: Nowy telewizor ertesa i stare przypadłości IP: *.dip.t-dialin.net 28.10.04, 19:55
        Biedny ertes!
        Mało, że sobie wyimaginowałeś jakiś telewizor, to teraz przyszło ci jeszcze do
        biednej głowy, że w tym wątku chodzi wyłącznie o twoje kompleksy. Tak się
        rozpędziłes z tą bufonadą, że nawet nie zauważyłeś jak zdystansowana zazwyczaj
        jutka postanowiła cię sprawdzić.
        Ciekawe, jak ty z tego wybrniesz!?
        Uważaj, żeby ta twoja audio-tele orgia nie zakończyła się w hotelu dla
        napoleonów!

Data: 26.10.2004 23:20

Czy moglabym zarezerwowac w lutym 1 dzien w pokoju telewizyjnym? Ale tak caly
        dzien, co? Nacieszyc sie?

• soup_nazi Hehehe, w krypcie tez hooya nie lubia n/t 29.10.04, 04:43
    • hermione_p ha ha ha.... 28.10.04, 04:55
      Glowacki w swojej najnowszej ksiazce napisal : " ...Klamiac na temat swojego
      sukcesu emigracyjnego staraj sie przynajmniej wierzyc w to co mowisz..."

A jak nie wychodzi to przykladem poczciwego ertiego kup se 100 - kilowy tele,
      powies go na tekturowej scianie i modl sie do Boga zeby ci sie przez to dom nie
      rozpier...

smile

Szacuneczek
    • ertes Uginajac sie pod presja forum 28.10.04, 15:47
      dzis zadzwonie do Circuit City zeby zabierali te swoje Bose.

Ale w takim razie co radzicie? Ja myslalem o Harman Kardon 7300 plus zestaw
      glosnikow Boston Acoustics?
      • zomowietz Re: Uginajac sie pod presja forum 28.10.04, 16:13
        madra decyzja, rozwijasz sie jak na drozdzach. Mozesz im kazac zabrac te 100kg
        galaretki ze sciany?
      • waldek.usa Nie kompinuj 28.10.04, 16:26
        ertes napisał:

> dzis zadzwonie do Circuit City zeby zabierali te swoje Bose.
        >
        > Ale w takim razie co radzicie? Ja myslalem o Harman Kardon 7300 plus zestaw
        > glosnikow Boston Acoustics?

► Pierwsze primo to jezeli nie wiesz co kupic, bo widze, ze nie wiesz, to
        idz do paru dealerow i oni cie profesjonalnie zaznajomia z tematem.
        W Circuitcity masz bande malpiszonow, ktorzy gooowno wiedza ma temat, ale
        wiedza, jak kit wciskac.
        Zobacz link z mojego poprzedniego postu, jest to high-end, ale mozna wyrobic
        sobie pojecie, a potem zejsc na ziemie i kupic cos konkretnego.
        Jesli idze o plazme, to jestem 200% przekonany, ze stojac przed $5000 i %100000
        plazma nie zobaczysz roznicy, nichuja.
        Natomiast Sony zobaczy $$$ na reklame - na tym wic polega.
        Male dealerships policza moze nawet o polowe mniej za sprzet z prawdziwego
        zdarzenia. Jest tylko jedna rzecz; klient ktory slucha, zamiast kominowac,
        dostanie deal. Klient ktory sie wymadrza i macha studolarowkami przed nosem,
        dostanie Circuitcity deal.
        • starypierdola Oddaj Bose, sluchaj Waldka! 28.10.04, 20:59
          Wyglada ze troche zmadrzales; nie ma to jak 'fast learners'!!

Niezaleznie od porad Waldka:

1. Kup Nov. 2004 issue of Consumers Reports. Wlasnie w nim porownuja rozne TV's
          i Home Theater systems.

2. Przeczytaj co jest "wazne" w wyborze (co to TV to zrobiles dobry wybor,
          zakladajac ze Cie na to stac). Zobacz ich ranking. Dla normalnego czlowieka ich
          wybory sa najlepszymi.

3. Na podstawie ich listy i rankingu zdecyduj co chcesz.

4. Wiedzac co chcesz, szukaj na to dobrej ceny. Zauwaz ze Circiut City dodaje
          state sales tax. Inne outfits, rownie dobre a moze i lepsze (np. Buy.com,
          TechDepo...) sales tax nie sciagaja i czesto nie placisz za przesylke (dor-to-
          dor-delivery).

Good luck
          SP
      • viper39 Re: Uginajac sie pod presja forum 28.10.04, 18:38
        ertes napisał:

> dzis zadzwonie do Circuit City zeby zabierali te swoje Bose.
        >
        > Ale w takim razie co radzicie? Ja myslalem o Harman Kardon 7300 plus zestaw
        > glosnikow Boston Acoustics?

polecam kolumny glosnikowe (przod i tyl) infiniti, srodek moze byc polk, tak
        samo jak i subwoofer ma troche twardsze brzmienie, daje to niezly efekt, nie
        polecam Bose, mimo ze porzadna jakosc (jak ktos juz wczenisniej powiedzial
        magia dzwieku), harman kardon (ja to posiadam... swietny), onkyo, denon, zalezy
        jakie brzmienie cie interesuje, glosniki to okolo $4000-$5000, dobry receiver
        to jakies ~$2000 do tego dobre dvd kupisz za 200-250, i cd player polecam
        oddzielny, za jakies 300-400 (moze byc phillips lub sony, duzo jest dobyrch),
        • zomowietz Re: Uginajac sie pod presja forum 28.10.04, 21:17
          viper ty widac nie znasz Waldka... waldek sie bedzie smial dzikim smiechem z
          twoich zalecen, moze go nawet trafic apopleksja ze smiechu... waldziu,
          proszecie daj nam tutaj taka wiesz, prawdziwa sugestie na te glosniki zeby
          chlopaki wiedzieli ze jest lepszego poza glosnikami za $99 za set...
          • waldek.usa Apopleksja... 28.10.04, 22:52
            zomowietz napisała:

> viper ty widac nie znasz Waldka... waldek sie bedzie smial dzikim smiechem z
            > twoich zalecen, moze go nawet trafic apopleksja ze smiechu... waldziu,
            > proszecie daj nam tutaj taka wiesz, prawdziwa sugestie na te glosniki zeby
            > chlopaki wiedzieli ze jest lepszego poza glosnikami za $99 za set...

► ...mnie nie trafila. Juz mu wyjasnilem, jak do tego podejsc. Odwiedzic
            kilka malych miejsc, gdzie pracuja specjalisci z prawdziwego zdarzenia, wielu z
            nich tym tylko zyje, i pomoga z ochota.

Jeszcze raz:
            Odwiedzic kilka malych miejsc, gdzie pracuja specjalisci z prawdziwego
            zdarzenia, wielu z nich tym tylko zyje, i pomoga z ochota.

Jedno z najlepszych zrodel wiedzy:

www.homeentertainment-expo.com/sfhome.html

Nabranie doswiadczenia w audiophile/home theater jest czasochlonne. Wymagany
            jest dobry sluch + zdolnosc wylapania niuansow dzwiekowych, np. pomiedzy
            glosnikami, poniewaz kazdy brzmi inaczej, ma inna projekcje itd.

Dla przecietnego zjadadcza chleba jest to zadanie nie do pokonania oraz wiedza
            zupelnie niepotrzebna (i tak nie uslyszy roznic pomiedzy Acoustic Research a
            Martin Logan, nawet gdy ich technologie sa zupelnie rozne). Kropka

Dlatego jeszcze raz: odwiedzic paru dealerow zamiast zdac sie na laske i
            nielaske bezmozgowych hien, ktore goowno wiedza, goowno im zalezy czy bedziesz
            zadowolony i wrocisz po wiecej, czy nie.
            Przeplacanie z powodu brand name i overhead (pensje hien i wysoki czynsz) jest
            bez sensu.
            Moje ulubione komponenty to NAD, glosniki to Acoustic Research - nie home
            thater. Ja slucham muzyki, wystarczy mi zwykly telewizor, home theater jest mi
            obojetny.

Doradzac co kupic nie mam zamiaru, tego sie na odleglosc bez
            rozpoznania "terenu" nie da zrobic.
            Jezeli ktos chce wydac gruba forse aby tylko miec, to prosze bardzo :

www.krellonline.com/html/m_SYS_inferno.html
            • viper39 Re: Apopleksja... 29.10.04, 18:12
              waldek.usa napisał:

> zomowietz napisała:
              >
              > > viper ty widac nie znasz Waldka... waldek sie bedzie smial dzikim smieche
              > m z
              > > twoich zalecen, moze go nawet trafic apopleksja ze smiechu... waldziu,
              > > proszecie daj nam tutaj taka wiesz, prawdziwa sugestie na te glosniki zeb
              > y
              > > chlopaki wiedzieli ze jest lepszego poza glosnikami za $99 za set...
              >
              > ► ...mnie nie trafila. Juz mu wyjasnilem, jak do tego podejsc. Odwiedzic
              > kilka malych miejsc, gdzie pracuja specjalisci z prawdziwego zdarzenia, wielu
              z
              >
              > nich tym tylko zyje, i pomoga z ochota.
              >
              > Jeszcze raz:
              > Odwiedzic kilka malych miejsc, gdzie pracuja specjalisci z prawdziwego
              > zdarzenia, wielu z nich tym tylko zyje, i pomoga z ochota.
              >
              >
              > Jedno z najlepszych zrodel wiedzy:
              >
              > www.homeentertainment-expo.com/sfhome.html
              >
              > Nabranie doswiadczenia w audiophile/home theater jest czasochlonne. Wymagany
              > jest dobry sluch + zdolnosc wylapania niuansow dzwiekowych, np. pomiedzy
              > glosnikami, poniewaz kazdy brzmi inaczej, ma inna projekcje itd.
              >
              > Dla przecietnego zjadadcza chleba jest to zadanie nie do pokonania oraz
              wiedza
              > zupelnie niepotrzebna (i tak nie uslyszy roznic pomiedzy Acoustic Research a
              > Martin Logan, nawet gdy ich technologie sa zupelnie rozne). Kropka
              >
              > Dlatego jeszcze raz: odwiedzic paru dealerow zamiast zdac sie na laske i
              > nielaske bezmozgowych hien, ktore goowno wiedza, goowno im zalezy czy
              bedziesz
              > zadowolony i wrocisz po wiecej, czy nie.
              > Przeplacanie z powodu brand name i overhead (pensje hien i wysoki czynsz)
              jest
              > bez sensu.
              > Moje ulubione komponenty to NAD, glosniki to Acoustic Research - nie home
              > thater. Ja slucham muzyki, wystarczy mi zwykly telewizor, home theater jest
              mi
              > obojetny.
              >
              > Doradzac co kupic nie mam zamiaru, tego sie na odleglosc bez
              > rozpoznania "terenu" nie da zrobic.
              > Jezeli ktos chce wydac gruba forse aby tylko miec, to prosze bardzo :
              >
              > www.krellonline.com/html/m_SYS_inferno.html
              >
              >

on nie idzie na high end rzeczy, NAD to zupelnie inna klasa,
              osobiscie nie za bardzo mi pasuje AR glosniki, a poniewaz musze zrobic to tak
              aby byl HT, wiec nie mam zbytnio wyjscia,
              niuanse wychwycisz napewno w sprzecie ktory tobie wymienilem.

• waldek.usa Re: Apopleksja... 29.10.04, 19:42
                viper39 napisał:

>
                > on nie idzie na high end rzeczy, NAD to zupelnie inna klasa,
                > osobiscie nie za bardzo mi pasuje AR glosniki, a poniewaz musze zrobic to tak
                > aby byl HT, wiec nie mam zbytnio wyjscia,
                > niuanse wychwycisz napewno w sprzecie ktory tobie wymienilem.
                >
                >► ja wspomnialem tylko co ja mama z zastrzezeniem, ze to nie jest HT
                rig. To ze on nie idzie na high end to oczywiste, zreszta po co mialby isc...
                Niuanse. O niuansach mozemy mowic gdy sprzet jest na poziomie wyzszym od
                Circuitcity badz Sears, z jakas klasa. Bebechy (czesci elektroniczne)to jak
                winogrona, im lepsze, tym produkt koncowy lepszy.
                Niuanse owszem, wychwycilbym bym, akurat tak sie trafia, ze Bozia obdarzyla
                mnie odpowiednim sluchem (30-16000 Hz spoko). Znam faceta ktory uslyszy
                wylaczony telewizor (wtyczka w gniazdku) badz laser pick-up. Nie sa to wymysly,
                bo drania sprawdzilem. Dla niego wszystkie glosniki sa za ostre, wliczajac
                Bose, ktore dla mnie sa metaliczne, po czesci dlatego, ze nie maja bottom z
                prawdziwego zdarzenia. Moje AR sa super na klasyke i jazz, z rockiem tez sobie
                poradza. Sealed box, tight bass, pod kontrola NAD 208, 250W nom. i, co
                najwazniejsze, 100A current. Tu jest sedno kontroli i prowadzenia glosnikow.

Shit receiver moze miec 150W na etykietce z tylu, ale 5, 10A przy volume na 12,
                1 o'clock zesra sie, poleci dystorcja wiele razy nominal power i bye-bye
                wysokotonowe drivery. I nie wazne, co na glosnikach napisane, ze power handling
                150W, tyle, ze ci Sony albo Yamaha nie powie, ze to sie odnosi do aechoic
                environment test signal, a nie Guns'nRoses albo Sex Pistols w pokoju
                studenciakow w piatkowa pijana noc.
    • Gość: Fan Klub Nowy telewizor ertesa i stare przypadłości IP: *.dip.t-dialin.net 28.10.04, 20:14

Biedny ertes!
      napoleonów!

• ertes Re: Nowy telewizor ertesa 29.10.04, 15:09
      Co jest koledzy? Potrzebuje pomocy.
      Jedno co wam musze powiedziec to plazma dziala wspaniale.
      Jakosc odbioru jest fantastyczna. HDTV to jest dopiero prawdziwa TV.
      • Gość: Fan-Klub Re: Nowy telewizor ertesa i stara mania IP: *.dip.t-dialin.net 29.10.04, 18:49
        Nie podlizuj się i odpowiedz najpierw na zaległą pocztę!

----------------------------------------------------------

Nowy telewizor ertesa i stare przypadłości
        Autor: Gość: Fan Klub IP: *.dip.t-dialin.net
        Data: 28.10.2004 20:14

Biedny ertes!
        napoleonów!

------------------------

Re: Ertes
        Autor: jutka1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka