Gość: johnny IP: *.client.attbi.com 01.05.02, 20:34 ... a potem wyciagaja reke do Ameryki by im umozyla choc czesc dlugow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rafal Re: LENIE W POLSCE SWIETUJA 5 DNI IP: 151.198.81.* 01.05.02, 20:41 Rzeczywiscie to jest chyba najdluzszy weekend w Europie.Kto za to placi ? i Ile to kosztuje spoleczenstwo takie swietowanie? czy Polske stac na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
cornio Re: LENIE W POLSCE SWIETUJA 5 DNI 01.05.02, 20:51 Gość portalu: rafal napisał(a): > Rzeczywiscie to jest chyba najdluzszy weekend w Europie.Kto za to placi ? i Ile > > to kosztuje spoleczenstwo takie swietowanie? czy Polske stac na to ? Koles takie hasla jak:czy polske stac na to - tym mozna bylo dupe zawracac iles tam lat temu.Polska ma malo z tym wspolnego jako kraj.Ekonomia to troche cos innego jak dziecinne filozofowanie.Pytanie powinno brzmiec; czy przedsiebiorstwa itp stac na to ? jasne,ze stac.Czesto lepiej sie zarabia na przerwie produkcyjnej ,niz na pracy.A tam gdzie trzeba tam sie pracuje -spokojna twoja glowa.Kto zarabia na takich okresach wakacyjnych to sobie sam pomysl.To tez jest czesc ekonomii narodowej i to nie bagatelna. A hasla o leniach to gowniane gadanie niedoroslych szczeniakow z dostepem do komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: świętują, jesli wezmą 1 dzień urlopu IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 01.05.02, 20:58 cornio napisał(a): > Koles .. hasla o leniach to gowniane gadanie niedoroslych szczeniakow z dostepem do komputera.> cornio zaczynam Cię lubić ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karlik Re: świętują, jesli wezmą 1 dzień urlopu IP: *.cpool2.quickclic.net 01.05.02, 21:12 Tak bylo jest i bedzie bla bla bla a garnek wciaz pusty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maczacz Re: LENIE W POLSCE SWIETUJA 5 DNI IP: *.netcom.ca 01.05.02, 22:45 Gos´c´ portalu: johnny napisa?(a): > ... a potem wyciagaja reke do Ameryki by im umozyla choc czesc dlugow Ameryka to se sama najpierw ze wlasnym dlugiem musi poradzic, a potem moze nawet zacznie innym pozyczac. Ale co do kwestii tego "weekendu", to poza ok. 100 osobami zabitymi na drogach zostaje skonsumowanych tysiace litrow plynnych produktow zbozowych! A to wielki plus dodatni dla skarbu panstwa, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygi Re: LENIE W POLSCE SWIETUJA 5 DNI IP: *.brno.worldonline.cz 01.05.02, 22:46 Pieprzysz gosciu, i bardzo im tego zazdroszcze i zycze udanego weekendu. Lenie w Polsce nie robia bez roznicy czy swiatek czc piatek a ci, ktorzy pracuja zaslugja na odpoczynek (pamietaj, ze wciaz za prace dostaja mniej niz na swiecie). Nie zazdrosc i nie wyzywaj. Zygi Odpowiedz Link Zgłoś
oborowy Re: LENIE W POLSCE SWIETUJA 5 DNI 01.05.02, 22:53 Gość portalu: Zygi napisał(a): > Pieprzysz gosciu, i bardzo im tego zazdroszcze i zycze udanego weekendu. Lenie > w Polsce nie robia bez roznicy czy swiatek czc piatek a ci, ktorzy pracuja > zaslugja na odpoczynek (pamietaj, ze wciaz za prace dostaja mniej niz na > swiecie). Nie zazdrosc i nie wyzywaj. > > Zygi Swieta racja-odpoczynek musowo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johnny Re: LENIE W POLSCE SWIETUJA 5 DNI IP: *.client.attbi.com 01.05.02, 23:03 Tak odpoczynek jest polakom bardzo potrzebny w szczegolnosci dlatego ze pracuja bardzo ciezko i takich dluuuuugich weekendow jest w roku tylko kilka Odpowiedz Link Zgłoś
republican ILE DNI SWIAT JEST TERAZ W POLSCE?? 02.05.02, 00:59 Ile i jakie sa te swieta. MY w USA mamy 10 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONA Re: LENIE W POLSCE SWIETUJA 5 DNI IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 09:48 TAK SOBIE CZYTAM. I MYŚLĘ SOBIE TEŻ O WAS. O POLAKACH, KTÓRZY JUŻ CHYBA NIE CZUJĄ SIĘ POLAKAMI, MIESZKAJĄ, PRACUJĄ, NORMALNIE SOBIE ŻYJĄ GDZIES DALEKO W ŚWIECIE WIELKIM? I MYŚLĘ SOBIE....... ZYJĘ W POLSCE I NIE MAM DŁUGIEGO WEEKENDU SA INNI CO MAJĄ KOSZTEM SWEGO URLOPU. I STANOWCZO NIE ŻYCZĘ SOBIE, ZEBY KROŚ MNIE NAZYWAŁ LENIEM I CO TY TU ROBISZ? SPADAJ DO USA I NA ICH FORUM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: __jan Re: LENIE W POLSCE SWIETUJA 5 DNI IP: *.dip.t-dialin.net 02.05.02, 10:20 Gość portalu: MONA napisał(a): > TAK SOBIE CZYTAM. > I MYŚLĘ SOBIE TEŻ O WAS. O POLAKACH, KTÓRZY JUŻ CHYBA NIE CZUJĄ SIĘ POLAKAMI, > MIESZKAJĄ, PRACUJĄ, NORMALNIE SOBIE ŻYJĄ GDZIES DALEKO W ŚWIECIE WIELKIM? > I MYŚLĘ SOBIE....... > ZYJĘ W POLSCE I NIE MAM DŁUGIEGO WEEKENDU SA INNI CO MAJĄ KOSZTEM SWEGO URLOPU. > I STANOWCZO NIE ŻYCZĘ SOBIE, ZEBY KROŚ MNIE NAZYWAŁ LENIEM > I CO TY TU ROBISZ? SPADAJ DO USA I NA ICH FORUM prawdziwie obywatelska postawa, jak za starych dobrych czerwonych czasow... tak jak w bajce o selerze: "se lerze i pierdze" ::)) Odpowiedz Link Zgłoś
ruda31 Re: LENIE W POLSCE SWIETUJA 5 DNI 02.05.02, 11:52 Gość portalu: __jan napisał(a): > Gość portalu: MONA napisał(a): > > > TAK SOBIE CZYTAM. > > I MYŚLĘ SOBIE TEŻ O WAS. O POLAKACH, KTÓRZY JUŻ CHYBA NIE CZUJĄ SIĘ POLAKA > MI, > > MIESZKAJĄ, PRACUJĄ, NORMALNIE SOBIE ŻYJĄ GDZIES DALEKO W ŚWIECIE WIELKIM? > > I MYŚLĘ SOBIE....... > > ZYJĘ W POLSCE I NIE MAM DŁUGIEGO WEEKENDU SA INNI CO MAJĄ KOSZTEM SWEGO UR > LOPU. > > I STANOWCZO NIE ŻYCZĘ SOBIE, ZEBY KROŚ MNIE NAZYWAŁ LENIEM > > I CO TY TU ROBISZ? SPADAJ DO USA I NA ICH FORUM > > > prawdziwie obywatelska postawa, jak za starych dobrych czerwonych czasow... > tak jak w bajce o selerze: "se lerze i pierdze" ::)) przeszkadza ci "prawdziwie obywatelska postawa"? mam niewiele lat i czasów komunistycznych prawie nie pamiętam całe moje dorosłe zycie spędziłam juz w kapitaliźmie fajnie by było dgyby taką postawe reprezentowało trochę więcej " obywateli. wy emigranci kojarzycie polske tylko i wyłącznie z komuną ae tu zyje ogrom ludzi takich jak ja co komune znają z telewizji i czym oni się różnią od was? a dlaczego i jakm prawem uważacie się za lepszych od nas "obywateli"?!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
don2 Re: LENIE W POLSCE SWIETUJA 5 DNI 02.05.02, 17:13 ruda31 napisał(a): > Gość portalu: __jan napisał(a): > > > Gość portalu: MONA napisał(a): > > > > > TAK SOBIE CZYTAM. > > > I MYŚLĘ SOBIE TEŻ O WAS. O POLAKACH, KTÓRZY JUŻ CHYBA NIE CZUJĄ SIĘ P > OLAKA > > MI, > > > MIESZKAJĄ, PRACUJĄ, NORMALNIE SOBIE ŻYJĄ GDZIES DALEKO W ŚWIECIE WIEL > KIM? > > > I MYŚLĘ SOBIE....... > > > ZYJĘ W POLSCE I NIE MAM DŁUGIEGO WEEKENDU SA INNI CO MAJĄ KOSZTEM SWE > GO UR > > LOPU. > > > I STANOWCZO NIE ŻYCZĘ SOBIE, ZEBY KROŚ MNIE NAZYWAŁ LENIEM > > > I CO TY TU ROBISZ? SPADAJ DO USA I NA ICH FORUM > > > > > > prawdziwie obywatelska postawa, jak za starych dobrych czerwonych czasow.. > . > > tak jak w bajce o selerze: "se lerze i pierdze" ::)) > > > > przeszkadza ci "prawdziwie obywatelska postawa"? > mam niewiele lat i czasów komunistycznych prawie nie pamiętam całe moje dorosłe > > zycie spędziłam juz w kapitaliźmie > fajnie by było dgyby taką postawe reprezentowało trochę więcej " obywateli. > wy emigranci kojarzycie polske tylko i wyłącznie z komuną ae tu zyje ogrom ludz > i > takich jak ja co komune znają z telewizji i czym oni się różnią od was? > a dlaczego i jakm prawem uważacie się za lepszych od nas "obywateli"?!!!!!!!!! > > Wybacz mloda damo-"cale swoje zycie" to mysle ,ze jeszcze nie spedzilas.Ale spusc troche z tonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: LENIE W POLSCE SWIETUJA 5 DNI IP: *.tnt7.stewart3.il.da.uu.net 03.05.02, 22:19 Gość portalu: MONA napisał(a): > TAK SOBIE CZYTAM. > I MYŚLĘ SOBIE TEŻ O WAS. O POLAKACH, KTÓRZY JUŻ CHYBA NIE CZUJĄ SIĘ POLAKAMI, > MIESZKAJĄ, PRACUJĄ, NORMALNIE SOBIE ŻYJĄ GDZIES DALEKO W ŚWIECIE WIELKIM? > I MYŚLĘ SOBIE....... > ZYJĘ W POLSCE I NIE MAM DŁUGIEGO WEEKENDU SA INNI CO MAJĄ KOSZTEM SWEGO URLOPU. > I STANOWCZO NIE ŻYCZĘ SOBIE, ZEBY KROŚ MNIE NAZYWAŁ LENIEM > I CO TY TU ROBISZ? SPADAJ DO USA I NA ICH FORUM Kochana to ty sie wjebalas nie na swoje forum, nie wiesz gdzie klikasz, to od taniego winska chyba albo od drobnego druczku kartki kontrolnej na zasilek. Wynocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysz Re: LENIE W POLSCE SWIETUJA 5 DNI IP: *.ab.hsia.telus.net 02.05.02, 15:56 Ale ja im zazdroszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: LENIE W POLSCE SWIETUJA 5 DNI IP: 134.65.105.* 02.05.02, 16:25 ja tez chcialbym leniuchowac ale mnie nie stac. W Polsce faktycznie duzo ludzi sie opierdziela i to prawie wszedzie. Wyjatkiem -co zaobserwowalem sa firmy zagraniczne -patrzylem w okna jak wracalem pozno do domu -tylko tam palilo sie swiatlo-ludzie pracowali - reszta juz lezala pijana pod stolami ewemtualnie rozwalona na wersalkach przed TV ... koniecznie POLSAT ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Cornio IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.05.02, 17:08 To co piszesz to demagogia mlodzienca na utrzymaniu rodzicow z dostepem do komputera.Wszystkie pozaprodukcyjne galezie przemyslu (burdele,handel ,kosciol itd) sa uzaleznione od zasobnosci portfeli obywateli.Jesli biedny narod nie pracuje to nie zarabia to nie wydaje i koniec twoich mrzonek o wyzszosci lenia nad pracujacym.Tak wiec haslo z tematu watku w przypadku biednej Polski jest na czasie. Odpowiedz Link Zgłoś