Dodaj do ulubionych

Czy oplaca sie teraz wracac do ojczyzny?

IP: *.sure.co.uk 16.05.02, 15:05
Czy oplaca sie teraz wracac do ojczyzny?

Czekam na opinie od Polonii z calego swiata.

Fama Londyn
Obserwuj wątek
    • jot-23 Re: Czy oplaca sie teraz wracac do ojczyzny? 16.05.02, 15:26
      Gość portalu: fama napisał(a):

> Czy oplaca sie teraz wracac do ojczyzny?
      >
      > Czekam na opinie od Polonii z calego swiata.
      >
      > Fama Londyn

oplaca sie w listopadzie, bo bilety tansze!
      • newyork2 Tak !!!! 16.05.02, 15:30
        Oplaca sie teraz wracac do Ojczyzny.
        Bardzo sie oplaca.
        Bardzo, bardzo !!!!
    • Gość: Karlik Re: Czy oplaca sie teraz wracac do ojczyzny? IP: *.cpool2.quickclic.net 16.05.02, 16:50
      Tak, tak ja juz lece sie pakowac,pyrsk
    • newyork2 Wracam za miesiac !!!!!!! 16.05.02, 16:58
      Za miesiac wracam do Ojczyzny !!!!!
      Serio.
      Samolotem.
      Za Warszawy do Londynu, tam przesiadka do Nowego Jorku.
      Lubie te powroty do Ojczyzny.
    • Gość: USA daj mi milion dolarow IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 16.05.02, 17:12
      daj mi milion dolarow, to nie wezme od ciebie
      i NIE WROCE do polski

USA

>
      >
      > Fama Londyn

• Gość: zuzia Re: daj mi milion dolarow IP: 146.101.134.* 16.05.02, 17:34
        ja tam podpisuje sie pod wypowiedzia kolegi - wrocic moge - tylko na chwile -
        jako przesiadka w podrozy heheh....
    • maczacz Maczacz olewa wszystkich! 16.05.02, 17:41
      To zalezy od tego ile sie zarabia. Dla tych cieniakow co malo kasy trzepia
      poza krajem, to nie jest nawet taki glupi pomysl ... he, he, he!
      • Gość: Bruno Wracaj jesli mozesz IP: *.tpl.on.ca / 199.71.64.* 16.05.02, 18:58
        Jesli masz z czym wracac wracaj .Jesli twoje dzieci sa wieku przedszkolnym wracaj .Jesli wykonujesz prace
        robotnika a masz wyzsze wyksztalcenie wracaj .W tej chwili jest najlepszy czas do powrotu .
        • Gość: aniutek Re: Wracaj jesli mozesz IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 16.05.02, 19:08
          tak zrob - przeca Bruno powiedzial, ze teraz czas najlepszy....... tzw Swiat wedlog Bruna..... a
          bezrobocie 17%

Gość portalu: Bruno napisał(a):

> Jesli masz z czym wracac wracaj .Jesli twoje dzieci sa wieku przedszkolnym wrac
          > aj .Jesli wykonujesz prace
          > robotnika a masz wyzsze wyksztalcenie wracaj .W tej chwili jest najlepszy czas
          > do powrotu .

• owsikk Wracaj , ale zima !! 16.05.02, 19:26
            Zalapiesz sie na prace z rzadowego programu koszenia trawy przy polskich
            autostradach.
            Przewiduje sie zatrudnienie 1 000 000 pracownikow. Wyplata polskimi obligacjami
            rzadowymi.
            • Gość: Bruno Do owsikka IP: *.tpl.on.ca / 199.71.64.* 16.05.02, 19:33
              Moj drogi ja mam 52 lata , dostaje pokazna dziadowizne . Mam tutaj dzieci wyksztalcone ktore sa kanadyjczykami
              Mam tez pracujaca zone zadowolona z pracy i zycia w Kanadzie .Przezylem tutaj juz tyle lat ze juz nie ma mowy
              o powrocie .Zreszta jak zostawic przeszlo 2000 $ dolarow i to bez pracy ?
        • Gość: Boczek Re: Wracaj jesli mozesz IP: *.netcom.ca 16.05.02, 19:30
          Gos´c´ portalu: Bruno napisa?(a):

> W tej chwili jest najlepszy czas do powrotu

To ciekawe Bruno - czemu to teraz jest najlepszy czas? Nawet jesli to
          prawda, to pomysl sam - tam nie mozna w bibliotece z internetu pisac
          bzdetow na Forum. Plus ujemny!

• Gość: fama Powroty, powroty IP: *.sure.co.uk 17.05.02, 10:41
            Dziekuje za kilka ciekawych wypowiedzi. Ciekawe czemu mlodzi ludzie sa tak
            bardzo zdeterminowani i zamerykazowani. Ponad 250 tys ludzi pomiedzy 18 i 26
            rokiem zycia opuscilo Polske w ciagu ostatnich 2 lat, te statystyki cos mowia.
            Czy ten trend sie utzryma, czy jest szansa ze po integracji z UE to sie zmieni?

Czekam na wypowiedzi.
            • Gość: kicius Re: Powroty, powroty IP: *.speed.planet.nl 17.05.02, 11:05
              Ja sprobowalam wrocic -w pazdzieniku.Myslalam-jak pisze Bruno-ze teraz jest
              najlepszy czas.Ukonczylam dwa kierunki studiow na prtestizowym
              uniwersytecie,phd w drodze,znam biegle 4 jezyki,popracuje,ot,przysluze sie
              Ojczysnie -myslalam.Moze nie mam wystarczajaco sily przebicia,a moze po prostu
              za malo znajomosci-w marcu wrocilam....z Polski do Holandii...
              • Gość: Nemo Re: Powroty, powroty IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.05.02, 13:37
                czy mozesz napisac cos wiecej? Ogolne wrazenia, itp.....
                • cree Powrot - po co? 17.05.02, 14:06
                  Uwierz mi, naprawde nie ma po co.
                  Zapomnij o sentymentach, zbuduj swoje zycie poza Polska.
                  Obecna sytuacja i wyrazne tendencje polityczno - ekonomiczne te moja opinie
                  uzasadniaja. Argumenty typu: chwilowe spowolnienie czy wlasciwy kierunek moga
                  jedynie sluzyc poprawie samopoczucia tych, ktorzy decyzje podjeli. Ale glownie
                  sluza propoagandzie.
                  Fakty sa bezlitosne! Rosnace bezrobocie, biedniejace spoleczenstwo (w masie),
                  korupcja i mafia, fatalne urzedy, okropne drogi.
                  Cos jeszcze dodac?
                • Gość: kicius Re: Powroty, powroty IP: *.speed.planet.nl 17.05.02, 15:17
                  Jestem z Warszawy,ktora przestala wlasnie byc oaza
                  dobrobytu.Bezrobocie.Oczywiscie,moze jestem malo obiektywna,ale uwazam ,ze mam
                  dobre kwalifikacje.Mimo to,przez 4 miesiace aktywnego szukania pracy,udalo mi
                  sie jedynie nawiazac wspolprace i uzyskac obietnice etatow w nieplacacych
                  dziennnikarzom magazynach i podejrzanej telewizji.NAjbardziej chcialam
                  zaciagnac sie do sluzby cywilnej,niestety,po ostatnich wyborach wprowadzono
                  zasade TKM... Wszystko byloby ekstra,bo naprawde mialam zamiar przysluzyc sie
                  ojczyznie,owdzieczyc Rzadowi Polskiemu za szesciloletnie zagraniczne
                  stypendium,ale rachunki trzeba placic i jesc trzeba!

NA poczatku nie chcialo mi sie pracowac ciezko za male pieniadze,potem
                  postanowilam za male pieniadze ,ale zeby bylo interesujaco...W styczniu dopadl
                  mnie dol(jesli szukam pracy przez 3 miechy bez rezultatu to chyba jestem do
                  niczego),postanowilam znalezc jakiekolwiek zajecie i to juz bylo kompletne
                  fiasko-jeszcze bardziej dolujace i upokarzajace(odpowiadalam na wszystkie
                  ogloszenia,w rezultacie okazalo sie ,ze nie nadaje sie na warszawska
                  telemarketerke,kelnerke,recepcjonistke itp.)W koncu szef wydawnictwa ,dla
                  ktorego robilam dorywczo tlumaczenia zaproponowal mi napisanie ksiazki o
                  przygodach bezrobotnego w warszawskiej dzungli.Zaczelam,ale wydawnictwo
                  stracilo plynnosc finansowa!!!!!!!!Koszmar!!!

Wiekszosc moich znajomych byla w podobnej sytuacji,bezrobocie,wizja
                  wypowiedzenia-nie wplywalo to na poprawienie klimatu spotkan
                  towarzyskich.Reasumujac,Nemo,poczekalabym jeszcze z powrotem!pozdr.
                  • jot-23 Re: Powroty, powroty 17.05.02, 15:29
                    Gość portalu: kicius napisał(a):

> Jestem z Warszawy,ktora przestala wlasnie byc oaza
                    > dobrobytu.Bezrobocie.Oczywiscie,moze jestem malo obiektywna,ale uwazam ,ze mam
                    > dobre kwalifikacje.Mimo to,przez 4 miesiace aktywnego szukania pracy,udalo mi
                    > sie jedynie nawiazac wspolprace i uzyskac obietnice etatow w nieplacacych
                    > dziennnikarzom magazynach i podejrzanej telewizji.NAjbardziej chcialam
                    > zaciagnac sie do sluzby cywilnej,niestety,po ostatnich wyborach wprowadzono
                    > zasade TKM... Wszystko byloby ekstra,bo naprawde mialam zamiar przysluzyc sie
                    > ojczyznie,owdzieczyc Rzadowi Polskiemu za szesciloletnie zagraniczne
                    > stypendium,ale rachunki trzeba placic i jesc trzeba!
                    >
                    > NA poczatku nie chcialo mi sie pracowac ciezko za male pieniadze,potem
                    > postanowilam za male pieniadze ,ale zeby bylo interesujaco...W styczniu dopadl
                    > mnie dol(jesli szukam pracy przez 3 miechy bez rezultatu to chyba jestem do
                    > niczego),postanowilam znalezc jakiekolwiek zajecie i to juz bylo kompletne
                    > fiasko-jeszcze bardziej dolujace i upokarzajace(odpowiadalam na wszystkie
                    > ogloszenia,w rezultacie okazalo sie ,ze nie nadaje sie na warszawska
                    > telemarketerke,kelnerke,recepcjonistke itp.)W koncu szef wydawnictwa ,dla
                    > ktorego robilam dorywczo tlumaczenia zaproponowal mi napisanie ksiazki o
                    > przygodach bezrobotnego w warszawskiej dzungli.Zaczelam,ale wydawnictwo
                    > stracilo plynnosc finansowa!!!!!!!!Koszmar!!!
                    >
                    > Wiekszosc moich znajomych byla w podobnej sytuacji,bezrobocie,wizja
                    > wypowiedzenia-nie wplywalo to na poprawienie klimatu spotkan
                    > towarzyskich.Reasumujac,Nemo,poczekalabym jeszcze z powrotem!pozdr.

powiedz to dla malgo-sika albo marcee... one zdaje sie dziewczyny w twoim wieku i
                    o podobnym wyksztalceniu, ale dla nich odlozyc $3500 miesiecznie ze swoich
                    wspanialych i uwielbianych prac to pestka, tudziez "bezrobocie dla niech nie
                    istnieje".

• Gość: marcee Re: Powroty, powroty- j 23 !!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.02, 22:19
                      Wlasnie napatoczylam sie na to co wu=ypisujesz o mnie

wszystko co piszesz na moj temat to obrzydliwe kalumnie

wiesz co Kloss? zachowam sie tak samo jak ty a wiec mowie: oj facet nie chce mi
                      sie z Toba gadac

• newyork2 Kicius.... 17.05.02, 15:34
                    Na co jeszcze czekasz?
                    Smigaj z powrotem za granice i powodzenia.
                    O emigracji pisza tak i siak, ublizaja nam czaesto, czasami zazdroszca.
                    Ja mam to w tylowcu.
                    Nigdy nie zalowalem swego wyjazdu !!!!
                    • Gość: kicius Re: Kicius.... IP: *.speed.planet.nl 17.05.02, 15:40
                      No przeciez juz nie czekam,od 1 marca znow na obczyznie!!!
                  • Gość: Nemo Do kicius IP: 216.94.245.* 17.05.02, 19:53

Dzieki za odpowiedz.
                    Ja wyjechalem dosc dawno z Polski i nigdy nie myslalem o powrocie,
                    szczegolnie po wizytach w Polsce (89, 92 i 95) choc nie uwazam ze Ci co powrocili
                    zrobili zle. Kazdy robi to co chce w zyciu, inaczej byloby nudno smile
            • Gość: Martyna Re: Powroty, powroty IP: *.proxy.aol.com 17.05.02, 15:42

> Dziekuje za kilka ciekawych wypowiedzi. Ciekawe czemu mlodzi ludzie sa tak
              > bardzo zdeterminowani i zamerykazowani. Ponad 250 tys ludzi pomiedzy 18 i 26
              > rokiem zycia opuscilo Polske w ciagu ostatnich 2 lat, te statystyki cos mowia.
              > Czy ten trend sie utzryma, czy jest szansa ze po integracji z UE to sie zmieni?
              >
              > Czekam na wypowiedzi.

Ja jestem jedna z tych 250 tys ludzi w wieku 26 lat opuscilam kraj ale chcialam
              zrobic to wczesniej nie mialam tylko mozliwosci.
              Czy bylam zdeterminizowana - tak czy zamerykanizowana -raczej nie. Mimo tego, ze
              mieszkam w U.S.A to wyznaje filozofie poludniowa wloska hiszpanska i taki styl
              zycia i bycia mi odpowiada .
              Pytasz ciekawe dlaczego tylu ludzi opuscilo Polske to chyba zart. 25 procent
              realnego bezrobocia, male szanse na jakakolwiek przyszlosc, zarobki pozal sie
              boze. Ja w Polsce bylam menagerem 30 osobowego zespolu z pensja 2000 brutto we
              U.S.A pewnie za ten sam rodzaj pracy dostalabym 20000 dolarow wiec sama widzisz
              roznice chociaz ja nie wyjechalam z kraju glownie z powodow materialnych to byly
              jeden z wielu powodow.
              Jesli Polska bedzie w Uni a Polacy beda mogli pracowac w Europie prawdopodobnie
              wroce do kraju . Mam nadzieje,ze bede miala juz wtedy dyplom polski i amerykanski
              i prawdopodobnie zamieszkam w Hiszpani albo na IBizie.
              • Gość: kicius Re: Powroty, powroty IP: *.speed.planet.nl 17.05.02, 15:44
                czyli w Hiszpanii....
    • luiza-w-ogrodzie Re: Czy oplaca sie teraz wracac do ojczyzny? 17.05.02, 14:10
      Fama, sprecyzuj co to znaczy "oplaca"? Masz na mysli finanse? Perspektywy na
      przyszlosc?

Luiza-w-Ogrodzie
      • Gość: fama Re: Czy oplaca sie teraz wracac do ojczyzny? IP: *.sure.co.uk 17.05.02, 14:18
        Mam na mysli czy warto ze wszystkich powodow (rodzina, znajomi, dom,
        perspektywy, itd.)
        • luiza-w-ogrodzie Re: Czy oplaca sie teraz wracac do ojczyzny? 17.05.02, 15:35
          Z mojego punktu widzenia wynika ze nie warto.

Rodzina: odwiedzam i wspieram finansowo.

Znajomi: Z kilkorgiem znajomych utrzymuje kontakty przez emajle i telefony. W
          Australii poznalam wielu fajnych ludzi i zyskalam przyjaciol, czas sie dla mnie
          nie zatrzymal w momencie wyjazdu z Polski.

Edukacja dzieci w Polsce - odpada.
          Moja tolerancja dla polskich urzedow, politykow, przepisow, ekspedientek,
          sposobu myslenia etc - znikoma.
          Perspektywy pracy w zawodzie - dobre, ale na co wydawac te zarobione pieniadze?
          Na kraty w oknach, jak to robia moi zamozni kuzyni?

Poza tym dobrze mi w Australii, wiec po co wracac?

Pozdrawiam
          Luiza-w-Ogrodzie
          • newyork2 Luizo... 17.05.02, 15:38
            "Perspektywy pracy w zawodzie - dobre, ale na co wydawac te zarobione
            pieniadze?

W jakim zawodzie sa dobre perspektywy pracy w Polsce?
            • luiza-w-ogrodzie Re: Luizo... 17.05.02, 15:46
              Business Analyst dla wielkiej zachodniej korporacji.

Luiza-w-Ogrodzie
              • jot-23 Re: Luizo... 17.05.02, 15:50
                luiza-w-ogrodzie napisał(a):

> Business Analyst dla wielkiej zachodniej korporacji.
                >
                > Luiza-w-Ogrodzie

tzn..ze rynek w polsce na taki serwis nie jest jeszcze nasycony? ze jest
                relatywnie latwo taka pozycje zdobyc?
              • newyork2 Re: Luizo... 17.05.02, 15:51
                luiza-w-ogrodzie napisał(a):

> Business Analyst dla wielkiej zachodniej korporacji.
                >
                > Luiza-w-Ogrodzie

Rozumiem, ze przeczytalas post Kiciusia i Twojw sytuacja jest/ bylaby zgola z
                jakichs powodow.

• Gość: chomik FAKTY IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 17.05.02, 15:46
      Lepiej NIE,bo dostaniesz przez leb i stracisz wszystkie pieniadze ....albo i
      bez pieniedzy.
      Polonia to jest tak w Polsce lubiana jak szczury w
      kociarni...
      Siedz gdzie siedzisz i nie marudz.
      Jak sie tam nie nachapalas/es to i tu nic nie wykombinujesz.
      Pozdrowionka od tubylca-Polaka .
      • newyork2 Chomik-Trzezwo, prosto i jasno !!!! 17.05.02, 15:52
        • Gość: chomik Re: Chomik-Trzezwo, prosto i jasno !!!! IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 17.05.02, 15:57
          Chcialem naswietlic Kobiecie ,ze przyjazd do Kraju to tak jak emigrowac z
          Kanady do Nikaragui. Moze zrozumie.....a moze instynkt i sentyment
          przewazy...ale ostrzeglem i to sie liczy !
          • newyork2 Re: Chomik-Trzezwo, prosto i jasno !!!! 17.05.02, 16:00
            Gość portalu: chomik napisał(a):

> Chcialem naswietlic Kobiecie ,ze przyjazd do Kraju to tak jak emigrowac z
            > Kanady do Nikaragui. Moze zrozumie.....a moze instynkt i sentyment
            > przewazy...ale ostrzeglem i to sie liczy !

A jak chce sie wiecej dowiedziec o losie powracajacych z zagranicy, to polecam
            polski program "997". Sporo materialu tam ostatnio na ten temat.

• Gość: chomik Re: Chomik-Trzezwo, prosto i jasno !!!! IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 17.05.02, 16:05
              newyork2 napisał(a):

> Gość portalu: chomik napisał(a):
              >
              > > Chcialem naswietlic Kobiecie ,ze przyjazd do Kraju to tak jak emigrowac z
              > > Kanady do Nikaragui. Moze zrozumie.....a moze instynkt i sentyment
              > > przewazy...ale ostrzeglem i to sie liczy !
              >
              > A jak chce sie wiecej dowiedziec o losie powracajacych z zagranicy, to polecam
              > polski program "997". Sporo materialu tam ostatnio na ten temat.
              >

To tylko maly procent calej prawdy co czeka Polonusow przy ewentualnym powrocie
              do Polski......)) Zreszta nie oszukujmy sie ,kto z Niemiec przyjezdzal Mercedesem
              do Polski ten wie o co chodzi.....))
            • republican Co to jest Program 997 ? 17.05.02, 17:38
              newyork2 napisał(a):

> Gość portalu: chomik napisał(a):
              >
              > > Chcialem naswietlic Kobiecie ,ze przyjazd do Kraju to tak jak emigrowac z
              > > Kanady do Nikaragui. Moze zrozumie.....a moze instynkt i sentyment
              > > przewazy...ale ostrzeglem i to sie liczy !
              >
              > A jak chce sie wiecej dowiedziec o losie powracajacych z zagranicy, to polecam
              > polski program "997". Sporo materialu tam ostatnio na ten temat.
              >

• Gość: Biala Re: Co to jest Program 997 ? IP: *.sympatico.ca 17.05.02, 17:48
                republican napisał(a):

Co to jest Program 997 ?

Program, w ktorym rekonstruowane sa rozne zdarzenia (w tym przestepstwa,
                zaginiecia itd.) Czesto przedstawiane sa portrety pamieciowe podejrzanych z
                jednoczesna prosba o kontakt z policja lub dyzurujaca po emisji programu osoba.
                Mam nadzieje, ze takie skrotowe wyjasnienie wystarczy Ci.
              • Gość: PawelD Re: Co to jest Program 997 ? IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 04.08.02, 21:54
                a 997 to nr tel policji
    • komentator Zalezy od warunkow 17.05.02, 16:10

A co oplacalnego masz zamiar robic w ojczyznie?

Teraz jest okres duzego bezrobocia wiec trudno
      znalezc prace. A szczegolnie pewna i dobrze platna.
      Jezeli ten problem bylby rozwiazany to dlaczego nie.

Praktycznie w wiekszosci przypadkow bardziej wskazane
      byloby poczekac az cykl koniunkturalny wyjdzie z dolka
      co przewiduje sie za dwa lata.
      • jot-23 Re: Zalezy od warunkow 17.05.02, 16:15
        komentator napisał(a):
        > Praktycznie w wiekszosci przypadkow bardziej wskazane
        > byloby poczekac az cykl koniunkturalny wyjdzie z dolka
        > co przewiduje sie za dwa lata.

hehe cykl koniunkturalny, a co mistrzu powiesz na 15 letni cykl koniunkturalny w
        japonii... czy jest to mozliwe ze polske czeka np. 30-letni "cykl koniunkturalny"?
        co na ten temat "przewiduje sie" w kregach ND?

• Gość: chomik Re: Zalezy od warunkow IP: *.vline.pl / 172.16.1.* 17.05.02, 16:18
        Jestes tkzw. Optymista !
        W rzeczywistosci przez najblizsze 8 ( osiem ) lat NIC sie na lepsze pod
        wzgledem materialnym nie zmieni. Szkoda ryzyka na inwestycje tak w niestabilnym
        kraju. Jest to wszystko wina slepego wykonywania zalecen Miedzynarodowego
        Funduszu Walutowego i biurokratow z Unii Europejskiej,oraz rodzimej zgraii z
        tkzw. Okraglego Stolu czyli Solidaruchy i Post-komuchy. A Lepper to wiekszy
        populista niz Chaves w Wenezueli.
        Lepiej tu nie wracajcie i wogole zapomnijcie o tym rejonie swiata !
        • Gość: Banan Brawo Chomik! IP: 168.143.113.* 17.05.02, 18:15
          Dzieki za odzswiezajacy powiew inteligencji z Polski.
          Nie, ze potwierdaz to moje mysli. Nie, ze lubie jak
          sie ktos ze mna zgadza. Nie.

Chomik jest nie tylko odwazny, nie tylko ma doskonale
          wyczucie sytuacji ale jest oprocz tego doskonale
          zorientowany w sytuacji politycznej kraju i swiata.

Chomik dobrze mowi: 8 lat. I chomik wie wiecej gdyz
          nie mowi skad takie wyliczenie a ja nie mam odwagi
          zapytac... Chomik jest albo bardzo dobrze oczytany w
          innych zrodlach albo jest ekonomista/politologiem i to
          bardzo dobrym. Dzieki.
          • Gość: Boczek Re: Brawo Chomik! IP: *.netcom.ca 17.05.02, 18:40
            Taaa, cos jak Bruno-bibliotekarz, tyle ze sie mniej chomikuje. Wszyscy
            duzo wiemy o ekonomii, ale wynikow jakos ni chuja! Teraz Polska!
            • Gość: Banan Boczek IP: 168.143.113.* 21.05.02, 02:30
              Prawda, ze nic z tego. Odwracenie kota ogonem. Ten sam
              kot.

PS Musze przyznac, ze chyba sie pomylilem co do
              chomika. Wygladal tak normalnie jak Marcee, ale dzis
              dal popalic.
              • Gość: marcee Re: Banan !!!!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.02, 22:21
                ciekawe...to jak ja wygladam afcet? Moze fotke wyslac?
                • Gość: trEnd Re: Banan !!!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.08.02, 22:42
                  Gość portalu: marcee napisał(a):

> ciekawe...to jak ja wygladam afcet? Moze fotke wyslac?

ja poprosze..o inny zestaw..nr2..albo3..

ps..swoja droga to szkoda ze chomik vinny zniknal..
                  • Gość: marcee Re: trEnd IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.02, 22:48
                    jasne , wielka szkoda....te jego prognozy co do cykli koniunkturalnych w
                    polsce...moze rzucal sobie kostka do gry ...raz 3 oczka...raz 2 oczka...

• republican Do Komentatora >>>>>>>>>>>>>>>>>> 17.05.02, 16:21
        komentator napisał(a):

> Gość portalu: fama napisał(a):
        >
        > > Czy oplaca sie teraz wracac do ojczyzny?
        > > Czekam na opinie od Polonii z calego swiata.
        >
        > A co oplacalnego masz zamiar robic w ojczyznie?

No prosze, p. Komentator jednak zyje i pisze.
        Pozwoli Pan ze przypomne ze czekam na komentarz w "Polska-najokropniejszy kraj na
        swiecie". Wyslalem 5 niesmialych przypomnien.
        >
        > Teraz jest okres duzego bezrobocia wiec trudno
        > znalezc prace. A szczegolnie pewna i dobrze platna.
        > Jezeli ten problem bylby rozwiazany to dlaczego nie.
        >

• Gość: Boczek Everyone's gone to the movies IP: *.netcom.ca 17.05.02, 18:00
        komentator napisa?(a):

> znalezc prace.

Da vero, Commentatore? Ty kurwa chyba konczyles razem "fakultety" z
        Jaskiernia i Mullerem na wieczorowych kursach marksizmu i leninizmu ...
        • republican Kometator-Komisar 17.05.02, 18:53
          Gość portalu: Boczek napisał(a):

> komentator napisa?(a):
          >
          > > Teraz jest okres duzego bezrobocia wiec trudno
          > > znalezc prace.
          >
          > Da vero, Commentatore? Ty kurwa chyba konczyles razem "fakultety" z
          > Jaskiernia i Mullerem na wieczorowych kursach marksizmu i leninizmu ...

Tak, zachowuje sie jak komisar i aparatczik, ignoruje niewygodne pytania
          • Gość: jurek K Czy obywatel polski ma zawsze te same prawa ? IP: 5.1R2D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 18.05.02, 17:21
            www.forumpolonia.com/cgi-bin/ib3/ikonboard.cgi?
            s=3ce652f40500ffff;act=ST;f=2;t=288
          • Gość: Boczek Re: Komentator-Komisar IP: *.netcom.ca 18.05.02, 18:27
            republican napisa?(a):

> Tak, zachowuje sie jak komisar i aparatczik, ignoruje niewygodne pytania

Ciekawe, czy ma tez taki glupkowaty usmieszek jak tow. Muller?
      • Gość: Stary Re: Zalezy od warunkow IP: *.clover.com.au / *.clover.com.au 05.08.02, 15:48
        komentator napisał(a):

> Gość portalu: fama napisał(a):
        >
        > > Czy oplaca sie teraz wracac do ojczyzny?
        > > Czekam na opinie od Polonii z calego swiata.
        >
        > A co oplacalnego masz zamiar robic w ojczyznie?
        >
        > znalezc prace. A szczegolnie pewna i dobrze platna.
        > Jezeli ten problem bylby rozwiazany to dlaczego nie.
        >
        ========================

Tak przewidujecie, poruczniku? Przewidujcie dalej, awans pewny.
        A na razie przeczytajcie "Republikflucht":

www.forumpolonia.com/cgi-bin/ib3/ikonboard.cgi?s=3d4e775e0aabffff;act=ST;f=2;t=310
    • viva_us Re: Czy oplaca sie teraz wracac do ojczyzny? 18.05.02, 21:46
      Powrot do przeszlosci? Nigdy cos takiego nie wychodzi. Podobnie ze spotkaniem
      ze stara miloscia. Zazwyczaj ma zmarszczki i jest zajeta nowym milosnym
      podbojem.
      • cornio Re: Czy oplaca sie teraz wracac do ojczyzny? 21.05.02, 01:31
        viva_us napisał(a):

> Powrot do przeszlosci? Nigdy cos takiego nie wychodzi. Podobnie ze spotkaniem
        > ze stara miloscia. Zazwyczaj ma zmarszczki i jest zajeta nowym milosnym
        > podbojem.

bzdura ,jak ma zmarszczki ,to juz zadnych podbojow-raczej zebranie o laske smile)
    • siusiu Re: Czy oplaca sie wyjechac do Australii? 21.05.02, 01:27
      Pewnie ze warto. Zeby umiescic Gay_Bear twarz w odbytnicy.
    • Gość: TX-nka na wakacjac Re: Czy oplaca sie teraz wracac do ojczyzny? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.08.02, 00:21
      No pewnie, ze sie oplaca. Why not?

Teksanka na wakacjach.
      • Gość: burak Re: Czy oplaca sie teraz wracac do ojczyzny? IP: *.proxy.aol.com 04.08.02, 20:41
        wracam gdy zarobie pierwszy milion
        brakuje mi tylko 999999.99$
        • _szwedka Re: Czy oplaca sie teraz wracac do ojczyzny? 04.08.02, 21:56
          Gość portalu: burak napisał(a):

> wracam gdy zarobie pierwszy milion
          > brakuje mi tylko 999999.99$

No widzisz burak, trzeba bylo zostac jednak w Szwecji...
          brakowalo by Ci mniej wink
          • skolim Re: Czy oplaca sie teraz wracac do ojczyzny? 04.08.02, 22:41
            siemka!
            Ja wracam jutro, ale tylko na dwa miesiace. Mam nadzieje zrobic sobie dobre
            wakacje i nie wypowiedziec slowa po w jezyku angielskim. No i mam nadzieje
            wyleciec, bo rok temu mialem bilet powrotny z JFK (NYC) na 11 wrzesnia...
            Pozdrawiam
    • aniutek Re: Czy oplaca sie teraz wracac do ojczyzny? 04.08.02, 22:55
      pojechalabym z checia, na chwile -2 - 3 tygodnie- co by relizm za bardzo nie bolal.
      • Gość: PawelD http://www.fun.from.hell.pl/NON-FUN/SKORA-reportaz IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 04.08.02, 23:13
        • aniutek Re: http://www.fun.from.hell.pl/NON-FUN/SKORA-rep 04.08.02, 23:22
          Pawel - link do bani.....
          • Gość: fama Warto czy nie? IP: *.sure.co.uk 05.08.02, 14:56
            No i dyskusja umarla smiercia naturalna. Tak ciekawi mnie odsetek Polonusow na
            swiecie ktorzy chetnie by wrocili do ojczyzny, chociaz sam jestem mlodym
            emigrantem. Niewazne ile lat spedzili na emigracji i kiedy wyjechali. Prosze
            tym razem o podanie liczby lat na emigracji, miejsca i wyrazenie checi powrotu
            lub nie.
            Zaczynam sam.

7 miesiecy/Londyn/Tak
            • munde Re: Warto czy nie? 05.08.02, 15:08

> 7 miesiecy/Londyn/Tak

16 lat/ USA/ Tak- ale dopiero w urnie lub trumnie.
            • Gość: akaWill Re: Warto czy nie? IP: 204.60.52.* 05.08.02, 15:27
              12 lat / USA / nie (99.9%)
          • Gość: Stary Sprobuj http://www.fun.from.hell.pl/NON-FUN/ IP: *.clover.com.au / *.clover.com.au 05.08.02, 15:43
            aniutek napisała:

> Pawel - link do bani.....

Sprobuj www.fun.from.hell.pl/NON-FUN/
            tam jest directory wyraznie pod Unixem,

wybierz

-r

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka