Dodaj do ulubionych

KURS JEZYKOWY I PRACA W IRLANDII

IP: 213.25.22.* 17.05.02, 08:08
Prosze o informacje na temat szkol jezykowych w Irlandii godnych polecenia i w
miare przystepnych cenach (np.w Dublinie). Interesuje mnie kurs General
English , nauka j. ang. dla poczatkujacych. Prosze o kontakt i opinie osoby,
ktore uczestniczyly w podobnych kursach.
Jak wykupic kurs nie korzystajac z posrednikow(mam na mysli wszelkiego rodzaju
agencje turystyczne,ktore nie dotrzymuja obietnic przedstawianych w swoich
katalogach)?
Jak znalezc mieszkanie ,(pokoj) przyzwoity i niedrogi?
Interesuje mnie kurs 1-3 m-cy z mozliwoscia pracy w celu zmniejszenia kosztow
utrzymania.
Z gory dziekuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • maurycy Re: KURS JEZYKOWY I PRACA W IRLANDII 17.05.02, 18:34
      Mogę Ci zaproponować kur językowy w Bournemouth w bardzo renomowanej szkole.
      Po szczegóły przejdź na stronę:
      bournemouth.w.interia.pl/index.html
      Wszystko co zawiera ta strona jest prawdziwe. Koszty są takie jak gdzie
      inndziej. Klasy max. 5 osób. Bez dzieciaków, tylko dla ludzi dorosłych.
    • Gość: alex Re: KURS JEZYKOWY I PRACA W IRLANDII IP: *.oxs.stores.easyeverything.com 19.05.02, 20:09
      nie wiem jak jest w Dublinie ale generalnie szkoly jezykowe w Irlandii sa
      drozsze niz w Anglii np. w Cork szkola jezykowa kosztuje w granicach 160-180
      euro za tydzien ,tak wiec wykupienie szkoly na dluzszy okres - a tylko to da Ci
      prawo do pracy na wizie studenckiej to potezny wydatek ,w Londynie za szkole
      placi sie od 400-do 1000 funtow za rok , przy czym w tej szkole za 400 ciezko
      dobrze nauczyc sie mowic po angielsku ;czesto ucza tam Hindusi lub
      Rosjanie ,moim zdaniem lepiej wybrac szkole w Anglii chociaz z drugiej strony w
      Irlandii jest swietnie i jezeli Cie stac to polecam ,apropos cen mieszkania byl
      w tym roku juz taki watek na forum , jak nie znajdziesz to napisz, powodzenia
      • Gość: nika Re: KURS JEZYKOWY I PRACA W IRLANDII IP: 213.25.22.* 20.05.02, 02:10
        dzieki Alex za odpowiedz na moje pytania.smile))))))))))
        Wlasnie chodzi mi o to aby nie trafic do takiej szkoly gdzie ucza
        niekompetentni nauczyciele. Dlatego szukam ludzi , ktorzy byli w Irlandii ,
        Anglii albo w Australii na takim kursie jezykowym. Licze sie z kosztami , nie
        ma nic za darmo. Jednak chce miec pewnosc, ze jak zaplace tak wysoka cene za
        kurs to sie na nim czegos naucze. Jesli chodzi o Irlandie, to podobno tam nie
        trzeba przebywac na kursie jezykowym tak dlugo jak w Anglii( powyzej 6-ciu m-cy)
        aby mozna bylo legalnie pracowac (tak przynajmniej twierdza posrednicy z
        agencji turystycznych)- ale jaka jest prawda tego nie wiem.
        Jesli wiesz cos o zakwaterowaniu , to napisz, bo nie mam sily juz szukac smile))))
        Pozdrawiam!
        • Gość: nika Re: KURS JEZYKOWY I PRACA W IRLANDII IP: 213.25.22.* 02.06.02, 03:55
          Hej! Czy nikt juz sie nie odezwie?
          Pozdrawiam!!!!!
          • boczek33 Re: KURS JEZYKOWY I PRACA W IRLANDII 02.06.02, 05:22
            gdzie ty sie pchasz ,tam polowa siedzi w USA bo nie widza szans dla siebie a
            ty tam sie pchasz ???
        • Gość: ABeCe Re: KURS JEZYKOWY I PRACA W IRLANDII IP: 217.99.1.* 06.06.02, 00:53
          no nie jestem taki pewien czy jak bedziesz w Uk powyzej 6 miesiecy na kursie
          jezykowym to dostaniesz legala na prace. Ja bylem juz dosc dawno ponad rok i
          nie dostalem. ale mlody bylem wtedy bardzo i praca nie w glowie mi byla.
          Ostatnio dostalem pozwolenie na part-time ale tylko dlatego, ze studiowalem
          tam, a to juz jest inaczej traktowane niz kurs jezykowy. pzdr.
          • Gość: nika Re: KURS JEZYKOWY I PRACA W IRLANDII IP: 213.25.22.* 06.06.02, 02:35
            Dzieki za odzew! Nie chce w Irlandii "siedziec na stałe".
            Interesuje mnie nauka jezyka ang. Wiem , ze jest tam drogo jak na kieszen
            przecietnego Polaka i dlatego przy okazji -nauki- pasowaloby zarobic
            przynajmniej na utrzymanie, aby zmniejszyc koszty.
            Niestety nikt jeszcze nie udzielil mi informacji, ktora pomoglaby mi w wybraniu
            szkoly . Chodzi mi o kontakt z osobami ,ktore uczestniczyly w takim kursie i
            przy okazji znalazly prace.
            Pozdrawiam! smile)))
            utrzymanie
    • hirwi Re: KURS JEZYKOWY I PRACA W IRLANDII 06.06.02, 23:16
      Jeżeli pozwolisz to dołączę się do Twojego postu !!!
      Moje tematy na forum :
      "Kocham Irlandię , ale .."
      ___________ jak najtaniej dostac się do Dublina"

Mamy chyba ten sam cel - kiedy sie wybierasz - może pogadamy na privie ???
      Pozdrawiam
      eddy

ededdeddy@wp.pl
      1726354@wp.pl
      Gadu Gadu 3294512

• Gość: nika Re: KURS JEZYKOWY I PRACA W IRLANDII IP: 80.48.122.* 09.06.02, 22:38
        WItam!
        Podnosze post. Temat jak wyzej.
        hirwi w wolnej chwili odezwe sie do Ciebie.
        Pozdrawiam!!
      • Gość: alex Re: KURS JEZYKOWY I PRACA W IRLANDII IP: 217.158.92.* 12.06.02, 11:33
        dawno nie zagladalem na forum, cos tam jeszcze napisze ale przepraszam ze nie
        dzisiaj- totalny brak czasu, moze za dwa ,trzy dni pozdrawiam
        • Gość: nika Re: KURS JEZYKOWY I PRACA W IRLANDII IP: *.ntvk.com.pl / 192.168.101.* 16.06.02, 02:54
          Witaj Alex! smile)))))
          Czekam na wiesci od Ciebie .
          Mozesz napisac na priv. nika555@poczta.gazeta.pl
          POZDRAWIAM!!!!
          • Gość: nika Re: KURS JEZYKOWY I PRACA W IRLANDII IP: *.ntvk.com.pl / 192.168.101.* 25.06.02, 04:11
            Hej!
            Podnosze post!!! Moze ktos jeszcze napisze cos ciekawego. smile))))
            Pozdrawiam !!!
    • Gość: :-))) Re: KURS JEZYKOWY I PRACA W IRLANDII IP: *.ntvk.com.pl / 192.168.101.* 29.06.02, 03:54
      • Gość: :-(((((( Re: KURS JEZYKOWY I PRACA W IRLANDII IP: *.ntvk.com.pl / 192.168.101.* 05.07.02, 03:48
        Nikt nic nie wie?????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka