Dodaj do ulubionych

Polskie DVD w Kanadzie/US

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.02, 11:17
Jestem w POlsce i chcialbym kupic
Bolka i Lolka
Czterej Pancerni i Pies
Stawka Wieksza niz Zycie

Niestety niektore filmy maja tylko strefe i dodtatkowwo napis PAL.

Orientuje sie co oznacza strefa i PAL, SECAM, NTSC
ALE
pomimo ze nie jest bezposrednio napisane niektore filmy mozna odtwazac w Am Pln.

Czy ktos ma bezposrednie doswiadczenie z tymi tytulam?
Obserwuj wątek
    • Gość: Nemo Re: Polskie DVD w Kanadzie/US IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.06.02, 21:01

Nie chce mi sie wiezyc ze nikt nie ma tych filmow?
      • Gość: jacek 2 Re: Polskie DVD w Kanadzie/US IP: *.abo.wanadoo.fr 14.06.02, 21:25
        Poszukaj w poprzednich postach na tym forum.Byla juz dyskusja na ten temat!
    • Gość: Realista Re: Polskie DVD w Kanadzie/US IP: *.muma.stlu.chcgil24.dsl.att.net 14.06.02, 21:40
      Czesc Nemo!

Wiem, ze jest problem i "polskiego DVD" nie obejrzysz na amerykanskim NTSC DVD
      aparacie.

Wiem rowniez, ze sa wielosystemowe odtwarzacze DVD i niewazne skad plyta.
      Dowiedzialem sie o tym, po tym, jak mi znajomy sprzedal okazyjnie swoj 1-no
      systemowy odtwarzacz.

A swoja droga, po cholere producenci wymyslaja wielosystemowe plyty i
      odtwarzacze? (pytanie retoryczne)

Realista

PS. Jak tam?
      • Gość: jacek 2 Re: Polskie DVD w Kanadzie/US IP: *.abo.wanadoo.fr 15.06.02, 17:25
        Gość portalu: Realista napisał(a):

> Czesc Nemo!
        >
        > Wiem, ze jest problem i "polskiego DVD" nie obejrzysz na amerykanskim NTSC DVD
        > aparacie.
        >
        > Wiem rowniez, ze sa wielosystemowe odtwarzacze DVD i niewazne skad plyta.
        > Dowiedzialem sie o tym, po tym, jak mi znajomy sprzedal okazyjnie swoj 1-no
        > systemowy odtwarzacz.
        >
        > A swoja droga, po cholere producenci wymyslaja wielosystemowe plyty i
        > odtwarzacze? (pytanie retoryczne)
        >
        > Realista
        >
        > PS. Jak tam?

Chodzi jak zwykle o forse tzn prawa autorskie! Mam szczescie ze w Kanadzie mowia
        troche po francusku - i dzieki temu moge ogladac filmy na DVD ,ktore wchodza na
        francuskie ekrany!!
    • Gość: Jurek Re: Polskie DVD w Kanadzie/US IP: *.rocsth01.mi.comcast.net 15.06.02, 06:08
      Odpowiedz:
      APEX 3201
      $98
      w Kmart
      gra wszystkie regiony i systemy (wewnetrzny converter)
      Trzeba zastosowac jeden trick:
      www.nerd-out.com/forum/viewforum.php?
      f=2&sid=0e92f4ccf73b120d906b133a16ff975b
      • Gość: Pawel Re: Polskie DVD w Kanadzie/US IP: *.on.ca.prserv.net 15.06.02, 21:30
        Jurek ma racje. Pani w Polskim sklepie mi poradzila APEX 1500. Najtansze DVD,
        mozna kupic w WAL-MART etc. a odtwarza kazdy system i strefe. Czym predzej
        oddalem drogi odtwarzacz i zamienilem na ow APEX.
        • Gość: Nemo Re: Polskie DVD w Kanadzie/US IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.06.02, 13:33

Dzieki za odpowiedzi. Zaden z filmow kupionych w Polsce nie gra w moim odtwarzaczu
          bo wszystkie sa w PAL. W Polsce w zadnym ze sklepow nie wiedzieli NIC konkretnego na temat jak te
          DVD beda grac w US/Kanadzie. Musze kupic dodatkowy DVD odtwarzacz.
          (Mysle ze inna metoda by bylo kupno PAL DVD drive do komputera)
          Swoja droga dlaczego te polskie DVD filmy sa tak drogie w US/Kanadzie w porownaniu do cen w
          Polsce?
          • conyo Re: Polskie DVD w Kanadzie/US 19.06.02, 13:59
            poczytajcie link ktory Jurek podal. Jest kilka opinii ze 3201 nie jest
            najslabszym produktem Apex. Jest kilka opinii ludzi ktorzy sa z tego zadowoleni.

Podaja tez, ze Apex 1500 jest najlepszy od Apex'a.

Jurek, jaki to jest trick ktory usuwa macrovision coding Apexa 3201?
          • Gość: Jurek DO Nemo IP: *.rocsth01.mi.comcast.net 19.06.02, 14:00
            Nemo;
            Kupilem 5 DVDs w Polsce: Rejs, Pan Tadeusz, Czlowiek z Zelaza, Kieslowskiego 2
            filmy. Wszystkie sa w PAL i nagrane sa na region 2 (USA ma region 1). Bez
            problemu. APEX 3200 ma konverter ktory umozliwia odgrywanie na NTSC. Nalezy tylko
            ustawic na odbior systemu na NTSC a nie AUTO.
            Poza tym, jesli sie znak kod, mozna rowniez skopiowac DVD na tasme VHS jesli masz
            podlaczony VCR. Kod eliminuje Macrovision czyli mechanizm zapobiegajacy piractwu.
            Wiem. Sprawdzilem (tak, oczywiscie, bardzo sie wstydze i nigdy tego juz nie
            zrobie). APEX 3200 schodzi z tasmy i ni kazdy sklep go juz sprzedaje. Powodzenia
            i mielgo odbioru.

Gość portalu: Nemo napisał(a):

>
            > Dzieki za odpowiedzi. Zaden z filmow kupionych w Polsce nie gra w moim odtwarza
            > czu
            > bo wszystkie sa w PAL. W Polsce w zadnym ze sklepow nie wiedzieli NIC konkretne
            > go na temat jak te
            > DVD beda grac w US/Kanadzie. Musze kupic dodatkowy DVD odtwarzacz.
            > (Mysle ze inna metoda by bylo kupno PAL DVD drive do komputera)
            > Swoja droga dlaczego te polskie DVD filmy sa tak drogie w US/Kanadzie w porowna
            > niu do cen w
            > Polsce?

• jojne Re: DO Nemo 19.06.02, 17:59
              from the Technical APEX 3200 forum:

Hi, I found the hack to the Region Code and the Macrovison page. This is how it
              is done.

open the cd tray

enter the numbers 8 4 2 1

this unlocks the Region and Macrovison setup screen

select regin code with the enter key of the remot control (9 for all region
              codes)

close the tray to save the setting

done, works great
      • conyo Re: Polskie DVD w Kanadzie/US 19.06.02, 13:43
        dzieki, Jurek lece do K-martu!
        • Gość: Jagoda Re: Polskie DVD w Kanadzie/US IP: *.qc.sympatico.ca 19.06.02, 14:13
          mozesz tez kupic w Costco Electrohome model EH8181A, wystepuje podobno tez pod
          marka Daewoo i jeszcze jakas, to juz musisz poszukac na necie kosztuje ok
          170CAN, macrovision zdejmuje sie z niego jakims programikiem sciagnietym z
          internetu, odtwarza wszystkie plyty. A polskie DVD w Toronto najtansze sa na
          plazie Wisla, Burnhamthorpe i Dixie, ksiegarnia Pegaz.
          • Gość: Mirko DVD na Stadionie IP: 65.206.44.* 19.06.02, 16:47
            Cena spadła już do 30 zł.
            Jeszcze trochę i będą po $2-3.
            Pazerność wielkich korporacji nie zna granic. Patrzę na te wszystkie nowe CD po
            $18 i kręcę głową. Rozumiem problem z piractwem, przymierającymi głodem
            artystami itd, ale $18 vs. 10 centów niestety naciąga moją uczciwość do granic
            (i poza) wytrzymałości.
          • Gość: Mirko Daewoo IP: 65.206.44.* 19.06.02, 18:14
            cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=1360715412
          • conyo Jagoda, Mirko, Jurek 20.06.02, 03:56
            Dzieki. Jeszcze jeden powod aby sie wybrac do Toronto w najblizszym czasie.

Mirko: ten DVD player na ebay ktrego link podales nie odgrywa DV+R. Czy cos
            pokrecilem, czy nie jest to wazne?

Podaja ze odgrywa DV-R.

Jurek, mowiac o Apex 3200, czy masz na mysli Apex 3201?

• Gość: Jurek Re: Jagoda, Mirko, Jurek IP: *.rocsth01.mi.comcast.net 20.06.02, 04:49
              Tak, przepraszam - 3201. Idz i zobacz te strone:
              www.nerd-out.com/forum/viewforum.php?
              f=2&sid=0e92f4ccf73b120d906b133a16ff975b
              • Gość: sascar Re: Jagoda, Mirko, Jurek IP: *.mia.bellsouth.net 20.06.02, 05:03
                jak klikam to mowi ze juz tego forum nie ma.
                • conyo Re: Jagoda, Mirko, Jurek 20.06.02, 23:57
                  bo musisz skopiowac RESZTE ADRESU, tego w drugiej linijce. jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka