Dodaj do ulubionych

WEST NILE VIRUS????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 23:59
Jesteście tam na miejscu - to pewnie więcej będziecie na ten temat wiedzieć.

Gdzie na USA się rozszerzył? I w jakich miesiącach można się nabawić?

O ile wiem to jest to spory problem, władze sanitarne doradzają by nie
wychodzić wieczorami.
Obserwuj wątek
    • flipflap Re: WEST NILE VIRUS???? 17.03.05, 00:06
      Yep.
      Nie wychodzić wieczorem, okna zamykać i modlić się. Takie były nakazy waaaadzy
      sanitarnej. Bo jak nie to kaplica. Komar upjerdoli i cześć. Hehehehe.
      Ciekaw jestem skąd ty te mądrości czerpiesz?
      Masz internet to szukaj
      www.cdc.gov/ncidod/dvbid/westnile/
      www.nlm.nih.gov/medlineplus/westnilevirus.html
      westnilemaps.usgs.gov/
      powodzenia w nauce.
      • szakal25 Re: WEST NILE VIRUS???? 17.03.05, 08:47
        co mu tam tlumaczysz ! i tak nie rozumie nic ,niech sie zajmie lepiej stonka
        ziemniaczana to blizszy temat dla krapola.
        • Gość: polonusi to durnie uderz w stół to debile się odezwą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 10:46
          Dwa typowe amerykańskie buraki... nawet jak podadzą link, to muszą skomentować w
          typowo debilny sposób..

Hej - powiedzcie mi co wam tam słonko w łysinę zbytnio przygrzewa, czy może
          staliście się już tak bardzo amerykańscy, że spadł wam znacznie poziom IQ i
          oscyluje teraz koło średniej USA - czyli zera?

A skąd ja czerpię te mądrości? Wiesz, mamy tu telewizję i programy dokumantalne.

Może ty nie słuchasz wiadomości. A co swoją drogą - jak był problem z SARS to
          nie obawiałeś się jechać gdzieś gdzie było ognisko?

A różnica była taka, że tam musiałbyś się zetknąć z chorą osobą, a przy West
          Nile Virus wystarczy że użre cię komar...

2004 - w USA na West Nile Virus 2470 chorych - ZMARŁO 88 osób
          2003 - ZMARŁO 264 - chorych 9862
          starszych danych nie mam pod ręką...

I co buraki? To mało???
          • Gość: yeah Re: uderz w stół to debile się odezwą IP: *.vf.shawcable.net 17.03.05, 11:18
            >"Niewno trybunał w Wiedniu nakazał polskiemu rządowi oddać włoskim inwestorom
            grunty wokół Huty Warszawa, obiecane w umowie prywatyzacyjnej, oraz wypłacić im
            40 milionów euro wyrównania strat. Włosi teraz wystąpili o miliard złotych
            odszkodowania i tę astronomiczną sumę też pewnie wygrają. <"

• flipflap Re: uderz w stół to debile się odezwą 17.03.05, 14:59
            Gość portalu: polonusi to durnie napisał(a):

> Dwa typowe amerykańskie buraki... nawet jak podadzą link, to muszą
            skomentować
            > w
            > typowo debilny sposób..
            >
            > Hej - powiedzcie mi co wam tam słonko w łysinę zbytnio przygrzewa, czy może
            > staliście się już tak bardzo amerykańscy, że spadł wam znacznie poziom IQ i
            > oscyluje teraz koło średniej USA - czyli zera?
            >
            > A skąd ja czerpię te mądrości? Wiesz, mamy tu telewizję i programy
            dokumantalne

Hola Hola, szanowny sarmato z nad wisły.
            To tak się zaczyna dyskusję. Od razu postawa obronna i bez żadnej finezji:
            Durnie? Buraki? Debile?
            Odpowiedz mi. Ta miłośc do drugiego bliżniego, to wyssana z mlekiem matki
            spóścizna pokoleń czy też naleciałość ostatnich lat demokracji. Hehehe
            O te IQ amerykanskiego społeczeństwa też się specjalnie nie bój. My sobie
            tutaj całkiem dobrze dajemy radę. Mało tego, wiele turystów przylatuje tutaj
            żeby nas podgłądać. Z samej Polanezji dwa samoloty dziennie. Nie wspominając o
            czarującym elektryku-premierze, który zamiast dopatrywać spraw w sejmie, wybrał
            się do nas na parę miesięcy dokształtu.
            Poza tym widać u was efekty niesamowicie wykształconego społeczeństwa. Hehehe
            Powiedziałbym swoisty Einstain Narodów. Czy w Polsce jeszcze sie coś produkuje
            co jest polską myślą? Poza ogórkami, grzybami suszonymi czy wódką.
            W jak inny sposób można te IQ przedłozyć. Powiedz mi w czym jesteście dobrzy?

Mówisz telewizję macie. Programy dokumentalne. Nic tylko pogratulować. Widać
            to od razu - Żródło bezgłębnej wiedzy, hehehe.
            Nie stresuj się specjalnie.
            • Gość: turysta Tłumaczyć trzeba??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 19:51
              Oto jak inteligentnie się zachowujecie na grzeczne pytanie. Jak można w ten
              chamski sposób odpowiadać?

Wasze mądre cytaty:
              'co mu tam tlumaczysz ! i tak nie rozumie nic ,niech sie zajmie lepiej stonka
              ziemniaczana to blizszy temat dla krapola.'
              'Nie wychodzić wieczorem, okna zamykać i modlić się. Takie były nakazy waaaadzy
              sanitarnej. Bo jak nie to kaplica. Komar upjerdoli i cześć. Hehehehe.
              Ciekaw jestem skąd ty te mądrości czerpiesz?
              Masz internet to szukaj'

Co wy myślicie że tylko wy macie patent na chamskie odpowiedzi???

Czy faktycznie większa część Polonii w USA to Pie..nia?

A co do twojego poważania całego narodu - cóż mam dla ciebie przykrą
              niespodziankę - ty też do niego należysz... Kurde chyba zapomniałeś koleś!

PS
              Matole - ten program dokumentalny (o ile wiesz co to oznacza) był akurat
              amerykański. No fakt to pewnie bardzo kiepskie źródło wiedzy, jak wszystko co
              amerykańskie.....

• brian_nichols [...] 17.03.05, 21:45
                Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • Gość: Emigrant Re: Tłumaczyć trzeba??? IP: 207.134.79.* 18.03.05, 01:59
                To po co sie glupio pytasz, znajdz sobie odpowiedz sam to wszystkiego 5 miniut
                i nie zawracaj gitary. ale przyzwyczajeni wy w Polsce,ze wszystko podaja na
                talerzu....
    • Gość: Bzzzz Re: WEST NILE VIRUS???? IP: *.home1.cgocable.net 18.03.05, 00:11
      Nie musisz jechac do USA , West Nile Virus masz bardzo blisko :

www.cdc.gov/ncidod/eid/vol5no5/hubalekG.htm

• flipflap Re: WEST NILE VIRUS???? 18.03.05, 02:27
        --------------------------------------------------------------------------------
        >A co do twojego poważania całego narodu - cóż mam dla ciebie przykrą
        >niespodziankę - ty też do niego należysz... Kurde chyba zapomniałeś koleś!

>PS
        >Matole - ten program dokumentalny (o ile wiesz co to oznacza) był akurat
        >amerykański. No fakt to pewnie bardzo kiepskie źródło wiedzy, jak wszystko co
        >amerykańskie.....

Taa
        To gdzie teraz jesteśmy. Znaczy się jakie epitety. Zszedłeś od debili do
        matołów ale dalej zwalasz znajomość tematu na telewizję amerykańską. Uwierz mi
        na słowo, ilość posiadanych wiadomości nie jest równomierna do czasu spędzonego
        przed telewizorem. Możesz się ze mną kłócić na ten temat ale nigdy nie
        przyznam tobie racji.
        Sam już widzisz postęp w komunikacji z cywilizowanym światem. A to dopiero
        kilka postów. Jeszcze chwila i zaczniesz nabierać szacunku do wiedzy i do
        bardziej doświadczonych od siebie.
        Mały drobiazg na koniec. Dumny jestem że pochodzę z Polski. Swoje dzieci uczę
        polskiego. Rozmawiamy po polsku. Natomiast to dzieje się z Polską napawa mnie
        pewnym niepokojem.
        Mam na imie FlipFlap. Matołkiem nazywała mnie jedna dziewczyna gdy po ósmym
        orgazmie nie mogłem dogodzić jej siostrze, ale to ps.
        • Gość: turysta Nie dziwię się powtarzającym się postom.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 10:09
          o stopień buractwa Polonii (oczywiście nie całej - tylko takich jak wy) i o
          stopień waszej bezpodstawnej agresji.

Ale do was to nigdy nie dotrze. Po to trezba reprezentować jakiś poziom (od razu
          na protesty, że ja sam tak pisałem - oczywiście, bo w skrócie - jak Kuba Bogu,
          tak Bóg Kubie).

Niemniej - mimo CHAMSKICH odzywek jakie w odpowiedzi na moje NORMALNE pytanie
          odpowiedzieliście, które świadczą o stanie waszego umysłu, dziekuję za linki z
          których dowiedziałem się częściowo to o co prosiłem.

A do klapka: według wielu jest coś zboczonego (niekoniecznie w rozumieniu
          seksualnym) by tak zawodzić zaufanie ukochanej osoby. No chyba że lubisz jak
          wszystko zostaje w rodzinie - czy twoja żona też daje twojemu bratu, a ty
          nazywasz ją matołem, bo nie osiągnęła orgazmu nawet za ósmym razem?????

I przejmuj się swoim obecnym krajem, a Polska bez ciebie i tak sie nie zawali.
          My tu po tobie nie płaczemy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka