lakris 31.03.05, 15:51 co trzeba by bylo zrobic zeby dostac sie do liceum dla doroslych w stanach. chodzi mi o to jak zalatwic legalnie pobyt. czy mozna dostac vise na pobyt uczac sie w takiej szkole? jak to wszystkowyglada prawnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Radko Re: szkola srednia dla doroslych w USA IP: 207.134.94.* 01.04.05, 14:33 Zapytaj sie Jaroslawa Walesy. On rzucil srednia szkole w Gransku, bo nie dawal sobie rady i pojechal do USA. Tam podobno skonczyl szkole srednio. W Ameryce skonczenie szkoly sredniej to zaden problem, chyba, ze ktos jest naprawde ciezko noedorozwiniety. Nikt ci tu nie chce odpowiedziec na to pytanie, bo wszyscy, ktorzy jada do USA, maja przewaznie srednio szkole skonczona a przewaznie tez i jakies studia......ale moze kogos znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2kibledoumycia Re: szkola srednia dla doroslych w USA IP: *.mo-stlouis0.sa.earthlink.net 01.04.05, 15:08 mieszkam tutaj ponad 20 lat i nie umiem odpowiedziec na twoje pytanie co znaczy ze jest ono bardzo orginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimbalski Re: szkola srednia dla doroslych w USA IP: *.an3.nyc41.da.uu.net 01.04.05, 15:14 jak zwykle od trolli z Polski dostalas wyczerpujace odpowiedzi !!!,piana toczy im sie z pyska bo kolejne starania o wize wjazdowa do USA sa odrzucane !!, w kraju nazywaja ich "odrzutowce" !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lakris Re: szkola srednia dla doroslych w USA 01.04.05, 16:08 a ja w kraju nie jestem tylko na wyspie i to tej gdzie trolle sa napewno. pytanie moje powazne jest. nie wiem po prostu jak to zrobic zeby dostac wize i czy daja do szkoly sredniej, bo na studia to raczej napewno.szkoly sredniej nie skonczylam tylko dlatego ze przyjechalam tu do islandi. znam angielski ichce sie godalej uczyc bo jest ciekawy i nie taki po***y jak islandzki. z szacunkiem do islandi i wszystkiego co islandzkie lakris. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimbalski sposob na wize ?? IP: *.an2.nyc41.da.uu.net 01.04.05, 17:21 sluchaj Lakris !!, nie kombinuj jak kon pod gorke z ta wiza do Ameryki !! ,pisalas ostatnio ze masz chlopaka z Islandii ktory chce studiowac w Ameryce,teraz znowu pieprzysz ze chcesz szkole srednia robic w USa,zastanow sie co ty wlasciwie chcesz ?? - bo ja wiem !!, chcesz dostac wize wjazdowa na tzw. suchy pysk ! czyli za friko !,niestety takie numery nie przejda. Wyjdz za maz za amerykana ,to najlpeszy sposob. A tak nawiasem mowiac to w tej Islandii to bida az piszczy skoro na sile stamtad chcesz sie wydostac !!! Nie ma to jak Ameryka,tylko Ameryka ,niech zyje Ameryka. Odpowiedz Link Zgłoś
lakris Re: sposob na wize ?? 01.04.05, 17:46 nie sposob na wize tylko kombinuje jak to wszystko polaczyc razem, zebysmy mogli byc tam razem w stanach. a szkola srednia by i mi sie tez przydala. o wize wjazdowa sie nie martwie bo majac islandzki paszport moge siedziec tam do 3 miesiecy turystycznie. mi sie latac nie chce co 3 miesiace i wydawac kase na bilety. wiec mysle jak to zrobic zeby zostac z nim na troche dluzej. a szkole to bym z przyjemnoscia skonczylatylko nie wiem jak to zalatwic zeby sie taqm zapisac i wogole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimbalski Re: sposob na wize ?? IP: *.an1.nyc41.da.uu.net 01.04.05, 18:01 tylko slub !! jest rozwiazaniem !!, ale ?? /!! co ty bidulo zrobisz jak ten ryzy i chuderlawy islandczyk przestanie ci sie podobac po przyjezdzie do ameryki ?,heheheheheeheheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
lakris Re: sposob na wize ?? 01.04.05, 18:17 nigdy nie mow nigdy a slub to co z tego przecier rozwody wymyslono!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimbalski Re: sposob na wize ?? IP: *.an1.nyc41.da.uu.net 01.04.05, 18:26 a wiec ?? najlpsze wyjscie to ?? , braz slub z tym rudym islandczykiem ,potem bedac juz na miejscu w USa ,poderwac amerykana [najlepiej polskiego pochodzenia i duzo starszego od siebie ] ,kopnac w jaja rudego islandczyka i brac slub z polskim amerykanem ! - proste ??? nie ma lepszego rozwiazania !! tym sposobem masz papiery w kieszeni i zostajesz w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
lakris Re: sposob na wize ?? 01.04.05, 18:54 akurat moj islandur rudy nie jest.heheh. a co do kombinowania to polak zawsze cos wymyslï! a podrywac to tylko starego i kasiastego co by jeszcze spadek zostawil i wtedy mogla bym wrocic do islandura pod warunkiem ze on by sie tez ozenil z jakas babcia ktora w krotce wykituje i zostawi gotowe i ... zyli dlugo i szczesliwie.. az do rozwodu..heheh a powaznie to myslisz dlali by mi wize na szkole srednia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimbalski Re: sposob na wize ?? IP: *.an1.nyc41.da.uu.net 01.04.05, 19:04 na szkole srednia nie dostaniesz ! wybij sobie z glowy gumowym mlotkiem !! Jest jeszcze jeden sposob zostania w USa !!, dac sobie zrobic dziecko z obywatelem tego kraju [ chetnych na taka przysluge jest pelno ,szczegolnie sa jurni latynosi w tym] podajac w szpitalu [porod za darmo !] nazwisko ojca i nr SS ,latwo sprawdza i masz gwarantowany pobyt z dzieckiem w USA i darmowe wyzywienie i mieszkanie od panstwa. Do Islandii nie ma co wracac ,bida straszna i drozyzzna az sie w oczach placze. Jak raz wjedziesz do USa to za nic w swiecie nie bedziesz chciala wracac.bo po co ? do tych skalistych widokow i wiecznego zimna ?? i tych smierdzacych rybami islandorow ?? Ameryka to piekna sloneczna Floryda,Arizona itp,itd. Wiec kombinuj co ci lezy najlepiej ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela w colorado Re: szkola srednia dla doroslych w USA IP: *.echostar.com 02.04.05, 01:26 Ludzie ktorzy nie skonczyli szkoly sredniej moga dostac "mature" po zdaniu egzaminu GED. Oto link: www.acenet.edu/clll/ged/index.cfm Jak juz zdasz egzamin i masz oficjanly high school degree, mozesz sie starac o przyjecie na studia. Przewaznie one takze wymagaja egzaminu TOEFL. Oto link: www.ets.org/toefl/ Odpowiedz Link Zgłoś