Dodaj do ulubionych

Plaze i kapieliska

IP: *.27-151.libero.it 24.06.02, 09:22
Zrobilo sie goraco i plazowo. Czy macie jakies ulubione miejsca kapieli?
We Wloszech Kalabria - okolice Cetraro, Toskania - skalki na poludnie od
Livorno.
Czekam na Wasze wrazenia kapielowo-plazowe.
Obserwuj wątek
    • Gość: gregor Re: Plaze i kapieliska IP: *.univ.trieste.it / 192.168.172.* 24.06.02, 10:37
      Ze wzgledu na odleglosc - raczej rzadko Toskania, ale czesto jezdze na
      chorwackie wybrzeze - fajne skalki w okolicy Puli (Istria). Troche teraz za
      tloczno - no i rodacy troche dokazuja...ale i tak jest o niebo lepiej niz np w
      Bibione...
      Pozdrawiam
      • Gość: gaga Re: Plaze i kapieliska IP: 80.116.215.* 24.06.02, 13:19
        Z tego co slyszalam od znajomych i widzialam w TV wynika, ze Triest to piekne
        miasto. Musze sie tam kiedys wybrac. Ale moze jak zrobi sie zimniej...
        Pozdrawiam.
        • Gość: gregor Re: Plaze i kapieliska IP: *.univ.trieste.it / 192.168.172.* 24.06.02, 13:34
          Przepiekne - wielokulturowe, duzo wplywow balkanskich. Ale z drugiej strony -
          slaba baza turystyczna, dostep do morza mizerny - ale Chorwacja blisko!

Pozdrawiam
          • don555 Kanada tez niedaleko 24.06.02, 13:38
            www.fukdis.com/fukdis/images/ddr009_jpg.jpg
          • Gość: tato Re: Plaze i kapieliska IP: *.fastres.net 24.06.02, 13:42
            Gość portalu: gregor napisał(a):

> Przepiekne - wielokulturowe, duzo wplywow balkanskich. Ale z drugiej strony -
            > slaba baza turystyczna, dostep do morza mizerny - ale Chorwacja blisko!
            >
            > Pozdrawiam

............Bylem raz w Trieste,hotele drogie i ludzie jak widza "Slavi"
            to jacys dziwni,nazywaja nas "Szczawi".Lepiej skoczyc do Rimini.
            • don555 tato, skocz lepiej na mleko do Renki. 24.06.02, 13:44
              • Gość: tato Re: tato, skocz lepiej na mleko do Renki. IP: *.fastres.net 24.06.02, 13:46
                don555 napisał(a):

Ciiisza..............u mnie dzisiaj 40 stopni.
                • Gość: gaga Re: tato, skocz lepiej na mleko do Renki. IP: 80.116.215.* 24.06.02, 13:48
                  Gość portalu: tato napisał(a):

> don555 napisał(a):
                  >
                  >
                  > Ciiisza..............u mnie dzisiaj 40 stopni.

To tak jak u mnie plus trzy wentylatory a tutta birra.
                  • Gość: tato Re: tato, skocz lepiej na mleko do Renki. IP: *.fastres.net 24.06.02, 13:54
                    Gość portalu: gaga napisał(a):

> Gość portalu: tato napisał(a):
                    >
                    > > don555 napisał(a):
                    > >
                    > >
                    > > Ciiisza..............u mnie dzisiaj 40 stopni.
                    >
                    > To tak jak u mnie plus trzy wentylatory a tutta birra.

>Kutwa o birra zapomnialem....................
            • Gość: gaga Re: Plaze i kapieliska IP: 80.116.215.* 24.06.02, 13:46
              Rimini? Kapac sie w tej brei, ktora nazywaja morzem? Chyba, ze chodzi ci o te
              lezaki z masazem i parasole z lodowka... A moze nocny szal cial i uprzezy?
              • don555 Uprzezy? 24.06.02, 13:49
                www.fukdis.com/fukdis/images/ddr009_jpg.jpg
              • Gość: tato Re: Plaze i kapieliska IP: *.fastres.net 24.06.02, 13:49

> Rimini? Kapac sie w tej brei, ktora nazywaja morzem? Chyba, ze chodzi ci o te
                > lezaki z masazem i parasole z lodowka... A moze nocny szal cial i uprzezy?

....No to proponuje Pulie,mam tam wille.Cudowne plaze,tylko nie Bari.
                • Gość: gaga Re: Plaze i kapieliska IP: 80.116.215.* 24.06.02, 13:54
                  Puglia, nigdy tam nie bylam, ale opowiesci, zdjecia, reportaze piekne, az dech
                  zapiera... Ach, jak bym chciala teraz pokolysac sie na morskiej fali...
                  A gowno! Siedz na tylku i wachluj sie uszami!
                  • Gość: tato Re: Plaze i kapieliska IP: *.fastres.net 24.06.02, 13:56

> Puglia, nigdy tam nie bylam, ale opowiesci, zdjecia, reportaze piekne, az dech
                    > zapiera... Ach, jak bym chciala teraz pokolysac sie na morskiej fali...
                    > A gowno! Siedz na tylku i wachluj sie uszami!

.....Ruchy,ruchy gaga,nie wiez co tracisz.........
                • don555 tato, pora wytrzezwiec. Idz do domu. 24.06.02, 14:09
                  www.liveinrome.com/houses/houses.htm
                  • Gość: tato Re: tato, pora wytrzezwiec. Idz do domu. IP: *.fastres.net 24.06.02, 14:24
                    don555 napisał(a):

> <a href="http://www.liveinrome.com/houses/houses.htm"target="_blank">www.livein
                    > rome.com/houses/houses.htm</a>

Czy to twoje zdjecie w paszporcie?
                    ........Fajne.......................
    • Gość: gaga Re: Plaze i kapieliska IP: *.tin.it 24.06.02, 14:20
    • Gość: gaga Re: do gregora IP: *.tin.it 24.06.02, 14:24
      Czy Chorwaci nie czynia jakis wstretow Wlochom? Moja znajoma spedzila tam
      wakacje i wrocila troche zdegustowana. Przyczepila sie do niej miejscowa
      policja. Chcieli lapowke, a poniewaz nie miala zamiaru placic, to wlepili jej
      za niewinnosc wyjatkowo wysoki (nawet jak na Wlochy) mandat i chcieli
      zarekwirowac samochod.
      P.S. Pododobala mi sie Twoja odpowiedz na forum sport w watku o Wlochach-
      pedalach.
      Pozdrawiam,
      gaga
      • Gość: gregor Re: do gregora IP: *.univ.trieste.it / 192.168.172.* 26.06.02, 16:13
        Witam ponownie. Chorwaci - moze bardziej na poludniu, ale Istria bardzo
        przyjaznie nastawiona do italiancow - pieniadz czyni cuda.

pozdrawiam

ość portalu: gaga napisał(a):

> Czy Chorwaci nie czynia jakis wstretow Wlochom? Moja znajoma spedzila tam
        > wakacje i wrocila troche zdegustowana. Przyczepila sie do niej miejscowa
        > policja. Chcieli lapowke, a poniewaz nie miala zamiaru placic, to wlepili jej
        > za niewinnosc wyjatkowo wysoki (nawet jak na Wlochy) mandat i chcieli
        > zarekwirowac samochod.
        > P.S. Pododobala mi sie Twoja odpowiedz na forum sport w watku o Wlochach-
        > pedalach.
        > Pozdrawiam,
        > gaga

• Gość: gregor Re: do gregora IP: *.univ.trieste.it / 192.168.172.* 26.06.02, 16:17
          Aha - tato, nie wiem co Cie tu spotkalo, ale uwazam ze wlasnie nastawienie do
          Slavi jest tu najlepsze w calych Wloszech - sprobuj sie "przyznac" w Wenecji
          albo Bolonii!!!

Co do Rimini - zal d... sciska, podobnie jak ukochane przez Polakow Bibione -
          ale to moja opinia.
          pozdr
          • Gość: tato Re: do gregora IP: *.fastres.net 26.06.02, 16:27

> Aha - tato, nie wiem co Cie tu spotkalo, ale uwazam ze wlasnie nastawienie do
            > Slavi jest tu najlepsze w calych Wloszech - sprobuj sie "przyznac" w Wenecji
            > albo Bolonii!!!
            >
            >
            > Co do Rimini - zal d... sciska, podobnie jak ukochane przez Polakow Bibione -
            > ale to moja opinia.
            > pozdr

...........Bolonia,to tak,stare komuchy..............
            Wenecja,mam nawet znajomych,jedyny poroblem to smrod..........
            Trieste jest dziwne,uwazaja sie za Austrijakow,ale blizej im do Ex
            Jugoslawi......
            • Gość: gregor Re: do gregora IP: *.univ.trieste.it / 192.168.172.* 26.06.02, 16:48
              Rzeczywiscie - najblizej im do ex-Jugo, ale czy to do konca zle?.
              Nie spotkalem sie z objawem przyznawania sie do Austrii - nawet b.trudno jest tu
              spotkac kogos mowiacego po niemiecku!! Ale np zabudowa jest po Habsburgach.

> ...........Bolonia,to tak,stare komuchy..............
              > Wenecja,mam nawet znajomych,jedyny poroblem to smrod..........
              > Trieste jest dziwne,uwazaja sie za Austrijakow,ale blizej im do Ex
              > Jugoslawi......

• Gość: gregor Re: do gregora IP: *.univ.trieste.it 26.06.02, 17:02
                Wracajac do watku - najblizej (nie tylko geograficznie) jest Triestenczykom do
                Slowencow - a jest to moim zdaniem narod dalece bardziej pracowity i
                cywilizowany niz Wlosi. Bardzo podobni do Austriakow - ich pozytywnych cech.
              • Gość: tato Re: do gregora IP: *.fastres.net 26.06.02, 17:08

......No bo to slodka tajemnica,byc austrijakiem................
                ........Wychodzi tak jakos,przypadkiem,hehehe...................

> Rzeczywiscie - najblizej im do ex-Jugo, ale czy to do konca zle?.
                > Nie spotkalem sie z objawem przyznawania sie do Austrii - nawet b.trudno jest t
                > u
                > spotkac kogos mowiacego po niemiecku!! Ale np zabudowa jest po Habsburgach.

>

• cracovian Re: Plaze i kapieliska 26.06.02, 16:24
      Ja bardzo lubie Isla Mujeres 45 min. stateczkiem od Cancun.
      W tym roku pojade po raz pierwszy nad Pacyfik do San Blas, Mexico. Rodzice
      mojej zony w okolicy wlasnie zbudowali sobie dom. Plaza podobno nie jest
      pierwszej klasy, ale historia, ludzie, zarelko i tamtejszy rezerwat dla ptakow
      sa pierwszorzedne. O to wlasnie chodzi - nie tylko sama plaza, ale takze
      otoczenie powinno skladac sie na wspaniale przezycie smile
    • Gość: MeMe Tylko Prince Edward Island! IP: *.sympatico.ca 26.06.02, 16:31
      To oczywiście w Kanadzie.

Przepiękne, szerokie plaże. Piaseczek, albo złoty albo czerwony, prawdziwy -
      nie jakieś tam pokruszone kamule czy muszle. Czysto! Kible też! Wydmy jak nad
      Bałtykiem. Towarzystwo o wiele sympatyczniejsze - bez pijanych/awanturujących
      się rodaków i policji żądającej okupu. Nie mówiąc o luzie - jeden plażowicz na
      100 metrów wybrzeża. No i do Ani z Zielonego Wzgórza można wskoczyć plus
      zaliczyc parę innych atrakcji, jak ktoś nastawiony turystycznie. Wszystko w
      zasięgu jednego dnia samochodem. Wszędzie pachnące róże - nawet w rowach przy
      drodze. Cudo!
    • Gość: Jankes Re: Plaze i kapieliska IP: *.broadcom.com 26.06.02, 17:35

A ja polecam plaze Poludniowej Kalifornii.

Jankes

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka