Dodaj do ulubionych

Strictly Come Dancing :-))

07.05.05, 15:21
Wlasnie przeczytalam, jakoby TVN "wpadla na wspanialy pomysl" programu, gdzie
rozni znani ludzie tancza z zawodowymi tancerzami i w procesie eliminacji
zostaje wybrana najlepiej tanczaca gwiazda.

Hehe, po Idolu, Milionerach, Big Brother i innych durnotach, polska telewizja
zachlysnela sie Strictly Come Dancing. Czy w Polsce juz w ogole nie
produkuje sie oryginalnych polskich programow?
Obserwuj wątek
    • ewunia_uk Re: Strictly Come Dancing :-)) 07.05.05, 15:21
      Zapomnialam jeszcze o Weakest Link...
    • kingaolsz Re: Strictly Come Dancing :-)) 07.05.05, 15:49
      ewunia_uk napisała:

> Wlasnie przeczytalam, jakoby TVN "wpadla na wspanialy pomysl" programu, gdzie
      > rozni znani ludzie tancza z zawodowymi tancerzami i w procesie eliminacji
      > zostaje wybrana najlepiej tanczaca gwiazda.
      >
      > Hehe, po Idolu, Milionerach, Big Brother i innych durnotach, polska telewizja
      > zachlysnela sie Strictly Come Dancing. Czy w Polsce juz w ogole nie
      > produkuje sie oryginalnych polskich programow?

zapomnialas o Pascalu, ktory nasladuje Naked Chef

ten program, o ktorym piszesz juz leci od kilku tygodni, nazywa sie "Taniec z
      gwiazdami". Niestety TVN nie jest czysto Polska firma i za wprowadzanie tychze
      programow na Polski rynek jest odpowiedzialna bodajze firma Fremantle (?),
      ktora tez te programy robi w Holandii, Niemczech itp, wiec nie tylko o Polske
      chodzi. Swoja droga TVN to jest prywatna stacja, o wg. mnie niskich lotach,
      stawiajaca tylko na rozrywke i zdecydowanie nie jest wyznacznikiem calej
      telewizji polskiej. Te programy zapewniaja im dosc wysoko ogladalnosc i o to
      chodzi zarzadowi firmy, nie o oryginalnosc. Z tym, ze to tylko jedna stacja.
      Nie cala Polska

Swoja droga Telewizja Polska SA nie robi takich programow jak wymienione
      powyzej, za to ma wiecej autorskich programow i bardzo ubolewam, ze zamiast TVN
      nie mam wlasnie TVP1 i TVP2.

Pozdr
      Kinga
    • ewunia_uk Re: Strictly Come Dancing :-)) 07.05.05, 15:58
      Mnie sie cos pozajaczkowalo i myslalam, ze TVN to jest wlasnie ta "dawna"
      panstwowa Telewizja Polska. Skoro to jest komercyjna stacja, to wszystko
      jasne. Ale tez mnie wprawia w zdziwienie takie "przeflancowanie" programow z
      UK na polski grunt - z tego, co zdarzylam sie zorientowac np. w polskim "Idolu"
      nawet "osobowosci" jury byly wzorowane na brytyjskim.
      • kingaolsz Re: Strictly Come Dancing :-)) 07.05.05, 16:06
        Tu sie z Toba zgodze, mnie tez irytuje w polskim The Weakest Link K.Szczuka
        probujaca nasladowac A. Robinson , z bardzo miernym skotkiem, wrecz zanujacym,
        zwlaszcza, ze jestem fanka A.Robinson wink Tak samo z Idolem i Wojewodzkim
        nasladujacym Cowella ( tez mojego idola) no i Pascalem papugujacym kiepsko
        Oliviera. Coprawda ogladam te programy na TVN, ale pozostawiaja wieeeele do
        zyczenia.

A np. na TVP jest Robert Maklowicz, ktory ma swoj program kulinarny, zupelnie
        inny od tych komercyjnych i jego uwielbiam, choc wciaz mi sie wydaje, ze
        niejaki Floyd z BBC podpowiedzial mu duzo wink

Jakkolwiek chcialoby sie, zeby na polskich kanalach bylo wiecej naszej
        inicjatywy, to niestety komercja wygrywa.

Pozdr
        Kinga
        • ewunia_uk Re: Strictly Come Dancing :-)) 07.05.05, 16:13
          kingaolsz napisała:

>> A np. na TVP jest Robert Maklowicz, ktory ma swoj program kulinarny,
          zupelnie
          > inny od tych komercyjnych i jego uwielbiam, choc wciaz mi sie wydaje, ze
          > niejaki Floyd z BBC podpowiedzial mu duzo wink

I co, tez jest alkoholkiem?

Mnie w ogole zjawisko typu celebrity chefs bardzo zdumiewa. Ale podobno (na
          szczescie) ta moda sie konczy, podobnie jak zafascynowanie programami o DYI i
          dekoratorstwie. A swoja droga, czy ta moda na programy "dekoratorskie" juz
          doszla do Polski, czy jeszcze ludzie zyja w blogiej nieswiadomosci?
          • kingaolsz Re: Strictly Come Dancing :-)) 07.05.05, 16:20
            A swoja droga, czy ta moda na programy "dekoratorskie" juz
            > doszla do Polski, czy jeszcze ludzie zyja w blogiej nieswiadomosci?
            >
            byl jeden lub dwa, ale sie nie przyjely, na szczescie wink

za to ja uwielbiam roznego rodzaju "gotowanie na ekranie" smile

Kinga
          • bachula_gr Re: Strictly Come Dancing :-)) 07.05.05, 17:11
            < A swoja droga, czy ta moda na programy "dekoratorskie" juz
            > doszla do Polski, czy jeszcze ludzie zyja w blogiej nieswiadomosci?

Jakis czas temu byl jeden taki program na TVN wlasnie (tytulu nie pomne),
            prowadzony przez jedna z finalistek Big Brother-a, Malgosie. Ale cos szybko sie
            skonczyl...
            Aktualnie zauwazylam raczej tendencje do.. dekorowania ludzi wink czyli programy
            w stylu "musisz to miec" gdzie z kopciuszka robia stylowa (?) ksiezniczke.
            Bacha
            • juskapl Re: Strictly Come Dancing :-)) 08.05.05, 06:28
              programy jak programy ale co najbardziej mnie smieszy to przetlumaczenie
              niektorych zachdnich tutulow filmow na jezyk polski np."Miss Congeniality 2" -
              Miss Agent 2 uzbrojona i urocza,albo "Racing Stripes"-zebra z klasa...!?
        • jagienkaa Re: Strictly Come Dancing :-)) 08.05.05, 16:43
          no i wszystkie programy dla rodziców typu: Supernanny, Baby whisperer, Little
          Angels, do tego widziałam też ten program z Ch4 10 years younger....ale to już
          TVP2.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka