gadula 22.07.02, 21:08 Ktos wysyla wirusy mailem z moim adresem powrotnym. Prosze nie czytac zadnych zalacznikow ani emaili ode mnie. g. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joszka Re: Uwaga! 22.07.02, 21:10 przylaczam sie...jakies zule wysylaja wirusy z adresu poczta.gazeta.pl nie radze otwierac zadnych zipow. Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Uwaga! 22.07.02, 21:16 Nie tylko z twoim. Jakis idiota bawi sie juz od dluzszego czasu uzywajac adresow z forum. Dzisiaj otrzymalam juz 12. Probuje nawet glupich sztuczek ze przesyla patchar dla XP albo antywirus kleza. Nie otwierac zadnych maili z poczty gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Uwaga! 22.07.02, 21:44 IMHO to ksiazka adresowa uczestnikow forum jest zainfekowana dostaje 'prezenty' od forumowczow z roznych kawalkow forum rowniez i takich ,ktorych tyko czytam, nie dyskutuje z nimi. pniewaz kiedys juz zarzarcie walczylam z klezem to wiem czego sie wystrzegac i ze podstawowe hasla z przesylka to : nowa gra removal tools cos fajnego przyjaciele office game new adress i wszystkie w tym stylu klez potrafi ukrywac w skrzynce nawet przez kilka tygodni, nie dajc znaku i nagle rzuca listami poslugujac sie ksiazka adresowa Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka _szwedka 22.07.02, 23:07 od "ciebie" to ja codziennie prawie mam maile.... to jakies cwane swinstwo bo w mojej skrzynce sa maile od aniutka, dundee girl, szwedki, kareli, aka i innych ktorych mam NA ZIELONO - to jest bardzo ciekawe bo prawie sie nabralam (tzn otworzylam maila ale nie otwieralam zalacznikow) jezeli przychodzi mail od "nieznanego" nicka to od razu do kosza... ale jak to niby od kogos znajomego? to "NOSPAM" cos im nie wyszlo, huh? a tak na marginesie - ja z konta gazeta.pl do NIKOGO nie pisze, wiec jezeli ktos dostanie od mnie jakies "I luv ya" czy cos to prosze nie otwierac bo ja sie z gory zarzekam ze to nie ode mnie Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: _szwedka 22.07.02, 23:14 Emi!Ja do Ciebie nie pisalam. Dlaczego GW nie zrobi porzadku z tym swinstwem??? Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: _szwedka 22.07.02, 23:59 Ja nie sadze ze to w gazety wina. To ktos sciaga adresy i wysyla te maile. Jest kilka powodow dlaczego tak sadze. Z mojego adresu nic nie moze wychodzic gdyz ja nie mam was nawet w mojej ksiazce adresowej. Odpowiedz Link Zgłoś
gadula dla wyjasnienia 23.07.02, 00:38 sa wirusy, ktore czerpia informacje z ksiazki adresowej osoby, ktorej komputer jest zainfekowany. te wirusy wykorzystuja wszystkie adresy, bez wyjatku. malo tego, wirusy te w adresie zwrotnym czy nadawcy wpisuja adresy z tej wlasnie ksiazki. dlatego ktos dostaje maile z wirusem od osoby, ktora w rzeczywistosci tego maila nie wyslala. emiali z wirusem ktory ja otrzymalem pochodzi od osoby, ktora uzywa serwera w japoni. mozecie to sprawdzic we wlasciwosciach maila, ktory otrzymacie. to wyglada mniej wiecej w ten sposob: Received: from poczta.gazeta.pl [194.149.231.143] by polishguide.com with ESMTP Received: from mailis01.gazeta.pl ([194.149.231.60]) by poczta.gazeta.pl ; Mon, Received: from gdtsvkg ([43.225.252.109]) by mailis01.gazeta.pl ; Mon, 22 Jul From: postmaster <postmaster@poczta.gazeta.pl> To: gadula@poczta.gazeta.pl Subject: Returned mail--"eager to see you" ten ostatni adres: 43.225.252.109 pochodzi wlasnie od nadawcy, ktory ma wirusa badz wyslal ten email sam. lecz to wszystko nie jest az tak wazne. wazne jest to abyscie nie otwierali zalacznkikow. szczegolnie z koncowkami; bat, exe, asp pliki, ktore sa znane powinny byc wyswietlane automatycznie w podgladarce np. jpg i nie wymagaja one dodatkowego uruchomienie. innymi slowy nie klikajcie zadnego z zalacznikow. i to by bylo na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: dla wyjasnienia 23.07.02, 00:53 Wszystkie maile przychodza z tego samego adresu [43.225.252.109]. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Uwaga! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 22.07.02, 23:15 czy moge coś wtrącić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur ...wtrąć IP: *.dialo.tiscali.de 22.07.02, 23:20 Gość portalu: napisał(a): > czy moge coś wtrącić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: ...wtrąć IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 22.07.02, 23:22 moje wtrącenie polega na pewnej radzie...niech założą sobie skrzyneczki których adresiki będą znane tylko dla nich a nie dla całej masy oszołomstwa, które jak zobaczy jakiś adresik to dostaje krótkiego spięcia w majtkach i wysyła różne dziwne rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: ...wtrąć IP: *.dialo.tiscali.de 22.07.02, 23:25 Gość portalu: napisał(a): > moje wtrącenie polega na pewnej radzie...niech założą sobie skrzyneczki > których adresiki będą znane tylko dla nich a nie dla całej masy oszołomstwa, > które jak zobaczy jakiś adresik to dostaje krótkiego spięcia w majtkach i > wysyła różne dziwne rzeczy... ....... ja nie loguje sie, i mam swiety spokoj. Nie chce w sieci za duzo protokolow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: ...wtrąć IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 22.07.02, 23:40 Gość portalu: Artur napisał(a): > Gość portalu: napisał(a): > > > moje wtrącenie polega na pewnej radzie...niech założą sobie skrzyneczki > > których adresiki będą znane tylko dla nich a nie dla całej masy oszołomstw > a, > > które jak zobaczy jakiś adresik to dostaje krótkiego spięcia w majtkach i > > wysyła różne dziwne rzeczy... > ....... > ja nie loguje sie, i mam swiety spokoj. Nie chce w sieci za duzo protokolow. ja nie otwieram zadnych zalączników jeżeli nie mam pewności od kogo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur tez metoda, lecz... IP: *.dialo.tiscali.de 22.07.02, 23:50 gadula napisał: > Ktos wysyla wirusy mailem z moim adresem powrotnym. > Prosze nie czytac zadnych zalacznikow ani emaili ode mnie. > g. ......... ostatnio czytalem o wirusie, ktory nie musisz rozpakowac, instaluje sie po otrzymaniu Maila. hm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: tez metoda, lecz... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.07.02, 19:12 Gość portalu: Artur napisał(a): > gadula napisał: > > > Ktos wysyla wirusy mailem z moim adresem powrotnym. > > Prosze nie czytac zadnych zalacznikow ani emaili ode mnie. > > g. > ......... > ostatnio czytalem o wirusie, ktory nie musisz rozpakowac, instaluje sie po > otrzymaniu Maila. hm ale masz pewność, że od "swoich" nic takiego nie otrzymasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur oczywiscie, ze nie IP: *.dialo.tiscali.de 23.07.02, 20:13 Gość portalu: napisał(a): > Gość portalu: Artur napisał(a): > > > gadula napisał: > > > > > Ktos wysyla wirusy mailem z moim adresem powrotnym. > > > Prosze nie czytac zadnych zalacznikow ani emaili ode mnie. > > > g. > > ......... > > ostatnio czytalem o wirusie, ktory nie musisz rozpakowac, instaluje sie po > > > otrzymaniu Maila. hm > ale masz pewność, że od "swoich" nic takiego nie otrzymasz to rozrasta sie jak Hydra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: oczywiscie, ze nie IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.07.02, 20:16 Gość portalu: Artur napisał(a): > Gość portalu: napisał(a): > > > Gość portalu: Artur napisał(a): > > > > > gadula napisał: > > > > > > > Ktos wysyla wirusy mailem z moim adresem powrotnym. > > > > Prosze nie czytac zadnych zalacznikow ani emaili ode mnie. > > > > g. > > > ......... > > > ostatnio czytalem o wirusie, ktory nie musisz rozpakowac, instaluje s > ie po > > > > > otrzymaniu Maila. hm > > ale masz pewność, że od "swoich" nic takiego nie otrzymasz > to rozrasta sie jak Hydra i dlatego nalezy ukrecic leb tej Hydrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur yes IP: *.dialo.tiscali.de 23.07.02, 20:19 Gość portalu: napisał(a): > Gość portalu: Artur napisał(a): > > > Gość portalu: napisał(a): > > > > > Gość portalu: Artur napisał(a): > > > > > > > gadula napisał: > > > > > > > > > Ktos wysyla wirusy mailem z moim adresem powrotnym. > > > > > Prosze nie czytac zadnych zalacznikow ani emaili ode mnie. > > > > > g. > > > > ......... > > > > ostatnio czytalem o wirusie, ktory nie musisz rozpakowac, instal > uje s > > ie po > > > > > > > otrzymaniu Maila. hm > > > ale masz pewność, że od "swoich" nic takiego nie otrzymasz > > to rozrasta sie jak Hydra > i dlatego nalezy ukrecic leb tej Hydrze Odpowiedz Link Zgłoś
dreptak2k Re: Uwaga! 23.07.02, 00:57 gadula napisał: > Ktos wysyla wirusy mailem z moim adresem powrotnym. Przeslij takiego maila na moj adres (forward or redirect). Byc moze bede mogl znalesc prawdziwego nadawce. Odpowiedz Link Zgłoś
gadula Re: Uwaga! 23.07.02, 00:59 Received: from poczta.gazeta.pl [194.149.231.143] by polishguide.com with ESMTP Received: from mailis01.gazeta.pl ([194.149.231.60]) by poczta.gazeta.pl ; Mon, Received: from gdtsvkg ([43.225.252.109]) by mailis01.gazeta.pl ; Mon, 22 Jul From: postmaster <postmaster@poczta.gazeta.pl> To: gadula@poczta.gazeta.pl Subject: Returned mail--"eager to see you" to ten gad: 43.225.252.109 Odpowiedz Link Zgłoś
dreptak2k Re: Uwaga! 23.07.02, 01:10 Potrzebuje oryginalnego maila. Forward albo redirect na moj adres. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Uwaga! 23.07.02, 01:43 O dwoch dni dostaje po kilkanascie emajli dziennie z tymi samymi zalacznikami, od osob, ktore nigdy do mnie nie pisaly. Ja tez podobno "wysylam". Kasujcie wszystko jak leci, szczegolnie emajle z tytulami: Prywatno Fw: Garden of Eden Fw: A joke for you Pozdrowienia Luiza Odpowiedz Link Zgłoś
dreptak2k Re: Uwaga! 23.07.02, 04:43 luiza-w-ogrodzie napisała: > O dwoch dni dostaje po kilkanascie emajli dziennie z tymi samymi zalacznikami od osob, ktore nigdy do mnie nie pisaly. Przeslij calosc (redirect albo forward) na moj adres. Zobaczymy co sie z tym da zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Do dreptak2k 23.07.02, 07:18 Jak tylko cos przyjdzie, to Ci przesle, bo na razie wszystko wykasowalam. Ostatni email byl zatytulowany "Wirus Immunity: Klez 32" he, he, he. Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Do dreptak2k 23.07.02, 09:07 Poslalam Tobie kopie zawirusowanego emajla, ktorego dostalam. Co mozesz z tym zrobic? Pozdrawiam Luiza-w-Ogrodzie Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Do dreptak2k 23.07.02, 10:10 Dzis dostalam mail od kogos z polboxu.Tez wirus,bo wyglada dokladnie tak samo,jak poprzednie od osob z gazety,ktorych nawet nie znam.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Do dreptak2k 23.07.02, 10:20 wytropic i ubic gada, zdeptac i benzyna polac , zapalic. Koniec. Co za prosie bez honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Do dreptak2k 23.07.02, 10:25 wsciekl sie jakis duren, ja dostalam od: aniutek, dunder, roznch masci bruno, galileo, lupa, i cos tam jeszce w sunmie chyba ze 12.... Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Re: Do dreptak2k 23.07.02, 11:26 No to tak jak ja. Moze liczba otrzymanych emajli z wirusem jest miara popularnosci? Licytujemy sie? Pozdrawiam Luiza Odpowiedz Link Zgłoś
_szwedka Re: Uwaga! 23.07.02, 15:25 Typek zaczyna dodawac komentarze po polsku )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur ..."ktoś"... IP: *.dialo.tiscali.de 23.07.02, 18:07 gadula napisał: > Ktos wysyla wirusy mailem z moim adresem powrotnym. > Prosze nie czytac zadnych zalacznikow ani emaili ode mnie. > g. ........... ten ktos, zrobi juz dawno bledy. kto, odgrazal sie w ostatnich tygodniach, ze rozpierd...to forun, kto, wyzywal w ostatnich tygodniach, wszystkich na lewo i prawo kto, w ostatnich tygodniach, czul sie bardzo pewny? no?...kto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: ...'ktoś'... IP: 168.143.113.* 23.07.02, 20:18 Gość portalu: Artur napisał(a): > gadula napisał: > > > Ktos wysyla wirusy mailem z moim adresem powrotnym. > > Prosze nie czytac zadnych zalacznikow ani emaili ode mnie. > > g. > ........... > ten ktos, zrobi juz dawno bledy. > kto, odgrazal sie w ostatnich tygodniach, ze rozpierd...to forun, > kto, wyzywal w ostatnich tygodniach, wszystkich na lewo i prawo > kto, w ostatnich tygodniach, czul sie bardzo pewny? > no?...kto To napewno ana...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tato Re: ...'ktoś'... IP: 168.143.113.* 23.07.02, 20:21 Gość portalu: tato napisał(a): > Gość portalu: Artur napisał(a): > > > gadula napisał: > > > > > Ktos wysyla wirusy mailem z moim adresem powrotnym. > > > Prosze nie czytac zadnych zalacznikow ani emaili > ode mnie. > > > g. > > ........... > > ten ktos, zrobi juz dawno bledy. > > kto, odgrazal sie w ostatnich tygodniach, ze > rozpierd...to forun, > > kto, wyzywal w ostatnich tygodniach, wszystkich na > lewo i prawo > > kto, w ostatnich tygodniach, czul sie bardzo pewny? > > no?...kto > > To napewno ana...... ...Lub troy........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: ...'ktoś'... IP: *.dialo.tiscali.de 23.07.02, 20:25 Gość portalu: tato napisał(a): > Gość portalu: tato napisał(a): > > > Gość portalu: Artur napisał(a): > > > > > gadula napisał: > > > > > > > Ktos wysyla wirusy mailem z moim adresem > powrotnym. > > > > Prosze nie czytac zadnych zalacznikow ani emaili > > ode mnie. > > > > g. > > > ........... > > > ten ktos, zrobi juz dawno bledy. > > > kto, odgrazal sie w ostatnich tygodniach, ze > > rozpierd...to forun, > > > kto, wyzywal w ostatnich tygodniach, wszystkich na > > lewo i prawo > > > kto, w ostatnich tygodniach, czul sie bardzo pewny? > > > no?...kto > > > > To napewno ana...... > > ...Lub troy........... .... nie ma co spekulowac, lecz pewien wąski krąg...istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
dreptak2k Re: Uwaga! 24.07.02, 01:47 Niestety nie udalo mi sie sprawdzic dokladnie kto wyslal te wirusy. Najprawdopobniej pochodza z tego samego adresu - choc nie jestem calkiem pewien. Zbyt wiele danych znikelo po drodze a facet sie dosyc dobrze ukryl. Wyslijcie (forward) the maile na abuse@poczta.gazeta.pl to chlopca zablokuja. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Uwaga! 24.07.02, 04:22 dreptak2k napisał: > Niestety nie udalo mi sie sprawdzic dokladnie kto wyslal te wirusy. > Najprawdopobniej pochodza z tego samego adresu - choc nie jestem calkiem > pewien. Zbyt wiele danych znikelo po drodze a facet sie dosyc dobrze ukryl. > Wyslijcie (forward) the maile na abuse@poczta.gazeta.pl to chlopca zablokuja. OK Odpowiedz Link Zgłoś