flipflap 14.06.05, 20:43 Przyjemnie się położyć w pływającym fotelu z lodowato zimnym Grosh-em w ręce. Telefon w drugiej. Ja to nazywam pracą. Dzisiaj jest ponad 32C (PA) a Bruniak na Kubie się smaży hehehehe. Tam to dopiero musi dawać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klient.z.comcast.tx Re: Woda w basenie 27C 15.06.05, 02:13 Dzisiaj jest 34C, feels like 40C (TX). Woda z sprinklers 27C, ze w basenie juz nie wspomne, tak brutalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
czajek76 Re: Woda w basenie 27C 15.06.05, 02:15 A u nas, (piiiip), June gloom (cokolwiek to oznacza). Nie wiedomo jak sie ubrac bo rano zimno a w dzien wali slonce. Zesz do jasnej Anielki niech juz bedzie normalne lato... Odpowiedz Link Zgłoś
keily Re: Woda w basenie 27C 15.06.05, 02:56 hehe to nie basen tylko plastykowa balia na trawniku jak ci sie woda nagrzala w pare dni do 27. A wogole to od kiedy w PA uzywaja stopni C? Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Woda w basenie 27C 15.06.05, 04:07 keily napisała: 'od kiedy w PA uzywaja stopni C?' -------- jedna z mozliwych odpowiedzi: od kiedy forumowicz zadaje sobie trud czytania mniejszego druku na swoim termometrze (wiekszy jest dla tych, ktorzy nie potrafia zrozumiec c i trzymaja sie skali stworzonej w/g pojedynczej temperatury w pojedynczym miescie i w pojedynczym dniu). wyjasnienie: c jest oparty na temperaturze gotowania wody na pewnej wysokosci npm. pozostawiam forumowiczom uznanie ktora skala jest bardziej uniwersalna. Odpowiedz Link Zgłoś
keily Re: Woda w basenie 27C 15.06.05, 17:18 ghotir napisał: > keily napisała: 'od kiedy w PA uzywaja stopni C?' > -------- > jedna z mozliwych odpowiedzi: od kiedy forumowicz zadaje sobie trud czytania > mniejszego druku na swoim termometrze (wiekszy jest dla tych, ktorzy nie > potrafia zrozumiec Hehe a ty taki rozumiejacy jestes. Na termometrach w US nie ma skali C to po pierwsze. A poza tym to jak jedziesz po PA Turnpike to predkosc auta sprawdzasz w km/h ? Mierzysz w cm ? Wazysz w kg ? Watpie. Kolejny konfabulant. Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir do keily 15.06.05, 21:46 przestan sie czepiac. termometry do mierzena temperatury powietrza, ktore ja kupuje, maja obie skale. pomimo mieszkania w stanach przez ponad 20 lat wciaz 'odczuwam' temperature powietrza w c. masz racje w sprawie termometrow medycznych, te z reguly maja tylko f i musialem sie tego nauczyc. kiedy jezdze po stanach to patrze na duza skale na moim szybkosciomierzu, w kanadzie patrze na mala. nie wiem czy fordy i inne amerykanskie marki maja obie skale ale ja je mam w toyocie i nissan. kiedys mialem je w honda. wyjechalem z polski bedac doroslym czlowiekiem wiec, naturalnie, mnie blizszy jest system metryczny, np wzrost, ale przestalem patrzec na malutki druczek kilogramow na mojej wadze. keily, uwazam za idiotyzm wyzwania typu: ty nie mieszkasz na zachodzie. niedawno przerobilismy to z jakas forumowiczka. uwagi podobne do Twoich wobec mnie wyploszyly ja z tego forum. to co? chcesz rozmawiac sam z soba? Odpowiedz Link Zgłoś
keily Ghotir: 16.06.05, 13:57 Moja uwaga o konfabulacji generalnie odnosila sie do tego, ktory zaczal watek. Cala reszta postow ma tu mniejsze znaczenie. Skoro ktos podal, ze ma w balii na podworku temp. 27C, to ok, zalozmy ze reszta "rozumuje" w tej skali. Osobiscie uwazam, ze jesli ktos mieszka w USA lub np. Anglii to bedzie uzywal i myslal w nowej rzeczywistosci. Zamieszkasz w Londynie i dalej bedziesz jezdzil prawa strona ulicy? Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: Ghotir: 17.06.05, 01:04 keily napisała: > Moja uwaga o konfabulacji generalnie odnosila sie do tego, ktory zaczal watek. > Cala reszta postow ma tu mniejsze znaczenie. Skoro ktos podal, ze ma w balii na > > podworku temp. 27C, to ok, zalozmy ze reszta "rozumuje" w tej skali. Osobiscie > uwazam, ze jesli ktos mieszka w USA lub np. Anglii to bedzie uzywal i myslal w > > nowej rzeczywistosci. Zamieszkasz w Londynie i dalej bedziesz jezdzil prawa > strona ulicy? Powodzenia. Bla, bla bla bla. Termometry w basenach są dwuskalowe. Jak to tak strasznie ciebie razi teraz podam temperature w Faranhait-ach. BTW jaka jest temeratura wody u ciebie w basenie? Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Ghotir: 17.06.05, 03:16 keily napisała: 'Zamieszkasz w Londynie i dalej bedziesz jezdzil prawa strona ulicy?' ------- nie, bede jezdzic przepisana strona ale bede pamietac ze nie jest to strona znana moim kolegom w polsce wiec dla nich bede pisac tak jakbym jezdzil strona ktora oni znaja. zaproponowalem: nie czepiaj sie. dajmy sobie spokoj z miarami i przepisami. i Ty i ja wiemy ze sa sprawy wazniejsze niz f, mile i zasady ruchu drogowego. trzymajmy sie ich i darujmy sobie detale. pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_z_melbourne Woda w basenie ktory czyscisz w Lomzy... 15.06.05, 04:05 ... moze i ma 27 stopni C. Widac, ze nie piszesz z "hameryki" bo tam temperature podaje sie w skali F, a nie C! Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Woda w Basenie 15.06.05, 17:59 Podałem temperaturę w Celciuszach dlatego że wiele osób nie wie ile jest 80F. Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Kilometry i mile 15.06.05, 18:02 Dla informacji podaje że nie wszędzie w USA używa się mil. W południowej Arizonie odległości podawane są w kilometrach Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: Kilometry i mile 15.06.05, 21:51 flipflap napisał: 'Dla informacji podaje że nie wszędzie w USA używa się mil. W południowej Arizonie odległości podawane są w kilometrach' --------- zauwazylem ze w kaliforni czasami mozesz znalezc znaki i w milach i kilometrach; slad wysilkow carter aby uwspolczesnic system miar amerykanskich. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_z_melbourne Re: nie Grosch tylko Grolsch 16.06.05, 13:25 On mial na mysli "groszowe", czyli najtansze piwo, a raczej "napoj piwopodobny", bo na Zywca czy inny Okocim to go nie stac! Odpowiedz Link Zgłoś
klynton1 Re: Woda w basenie 27C 15.06.05, 23:20 > Przyjemnie się położyć w pływającym fotelu z lodowato zimnym Grosh-em w ręce. To tak sie teraz reklamuje pooling cleaner ? > Telefon w drugiej. > Ja to nazywam pracą. Wiem , juz dzwonie , nr podajesz w mailu zapewne . Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_z_melbourne Re: Woda w basenie 27C 16.06.05, 13:29 Raczej "pool cleaner". Zatrudnie imigranta z Polski aby mi codziennie z rana czyscil filtr przy basenie, bo teraz mamy w Victorii jesien, i sporo lisci zlatuje mi do basenu (miaszkam w zadrzewionej okolicy, a nie jak podszywacz z "melb" w slumsie zwanym przez Polonie "Siansiajn")... Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Trochę teraz spadła 21.06.05, 13:40 Ostatnich kilka dni było bardzo przyjemnych. Nie za gorąco nie za chłodno. Nie ma potrzeby właczać AC. Przy czym temperatura w basenie trochę spadła. Odpowiedz Link Zgłoś
exile1 Re: Trochę teraz spadła 21.06.05, 21:35 A w Polsce zima , snieg z deszczem zacina . pogoda.onet.pl/0,3,miasto.html Odpowiedz Link Zgłoś