agcyb 30.06.05, 19:36 Na forum Niemowle dziewczyny pisaly o tzw. twardym rozku do zawijania bobasow. Czy macie pojecie jak taki rozek wyglada, do czego moze sluzyc, czy mozna go kupic w UK i jesli tak, to jak sie nazywa po angielsku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia7813 Re: Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK? 30.06.05, 20:10 Nie wiem jak się taki rożek nazywa, ale chyba nie widziałam tutaj tego. Zobacz może maja w Mothercare np. na Oxfodr Street. Rożek taki słuźy do tego, że wsadzasz tam dzidziusia (niektóre dzieci lubia być ciasno zawinięte) - mó akurat nie lubi. W Polsce taki rożek kosztuje ok.30zł. A jak nie ma Ci kto kupić i wysłać to możesz też dzieciątko zawijać w kocyk i z boku przypiąć agrafką. A i taki rożek jest trochę podobny do takiego śpiworka do spania (sleeping bags) i w tym sklepie co Ci podałam kosztuje ok.20-30f. Zobacz sobie na ich stronie www.mothercare.com Odpowiedz Link Zgłoś
aliciap Re: Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK? 30.06.05, 20:23 sleeping bag to cos zupelnie innego niz rozek......tutaj tego nie ma , tez szukalam , szukalam tez na ebay ale nic wkoncu mama mi z Polski wyslala , Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK? 30.06.05, 21:06 Czesc Agnieszko, Czy znalazlas adventure sling w B.M.? www.bloomingmarvellous.co.uk/product.aspx?CategoryID=Travel&ProductID=7263&language=en-GB Sleeping bags tak wygladaja,s a super zwalszcza przy tutejszych zimnych temperaturach: www.bloomingmarvellous.co.uk/product.aspx?CategoryID=Bedtime&ProductID=6811_6812&language=en-GB Rozku poszukacj tutaj: www.bobomarket.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Rozek lub becik 01.07.05, 13:23 Znalazlam rozek na tej stronie: www.kupsprzedaj.pl/ks-item,305918.asp Ale Agnieszko ze zdjec tych rozkow winika ze Mariki nie bedziesz mogla w tym nosic (tak jak w adventure sling), tylko ja zawijac do spania...wiec nadal bedzie "problem" jej ciaglego przytulania... Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: Rozek lub becik 01.07.05, 13:26 Rowneiz tutaj: www.ania.pl/oferta/posciel_01.htm www.alejahandlowa.pl/tr/branza/nosidelka,_beciki_i_lezaczki_12198.html Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Re: Rozek lub becik 01.07.05, 16:38 Rozek, ktory chyba masz na mysli to kokon, czyli tu by bylo "cocoon" Kiedys na tym forum byla dziewczyna, ktora zalozyla watek bodajze "kot z was ma wlasna firme" czy cos w tym stylu. Ona wlasnie produkowala przesliczne kokoniki. Znaczy jak ogladalam zdjecia tego w internecie, to wygladalo uroczo. Takze mozesz przeszukac przez wyszukiwarke Odpowiedz Link Zgłoś
agcyb Re: Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK? 01.07.05, 16:45 z wypowiedzi tamtych dziewczyn wywnioskowalam ze to cos w co sie dziecko zawija, ale to jezt jakby polaczone z \poduszka bo mozna w tym dziecko karmic a potem przeniesc do lozeczka i nie trzeba budzic zeby zawijac itp. Odpowiedz Link Zgłoś
aliciap Re: Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK? 01.07.05, 17:14 to jest cos takiego www.allegro.pl/show_item.php?item=55538921 moim zdaniem fajna sprawa przy karmieniu malenstwa, rozek ktory wyslala mi mama chce uzywac tez w wozku , i mysle ze bedzie idealny na wychodne ze szpitala po porodzie, dzieci podobno lubia byc tak opatulone szczegolnie noworodki ze wzgledu na to ze w brzuchu u mamy byly .....bardzo opatulone. Odpowiedz Link Zgłoś
agcyb Re: Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK? 01.07.05, 17:59 No wlasnie o taki mi rozek chodzilo, z usztywnieniem Czy ktos wie w jakim sklepie w Polsce mozna kupic to poprosze Mame zeby mi przywiozla? Odpowiedz Link Zgłoś
aliciap Re: Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK? 01.07.05, 18:42 mi mama w jakiejs hurtowni kupila , ale wiesz co , moze zamow sobie taki rozek na allegro i niech wysla do twojej mamy moja mama z moj rozek zaplacila o wiele wiecej 89zl.... a tak to zawsze taniej na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
ingass Re: Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK? 01.07.05, 19:36 Ja tez uzywalam. Uwazam, ze jest bardzo przydatny. Viki byla wczesniakiem, moj maz bardzo bal sie wziasc ja na rece z racji tego, ze byla taka malenka, a dzieki niemu wszystko bylo ok. Nasz byl kupiony razem z posciela w firmie www.gluck.com.pl/ Rozki z firmy gluck sa bardzo starannie wykonczone, z usztywnianym spodem, aby latwiej bylo trzymac watle malenstwo i sa na rzep co ulatwia zawijanie malenstw (agrafki sa niebezpieczne). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agcyb Re: Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK? 02.07.05, 21:37 Dzieki dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK? 04.07.05, 10:33 rożek to dość fajna rzecz, ale po pierwsze nie na upały, a po drugie to Dominikowi starczył na 3 tygodnie a potem z niego wyrósł Odpowiedz Link Zgłoś
aliciap rozek firmy gluck 03.07.05, 21:56 ten rozek od mojej mamy dostalam dzisiaj(przekazala przez kolezanke) i sie okazuje ze jest firmy gluck- jest przesliczny , bardoz mi sie podoba i go polecam, a usztywnienie w postaci gabki mozna wyjac i stosowac rozek jak kolderke Odpowiedz Link Zgłoś
agcyb Re: rozek firmy gluck 04.07.05, 16:37 A dziecku na jak dlugo starczy myslisz? tzn kiedy wyrosnie? Odpowiedz Link Zgłoś
aliciap Re: rozek firmy gluck 04.07.05, 17:41 nie wiem bo jeszcze nie urodzilamale fakt maly jest , aczkolwiek doszlam do wniosku ze potem bedzie kolderka do wozka Odpowiedz Link Zgłoś
agcyb Re: rozek firmy gluck 04.07.05, 18:39 Oj, nie wiedzialam. Zycze Tobie i nienarodzonemu jeszcze Malenstwu duzo zdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
mgna Re: rozek firmy gluck 04.07.05, 18:48 Agnieszko twoja sekretarka dzis nie dziala. Pilne, chodzi o jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
agcyb Re: rozek firmy gluck 04.07.05, 20:26 Do Aliciap A wymiary tego rozka mogla bys podac: dlugosc i szerokosc. Please Odpowiedz Link Zgłoś
aliciap Re: rozek firmy gluck 04.07.05, 22:25 dlugosc ok 70 cm max, jest to kwadrat o boku 66cm Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: rozek firmy gluck 04.07.05, 22:28 no właśnie - Dominik jak się urodził miał 57cm, więc tak jak wyżej napisałam, rożek starczył mu na 3-4 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agcyb Re: rozek firmy gluck 04.07.05, 22:51 Dzieki. Rzeczywiscie duzy nie jest, ale niemowlaki ok 70 cm dlugosci to maja w wieku jakichs 3 miesiecy, czy moze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: rozek firmy gluck 04.07.05, 23:07 faktycznie, Dominik miał 70 cm jak miał 3 m-ce, z tym że rożek ma m.inn chronić główkę niemowlaka (mój rożek był taki usztywniany) no i dość szybko ta głowa zaczęła Dominikowi 'latać' nie mówiąc o tym że dość szybko zaczęło go wkurzać że nie miał ograniczone ruchy.. ale to takie moje spostrzeżenie, w sumie ten rożek kosztował chyba tylko z 30zł i na te kilka tygodni się przydał. Odpowiedz Link Zgłoś
ingass Re: rozek firmy gluck 04.07.05, 23:43 Jak juz wczesniej wspomnialam dla mnie rozek byl 'zbawienny'.Wlasciwie to nie wyobrazam sobie nawet jak przy drugim dziecku moglabym sie bez niego obejsc? Latwy w utrzymaniu, przed praniem wyciagasz gabke, ktora go usztywnia, schnie momentalnie (moj byl z polaru). Uzywalam go do 3 miesiaca zycia Viki - z tym, ze ona naprawde byla malenka. Tak czy tak wysluzyl swoje i polecam kazdej 'nowej' mamie. Dla mnie bardzo wygodne bylo to, ze kiedy Viki w nim usnela poprostu wkladalam ja do moses basket i tak spala cala nocke. Nie musialam sie obawiac, ze sie rozkopie... Odpowiedz Link Zgłoś