Dodaj do ulubionych

Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK?

30.06.05, 19:36
Na forum Niemowle dziewczyny pisaly o tzw. twardym rozku do zawijania
bobasow. Czy macie pojecie jak taki rozek wyglada, do czego moze sluzyc, czy
mozna go kupic w UK i jesli tak, to jak sie nazywa po angielsku?
Obserwuj wątek
    • gosia7813 Re: Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK? 30.06.05, 20:10
      Nie wiem jak się taki rożek nazywa, ale chyba nie widziałam tutaj tego. Zobacz
      może maja w Mothercare np. na Oxfodr Street. Rożek taki słuźy do tego, że
      wsadzasz tam dzidziusia (niektóre dzieci lubia być ciasno zawinięte) - mó akurat
      nie lubi. W Polsce taki rożek kosztuje ok.30zł. A jak nie ma Ci kto kupić i
      wysłać to możesz też dzieciątko zawijać w kocyk i z boku przypiąć agrafką. A i
      taki rożek jest trochę podobny do takiego śpiworka do spania (sleeping bags) i w
      tym sklepie co Ci podałam kosztuje ok.20-30f. Zobacz sobie na ich stronie
      www.mothercare.com
      • aliciap Re: Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK? 30.06.05, 20:23
        sleeping bag to cos zupelnie innego niz rozek......tutaj tego nie ma ,
        tez szukalam , szukalam tez na ebay ale nic
        wkoncu mama mi z Polski wyslala ,
    • mgna Re: Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK? 30.06.05, 21:06
      Czesc Agnieszko,

Czy znalazlas adventure sling w B.M.?
      www.bloomingmarvellous.co.uk/product.aspx?CategoryID=Travel&ProductID=7263&language=en-GB

Sleeping bags tak wygladaja,s a super zwalszcza przy tutejszych zimnych
      temperaturach:
      www.bloomingmarvellous.co.uk/product.aspx?CategoryID=Bedtime&ProductID=6811_6812&language=en-GB

Rozku poszukacj tutaj:
      www.bobomarket.pl
      • mgna Rozek lub becik 01.07.05, 13:23
        Znalazlam rozek na tej stronie:
        www.kupsprzedaj.pl/ks-item,305918.asp
        Ale Agnieszko ze zdjec tych rozkow winika ze Mariki nie bedziesz mogla w tym
        nosic (tak jak w adventure sling), tylko ja zawijac do spania...wiec nadal
        bedzie "problem" jej ciaglego przytulania...
        • mgna Re: Rozek lub becik 01.07.05, 13:26
          Rowneiz tutaj:
          www.ania.pl/oferta/posciel_01.htm
          www.alejahandlowa.pl/tr/branza/nosidelka,_beciki_i_lezaczki_12198.html
          • eballieu Re: Rozek lub becik 01.07.05, 16:38
            Rozek, ktory chyba masz na mysli to kokon, czyli tu by bylo "cocoon"
            Kiedys na tym forum byla dziewczyna, ktora zalozyla watek bodajze "kot z was ma
            wlasna firme" czy cos w tym stylu. Ona wlasnie produkowala przesliczne
            kokoniki. Znaczy jak ogladalam zdjecia tego w internecie, to wygladalo uroczo.
            Takze mozesz przeszukac przez wyszukiwarke
    • agcyb Re: Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK? 01.07.05, 16:45
      z wypowiedzi tamtych dziewczyn wywnioskowalam ze to cos w co sie dziecko
      zawija, ale to jezt jakby polaczone z \poduszka bo mozna w tym dziecko karmic a
      potem przeniesc do lozeczka i nie trzeba budzic zeby zawijac itp.
      • aliciap Re: Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK? 01.07.05, 17:14
        to jest cos takiego
        www.allegro.pl/show_item.php?item=55538921
        moim zdaniem fajna sprawa przy karmieniu malenstwa,
        rozek ktory wyslala mi mama chce uzywac tez w wozku , i mysle ze bedzie idealny
        na wychodne ze szpitala po porodzie, dzieci podobno lubia byc tak opatulone
        szczegolnie noworodki ze wzgledu na to ze w brzuchu u mamy byly .....bardzo
        opatulone.
        • agcyb Re: Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK? 01.07.05, 17:59
          No wlasnie o taki mi rozek chodzilo, z usztywnieniemsmile

Czy ktos wie w jakim sklepie w Polsce mozna kupic to poprosze Mame zeby mi
          przywiozla?

• aliciap Re: Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK? 01.07.05, 18:42
            mi mama w jakiejs hurtowni kupila , ale wiesz co , moze zamow sobie taki rozek
            na allegro i niech wysla do twojej mamy

moja mama z moj rozek zaplacila o wiele wiecej 89zl....
            a tak to zawsze taniej na allegro
            • ingass Re: Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK? 01.07.05, 19:36
              Ja tez uzywalam. Uwazam, ze jest bardzo przydatny. Viki byla wczesniakiem, moj
              maz bardzo bal sie wziasc ja na rece z racji tego, ze byla taka malenka, a
              dzieki niemu wszystko bylo ok. Nasz byl kupiony razem z posciela w firmie
              www.gluck.com.pl/
              Rozki z firmy gluck sa bardzo starannie wykonczone, z usztywnianym spodem, aby
              latwiej bylo trzymac watle malenstwo i sa na rzep co ulatwia zawijanie malenstw
              (agrafki sa niebezpieczne).

Pozdrawiam
              • agcyb Re: Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK? 02.07.05, 21:37
                Dzieki dziewczyny!
                • jagienkaa Re: Rozek do zawijania: gdzie kupic w UK? 04.07.05, 10:33
                  rożek to dość fajna rzecz, ale po pierwsze nie na upały, a po drugie to
                  Dominikowi starczył na 3 tygodnie a potem z niego wyrósłwink
              • aliciap rozek firmy gluck 03.07.05, 21:56
                ten rozek od mojej mamy dostalam dzisiaj(przekazala przez kolezanke) i sie
                okazuje ze jest firmy gluck- jest przesliczny , bardoz mi sie podoba i go polecam,
                a usztywnienie w postaci gabki mozna wyjac i stosowac rozek jak kolderke
                • agcyb Re: rozek firmy gluck 04.07.05, 16:37
                  A dziecku na jak dlugo starczy myslisz? tzn kiedy wyrosnie?
                  • aliciap Re: rozek firmy gluck 04.07.05, 17:41
                    nie wiem bo jeszcze nie urodzilamsmileale fakt maly jest , aczkolwiek doszlam do
                    wniosku ze potem bedzie kolderka do wozka
                    • agcyb Re: rozek firmy gluck 04.07.05, 18:39
                      Oj, nie wiedzialam. Zycze Tobie i nienarodzonemu jeszcze Malenstwu duzo
                      zdrowkasmile
                      • mgna Re: rozek firmy gluck 04.07.05, 18:48
                        Agnieszko twoja sekretarka dzis nie dziala. Pilne, chodzi o jutro.
                    • agcyb Re: rozek firmy gluck 04.07.05, 20:26
                      Do Aliciap

A wymiary tego rozka mogla bys podac: dlugosc i szerokosc. Pleasesmile
                      • aliciap Re: rozek firmy gluck 04.07.05, 22:25
                        dlugosc ok 70 cm max,
                        jest to kwadrat o boku 66cm
                        • jagienkaa Re: rozek firmy gluck 04.07.05, 22:28
                          no właśnie - Dominik jak się urodził miał 57cm, więc tak jak wyżej napisałam,
                          rożek starczył mu na 3-4 tygodnie.
                        • agcyb Re: rozek firmy gluck 04.07.05, 22:51
                          Dzieki. Rzeczywiscie duzy nie jest, ale niemowlaki ok 70 cm dlugosci to maja w
                          wieku jakichs 3 miesiecy, czy moze sie myle?
                          • jagienkaa Re: rozek firmy gluck 04.07.05, 23:07
                            faktycznie, Dominik miał 70 cm jak miał 3 m-ce, z tym że rożek ma m.inn chronić
                            główkę niemowlaka (mój rożek był taki usztywniany) no i dość szybko ta głowa
                            zaczęła Dominikowi 'latać' nie mówiąc o tym że dość szybko zaczęło go wkurzać
                            że nie miał ograniczone ruchy..
                            ale to takie moje spostrzeżenie, w sumie ten rożek kosztował chyba tylko z 30zł
                            i na te kilka tygodni się przydał.
                            • ingass Re: rozek firmy gluck 04.07.05, 23:43
                              Jak juz wczesniej wspomnialam dla mnie rozek byl 'zbawienny'.Wlasciwie to nie
                              wyobrazam sobie nawet jak przy drugim dziecku moglabym sie bez niego obejsc?
                              Latwy w utrzymaniu, przed praniem wyciagasz gabke, ktora go usztywnia, schnie
                              momentalnie (moj byl z polaru). Uzywalam go do 3 miesiaca zycia Viki - z tym,
                              ze ona naprawde byla malenka. Tak czy tak wysluzyl swoje i polecam
                              kazdej 'nowej' mamie.

Dla mnie bardzo wygodne bylo to, ze kiedy Viki w nim usnela poprostu wkladalam
                              ja do moses basket i tak spala cala nocke. Nie musialam sie obawiac, ze sie
                              rozkopie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka