Dodaj do ulubionych

Spotkanie w Londynie nr 21 (c.d.)

IP: GBLOND* / 194.203.201.* 15.08.02, 14:00
No i mamy nowy watek.
I po co bylo tyle krzyku?
Teraz do roboty - pisac, pisac i pisac...

A co do wzmiankowanego spotkania, przypominam:

Spotykamy sie w piatek (jutro, 16 sierpnia) w Auberge na Mark Lane o
godzinie 17:30-18:00. Zapraszamy!!!

I wszyscy oczywiscie mamy nadzieje, ze Mags dojdzie do siebie.
Ciekawe co ja tak rozlozylo... wink

Obserwuj wątek
    • Gość: ds Pojawily sie jakies "lapy" na forum IP: GBLOND* / 194.203.201.* 15.08.02, 14:04
      mozna zaglosowac czy watek ciekawy czy do usuniecia.
      Zauwazyliscie?
      Oczywiscie zakladam, ze wszyscy bedziecie tlumnie glosowac na nasz watek jakko
      NAJ...
      -LEPSZY,
      -CIEKAWSZY,
      -LADNIEJSZY,
      -MADRZEJSZY,
      -etc

wink
    • fiasco Re: Spotkanie w Londynie nr 21 (c.d.) 15.08.02, 14:13
      znowoz nici z zyci..
      na czat pogany!!
    • Gość: izabelski Poczytajcie o historii IP: *.uk.fid-intl.com 15.08.02, 14:22
      Kochani,

Zeby was nikt nie zaskoczyl jak mnie 2 dni temu poczytajcie watek, ktory
      zalozylam na pl.sci.historia.
      www2.gazeta.pl/usenet/704534,27014,713670.html?group=pl.sci.historia&tid=13181

Co o tym myslicie?

izabelski
    • Gość: ds Fajny artykul o tym jak to "geeks".. IP: GBLOND* / 194.203.201.* 15.08.02, 14:40
      ... lgna do siebie i co z tego pozniej wychodzi wink

news.bbc.co.uk/1/hi/health/2192611.stm
      • joszka Jak sie rowna do lewego marginesu? 15.08.02, 16:23
        ds, z powodu niezaleznego ode mnie oraz dlatego ze zycie jest nie fair, bede
        spozniona na spotkanie...prawdopodobnie. wiec nie mozemy sie umowic
        na "sztywno" Jak bede to bede, miedzy 17.30 a 18.00. Pokrece sie z 10 min przy
        kasie/automacie biletowym. bede miala duza ksiazke pod pacha i bede wygladac
        jak spocona swinka, o ile ta duchota nie przejdzie! Czy ktos moglby sie
        zlitowac i napisac mi wskazowki...typu "jak krowie na miedzy"? Dziekismile
        aaa mam jeszcze pytanko ... mam zdjecie ktore jest formatu BMP - ma tylko
        rozszerzenie JPG. Jak je zapisac w prawidlowym formacie? (JPG)
        • Gość: ds Re: Jak sie rowna do lewego marginesu? IP: GBLOND* / 194.203.201.* 15.08.02, 16:29
          > ds, z powodu niezaleznego ode mnie oraz dlatego ze zycie jest nie fair, bede
          > spozniona na spotkanie...prawdopodobnie. wiec nie mozemy sie umowic
          > na "sztywno" Jak bede to bede, miedzy 17.30 a 18.00. Pokrece sie z 10 min
          przy
          > kasie/automacie biletowym. bede miala duza ksiazke pod pacha i bede wygladac
          > jak spocona swinka, o ile ta duchota nie przejdzie! Czy ktos moglby sie
          > zlitowac i napisac mi wskazowki...typu "jak krowie na miedzy"? Dziekismile

Napiszemy Ci takie wskazowki, ze na pewno trafisz.
          Wysle jutro na adres poczty, OK?

> aaa mam jeszcze pytanko ... mam zdjecie ktore jest formatu BMP - ma tylko
          > rozszerzenie JPG. Jak je zapisac w prawidlowym formacie? (JPG)

1. Zmien rozszerzenie pliku na BMP (right click on filename, "rename")
          Uwaga!!! - najpierw sprawdz w opcjach "view/options" czy nie masz przypadkiem
          wybranej: "Hide known file extensions" - jak masz to ja wylacz.
          2. Potem otworz w jakims programie ktory potrafi konwertowac (np PaintShop) i
          zapisz jako JPG.
          • Gość: ds A do marginesu rowna sie... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 15.08.02, 16:35
            ... odpowiadajac na pierwszy list w watku.
    • monsun_po.lud.nio.wy Re: Spotkanie w Londynie nr 21 (c.d.) 15.08.02, 16:30
      jestem dobra w sadzeniu po 3 minutach

PIC NA WODE/FOTOMONTAZ

Dobrze ze jest dla was alternatywa.!.
    • Gość: ds Widzieliscie co sie dzieje na forum? IP: GBLOND* / 194.203.201.* 15.08.02, 16:32
      theend sie tak pieknie "rozmnaza przez paczkowanie", ze juz go niedlugo chyba
      nie bedzie wink

Szkoda, ze w UK zeby sie dostac do lekarza specjalisty trzeba czekac ladnych
      pare miesiecy (albo i wiecej). W Europie moze by sie nim juz zajeli...
      • Gość: theend Re: Widzieliscie co sie dzieje na forum? IP: 213.78.117.* 15.08.02, 16:36
        Gość portalu: ds napisał(a):

> theend sie tak pieknie "rozmnaza przez paczkowanie", ze juz go niedlugo chyba
        > nie bedzie wink
        >
        > Szkoda, ze w UK zeby sie dostac do lekarza specjalisty trzeba czekac ladnych
        > pare miesiecy (albo i wiecej). W Europie moze by sie nim juz zajeli...

Wypraszam sobie debilu te propagande.
        Wal sie na ryj!
        Nie bede sie tlumaczyl panom SUGEROGOWNOACZA!!
        Pies Zawszony nie ma cie!

Cieplo gnoju?
        • izabelski Re: Widzieliscie co sie dzieje na forum? 15.08.02, 17:02
          Co to jest SUGEROGOWNOACZA?

izabelski
          • joszka Re: Widzieliscie co sie dzieje na forum? 15.08.02, 17:21
            haaaaaaaaahhahahahaha...o matko, no ide stad, bo zmocze bielizne, tym razem
            naprawde, hihihihi, nie potrzeba zadnego jarania skretow, mozna sie zakrztusic
            smiechem tutaj!
      • joszka Re: Widzieliscie co sie dzieje na forum? 15.08.02, 16:51
        ds, dzieki za rade dot. fotki. a co do glownego forum, to ja juz nawet nie
        czytam tytulow watkow....zalosny, galopujacy infantylizm i ADD.
        • Gość: ds Re: Widzieliscie co sie dzieje na forum? IP: GBLOND* / 194.203.201.* 15.08.02, 17:02
          > ds, dzieki za rade dot. fotki. a co do glownego forum, to ja juz nawet nie
          > czytam tytulow watkow....zalosny, galopujacy infantylizm i ADD.

Czytanie glownego forum to niezla zabawa. Mozna sie wiele nauczyc o ludziach
          i "ludziach". Po drugie to jednak rozrywka - tak jakby male Zoo. Przeciez na
          pewno lubisz ogladac malpy w Zoo. Takie smieszne: jakby czlowiek a nie
          czlowiek. Tylko trzeba uwazac, kiedy sie uchylilc jak czyms w Ciebie rzucaja wink
    • Gość: ds Rownanie do marginesu to... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 15.08.02, 16:42
      ... bardzo pozyteczna umiejetnosc
      wink
      • Gość: Xiv Re: Rownanie do marginesu to... IP: 62.189.123.* 15.08.02, 17:07

widzę, że nuda u Was na całego... u mnie też... właśnie kupiłem ładowarkę na
        eBayu za jedyn cztery funciaki - taka sama w sklepie zaczyna się od dychy w
        górę... jakby ktoś z Was szukał akcesorii do telefonów - mają tego całkiem dużo
        na eBayu

joszka - może Ci wysłać numer komórki na e-maila - wtedy będziesz miała choć
        jeden punkt zaczepienia? (Pamiętam o 'Bogu...' - ja poproszę dowolną książkę z
        tych ostatnio przez Ciebie wymienionych - no może Lolity nie)

dobry artykuł o geekach, dobra dyskusja na pl.hum.historia, a z mojej strony
        nic, bo na nic nie wdepnąłem ostatnio... o, funny mistakes też było fajne,
        szczególnie ogłoszenie hotelowe - uśmiałem się do łez, naprawdę

Xiv
        • joszka Re: Rownanie do marginesu to... 15.08.02, 17:16
          OOO, dzieki, oczywiscie, poczta z gazety.pl jest forwarded na moj adres na
          aol'u. A z ksiazek to ci przyniose jakas niespodzianke, ok? heh, a dlaczego
          Lolity nie?
          mialam tu juz nie wchodzic! wciaga mnie, nalog jakis! a dopiero co rzucilam
          palenie...a tu nalog zastepczy se wymslilam...no wlasnie, odkad rzucilam
          palenie nie bylam w pub'ie...na serio sie wzdragam, czy dam sobie rade...ale
          MUSZE, MUSZE!
          • Gość: ds Re: Rownanie do marginesu to... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 15.08.02, 17:20
            > OOO, dzieki, oczywiscie, poczta z gazety.pl jest forwarded na moj adres na
            > aol'u. A z ksiazek to ci przyniose jakas niespodzianke, ok? heh, a dlaczego
            > Lolity nie?

Bo go berberys oskalpuje za czytanie "moralnie watpliwych" ksiazek wink

> mialam tu juz nie wchodzic! wciaga mnie, nalog jakis! a dopiero co rzucilam
            > palenie...a tu nalog zastepczy se wymslilam...no wlasnie, odkad rzucilam
            > palenie nie bylam w pub'ie...na serio sie wzdragam, czy dam sobie rade...ale
            > MUSZE, MUSZE!

Oj... jeszcze zobaczysz jak wciaga...
            • bee22 Re: Rownanie do marginesu to... 15.08.02, 17:49
              wciaga?
              - musze uwazacwink
              witam wszystkich w to piekne popoludnie
              • Gość: ds Re: Rownanie do marginesu to... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 15.08.02, 18:00
                > wciaga?
                > - musze uwazacwink
                Uwazaj! Bo potem nie bedziesz mogla jesc/spac/zyc bez forum wink

> witam wszystkich w to piekne popoludnie

My tez Cie pieknie witamy chociaz ja juz sie dzisiaj powoli zegnam. Ide do domu
                leczyc sie po wczoraj. I wyspac sie.

• bee22 Re: Rownanie do marginesu to... 15.08.02, 18:02
                czy jest jakas magiczna godzina, po ktorej wszyscy znikaja?
                poczytalam dzisiejsze glosy i tez wtrace swoje: gadatliwosc oraz niesmialosc w
                wypowiadaniu sie to nic innego jak defekt genetyczny
                www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,974543.html
                • Gość: ds Re: Rownanie do marginesu to... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 15.08.02, 18:11
                  > czy jest jakas magiczna godzina, po ktorej wszyscy znikaja?

Wiekszosc z nas pisze z pracy. Tak wiec 17:00-17:30 to jest wlasnie ta magiczna
                  godzina kiedy znikamy. Ale czasami niektorzy pisza z domu. Izabelski w tym
                  ostatnio przoduje.
                  Z domu pisuje tez Xiv bo ma "gruby kabel" wink
                  Na mnie juz czas.
                  Do jutra.
                  • Gość: Xiv Re: Rownanie do marginesu to... IP: 62.189.123.* 15.08.02, 18:40

jeszcze z pracy... ale już mykam na Devonię, dziś już się nie odezwę smile choć
                    czasem kusi w domu, aby jeszcze wejść, jeszcze coś napisać...

Xiv

ps. znam dobry dowcip o kijach golfowych... ale boję się, że go spalę -
                    przypomnijcie mi jutro, OK?
    • Gość: izabelski witam w piatek i zmykam IP: *.uk.fid-intl.com 16.08.02, 10:17
      ..., bo mam duzo roboty - bede dzisiaj na pewno ale dopiero po 8, wiec
      czekajcie na mnie

a moze ktos ma pomysl gdzie jechac na plaze w Kencie - jutro ma byc 32 w cieniu

izabelski
      • Gość: ds Re: witam w piatek i zmykam IP: GBLOND* / 194.203.201.* 16.08.02, 10:33
        > a moze ktos ma pomysl gdzie jechac na plaze w Kencie - jutro ma byc 32 w
        cieniu

Moze Eastbourne? Nie Kent tylko Sussex ale ladnie. A przynajmniej mi sie
        podoba...
        • Gość: Xiv Re: witam w piatek i zmykam IP: 62.189.123.* 16.08.02, 10:42

Ja bym się skierował na Norfolk - miem, że to nie Kent, ale jakby plaże
          fajniejsze...

Xiv
    • Gość: ds Co tu tak cicho? IP: GBLOND* / 194.203.201.* 16.08.02, 11:53
      Kto dzisiaj przychodzi?
      Bo jak bedzie za malo ochotnikow to moze trzeba bedzie odwolac...
      No to wpisywac sie na liste obecnosci...
      1. DS
      2. ??
      • Gość: pyza Re: Co tu tak cicho? IP: 57.66.12.* 16.08.02, 12:07
        Bede dzisiaj na pewno + Stuhr i Lukasiewicz; do zobaczenia ok. 18:30
        • Gość: ds Re: Co tu tak cicho? IP: GBLOND* / 194.203.201.* 16.08.02, 12:12
          > Bede dzisiaj na pewno + Stuhr i Lukasiewicz; do zobaczenia ok. 18:30

Ooooo - wielkie dzieki. To bede mial zabawe w weekend wink
          • bee22 Re: Co tu tak cicho? 16.08.02, 12:17
            i ja sie pokaze "wieczorowa pora" choc daleko mi do bruneta smile
            • Gość: ds Re: Co tu tak cicho? IP: GBLOND* / 194.203.201.* 16.08.02, 12:25
              > i ja sie pokaze "wieczorowa pora" choc daleko mi do bruneta smile

Ale chyba nie BARDZO wieczorowa?

Jak na razie mamy tak:

1. ds (z gory przepraszam za bezczelne umieszczenie sie na 1 miejscu wink
              2. izabelski
              3. pyza
              4. bee22
              5. xiv (pisal, ze przyjdzie, nie wiem czy sam czy +1)
              6. joszka (??? - nie wiem czy wie jak sie dostac)
              7. ???

• bee22 Re: Co tu tak cicho? 16.08.02, 12:28
                nie, nie bardzo, bede w miare punktualnie tylko poprosze o wskazowke, z ktorej
                strony Mark Lane jest Auberge? poludniowej? blizej od Monument?
                • Gość: ds Re: Co tu tak cicho? IP: GBLOND* / 194.203.201.* 16.08.02, 12:33
                  > strony Mark Lane jest Auberge? poludniowej? blizej od Monument?

Mark Lane jest krotka tak wiec latwo znajdziesz Auberge ale dla pewnosci:

Jak skrecasz w Mark Lane z Eastcheap (czyli od poludnia) to Auberge bedziesz
                  miala po prawej stronie. Od strony Cheapside jest chyba troche blizej ale w
                  sumie to zadna roznica - mozesz tez przejsc od Fenchurch St.
                  • bee22 Re: Co tu tak cicho? 16.08.02, 12:50
                    wielkie dzieki, bo i tak per pedes
                    • Gość: Xiv Re: Co tu tak cicho? IP: 62.189.123.* 16.08.02, 13:23
                      jesli per pedes, to najbliższy punkt to Tower Hill (wbrew pozorom, to jest
                      najbliższa stacja)

Xiv
      • Gość: Xiv Re: Co tu tak cicho? IP: 62.189.123.* 16.08.02, 13:24

Będę. Berberys też będzie. A było cicho, bo cały czas miałem wiadomość, że nie
        ma takiej strony!

Xiv
        • Gość: izabelski Re: Co tu tak cicho? IP: *.uk.fid-intl.com 16.08.02, 13:29
          jakiej?

izabelski
          • Gość: Xiv Re: Co tu tak cicho? IP: 62.189.123.* 16.08.02, 13:43
            > jakiej?

strony forum - miałem stronę informującą, że podanej strony nie ma w serwisie
            gazety

Xiv
    • Gość: ds Wracajac do DVD IP: GBLOND* / 194.203.201.* 16.08.02, 12:28
      Podlaczylem je wczoraj do TV przez S-VIDEO.
      Raczej nie spodziewalem sie specjalnej roznicy.

A tu niespodzianka - jest duzo lepiej. Jak macie takie lacza to naprawde
      warto!!!
      • Gość: Xiv Re: Wracajac do DVD IP: 62.189.123.* 16.08.02, 13:18
        acha... a czy twoje DVD ma euroscart?

J
        • Gość: ds Re: Wracajac do DVD IP: GBLOND* / 194.203.201.* 16.08.02, 13:34
          > acha... a czy twoje DVD ma euroscart?

???
          Chyba nie produkuja DVD bez zlacz scart?
          Kiedys byly takie Videa ale tez juz nie ma.
          Czy moze czegos nie rozumiem?

Dla wyjasnienia: S-VIDEO porownywalem wlasnie ze Scart - S-VIDEO jest
          zauwazalnie lepsze. Szczegolnie jezeli chodzi o "colour bleed".
          • Gość: Xiv Re: Wracajac do DVD IP: 62.189.123.* 16.08.02, 13:42

ds,

produkują, produkują... masz podobne pytania jak w Ameryce - to są telewizory
            bez NTSC? albo to w gniazdku nie ma 110V? wink)) kiedyś tanie multiregiony były
            bez euroscarta...

Xiv
            • Gość: ds Re: Wracajac do DVD IP: GBLOND* / 194.203.201.* 16.08.02, 16:33
              > produkują, produkują... masz podobne pytania jak w Ameryce - to są telewizory
              > bez NTSC? albo to w gniazdku nie ma 110V? wink)) kiedyś tanie multiregiony były
              > bez euroscarta...

OK. W sumie to ty byles w USA to pewnie wiesz wink
    • Gość: ds wyglada, ze bedzie dzisiaj dosc kameralnie IP: GBLOND* / 194.203.201.* 16.08.02, 16:43
      Jak na razie doliczylem sie 7 osob.
      • Gość: berberys Re: wyglada, ze bedzie dzisiaj dosc kameralnie IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 16.08.02, 16:55
        wszyscy wiedzą, że nie ilość się liczy.
        witam i melduję że będę, tylko troszkę później.

b.
        • Gość: ds WOW! IP: GBLOND* / 194.203.201.* 16.08.02, 17:02
          Berberys sie odezwal!!!

Przynies jakis fajny film...
          Bo Xiv nie chce pozyczyc ;-(

Moge sie odwdzieczyc ksiazk(a/ami) (ale nie dzisiaj bo zadnej nie przynioslem)
          wink
          • Gość: ds Zapomnialem napisac... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 16.08.02, 17:04
            ... ze Ciebie juz liczylem.

• Gość: emigrantka Re: Zapomnialem napisac... IP: *.nhs.uk 16.08.02, 17:05
              nie chce mi sie logowac - to kto w koncu sie pojawi?
              i jaka tam jest najblizsza stacja metra?
            • Gość: berberys Re: Zapomnialem napisac... IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 16.08.02, 17:10
              Właśnie sobie doczytałam (Xiv + 1 smile)

AP filmów - nie wiem czy tak mogę bez pozwolenia X.... Czym sobie zasłużyłeś na
              to że nie chce Ci pożyczyć?

b.
              • Gość: ds Re: Zapomnialem napisac... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 16.08.02, 17:12
                > AP filmów - nie wiem czy tak mogę bez pozwolenia X.... Czym sobie zasłużyłeś
                na
                >
                > to że nie chce Ci pożyczyć?

Nie mam pojecia. Z czystej zlosliwosci to robi chyba wink

Zartuje - powiedzial, ze pozyczy jak moj ojciec tu przyjedzie. Niech bedzie. I
                tak teraz nie mam czasu ogladac.

• Gość: Xiv Re: Zapomnialem napisac... IP: 62.189.123.* 16.08.02, 17:15

o! wyjaśniło się - ds sam nie chce filmów smile))

Xiv
              • Gość: Xiv Re: Zapomnialem napisac... IP: 62.189.123.* 16.08.02, 17:14

Ja nawet nie wiem, co ds chce - może weź mu 'Almost Famous'... Na 'Snow Falling
                on Cedars' pewnie zaśnie, 'The Sting' - stary... może 'Psycho'? Powinien być
                wystarczająco stary... sam nie wiem... 'Life Of Brian' już pożyczyłem...

Xiv
                • Gość: ds wielkie dzieki ale... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 16.08.02, 17:19
                  ... jak na razie to chce tylko seksmisje (pyza obiecala).
                  Na reszte filmow zaczekam jak bedzie lalo (pewnie nie bede musial dlugo
                  czekac.. wink
                  • Gość: berberys Re: wielkie dzieki ale... IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 16.08.02, 17:23
                    no proszę, ds wzgardził...
                • Gość: berberys Re: Zapomnialem napisac... IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 16.08.02, 17:20
                  No to 'Almost Famous", chyba że ds nie zechce, ale osobiście polecam i
                  gwarantuję że nie zaśnie... przynajmniej on smile

b.

• Gość: ds Dzieki wam dobrzy ludzie ale... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 16.08.02, 17:23
                    > No to 'Almost Famous", chyba że ds nie zechce, ale osobiście polecam i
                    > gwarantuję że nie zaśnie... przynajmniej on smile

... pamietajcie, ze ja w ten weekend nie bede ogladal tak wiec tak od razu wam
                    tych filmow nie oddam...

Jak mozecie to dajcie mi tez jakis film przy ktorym moja zona zasnie wink wtedy
                    to bede mogl sobie spokojnie pisac wink)))
                    • Gość: berberys Re: Dzieki wam dobrzy ludzie ale... IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 16.08.02, 17:26
                      > ... pamietajcie, ze ja w ten weekend nie bede ogladal tak wiec tak od razu
                      wam
                      > tych filmow nie oddam...

łączę się z Tobą w bólu...

> Jak mozecie to dajcie mi tez jakis film przy ktorym moja zona zasnie wink
                      wtedy
                      > to bede mogl sobie spokojnie pisac wink)))

to są filmy, przy których nie zasypia?! wink

b.

• Gość: Xiv Re: Dzieki wam dobrzy ludzie ale... IP: 62.189.123.* 16.08.02, 17:29

czyli:
                        'Bóg rzeczy małych' dla joszki
                        'Almost Famous' dla ds
                        niespodzianka dla berberysa wink

Xiv

• Gość: ds Re: Dzieki wam dobrzy ludzie ale... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 16.08.02, 17:31
                        > łączę się z Tobą w bólu...

Dobra, dobra...
                        Ty na pewno spedzisz weekend na plazy albo jeszcze gdzies indziej. A ja bede
                        siedzial w malej klitce i pisal...

> to są filmy, przy których nie zasypia?! wink

Prosze mi tu nie demonizowac zony! Nie ma jej co winic, ze zasnela
                        przy "Mexican". Ja tez ledwo wytrzymalem. Inna sprawa, ze niegrzecznie zasypiac
                        przy gosciach... wink

Berberys, czy Tobie sie podobalo "American Beauty"? Bo Xiv krecil nosem (pewnie
                        woli Tomb Rider... wink
                        • Gość: Xiv Re: Dzieki wam dobrzy ludzie ale... IP: 62.189.123.* 16.08.02, 17:39

Re: American Beauty
                          facet chce zmienić swoje życie... i co robi? idzie na siłownię - takie to
                          prostolinijne... czy w Hollywood nie znają innego modelu niż wysportowany
                          (opalony, dokładnie wygolony) facet? Dobra - sięgnął jeszcze po lekkie dragi,
                          które znał ze swoich czasów hippisowskich... poznałem paru jankesów na
                          podobnych rozstajach, ale jakoś dziwnie żaden z nich nie wylądował na siłowni -
                          fotografia, swing, hiszpański... może byli bardziej dojrzali niż nasz bohatyr...

Xiv
    • Gość: emigrantka opssssssssss znalazlam IP: *.nhs.uk 16.08.02, 17:10
      monument albo tower hill
      pewnie sie doczolgam zobaczyc co tam u kogo slychac - ale dopiero po 6 chyba sad
      • Gość: emigrantka to kto w koncu bedzie? IP: *.nhs.uk 16.08.02, 17:17
        bo sie pogubilam sad
        • Gość: ds Re: to kto w koncu bedzie? IP: GBLOND* / 194.203.201.* 16.08.02, 17:21
          www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=44&w=2705927&a=2711905
          • joszka Re: to kto w koncu bedzie? 16.08.02, 17:26
            ja bede...
            kole 18.
            • bee22 Re: to kto w koncu bedzie? 16.08.02, 17:31
              grzecznie melduje, ze praca na dzisiaj wykonana - czym tlumacze moje dzisiejsze
              milczenie popoludniowe, mam nadzieje sie wkrotce werbalnie rozruszac,
              do zobaczenia
        • Gość: berberys Re: to kto w koncu bedzie? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 16.08.02, 17:31
          ja, ok. 19. idę jeszcze spalić trochę kalorii, żebym się nie czuła bardzo winna
          obżerając się potem chipsami z garlic mayo.
          do zobaczenia

b.
    • Gość: ds troche ten nasz klub... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 16.08.02, 17:37
      sfeminizowany...

dzisiaj bedzie 3:1 (na korzysc plci pieknej)
      Jakby Mags byla zdrowa i moja zona przyszla to by bylo 4:1....
      Nastaje chyba matriarchat
      wink

PS. Jak juz to napisalem to przypomnialo mi sie, ze juz kiedys na ten temat
      rozmawialismy. Ale jak juz napisalem to i wysle... wink
      • Gość: Xiv Re: troche ten nasz klub... IP: 62.189.123.* 16.08.02, 17:40
        prezes będzie w Oberżynie, więc stosunki ulegną zmianie... miał się pojawić
        Marion (ktoś go jeszcze pamięta?), ale się nie odezwał sad((

Xiv
        • bee22 Re: troche ten nasz klub... 16.08.02, 17:42
          moze zamiast Oberzyna spolszczymy nieco na Oberza i plec meska nie bedzie
          stronic? smile))
          • Gość: Xiv Re: troche ten nasz klub... IP: 62.189.123.* 16.08.02, 17:54
            jakby nie było knajpa się nazywa Oberża, ale ponieważ jest pisana z francuzka,
            to wyszła Oberżyna... zresztą my pijemy z wielkim umiarem... dziś może ciut
            więcej, bo będziemy pić zdrowie Mags

Xiv
        • Gość: emigrantka Re: troche ten nasz klub... IP: *.nhs.uk 16.08.02, 17:42
          mam szczere chci dojechac do was kolo 6 - moze mi sie uda tym razem... byloby
          to moje 2gie (!!!!) spotkanie hehehehe po tym pierwszym i jedynym u Mags

narazie
    • Gość: Xiv VC++/MFC/DCOM książka... IP: 62.189.123.* 16.08.02, 18:23

...potrzebuję pożyczyć... cokolwiek, bo powoli głupieję (i siwieję)

Xiv
    • Gość: theend Re: Spotkanie w Londynie nr 21 (c.d.) IP: 213.78.119.* 16.08.02, 22:06
      nalezy umiec wybierac .. tego mnie uczy samouczucie..
      • emigrantka Re: Spotkanie w Londynie nr 21 (c.d.) 17.08.02, 11:32
        No i po spotkaniu wink
        A my teraz na "Spotkanie w Londynie 22"
        • Gość: theend Re: Spotkanie w Londynie nr 21 (c.d.) IP: 213.78.106.* 18.08.02, 13:52
          emigrantka napisała:

> No i po spotkaniu wink
          > A my teraz na "Spotkanie w Londynie 22"
          >
    • Gość: Xiv Poniedziałek rano... IP: 62.189.123.* 19.08.02, 11:01

... wszyscy śpią...

Mags się kuruje...
      Esther chyba także...
      RAK w Polsce...
      Ania w Polsce...
      e też w Polsce...
      Berberys w bibliotece...
      prezes robi zdjęcia biżuterii...
      bee22 nastawia kolumnę...
      ds zasypia po wczesnym wstawaniu...
      emigrantka otwiera nowe wątki...
      sharky pewnie czyta te słowa, ale się nie odzywa...
      pyza podobnie, ale przynajmniej czasem rzeknie słówko...
      dorota26 wysyła swoje życiorysy do zainteresownaych pań i panów...
      izabelski nie otwiera forum tak wcześnie, aby nie spędzić tu całego dnia...
      joszka... hmmm... co robi joszka?

a ja sobie klepię... (nudę)

Xiv
      • Gość: ds Re: Poniedziałek rano... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.08.02, 11:06
        Witam.
        Mam pewne pytania do opisu (reszte rozumiem):

> bee22 nastawia kolumnę...

???

> dorota26 wysyła swoje życiorysy do zainteresownaych pań i panów...

???

A co do ksiazki - mam pare dobrych ksiazek o C++. Ale nie zadne tam Microsoft's
        VC++ tylko prawdziwe, czyste standardowe C++. Chcesz?
        • Gość: ds Re: Poniedziałek rano... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.08.02, 11:11
          > > dorota26 wysyła swoje życiorysy do zainteresownaych pań i panów...

OK - to sobie przypomnialem. Chociaz tak napisales jakby odpowiadala na
          ogloszenia towarzyskie wink
        • Gość: Xiv Re: Poniedziałek rano... IP: 62.189.123.* 19.08.02, 11:13

> > bee22 nastawia kolumnę...
          taka zabawka dla chemików w laboratorium...

dorota26 szuka pracy, przynajmniej tak mówi...

> Ale nie zadne tam Microsoft's
          > VC++ tylko prawdziwe, czyste standardowe C++.
          Dzięki wielkie - muszę mieć coś o MS DCOMs, o samym C++ też mam parę książek sad

J
        • Gość: Xiv Re: Poniedziałek rano... IP: 62.189.123.* 19.08.02, 11:41

> > bee22 nastawia kolumnę...
          taka zabawka dla chemików w laboratorium...

dorota26 szuka pracy, przynajmniej tak mówi...

> Ale nie zadne tam Microsoft's
          > VC++ tylko prawdziwe, czyste standardowe C++.
          Dzięki wielkie - muszę mieć coś o MS DCOMs, o samym C++ też mam parę książek sad

Xiv
          • bee22 Re: Poniedziałek rano... 19.08.02, 11:49
            Xiv wieeelkie dzieki za wyjasnienie, bo ktos moglby pomyslec, ze podpieram
            Monument wink)))
            strasznie sie ciesze z piatkowego spotkania i moge tylko zalowac sad(( ze nie
            bede na nastepnym, ale co tam, chyba jeszcze niejedno przede mna i przed nami
            czas popracowac nieco, zagladne po lunchu z wielkim buziakiem dla izabelski
            dzisiaj jestem dluznikiem rozdajacym podziekowania
    • Gość: ds W ramach malego wyjasnienia... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.08.02, 11:02
      ... mamy tutaj taka drobna tradycje (jak juz Xiv wspomnial) zeby wykorzystywac
      watki jak tylko mozna. To znaczy, ze zwykle otwieramy nastepny po jakichs 150
      postach. Ten jeszcze sie nie wyczerpal!!! Proponuje zeby pisac jeszcze tutaj. A
      potem wrocimy do watku ktory otworzyla emigrantka.

Dla pelnej jasnosci - numery watkow nie sa zwiazane z numerami spotkan. Nie
      bylo przeciez jeszcze 21 spotkan. Chociaz kelnerka w Auberge juz mnie
      rozpoznaje...

Tak wiec zapraszam. Oczywiscie nie ma przymusu, w koncu mamy tutaj pelna i
      bezposrednia demokracja wink

• Gość: Mags Znowu jestem... IP: *.moodys.com / *.moodys.com 19.08.02, 11:56
        Co prawda jeszcze nie w 100% zdrowa, zaprawiajaca penicylina co 4 godziny, z
        migdalami rozmiarow pileczek golfowych ale jestem. Zaluje, ze nie bylam na
        spotkaniu ale "force majeure" na to nie pozowlilo tzn goraczka i brak sil...
        Jak wy w Auberge imprezowaliscie i Xiv pil za moje zdrowie to ja "wegetowalam"
        sobie u rodzicow w ogrodku i leczylam zapalnie migdalow....
      • Gość: izabelski Re: W ramach malego wyjasnienia... IP: *.uk.fid-intl.com 19.08.02, 12:04
        A dlaczegoby nie zamknac tego watku teraz, zeby sie balagan nie zrobil.
        Co prawda nie doszlismy do 150, ale wszystko na gazecie dzisiaj otwiera mi sie
        znacznie wolniej.
        Przychyl sie wiec do mej prosby smile))

izabelski
        • Gość: ds Re: W ramach malego KOMPROMISU IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.08.02, 12:18
          > A dlaczegoby nie zamknac tego watku teraz, zeby sie balagan nie zrobil.

Balagan juz sie zrobil. Tego nie odwrocimy wink

Ale proponuje rozwiazanie nastepujace:

Krakowskim targiem: piszemy tutaj do 120 postow.
          Potem zamykamy ten watek i idziemy do nr 22.

W porzadku?
          - Kto za?
          Dziekuje...
          - Kto przeciw?
          Nie widze...

Oglaszam, ze wniosek zostal przyjety przez aklamacje.
          • emigrantka Re: W ramach malego KOMPROMISU 19.08.02, 12:36

> > A dlaczegoby nie zamknac tego watku teraz, zeby sie balagan nie zrobil.
            >
            > Balagan juz sie zrobil. Tego nie odwrocimy wink

No tak - padam na kolana i blagam o przebaczenie... Ja, zwykly smiertelnik
            odwazylam sie otworzyc nowy watek bez autoryzacji od prezesowm dozorcow itd...
            Chyba sie zalame, TAK namieszalam.....

>
            > Ale proponuje rozwiazanie nastepujace:
            >
            > Krakowskim targiem: piszemy tutaj do 120 postow.
            > Potem zamykamy ten watek i idziemy do nr 22.
            >
            > W porzadku?
            > - Kto za?
            > Dziekuje...
            > - Kto przeciw?
            > Nie widze...
            >
            > Oglaszam, ze wniosek zostal przyjety przez aklamacje.

Bawcie sie dobrze.
    • Gość: ds Wyglada, ze emigrantka poczula sie... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.08.02, 12:51
      ... urazona.

Czuje sie winny...
      Proponuje oglosic BUNT wobec DoSorcy!
      Co nam tu bedzie rozkazywal!!!
      Chcemy pisac w 22 i bedziemy pisac w 22. To wyzsza koniecznosc - PRECZ Z
      SAMOZWANCZA DYKTATURA!

UWOLNIC SLONIA!!!
      (a czemu nie...)

PS. W ramach tego, ze to ja jestem tym dozorca musze z zalem zawiadomic, ze nie
      moge sie przylaczyc do buntu. Ale duchem jestem z WAMI! Dajcie mi popalic!!!

wink
      • Gość: Mags Bunt IP: *.moodys.com / *.moodys.com 19.08.02, 12:57
        >
        > UWOLNIC SLONIA!!!
        > (a czemu nie...)

Za sloniem sie stawiam! Co do buntu, to poniewaz nadal sie kuruje i nie mam sil
        na takie przedsiewziecia, to bede sie buntowac po cichu i pisac tam gdzie mi
        kaza wink
        • Gość: ds Re: Bunt IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.08.02, 13:32
          > Za sloniem sie stawiam!

Za sloniem to pewnie kazdy sie postawi!!!

> Co do buntu, to poniewaz nadal sie kuruje i nie mam sil
          > na takie przedsiewziecia

No to kuruj sie i zycze zdrowia.
          Moze inni sie beda buntowac za Ciebie!

• Gość: Mags Re: Bunt IP: *.moodys.com / *.moodys.com 19.08.02, 13:37

> No to kuruj sie i zycze zdrowia.
            > Moze inni sie beda buntowac za Ciebie!
            >
            Przeciez powiedzialam, ze sie bede buntowac ale po cichutku!!!!
            Napiszcie cos o spotkaniu. Jak bylo, kto byl, jak "nowi"? Czy zjedliscie za
            mnie frytki?
            • Gość: ds Re: Bunt IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.08.02, 13:48
              > Przeciez powiedzialam, ze sie bede buntowac ale po cichutku!!!!
              > Napiszcie cos o spotkaniu. Jak bylo, kto byl, jak "nowi"? Czy zjedliscie za
              > mnie frytki?

Frytki to malo - Xiv wniosl toast, zebys szybko wrocila do zdrowia!
              Ale sie dzialo... wink
              • Gość: izabelski Re: Bunt IP: *.uk.fid-intl.com 19.08.02, 14:32
                Ja moge byc przywodca buntu.

Zgadzacie sie?

izabelski
                • Gość: ds Brawo!!! Izabelski na... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.08.02, 14:53
                  ... Napoleona!!!

NIECH ZYJE! NIECH ZYJE! NIECH ZYJE!

PS. Tylko nikomu nie mowcie, ze wam kibicuje bo mnie wyrzuca na zbita buzie ze
                  Zwiazku Zawodowego Dozorcow...
                  • bee22 Re: Brawo!!! Izabelski na... 19.08.02, 15:45
                    izabelski na.....na kapitana, skoro bunt wybuchl na pokladzie
                    • Gość: ds Re: Brawo!!! Izabelski na... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.08.02, 15:51
                      > izabelski na.....na kapitana, skoro bunt wybuchl na pokladzie

Kapitan nie brzmi wystarzcajaco dumnie. Musi byc Napoleon.

A zeby wszystko sie zgadzalo od teraz nie jest to zwykly bunt tylko REWOLUCJA!!!
                      Oj beda glowy leciec...
                      wink
                      • Gość: Mags Re: Brawo!!! Izabelski na... IP: *.moodys.com / *.moodys.com 19.08.02, 16:06
                        > A zeby wszystko sie zgadzalo od teraz nie jest to zwykly bunt tylko
                        REWOLUCJA!!
                        > !
                        > Oj beda glowy leciec...
                        > wink
                        A gilotyne juz masz???Bo jak inaczej maja leciec glowy???
                        • Gość: ds Re: Glowy IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.08.02, 16:11
                          > A gilotyne juz masz???Bo jak inaczej maja leciec glowy???

Przeciez to chyba nie ja bede scinac?
                          Ja bede ofiara rewolucji wiec to pewnie mi leb zetna.
                          Mowisz, ze nie ma gilotyny? To moze mi sie uda...
                          wink
                          • Gość: Mags Re: Glowy IP: *.moodys.com / *.moodys.com 19.08.02, 16:14
                            > Przeciez to chyba nie ja bede scinac?

To wszystko zalezy od przebiegu rewolucji: czy wygra plebs czy burzuazja...

> Mowisz, ze nie ma gilotyny? To moze mi sie uda...

Nie zapominaj o mojej French connection....
                        • bee22 Re: Brawo!!! Izabelski na... 19.08.02, 16:13
                          czy mozemy sie obawiac zburzenia Bastylii-Auberge???
                          • Gość: ds Re: Brawo!!! Izabelski na... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.08.02, 16:25
                            > czy mozemy sie obawiac zburzenia Bastylii-Auberge???

No, no!!!
                            Niech nawet tak nie mowi!
                            Mozna ewentualnie wysadzic drzwi i spladrowac.
                            Ale burzyc zal...

• Gość: Xiv Re: Wyglada, ze emigrantka poczula sie... IP: 62.189.123.* 19.08.02, 14:28

pacyfisci do pacyfiku!

z 'nowych' twarze pokazali joszka i bee22... z innych nowych pojawili sie
        czytacze, ale poniewaz nie znam ich nicków nie bede pisal...

Xic
        • Gość: ds Re: Wyglada, ze emigrantka poczula sie... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.08.02, 14:46
          > z innych nowych pojawili sie
          > czytacze, ale poniewaz nie znam ich nicków nie bede pisal...

Co najmniej czesc z nich to nawet nie byli czytacze tylko tacy co sie
          dowiedzieli o spotkaniu od czytacza. Chyba zaczynamy byc slawni... wink

> Xic

Ladnie... Ta taki "Xiv z Czkawka" wink
        • Gość: Mags Re: Wyglada, ze emigrantka poczula sie... IP: *.moodys.com / *.moodys.com 19.08.02, 14:49
          Nie badz taki Xiv, napisz cos jeszcze.....
          Kiedy nastepne spotkanie. Obiecuje, ze nie bede chora (przynajmniej sie
          postaram!)!!!!Z reszta jak to moj tata podsumowal, ja nie choruje czesto ale
          jak juz zachoruje to na powaznie! A poniewaz ostatni raz "powaznie" chorowalam
          ze 3 lata temu to teraz przez 3 lata obiecuje znowu byc zdrowa wink
          • bee22 Mags kuruj sie 19.08.02, 15:50
            chetnie dolacze do klubu lyzwiarsko-rolkowego, moze wzniose wirtualny toast za
            rychle ozdrowienie? np. jogurcikiem z dobrymi bakteriami? (dobre po
            antybiotykach)
            • Gość: ds pytanie do bee22 IP: GBLOND* / 194.203.201.* 19.08.02, 15:59
              zwiazane z jogurtami.

Czasami zdaza mi sie kupowac rozmaite "niby-jogurty" czyli takie napitki
              typu "yakult" a raczej "Actimel" czy jakos tak. Sa one reklamowane jako
              zawierajace dobroczynne zywe bakterie ktore dobrze wplywaja na uklad pokarmowy
              i w ogole na wszystko co tylko mozna wymyslic wink.

Ja tam glownie pije bo mi smakuje ale czy to prawda z tym "dobrym dzialaniem"?
              Co to moze poprawiac? Trawienie?

Jako miedzynarodowej slawy naukowiec moze bedziesz wiedziec czy jestem ofiara
              akcji marketingowej czy tez jest w tym ziarnko prawdy...
              • bee22 Re: pytanie do bee22 19.08.02, 16:10
                o jest w tym troche prawdy, bo sa w tym mleku takie szczepy, ktore normalnie
                zyja w przewodzie pokarmowym i pomagaja w trawieniu (czyli rozkladaniu na
                czynniki podstawowe tego co im dasz, czyli co zjesz) ale i naturalna droga sie
                czesci ich pozbywasz a zeby sie odrodzily i znowu dzialaly potrzeba troszke
                czasu, wiec jak przyjmujesz je pijac Actimelki to teoretycznie wspomagasz swoj
                uklad pokarmowy (czyli fundujesz nowe kolezanki-wspolpracownice twoim wlasnym
                bakteriom) w praktyce musza one przewedrowac przez zoladek (niszczace zywe
                organizmy srodowisko mocno kwasne) ale moze sa nieco uodpornione
                za stwierdzenia:
                > Jako miedzynarodowej slawy naukowiec moze bedziesz wiedziec czy jestem ofiara
                > akcji marketingowej czy tez jest w tym ziarnko prawdy...
                mozesz zostac moja ofiara wink))
            • Gość: Mags Re: Mags kuruj sie IP: *.moodys.com / *.moodys.com 19.08.02, 16:11
              > chetnie dolacze do klubu lyzwiarsko-rolkowego, moze wzniose wirtualny toast
              za
              > rychle ozdrowienie? np. jogurcikiem z dobrymi bakteriami? (dobre po
              > antybiotykach)

Klub lyzwiarski pojdzie na lyzwy chyba dopiero w przyszlym tygodniu.
              Za toast wirtualny dziekuje. Czuje sie zdechlawo, wygladam jak chomik, bo
              migdaly nadal sa "dorobne" ale juz mam dosyc siedzenia w domu!!!!

Jogurcik tez byl, chyba z bakteriami bo francuski i z pelnego tlustego mleka o
              smaku pistacjowym...calkiem smaczny w przeciwienstwie do penicyliny, co
              podszywa sie pod smak truskawkowy a tak na prawde to nigdy w zyciu nie byla
              nigdzie blisko zadnej truskawki. Poza tym ma ohyzdliwy kolor (jakis odblaskowo
              rozowy) i zapach...
      • bee22 Wyglada na to, ze... 19.08.02, 17:48
        ...po pracowitym poniedzialku nalezy pojsc i pomarzyc o nastepnym dlugim(!)
        weekendzie. Do jutra!
        bee22
      • emigrantka Re: Wyglada, ze emigrantka poczula sie... 20.08.02, 11:41
        otczep siem ode mnie tongue_out

ja sie nie czuje urazona - ya would have to try harder than dat m8 LOL

pracowalam....
    • bee22 do izabelski 19.08.02, 17:15
      wielkie, olbrzymie i serdeczne podziekowania za wspaniala wycieczke
      ucaluj dzieciaki od nowej cioci i uklony dla malzonka
      bee22
      • Gość: izabelski do bea22 IP: *.uk.fid-intl.com 19.08.02, 17:46
        nie omieszkam, im tez bylo przyjemnie poznac nowa ciocie (dzieciom znaczy sie )

I serdecznie zapraszamy kiedykolwiek bedziesz miala ochote nas nawiedzic : ja
        jestem w domu zawsze wieczorami po 6-7, zeby polozyc dzieci spac.
        Jesli bedziesz miala ochote na damskie pogaduchy albo curry - daj znac smile

izabelski
    • joszka Re: Spotkanie w Londynie nr 21 (c.d.) 20.08.02, 00:17
      zabieram sie do odnawiania, wiec jak bedziecie myslec o stosownej garderobie na
      BBQ u mnie, to podkreslam: NA LUZIE, bo i tak tu bedzie burdel na kolkach...bo
      bede robic to sama, z dwojka dzieci co chca "pomagac" i z oplakanym budzetem,
      heh, ale ogrod zostawie na pozniej, zebyscie mogli na nastepnym BBQ docenic
      sytuacja "przed" i "po"...
      z reka na sercu? to mam cykora, czy dam rade i czy nie spieprze...nigdy nie
      robilam czegos takiego....wywalam dywany, zakladam klepke, itp...anyway, nie
      bede juz nudzicsmile

Szkoda, ze Kotanski zginal....to byl dopiero oryginal...ile
      slawnych/wielkich/wyjatkowych ludzi ginie w aucie....
      Jak kiedys bede rozmawiac z jakims filozofem, medrca czy archaniolm, to sie
      zapytam, jaki to ma sens, ten wielki Plan
      • emigrantka Re: Spotkanie w Londynie nr 21 (c.d.) 20.08.02, 11:44
        joszka - kiedy w koncy to BBQ? Monika przyjezdza 7-go w sobote wiec jezeli BBQ
        u ciebie w niedziele 8-go to ja sie pisze bo do niedzieli mi dziecko po
        autokarze oprzytomnieje heheheheh

boszeeeeeeeeeeeeeeee - rano bylam na x-ray i blood test, do pracy dotarlam
        10.30, zrobilam sobie herbatke, poczytalam email (pare nawet bylo work related
        heheheh) i na forum...

ale teraz musze troche popracowac... takie zycie.....
    • Gość: izabelski witam we wtorek i do joszki IP: *.uk.fid-intl.com 20.08.02, 10:37
      Joszka, nie martw sie - tylko powiedz jakie narzedzia przywiezc, to ci pomozemy
      wyrwac te klepki z podlogi, zrobic zen ognisko i jeszcze zaoszczedzimy na
      brykietach bo upieszemy na nim kielbaski.

Napiszemy plan gry po Bank Holiday, to wszyscy zainteresowani beda wiedzieli co
      przyniesc i dlaczego, a ty nic nam nie przygotowuj - badz zrelaksowana pania
      domu.

izabelski
      • Gość: Xiv Re: witam we wtorek i do joszki IP: 62.189.123.* 20.08.02, 10:41
        podpisuję się pod powyższym - nie martw się BBQ - jesteśmy dodrośli, mamy
        samochody -wszystko da się przywieźć albo załatwić...

co do klepek, dywanów etc - ds może Ci doradzić smile)))

Xiv
        • Gość: ds Re: witam we wtorek i do joszki IP: GBLOND* / 194.203.201.* 20.08.02, 10:47
          > co do klepek, dywanów etc - ds może Ci doradzić smile)))

Wiedzialem, wiedzialem, ze Xiv nie wytrzyma
          Ale moze rzeczywiscie troche moge doradzic. Zalezy co robisz.

Mam jedna rade z gory (choc pewnie wiesz) - jak robisz sama to nigdy nie
          skonczysz w takim czasie co chcialas. Ja kladlem podloge - zajelo mi trzy razy
          wiecej czasu niz myslalem. Ale zawsze jest satysfakcja wink
        • Gość: Mags Re: witam we wtorek i do joszki IP: *.moodys.com / *.moodys.com 20.08.02, 10:52
          > podpisuję się pod powyższym - nie martw się BBQ - jesteśmy dodrośli, mamy
          > samochody -wszystko da się przywieźć albo załatwić...

Polski sklep jest blisko moich rodzicow, wiec po drodze moge wiekszosc rzeczy z
          niego wykupic.

> co do klepek, dywanów etc - ds może Ci doradzić smile)))

Do kladzenia podlog polecam mojego tate!!! Na prawde ladnie sie spisal w moim
          mieszkaniu wink
          • Gość: Mags BBQ u Joszki IP: *.moodys.com / *.moodys.com 20.08.02, 13:36
            Powiedzcie mi, ze to BBQ nie bedzie 7-8/09, bo jesli tak to ja nie moge
            przyjsc!!!! Nie bedzie mnie na wyspie.....
            • Gość: ds Re: BBQ u Joszki IP: GBLOND* / 194.203.201.* 20.08.02, 13:40
              > Powiedzcie mi, ze to BBQ nie bedzie 7-8/09, bo jesli tak to ja nie moge
              > przyjsc!!!! Nie bedzie mnie na wyspie.....

Chyba data jeszcze ni do konca ustalona. Chociaz jak na razie 7-8/09 jest
              wyraznie preferowana.

Ja nie moge 31/08-1/09 (co moze wybic ta date na lidera... wink
              • emigrantka Re: BBQ u Joszki 20.08.02, 13:49
                joszka - 8-go chyba no nie.....???? albo po 8-mym.....

qurcze to ja wywiady robie, dzicku kaze 7-go przyjezdzac zeby do 8-go po
                autokarze z Polski doszlo do siebie i mialo okazje z joszki dziecmi sie
                poklocic jak starzy beda pifko pic itd.....

mags - siadz ty troche na tylku i przestan tak sie po swiecie wloczyc hehehehe

wlasnie cos zjadlam, ale mi dobrze - zajde do domu i wywale wage przez okno smile
                • Gość: Mags Re: BBQ u Joszki IP: *.moodys.com / *.moodys.com 20.08.02, 13:58
                  > mags - siadz ty troche na tylku i przestan tak sie po swiecie wloczyc hehehehe

Siedze na tylku ale jakos wyspa mi sie zrobila za ciasna wink A ten weekend 7-8
                  to byl juz dawno, dawno temu planowany...zanim jeszcze BBQ u joszki pojawilo
                  sie na horyzoncie...
                  • emigrantka Re: BBQ u Joszki 20.08.02, 14:04
                    no to sobie chyba musimy outlook-i z-synchronizowac wszyscy...hehehehe
                  • Gość: Xiv Re: BBQ u Joszki IP: 62.189.123.* 20.08.02, 16:11

Z tego co pamiętam to BBQ na początku września został zaplanowany pod koniec
                    czerwca... była wtedy mowa o pierwszym albo ósmym września... odezwały się
                    wtedy głosy: "żeby tylko nie pierwszy bo jestem w Polsce" - to bodajże e albo
                    Ania i wtedy został ósmy września... to tak a propos 'dawnego planowania'

ponieważ Joszka jest gospodarzem - ona zdecyduje kiedy i jak

(Howgh!)

Xiv

• Gość: Mags Re: BBQ u Joszki IP: *.moodys.com / *.moodys.com 20.08.02, 16:20

> Z tego co pamiętam to BBQ na początku września został zaplanowany pod koniec
                      > czerwca... była wtedy mowa o pierwszym albo ósmym września... odezwały się
                      > wtedy głosy: "żeby tylko nie pierwszy bo jestem w Polsce" - to bodajże e albo
                      > Ania i wtedy został ósmy września... to tak a propos 'dawnego planowania'
                      >
                      Ok, ok. I get it. Ale ja i tak jade na ten weekend nurkowac i tyle. Nic na to
                      nie poradze. Jak wy bedziecie obzerac sie polskimi kielbasami to ja
                      bede "podgladac" rybki w morzu srodziemnym.....
    • Gość: ds Czy ktos z Was widzial... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 20.08.02, 15:13
      ... film z Kevin'em Spacy "[...] in the Garden of Good and Evil"?
      (tytulu nie pamietam dokladnie).

Warto zobaczyc?

Przy okazji: jeszcze raz dziekuje Pyzie za "Seksmisje". Raz juz obejrzana. W
      weekend moze bedzie drugi raz wink
      • Gość: pyza Re: Czy ktos z Was widzial... IP: 57.66.12.* 20.08.02, 16:51
        ... alez nie ma za co, polecam sie na przyszlosc; widzialam chyba ten film, z
        tego co pamitam to byl... dziwaczny i chyba nie powalil mnie na kolana; a czy
        ktos ma "wielki blekit" do pozyczenia na dvd? pa
        • Gość: ds Nie mam "Wielkiego Blekitu" wiec... IP: GBLOND* / 194.203.201.* 20.08.02, 17:00
          ... w sumie sie nie powinieniem odzywac ale dostaje troche swira z nudow
          (dzisiaj nie mam dokladnie NIC do roboty).

wink

Widze, ze czytasz nas twardo ale udzielasz sie "okazjonalnie"
          • Gość: pyza Re: Nie mam 'Wielkiego Blekitu' wiec... IP: 57.66.12.* 20.08.02, 17:06
            alez oczywiscie, ze czytam, a odzywam sie "miedzy laptopami"; nie zabieram
            glosu w dyskusji bbq, bo mi chyba pasuja wszystkie daty wrzesniowe...; no a
            teraz to czas do domku! do jutra
          • bee22 ds 20.08.02, 17:08
            moge pozazdroscic nicnierobienia, przed chwila skonczylo mi sie zebranie, 6
            (slownie: szesc) godzin prania, wyzymania i wirowania na wysokich obrotach, po
            ktorych moj mozg powinnam powiesic do wysuszenia wink, tongue_out
            buzka dla wszystkich zapracowanych
            • bee22 Re: ds 20.08.02, 17:12
              czy tak wolno dzisiaj chodzi caly portal czy tylko ja na zwolnionych obrotach?
              widze, ze towarzystwo zapracowane jak mroweczki wink
              • Gość: Mags Re: ds IP: *.moodys.com / *.moodys.com 20.08.02, 17:17
                > czy tak wolno dzisiaj chodzi caly portal czy tylko ja na zwolnionych
                obrotach?

oj bardzo powoli dzisiaj sie ta kobyla rusza. Czasami nawet twierdzi, ze ten
                watek nie istnieje (?????????)
            • Gość: ds Re: ds IP: GBLOND* / 194.203.201.* 20.08.02, 17:18
              Nie zazdrosc, wyznam Ci szczerze...
              ... ja wole pracowac

Dzisiejszy dzien wlecze mi sie strasznie. Jeszcze na dodatek przed chwila taki
              zwariowany Bostonczyk (zyje w UK od wielu lat) kompletnie mnie zmeczyl jakas
              smiertelnie nudna dyskusja na temat tego, ze w UK malo ludzi je ryby, ze w
              Bostonie jedli duzo ryb, ze w Grecji ryby sa drogie, ze on lubi ryby a jego
              dzieci nie, itp, itd...

W sumie to ja o jedzeniu moge rozmawiac dlugo ale on ma taki usypiajacy glos,
              ze juz nie wiedzialem co zrobic zeby nie ziewac...
              • Gość: Xiv Re: ds IP: 62.189.123.* 20.08.02, 17:21

aby nie zasnąć - żuj gumę - myślę, że to hamerykański wynalazek...

Xiv
                • Gość: ds Re: ds IP: GBLOND* / 194.203.201.* 20.08.02, 17:25
                  > aby nie zasnąć - żuj gumę - myślę, że to hamerykański wynalazek...

Na gumie jest napisane: "Excessive consumption may produce laxative effects"
                  Tak wiec profilaktycznie nie zuje.
                  Pije kawe.
                  Nie pomaga.

Glupio mi wyjac ksiazke i czytac...
                  • bee22 Re: ds 20.08.02, 17:30
                    > Glupio mi wyjac ksiazke i czytac...

nie wyciagaj cegly, sciagnij sobie z literatura.net.pl, choc za te najnowsze
                    trzeba pare groszy zaplacic
                    • Gość: ds Re: ds IP: GBLOND* / 194.203.201.* 20.08.02, 17:41
                      > nie wyciagaj cegly, sciagnij sobie z literatura.net.pl, choc za te najnowsze
                      > trzeba pare groszy zaplacic

Dzieki.
                      Dzisiaj juz pewnie nie skorzystam ale jutro...
                      kto wie...
              • Gość: emigrantka Re: ds IP: *.nhs.uk 20.08.02, 17:22
                ds - cos ty taki niekumaty... rozwiazanie bylo proste:

skoczyc na rog kupic gosciowi duza ryba - jakby jadl toby nie gadal

hehehehe
              • bee22 Re: ds 20.08.02, 17:27
                > Nie zazdrosc, wyznam Ci szczerze...
                > ... ja wole pracowac

ja tez lubie swoja robote, choc czasem sie smieje, ze jestem pracownikiem
                fizycznym (prosze nie czuc sie urazonym, jesli ktos zarabia w ten sposob na
                chlebus z maselkiem) ale dzisiaj niechec mam straszna, no i ta pogoda...
                • Gość: Mags Re: ds IP: *.moodys.com / *.moodys.com 20.08.02, 17:47

> chlebus z maselkiem) ale dzisiaj niechec mam straszna, no i ta pogoda...

pogoda usypia a i u nas tez nudy. Wszyscy albo na urlopach albo na wagarach a
                  ja po penicylinie to juz bezczelnie przez wiekszosc dnia ziewam i sie obijam...
                  • bee22 Re: ds 20.08.02, 17:53
                    skoro kawa nie pomaga, moze by tak sprobowac orzezwiajacego wplywu zielonej
                    herbaty? nie moglibyscie polecic jakiejs smacznej mieszanki (poki co
                    nieodmiennie mi sie kojarzy z naparem z siana, brrrr)
                    • Gość: ds Re: ds IP: GBLOND* / 194.203.201.* 20.08.02, 18:06
                      > skoro kawa nie pomaga, moze by tak sprobowac orzezwiajacego wplywu zielonej
                      > herbaty? nie moglibyscie polecic jakiejs smacznej mieszanki (poki co
                      > nieodmiennie mi sie kojarzy z naparem z siana, brrrr)

Co do herbaty:

Czarna: mieszanka (1:1) Assam i Earl Grey

Zielona: ja pije zwykla chinska, jasminowa (oczywiscie nie w torebkach) z
                      Tesco. Mnie najbardziej meczy brak cukru (ale zielona herbata z cukrem
                      jest "niepijalna")
                      • bee22 Re: ds 20.08.02, 18:11
                        dla mnie jakakolwiek z "biala smiercia" jest niepijalna
                        zmykam stad, na dzisiaj koniec
                        milego wieczoru wszystkim
                        bee22
    • joszka Re: Spotkanie w Londynie nr 21 (c.d.) 21.08.02, 01:50
      Hej smile
      jest wpol do pierwszej w nocy i po raz pierwszy mam czas tu zajrzec...nie, nie
      zaczelam jeszcze odnawiania, heh, po prostu zwykly dzien smile
      Po naradzie, postanowilysmy z moimi corami, ze najpierw zrobimy ogrod z dwoch
      powodow: uno- ze to juz absolutny wstyd i nawet dowcipy ze to jest teren
      konserwacji natury zbladly, hihi.... duo- ze dom to mozna robic, nawet jak jest
      jesien i leje i wyje za oknem, a ogrod robic wtedy to szalenstwo, no nie?
      tak wiec moje inteligenckie raczki (lol) biora sie za motyke zamiast za pedzel!
      Aha, i od dzis, odciski i czarne paznokcie sa W MODZIE!
      Dziekuje bardzo wszystkim za oferty dowozu zarcia, ja nie mam auta na chodzie,
      wiec to bardzo bedzie pomocne. Niedaleko mam natomiast polski sklep, wiec
      ogorki kiszone, chlebek i kielbase to kupie ja. Reszta do podzialu, zwlaszcza
      ciezkie rzeczy jak; butelki coli/tango, itp, piwko, heh...
      brykiety juz mam. Mamy czas...dogadamy sie, no nie?
      Mags, czy rybki nie zgodzilyby sie na podgladanie w innym terminie?
      pliiiiiiiiiiis ?smile
      dobra, ide spac, dobranoc.
      • Gość: Mags Re: Spotkanie w Londynie nr 21 (c.d.) IP: *.moodys.com / *.moodys.com 21.08.02, 09:48
        > Mags, czy rybki nie zgodzilyby sie na podgladanie w innym terminie?
        > pliiiiiiiiiiis ?smile

Rybkom termin podgladania pewnie jest obojetny ale znajomym raczej nie. Zobacze
        co da sie wykombinowac...moze uda nam sie przelozyc te podgladacza wyprawe na
        inny termin...
    • Gość: ds WATEK ZAMKNIETY IP: GBLOND* / 194.203.201.* 21.08.02, 10:28
      "Na dobry poczatek - zamykam watek"

Witam w srode.
      Mimo, ze nikt nie narzeka to jednak profilaktycznie zamykam dyskusje tutaj i
      zapraszam do watku nr 22.
      Zaraz go "podrzuce"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka