Dodaj do ulubionych

Dlaczego nie wracamy Do kraju (2)

IP: 202.67.117.* 24.08.02, 06:56
Chyba dobry moment zeby zaczac nowy ciag...

Powiedzialem mojej zonie dzisiaj "jak znowu zaczniesz z tym wracaniem
to Ci zrobie dziecko"
A ona " o Jezu, a kto Ci tak doradzil"

Ona oczywiscie narazie nic niewie ze czerpie moja wiedze z dziesiatek a moze
setek powaznych glow, ktorzy przewalkowali ten temat nie raz : )(na tym
forum)

NO, no, no to dlaczego nie wracacie, ha?

Australopitek
Obserwuj wątek
    • Gość: Niezalezny . Re: Dlaczego nie wracamy Do kraju (2) IP: 5.2.1R* / 144.138.143.* 24.08.02, 07:44
      Nie zastanawiaj sie tylko wracaj i nie drecz siebie i innych masz tak sie
      meczyc napewno nie spisz po nocach !! gdybym zarobil polowe tego co tu to bym
      wrocil-to znaczy przynajmiej 30 tys Dol
    • Gość: Niezalezny . Re: Dlaczego nie wracamy Do kraju (2) IP: 144.138.143.* 24.08.02, 07:50
      Nie sadze ze jestes zonaty , ale jesli jestes to dlaczego tez sie wachasz czy
      zrobic dziecko widac w niczym nie mozesz podjac decyzji -spadaj synek !!!
      • Gość: bruno Re: Dlaczego nie wracamy Do kraju (2) IP: *.proxy.aol.com 24.08.02, 10:02
        jo on ma racje
        wracajta do Polski
        po co cierpicie
    • roseanne Re: Dlaczego nie wracamy Do kraju (2) 24.08.02, 14:57
      nie wracam ,bo tu mam odpowiednia opieka nad moim dzieckiem. Nie musze tluc sie
      wszelkimi srodkami transportu miejskiego przez pol dnia ,aby dotrzec na 30 min
      gimnastyki. Nie musze znosic kasliwych uwag innych rodzicow na placu zabaw.
      Luz ,blues i wspaniale owoce - winogrona, brzoskwinki - tansze od jablek

Dlaczego zastanawianie sie nad "zrobieniem dziecka" ma stanowic o
      nierozwaznosci????!!!!!
      Przeciez ,cholera, to nie zrobienia kanapki!!
      • aniutek Re: Dlaczego nie wracamy Do kraju (2) 24.08.02, 19:34
        chyba juz odpowiedzielismy na pierwotnym watku- nam TU JEST DOBRZE, po prostu.
        moje refleksje wczorajszego wieczora-
        jeszcze rok temu w Warszawie z przegrana mina zagladalam do portfela, w banku rosnacy
        debet, masa rachunkow do zaplacenia /pomimo menagerskiej pozycji w amerykanskiej
        firmie/nie lazilam po sklepach aby sie nie denerwowac, pierwszy raz zyciu zmartwieniem
        byly nowe buty na zime dla dziecka, nie wspomne o ciuchach do pracy ....
        a wczoraj wieczorem poszlam do sklepu Apple w SoHo i wydalam rownowartosc mojej
        miesiecznej pensji w PL, bez stresu, bez specjalnych przemyslen i planow ,ot cos mi sie
        spodobalo pogrzebalam po kieszeniach, zakamarkach torby i portfela, znalazlam ile trzeba,
        zaplacilam i poszlam na drinka do bardzo fajnego baru : )
        ostatnio mialam problemy ze zdrowiem, mase wizyt lekarskich, badan, uciazliwe a i czlek
        przestraszony - w PL zapewne ta krotka przypadlosc kosztowalaby mnie majatek w $ i w
        nerwach. tutaj ubezpieczenie pokrylo 100% lekarze, b mili i pomocni, kompetentni i jakos
        nie przynosi im ujmy powiedziec, ze nie wiedza, ze musza sie skonsultowac.
        pamietaja Twoje imie, dzwonia do domu / ! / aby zapytac jak sie czujesz, poinformowac o
        wynikach testow, przypomniec o wizycie.
        Wspomnialam glownie o materialnych zaletach mojej emigracji- hmmm bo chyba glownie
        takie one sa, jest zapewnie jeszcze wiele innych - jak inne bardziej pozytywne nastawienie
        do zycia, chcec zmian na lepsze, mozliwosc tych zmian, hmmmm sky is the limit - a w
        starym kraju.... no coz tam napotykasz glownie przeszkody i limity a ciezko z tym zyc gdy
        poznalo sie cos innego.
      • cracovian Re: Dlaczego nie wracamy Do kraju (2) 26.08.02, 15:42
        A ja moglem przysiac, ze owoce nie tucza...
    • pantarej Re: Dlaczego nie wracamy Do kraju (2) 24.08.02, 19:45
      Bo bilety macie za drogie. A w Polsce tyle fajnych rzeczy. Wracajcie!Fiskus
      zaciera rence.
      • jajecznica1 Re: Dlaczego nie wracamy Do kraju (2) 24.08.02, 21:40
        a ja nie wracam bo tam nie ma swiezych pomaranczy z Florydy , tylko ten jeden
        powod trzyma mnie w USA !!!! dlatego niego moge choc chce !! albo nie chce
        ale musze !!! - hahahahahaha !!!!
      • Gość: australopitek Re: Dlaczego nie wracamy Do kraju (2) IP: 202.67.76.* 27.08.02, 14:46
        Masz racje, bilety koszmarnie drogie...
    • Gość: dorota w kwestii żony IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.02, 22:12
      wiesz, może Twoja żona po prostu trochę tęskni i dlatego marudzi. Zamiast
      wysuwać od razu lawinę rzeczowych argumentów (z inseminacją na czele), spróbuj
      po prostu wysłuchać, pokiwać głową i powiedzieć, że ją rozumiesz.
      Emocje nie są racjonalne, nie można ich więc nikomu wyperswadować choćby nie
      wiem ile osób z forum dało Ci nie wiem ile nie wiem jak słusznych argumentów.
      Każdy za czymś tęskni nawet jeśli są to rurki z kremem lub magdalenki.
      • Gość: australopitek Re: w kwestii żony IP: 202.67.66.* 26.08.02, 15:23
        Gość portalu: dorota napisał(a):

> wiesz, może Twoja żona po prostu trochę tęskni i dlatego marudzi.

No swieta racja Dorota!

Zamiast
        > wysuwać od razu lawinę rzeczowych argumentów (z inseminacją na czele),
        spróbuj
        > po prostu wysłuchać, pokiwać głową i powiedzieć, że ją rozumiesz.
        > Emocje nie są racjonalne, nie można ich więc nikomu wyperswadować choćby nie
        > wiem ile osób z forum dało Ci nie wiem ile nie wiem jak słusznych
        argumentów.
        > Każdy za czymś tęskni nawet jeśli są to rurki z kremem lub magdalenki.

Ja tam bardziej tesknie za kisielem ale rurki z kremem tez dobresmile

Dzieki za rady Dorota!

Ale z tego wyplywa ze jednak "zrob Jej dziecko" to najlepszy sposob na kobiete
        z Wroclawska rodzina... smile hm, hm a noce u nas coraz krotrze, trzeba sie wziac
        do roboty

Dzieki Dorota za rady, napisz skad jestes.
        Pokoj
        Australopitek
    • pl.adex Re: Dlaczego nie wracamy Do kraju (2) 25.08.02, 04:27
      Po 20 latach pobytu zagranica,szczegolnie w kraju anglosaskim.czlowiek sie
      zmienia psychicznie inaczej mysli i powrot do kraju jest trudny.Polska jest
      teraz innym krajem,ja jestem innym czlowiekiem a co najgorsze to wlasna rodzina
      mowi ci ze jestes inny bo zaciagasz z angielska,jestes juz innym dla nich.
      • Gość: burak Re: Dlaczego nie wracamy Do kraju (2) IP: *.proxy.aol.com 25.08.02, 04:36
        wrocilbym ale moje pety wola tutaj
        mowia ze zima lagodniejsza
        poza tym pamietam jak nie lubilem tych zimowych ubran
        podkoszulek
        koszula
        krawat
        marynarka
        kozuch
        rekawiczki
        kalesony
        ........
        .........