Gość: Erik Estrada IP: *.kotikaista.weppi.fi 15.09.02, 02:04 Czy ktos tu jest? Tak z ciekawosci pytam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mirko Re: Turku- Finlandia IP: *.union01.nj.comcast.net 15.09.02, 13:59 Nie, ale w Turcji - Istambul jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Turku- Finlandia 15.09.02, 21:54 Chyba niewielu Polakow spotkasz w Åbo, Moze jednodniowi turysci ze sztokholmskiej metropolii , moze turysci zwiedzajacy Skandynawie. Ale czy jest tam jakas Polonia? Nie mam pojecia. Moze sie ktos odezwie. Odpowiedz Link Zgłoś
mufka Re: Turku- Finlandia 15.09.02, 23:01 Ktos tu sie odezwal z Turku, nie pamietam jednak czy mieszkal tam czy byl u rodziny, -moze sie odezwie. Pozdrawiam,M. Odpowiedz Link Zgłoś
puola Re: Turku- Finlandia 16.09.02, 07:53 Gość portalu: Erik Estrada napisał(a): > Czy ktos tu jest? Tak z ciekawosci pytam. Pozdrawiam Jest. Ale my w Finlandii nauczylismy sie ciszy i spokoju. To ci ze Sverige lubia pohalasowac. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: Turku- Finlandia 16.09.02, 09:20 nie przesadzasz nieco? my halasujemy na wesolo a wy na ponuro Odpowiedz Link Zgłoś
puola Re: Turku- Finlandia 18.09.02, 07:31 karelia napisała: > nie przesadzasz nieco? my halasujemy na wesolo a wy na ponuro e tam, piane bijecie bez przerwy. My chodzimy po lesie i patrzymy w jeziora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul z Niemiec Przeprowadzka z RFN do Finlandii IP: Internet3:* / *.dip.t-dialin.net 17.09.02, 18:48 Hallo Erik, jestem obywatelem niemieckim po studiach ekonomicznych na Universitecie rowniez w Niemczech (tych zachodnich). Przestalo mi sie tu w RFN podobac i´nosze sie z mysla przenienienia sie do Finlandii, gdzie kilka razy bylem i gdzie mi sie bardzo podoba. Czy mozesz mi polecic ciekawe linki na temat jak to wszystko zorganizowac ? Jak oceniasz sytuacje na rynku pracy dla ludzi po studiach w Finlandii. I tak w ogole polecasz mi te przeprowadzke czy nie, jesli nie to dlaczego (tu w RFN pracuje na kierowniczym stanowisku w dziale Controlling znanego koncernu niemieckiego.) Pozdrawiam z Bonn Paul Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Erik Re: Przeprowadzka z RFN do Finlandii IP: *.kotikaista.weppi.fi 17.09.02, 20:12 Warto zajrzec tu: www.uranusfin.com oraz www.mol.fi Mozna znalezc sporo ciekawych rzeczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul z Niemiec Przeprowadzka z RFN do Finlandii IP: Internet3:* / *.dip.t-dialin.net 17.09.02, 18:48 Hallo Erik, jestem obywatelem niemieckim po studiach ekonomicznych na Universitecie rowniez w Niemczech (tych zachodnich). Przestalo mi sie tu w RFN podobac i´nosze sie z mysla przenienienia sie do Finlandii, gdzie kilka razy bylem i gdzie mi sie bardzo podoba. Czy mozesz mi polecic ciekawe linki na temat jak to wszystko zorganizowac ? Jak oceniasz sytuacje na rynku pracy dla ludzi po studiach w Finlandii. I tak w ogole polecasz mi te przeprowadzke czy nie, jesli nie to dlaczego (tu w RFN pracuje na kierowniczym stanowisku w dziale Controlling znanego koncernu niemieckiego.) Pozdrawiam z Bonn Paul Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Przeprowadzka z RFN do Finlandii 17.09.02, 18:54 Gość portalu: Paul z Niemiec napisał(a): > Hallo Erik, jestem obywatelem niemieckim po studiach ekonomicznych na > Universitecie rowniez w Niemczech (tych zachodnich). Przestalo mi sie tu w RFN > podobac i´nosze sie z mysla przenienienia sie do Finlandii, gdzie kilka razy > bylem i gdzie mi sie bardzo podoba. Czy mozesz mi polecic ciekawe linki na > temat jak to wszystko zorganizowac ? Jak oceniasz sytuacje na rynku pracy dla > ludzi po studiach w Finlandii. I tak w ogole polecasz mi te przeprowadzke czy > nie, jesli nie to dlaczego (tu w RFN pracuje na kierowniczym stanowisku w > dziale Controlling znanego koncernu niemieckiego.) Pozdrawiam z Bonn Paul c'mon Paul, Syrenka nie chciala pojas na maly swinging trojkacik nad modrym Renem i juz ci sie nie podoba w niemczech, glowa do gory...i proboj z tymi starszymi do takich eksperymentow Odpowiedz Link Zgłoś
puola Re: Przeprowadzka z RFN do Finlandii 18.09.02, 07:29 Gość portalu: Paul z Niemiec napisał(a): > Hallo Erik, jestem obywatelem niemieckim po studiach ekonomicznych na > Universitecie rowniez w Niemczech (tych zachodnich). Przestalo mi sie tu w RFN > podobac i´nosze sie z mysla przenienienia sie do Finlandii, gdzie kilka razy > bylem i gdzie mi sie bardzo podoba. Czy mozesz mi polecic ciekawe linki na > temat jak to wszystko zorganizowac ? Jak oceniasz sytuacje na rynku pracy dla > ludzi po studiach w Finlandii. I tak w ogole polecasz mi te przeprowadzke czy > nie, jesli nie to dlaczego (tu w RFN pracuje na kierowniczym stanowisku w > dziale Controlling znanego koncernu niemieckiego.) Pozdrawiam z Bonn Paul To prawda ze Finlandia jest bardzo milym i kameralnym krajem. Ale jest tez malo ludzi a z tego wynika ze rynek pracy jest ograniczony. Co prawda jest dosc duzo miejsc gdzie mozna sie obyc bez znajomosci jezyka ale w pewnych dziedzinach moze to byc konieczne. Szanse na dobra prace mozesz miec jako ktos kto zna rynek niemiecki. Sprobuj poszukac przez kontaky z firmami w Finlandii w twojej branzy albo przez europejski system na Internecie. Odpowiedz Link Zgłoś