Dodaj do ulubionych

linia easy jet

13.10.05, 16:46
Czy ktoras z was babki podrozowala juz linia Easy jet? Jesli tak, prosze
napsizcie, bo mialabym kilka pytan do zadania, bardzo dla mnie
istotnych.Dzieki,pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • angel74 Re: linia easy jet 13.10.05, 16:58
      Ostatnio leciałam Berlin - Belfast.
      • malina.majka Re: linia easy jet 13.10.05, 17:13
        I ja pare razy,do Krakowa,Warszawy,Madrytu,w sumie to lecialam wszystkimi
        dostepnymi liniami na trasach londynsko-polskich i zaliczam easyjet do jednych
        z najlepszych lini.Bardzo mila obsluga mi sie trafila,a podrozowalam bedac w
        ciazy.pozdrawiam,Malina
        • simonkapl Re: linia easy jet 13.10.05, 17:18
          O, dobrze sie sklada, bo ja tez w ciazy.W ktorym tygodniu bylas i jak to sie
          odbylo?
      • simonkapl Re: linia easy jet 13.10.05, 17:16
        ja zamierzam odbyc podroz Paryz-Berlin i z powrotem.Po pierwsze jestem w ciazy,
        z tego co wiem od 28 tc wymagaja zaswiadczenia od lekarza, a ja w momencie
        powrotu bede w 28 i 3 dni, ale w razie czego poprosze.Ale mam drugi problem:
        zamierzamy w Polsce kupic wozek dla dziecka, wyjdzie cos kolo 20 kg bagaz.Czy
        orientujesz sie moze czy mam prawo taki bagaz przewozic, i ile to mniej wiecej
        kosztuje.Zaznaczam ze oprocz tego bedziemy mieli 2 walizki.Pytam na forum, bo
        nie moge za cholerke sie do ncih dodzwonic, za to automat nawija przez 10 min, a
        na internecie nie odpisali mi a ich wyjasnienia sa nieco niejasne.Bede
        wdzieczna za odpowiedz.Pozdrawiam
        • gosia7813 Re: linia easy jet 13.10.05, 22:02
          Ja też parę razy latałam tymi liniami i z tego co wiem to możesz mieć 20kg
          bagażu postawowego + bagaż ppodręczny. Tak więc za wózek bedziesz musiała
          zapłacić ok. 4F za kg. Także taniej bedzie jak wyślesz paczką (prywatni
          przewoźnicy) lub dasz kierowcy autokaru i też Ci przewiezie.
          • simonkapl Re: linia easy jet 14.10.05, 14:35
            Niestety, nie mam mozliwosci wyslania paczki autokarem, poniewaz tu gdzie
            mieszkam autokary nie dojezdzaja, musialabym jechac 500km po paczke,a od moich
            rodzicow tez kolo 50 km zeby paczke nadac.Poczta wychodzi potwornie drogo,
            orientowalam sie.Dziekuje za rady.
            • jagienkaa Re: linia easy jet 14.10.05, 14:41
              wiesz na Twoim miejscu zadzwoniłabym do linii i zapytała się.
              Kiedyś byłam zainteresowana przywozem swojego roweru i mi powiedziano, że
              wszystko w sumie się da przewieźć jeśli się zmieści w wadze dopuszczalnej i
              jest dobrze zapakowane. Więc w ózek na pewno też.
            • ewmag Re: linia easy jet 14.10.05, 15:49
              Ostatnio gdzies na forum znalazlam namiary na firme przewozowa
              www.dtparcels.com Maja agentow w roznych miastach w Polsce, a w Anglii w
              roznych miastach poza Londynem, z Polski przewoza paczki za oplate wedlug
              rozmiaru, najlepiej zadzwonic i zapytac czy tam, gdzie mieszkasz dowioza i za
              ile. Na razie nie wiem, czy sa solidni, bo wyslalam przez nich paczke do Polski
              i czekam az dojdzie. Jesli wezmiesz wozek jako bagaz i lacznie z pozostalym
              bagazem nie przekroczy tych dozwolonych 20 kg to mozesz przewiezc, w easy jet
              mozna miec wiecej niz 1 walizke czy torbe. Tylko taki wozek musisz porzadnie
              opakowac, zeby Ci go nie uszkodzili w transporcie.
              • simonkapl Re: linia easy jet 14.10.05, 16:07
                W easy mozna miec bagaz 20kg na osobe.Bedziemy mieli 2 walizki, wiec za wozek
                trzeba bedzie doplacic.Zastanawiam sie tylko ile, i czy w ogole go zabiora, nie
                mam ochoty sie martwic na lotnisku.Co do dzwonienia, nic innego nie robie od
                tygodnia, nikt nie odbiera , za to przed polaczeniem przez 10 min automat
                gada,wiec kosztowalo mnie to juz kolo 100 euro, co moglabym juz za wozek
                oplacic.Wyslalam pytanie na internecie, zezro odpowiedzi.Dlatego dziekuje wam za
                wszelkie rady.
                • jarek205 Re: linia easy jet 14.10.05, 21:55
                  ale na internecie chyba cie nie kosztowalo 100 euro?

ludzie staraja sie ci pomodz wiec docen to!!

pozdrawiam
                  • jagienkaa Re: linia easy jet 14.10.05, 22:03
                    chodziło chyba o wysłanie pytania na stronie Easy Jet a nie tutaj na forumsmile
                    przecież dziewczyna ładnie podziękowałasmile
                  • jarek205 Re: linia easy jet 14.10.05, 22:06
                    chyba nie o easyjet chodzilo.

papa
                    • ekolezanka Re: linia easy jet 14.10.05, 22:15
                      a ja jestem przekonana ze o easyjet a nie o forum, swiadczy o tym ta wypowiedz:

> Pytam na forum, bo
                      nie moge za cholerke sie do ncih dodzwonic, za to automat nawija przez 10 min, a
                      na internecie nie odpisali mi a ich wyjasnienia sa nieco niejasne.Bede
                      wdzieczna za odpowiedz.Pozdrawiam

oraz ta (zle przez ciebie interpretowana)wypowiedz:

> Co do dzwonienia, nic innego nie robie od
                      tygodnia, nikt nie odbiera , za to przed polaczeniem przez 10 min automat
                      gada,wiec kosztowalo mnie to juz kolo 100 euro, co moglabym juz za wozek
                      oplacic.Wyslalam pytanie na internecie, zezro odpowiedzi.Dlatego dziekuje wam za
                      wszelkie rady.

papa
                      • jagienkaa Re: linia easy jet 14.10.05, 22:19
                        ja też tak zrozumiałam, ale niech autorka potwierdzi. Przecież o tym świadczy
                        ton wypowiedziwink
                  • simonkapl Re: linia easy jet 15.10.05, 16:54
                    Pytanie oczywiscie wyslalam do serwisu dostepnego an stronie easy jet, a ty nie
                    szuka
                    • simonkapl Re: linia easy jet 15.10.05, 16:59
                      Za szybko ancisnelam.Tak wiec pisalam oczywiscie do linii easy.A ty chyba
                      szukasz dzis sprzeczki, chyba nie w humorku jestes, bo jak dla mnie towj post
                      jets neico niezrozumialy.Pozdrawiam
                • ekolezanka Re: linia easy jet 14.10.05, 22:20
                  prawdopodobnie bedziesz musiala zaplacic za nadbagaz. moze inaczej by bylo
                  gdybys byla juz z dzieckiem i taki wozek zabrala na poklad - nie latalam
                  jeszcze z dzieckiem wiec nie wiem czy wtedy jest jakas dodatkowa oplata.
                  natomiast wielokrotnie widzialam "krecace" sie na tasmie zlozone gleboki wozki
                  (nie spacerowki) przy odbiorze bagazu, tak wiec mysle ze nie bedzie z tym
                  problemu - w easyjet (pewnie w innych liniach tez) jest cos takiego jak bagaz
                  niewymiarowy. nasz plecak ze stelazem byl zakwalifikowany do takiego mimo ze
                  wcale nie wygladal na jakis pokazny i wazyl tylko 14 kg.
                  • jagienkaa Re: linia easy jet 14.10.05, 22:23
                    w sumie to jest tak, że mimo że oddaje się wózek przed samym samolotem
                    (ewentualnie przy wyjściu z tzw gate) to bardzo często nie chcą oddać go przy
                    wyjściu z samolotu i trzeba czekać aż przyjedzie z resztą bagażu. Za to wózek
                    się normalnie nie płaci i linie go przewożą za darmo, ale nie wiem jak to jest
                    gdy jest się bez dziecka.
                    • ekolezanka Re: linia easy jet 14.10.05, 22:31
                      jagienka, byc moze - ale ja zidentyfikowalam ludzikow ktorzy od poczatku
                      odprawy paradowali wylacznie z fotelikiem (czyli wozek oddali na bagaz), a
                      potem wlasnie ich widzialam jak przepakowywali bobasa. chyba bylo im tak
                      wygodnie i wcale sie nie dziwie smile
                  • ekolezanka Re: linia easy jet 14.10.05, 22:28
                    i jeszcze cos - te wozki nie byly nawet w zaden szczegolny sposob pakowane -
                    zadnych folii, zadnych sznurkow. po prostu po odbiorze z tasmy wlasciciele je
                    rozkladali, przepakowywali dzidziula z fotelika i jechali. A Wy mozecie
                    zapakowac do niego torby lub walizke, przynajmniej bedzie lzej smile jedyny
                    problem - gdzieniegdzie schody.
                    • simonkapl Re: linia easy jet 15.10.05, 16:57
                      Dziekuje za wszelkie pomocne rady.Faktycznie wozek z dzieckiem przewozony jets
                      za darmo, natomiast my bedziemy mieli wozek bez dziecka.I prawdopodobnie bedize
                      to dosc duzy, okolo 20 kg karton, bo kupujemy wozek 3w1. Od linii easy, zadnej
                      odpowiedzi nie otrzymalismy jak na razie, a telefon nie odbierany, jak dotad.DZIEKI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka