simonkapl 13.10.05, 16:46 Czy ktoras z was babki podrozowala juz linia Easy jet? Jesli tak, prosze napsizcie, bo mialabym kilka pytan do zadania, bardzo dla mnie istotnych.Dzieki,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malina.majka Re: linia easy jet 13.10.05, 17:13 I ja pare razy,do Krakowa,Warszawy,Madrytu,w sumie to lecialam wszystkimi dostepnymi liniami na trasach londynsko-polskich i zaliczam easyjet do jednych z najlepszych lini.Bardzo mila obsluga mi sie trafila,a podrozowalam bedac w ciazy.pozdrawiam,Malina Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: linia easy jet 13.10.05, 17:18 O, dobrze sie sklada, bo ja tez w ciazy.W ktorym tygodniu bylas i jak to sie odbylo? Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: linia easy jet 13.10.05, 17:16 ja zamierzam odbyc podroz Paryz-Berlin i z powrotem.Po pierwsze jestem w ciazy, z tego co wiem od 28 tc wymagaja zaswiadczenia od lekarza, a ja w momencie powrotu bede w 28 i 3 dni, ale w razie czego poprosze.Ale mam drugi problem: zamierzamy w Polsce kupic wozek dla dziecka, wyjdzie cos kolo 20 kg bagaz.Czy orientujesz sie moze czy mam prawo taki bagaz przewozic, i ile to mniej wiecej kosztuje.Zaznaczam ze oprocz tego bedziemy mieli 2 walizki.Pytam na forum, bo nie moge za cholerke sie do ncih dodzwonic, za to automat nawija przez 10 min, a na internecie nie odpisali mi a ich wyjasnienia sa nieco niejasne.Bede wdzieczna za odpowiedz.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia7813 Re: linia easy jet 13.10.05, 22:02 Ja też parę razy latałam tymi liniami i z tego co wiem to możesz mieć 20kg bagażu postawowego + bagaż ppodręczny. Tak więc za wózek bedziesz musiała zapłacić ok. 4F za kg. Także taniej bedzie jak wyślesz paczką (prywatni przewoźnicy) lub dasz kierowcy autokaru i też Ci przewiezie. Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: linia easy jet 14.10.05, 14:35 Niestety, nie mam mozliwosci wyslania paczki autokarem, poniewaz tu gdzie mieszkam autokary nie dojezdzaja, musialabym jechac 500km po paczke,a od moich rodzicow tez kolo 50 km zeby paczke nadac.Poczta wychodzi potwornie drogo, orientowalam sie.Dziekuje za rady. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: linia easy jet 14.10.05, 14:41 wiesz na Twoim miejscu zadzwoniłabym do linii i zapytała się. Kiedyś byłam zainteresowana przywozem swojego roweru i mi powiedziano, że wszystko w sumie się da przewieźć jeśli się zmieści w wadze dopuszczalnej i jest dobrze zapakowane. Więc w ózek na pewno też. Odpowiedz Link Zgłoś
ewmag Re: linia easy jet 14.10.05, 15:49 Ostatnio gdzies na forum znalazlam namiary na firme przewozowa www.dtparcels.com Maja agentow w roznych miastach w Polsce, a w Anglii w roznych miastach poza Londynem, z Polski przewoza paczki za oplate wedlug rozmiaru, najlepiej zadzwonic i zapytac czy tam, gdzie mieszkasz dowioza i za ile. Na razie nie wiem, czy sa solidni, bo wyslalam przez nich paczke do Polski i czekam az dojdzie. Jesli wezmiesz wozek jako bagaz i lacznie z pozostalym bagazem nie przekroczy tych dozwolonych 20 kg to mozesz przewiezc, w easy jet mozna miec wiecej niz 1 walizke czy torbe. Tylko taki wozek musisz porzadnie opakowac, zeby Ci go nie uszkodzili w transporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: linia easy jet 14.10.05, 16:07 W easy mozna miec bagaz 20kg na osobe.Bedziemy mieli 2 walizki, wiec za wozek trzeba bedzie doplacic.Zastanawiam sie tylko ile, i czy w ogole go zabiora, nie mam ochoty sie martwic na lotnisku.Co do dzwonienia, nic innego nie robie od tygodnia, nikt nie odbiera , za to przed polaczeniem przez 10 min automat gada,wiec kosztowalo mnie to juz kolo 100 euro, co moglabym juz za wozek oplacic.Wyslalam pytanie na internecie, zezro odpowiedzi.Dlatego dziekuje wam za wszelkie rady. Odpowiedz Link Zgłoś
jarek205 Re: linia easy jet 14.10.05, 21:55 ale na internecie chyba cie nie kosztowalo 100 euro? ludzie staraja sie ci pomodz wiec docen to!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: linia easy jet 14.10.05, 22:03 chodziło chyba o wysłanie pytania na stronie Easy Jet a nie tutaj na forum przecież dziewczyna ładnie podziękowała Odpowiedz Link Zgłoś
ekolezanka Re: linia easy jet 14.10.05, 22:15 a ja jestem przekonana ze o easyjet a nie o forum, swiadczy o tym ta wypowiedz: > Pytam na forum, bo nie moge za cholerke sie do ncih dodzwonic, za to automat nawija przez 10 min, a na internecie nie odpisali mi a ich wyjasnienia sa nieco niejasne.Bede wdzieczna za odpowiedz.Pozdrawiam oraz ta (zle przez ciebie interpretowana)wypowiedz: > Co do dzwonienia, nic innego nie robie od tygodnia, nikt nie odbiera , za to przed polaczeniem przez 10 min automat gada,wiec kosztowalo mnie to juz kolo 100 euro, co moglabym juz za wozek oplacic.Wyslalam pytanie na internecie, zezro odpowiedzi.Dlatego dziekuje wam za wszelkie rady. papa Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: linia easy jet 14.10.05, 22:19 ja też tak zrozumiałam, ale niech autorka potwierdzi. Przecież o tym świadczy ton wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: linia easy jet 15.10.05, 16:54 Pytanie oczywiscie wyslalam do serwisu dostepnego an stronie easy jet, a ty nie szuka Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: linia easy jet 15.10.05, 16:59 Za szybko ancisnelam.Tak wiec pisalam oczywiscie do linii easy.A ty chyba szukasz dzis sprzeczki, chyba nie w humorku jestes, bo jak dla mnie towj post jets neico niezrozumialy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ekolezanka Re: linia easy jet 14.10.05, 22:20 prawdopodobnie bedziesz musiala zaplacic za nadbagaz. moze inaczej by bylo gdybys byla juz z dzieckiem i taki wozek zabrala na poklad - nie latalam jeszcze z dzieckiem wiec nie wiem czy wtedy jest jakas dodatkowa oplata. natomiast wielokrotnie widzialam "krecace" sie na tasmie zlozone gleboki wozki (nie spacerowki) przy odbiorze bagazu, tak wiec mysle ze nie bedzie z tym problemu - w easyjet (pewnie w innych liniach tez) jest cos takiego jak bagaz niewymiarowy. nasz plecak ze stelazem byl zakwalifikowany do takiego mimo ze wcale nie wygladal na jakis pokazny i wazyl tylko 14 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
jagienkaa Re: linia easy jet 14.10.05, 22:23 w sumie to jest tak, że mimo że oddaje się wózek przed samym samolotem (ewentualnie przy wyjściu z tzw gate) to bardzo często nie chcą oddać go przy wyjściu z samolotu i trzeba czekać aż przyjedzie z resztą bagażu. Za to wózek się normalnie nie płaci i linie go przewożą za darmo, ale nie wiem jak to jest gdy jest się bez dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
ekolezanka Re: linia easy jet 14.10.05, 22:31 jagienka, byc moze - ale ja zidentyfikowalam ludzikow ktorzy od poczatku odprawy paradowali wylacznie z fotelikiem (czyli wozek oddali na bagaz), a potem wlasnie ich widzialam jak przepakowywali bobasa. chyba bylo im tak wygodnie i wcale sie nie dziwie Odpowiedz Link Zgłoś
ekolezanka Re: linia easy jet 14.10.05, 22:28 i jeszcze cos - te wozki nie byly nawet w zaden szczegolny sposob pakowane - zadnych folii, zadnych sznurkow. po prostu po odbiorze z tasmy wlasciciele je rozkladali, przepakowywali dzidziula z fotelika i jechali. A Wy mozecie zapakowac do niego torby lub walizke, przynajmniej bedzie lzej jedyny problem - gdzieniegdzie schody. Odpowiedz Link Zgłoś
simonkapl Re: linia easy jet 15.10.05, 16:57 Dziekuje za wszelkie pomocne rady.Faktycznie wozek z dzieckiem przewozony jets za darmo, natomiast my bedziemy mieli wozek bez dziecka.I prawdopodobnie bedize to dosc duzy, okolo 20 kg karton, bo kupujemy wozek 3w1. Od linii easy, zadnej odpowiedzi nie otrzymalismy jak na razie, a telefon nie odbierany, jak dotad.DZIEKI Odpowiedz Link Zgłoś