Dodaj do ulubionych

meta na pare dni w NY

IP: *.as2.wttw.wi.voyager.net 25.09.01, 08:26
Witam.
Wlasnie konczymy nasz pobyt na Work & Travel i zgodnie z wczesniejszymi planami
za pare dni chcemy wyruszyc w krotka podroz - cel: NY. Niestety, nie mamy tam
zadnych znajomych, Nikogo z rodziny ani nawet bladego pojecia gdzie spac i ile
moze nas to w przyblizeniu wyniesc. Pomozecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: polished Re: meta na pare dni w NY IP: 134.113.71.* 25.09.01, 18:33
      polecam hotel best inn w jersey city, NJ - pare przystankow kolejka PATH od NYC
      noc za okolo 100$. zreszta teraz sa rozne tanie oferty w samym NYC.
      • Gość: Kasia Re: meta na pare dni w NY IP: *.as3.wttw.wi.voyager.net 26.09.01, 07:01
        Stary mi chodzilo o tania kwatere!!! Ja jestem biedna studentka....
        • Gość: Empire Re: meta na pare dni w NY IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 14:36
          Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Stary mi chodzilo o tania kwatere!!! Ja jestem biedna studentka....

Ta kwatera za $100 za noc wcale nie jast taka droga jak na NY (zreszta jak widac
          nie jest w NY tylko w NJ). Trudno Ci bedzie znalezc cos taniego (naprawde
          taniego). Ja kiedys wynajalem 2 pokojowe mieszkanie w NYC na 2 tygodnie za $400 -
          ale to byla kombinacja alpejska i mirakul.
          Mozesz poszukac kwatery w ogloszeniach publikowanych w polskiej prasie codziennej
          w NYC. Ale niechetnie wynajmuja tylko na kilka dni.
          Normalnie w schronisku mlodziezowym zaplacisz minimum $25-30 za jedno miejsce za
          noc. Ale w pokoju 5-8 osobowym.
          Jesli nie znajdziesz nic taniego w NYC to szukaj w NJ ale w motelach. Mozesz
          znalezc pokoj 2 osobowy za ca. $60-80 za noc.
          Pobyt w NYC jesli nie masz mety jest niestety DROGI! Powodzenia!

• Gość: Kasia Re: meta na pare dni w NY IP: *.as2.wttw.wi.voyager.net 26.09.01, 18:06
            Wielkie dzieki za informacje. Wlasnie czekamy na wiadomosc o kontakcie w NY.
            Jesli nic z tego nie wyjdzie, chyba jednak zrezygnujemy z tej
            wycieczki...Szkoda.
            Pzdr.
            • Gość: polished Re: meta na pare dni w NY IP: 134.113.71.* 28.09.01, 17:48
              Gość portalu: Kasia napisał(a):
              > Jesli nic z tego nie wyjdzie, chyba jednak zrezygnujemy z tej

to moze wpadnijcie do waszyngtonu dc - swietne darmowe muzea, fajne restauracje,
              czysto i przyjemnie. sa jakies motele pod waszyngtonem chyba okolo 60-80$ z
              dojazdem metrem do miasta
              a potem w pociag albo greyhound i do NY na samolot
              • Gość: Kasia Re: meta na pare dni w NY IP: *.as2.wttw.wi.voyager.net 28.09.01, 23:07
                Dzieki polished ale juz przebukowalismy bilety i lecimy z Chicago. Plany
                zwiedzania odlozylismy na za rok....
                Pozdrawiam
                • Gość: Empire Re: meta na pare dni w NY IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.01, 23:12
                  Hej Kaska,
                  Szkoda. Bo NYC naprawde wart jest zobaczenia.
                  Kto wymyslił pieniadze..?
                  Pozdrawiam,
                  Empire
                  • Gość: Kasia Re: meta na pare dni w NY IP: *.as2.wttw.wi.voyager.net 29.09.01, 22:23
                    Wiesz, powiem Ci szczerze, ze chetnie juz wroce do Polski. Siedzimy tu od konca
                    czerwca i przez bite trzy miesiace harowalismy w fabrykach. Zylismy ta mysla o
                    podrozy...
                    A teraz...troche sie pozmienialo...
                    Nic, za rok to sobie odbijemy... Z nawiazka.
                    Pa.
                    • Gość: Empire Re: meta na pare dni w NY IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.01, 22:53
                      Jasne. Fajnie jest niemal wszedzie, ale w domu najlepiej.
                      W przyszlym roku koniecznie zahaczcie o NYC. I najlepiej jeszcze przed wyjazdem
                      znajdzcie jakies niedrogie miejsce zeby sie zatrzymac.
                      A harowka w fabrykach uszlachetnia - czyz nie? smile
                      Pozdrawiam,
                      Empire
                  • mzfred Re: meta na pare dni w NY 30.09.01, 06:58
                    new york miasto zbieraniny z calego swiata nic przyjemnego do zobaczenia .
                    proponuje nowe miasto lubawskie na pomorzu cieplejsza atmosfera
                    • Gość: Empire Re: meta na pare dni w NY IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.01, 12:17
                      mzfred napisał(a):

> new york miasto zbieraniny z calego swiata nic przyjemnego do zobaczenia .
                      > proponuje nowe miasto lubawskie na pomorzu cieplejsza atmosfera

Jesli w Nowym Miescie Lubawskim na pomorzu jest taka ciepla atmosfera, to
                      dlaczego laczysz sie przez australijski serwer, he?

• mzfred Re: meta na pare dni w NY 30.09.01, 07:03
          biednych studetow nie stac na wujazd za granice
          • Gość: Kasia Re: meta na pare dni w NY IP: *.as3.wttw.wi.voyager.net 30.09.01, 20:57
            Sa sposoby-pozyczasz a pozniej pracujesz jak wol.
            I powiem szczerze ze sie to oplaca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka