Dodaj do ulubionych

Rzad w Kanadzie

29.11.05, 03:29
Alesmy sie dorobili:

OTTAWA (AFP) - Canadian Prime Minister Paul Martin's embattled Liberal
minority government was ousted by a no-confidence vote in Parliament, kicking
off a likely frosty election campaign over the Christmas holiday

I co dalej?
Obserwuj wątek
    • de.chelly Re: Rzad w Kanadzie 29.11.05, 03:34
      a tobie co do teo co u nas sie dzieje?
      zajmijcie sie syfem u siebie w domu i tym ktory robicie na calym siwecie zwaszym
      przyglupim prezydentem
      • anna521 Re: Rzad w Kanadzie 29.11.05, 03:46
        de.chelly napisał: "a tobie co do teo co u nas sie dzieje?"

Ja mam swoje interesy w tym co sie w Kanadzie dzieje. Domyslasz sie tego bo
        przeciez nieczesto komentuje upadki rzadow na tym forum.
        Na tego arbusto nie glosowalam. Przepraszam wszystkich za burdel jaki on robi i
        w swiecie i w moim kraju takze w moim imieniu. Co jeszcze moge zrobic?
        • de.chelly Re: Rzad w Kanadzie 29.11.05, 03:54

> Co jeszcze moge zrobic?

zniknac
          • anna521 Re: Rzad w Kanadzie 29.11.05, 04:09
            de.chelly,
            Ja Cie stad nie wyganiam to dlaczego Ty mi to robisz?
            Jak mnie nie lubisz to wygas moj nick, ja niedawno zrobilam tak z Kaganowskim.
            A jak chcesz sie czubic, ja To lubie, to nie uzywaj "ostatecznych" argumentow.
            Na razie dziekuje Ci za przyjscie tutaj.
            Jak sie czuje ten Twoj "pozazdroszczenia godny" organ? Czy on ma cos do
            powiedzenia o kampanii wyborczej w Kanadzie?
        • gosc88 Kto to jest arbusto ?? 29.11.05, 05:35
          • anna521 Re: Kto to jest arbusto ?? 29.11.05, 05:48
            "Arbusto" to po hiszpansku "krzak". Krzak to po angielsku "bush". No wiec nie
            glosowalam na obecnego prezydenta. Ale musze z nim zyc i jedyne co moge zrobic
            to przepraszac i caly swiat i moich wspolobywateli za nasz "pas biblijny".
            "Pas biblijny" to srodkowe stany USA, ktore glosowaly na "arbusto" ze wzgledu
            na jego religijne przekonania. Teraz nawet ludzie w tych stanach zaczynanaja
            sie wypinac na tego "born again Christian".
            • gosc88 Aaaaaaa !!!! To chodzi ci o sloneczko Texasu !!! 29.11.05, 07:05
              Ten nasz Martin tez oczywiscie nie swiety ale od sloneczka wydaje sie, ze
              lepiej rozumiejacy co sie wokol niego dzieje. Wyglada mi na to, ze republikanie
              u was lepiej rozegrali partie od demokratow w tym biblijnym pasie i niestety
              zdobyli wiecej ich glosow.

No, moze za 3 lata bedzie lepiej.
              • anna521 Re: Aaaaaaa !!!! To chodzi ci o sloneczko Texasu 29.11.05, 07:19
                Chodzilo mi o to cos z Teksasu. Sloneczkiem bym tego nie nazwala.
                Owszem, republikanie tutaj rozegrali swoja partie duzo lepiej od Martin, ale
                mnie naprawde martwi to co sie stanie w Kanadzie w styczniu.
                US i tak jest juz przegrane dla mnie, przynajmniej przez kilka nastepnych
                kadencji (nie ludz sie wobec demokratow), ale Kanada to inna broszka. Patrze na
                nia troche jak na Niemcy i kibicuje i Schroeder i Martin choc obaj przegrali i
                tylko czesciowo zgadzam sie z ich programami. Ale coz, na bezrybiu i rak ryba.
                Wobec tego czegos z Teksasu gotowa jestem pokochac old Bill. No ale to troche
                za pozno.
                • starapierdola Re: Aaaaaaa !!!! To chodzi ci o sloneczko Texasu 29.11.05, 07:33
                  tak? a jaki to program ma martin?
                  czy twoja wiedza to na zasadzie ze amerykanie zawsze wiedza lepiej i wiecej od
                  autochtonow?
                  • anna521 Re: Aaaaaaa !!!! To chodzi ci o sloneczko Texasu 29.11.05, 08:52
                    starapie.. napisał: "tak? a jaki to program ma martin? czy twoja wiedza to
                    na zasadzie ze amerykanie zawsze wiedza lepiej i wiecej od autochtonow?"

Nie wiem o co sie czepiasz. Odpowiem po kolei.

1) Dla mnie Martin mial umiarkowany program socjalny moderowany obecnym
                    kryzysem ekonomicznym, troche jak Schroeder. Ja lubie programy socjalne (to nie
                    tajemnica na tym forum) wiec bardziej lubie Schroeder niz Merkel. Z tego
                    powodu, m.in. martwi mnie upadek rzadu Martin.

2) Zartujesz chyba. Nigdy nigdzie nie napisalam, ze USA wie lepiej niz
                    ktokolwiek inny. Jestem zazartym krytykiem polityk USA, m.in, dlatego ze nasz
                    prezydent (nie glosowalam na niego) uzurpuje sobie prawo do wiedzenia lepiej.

Kanadyjczykom zycze wszystkiego najlepszego w zblizajacej sie kampanii
                    wyborczej. Mam cicha nadzieje, ze powiedzie im sie przynajmniej tak dobrze jak
                    nam ostatnio wobec "Terminatora".

• antypodzianin odwal sie od Terminatora, dobra?!! 29.11.05, 08:56
                      dzieki niemu znalazl sie nowy rynek zbytu na australijskie maszyny do gier
                      pokerowych
                      • anna521 Re: odwal sie od Terminatora, dobra?!! 29.11.05, 09:06
                        antypodzianin,
                        Od "terminatora" sie nie odwale bo on mi tu brzeczy nad uszami i probuje
                        finansowac stanowe pozyczki z zarobkow pielegniarek i policjantow; mam wsrod
                        nich przyjaciol.
                        Za to gratuluje Wam, Australijczycy, nowego rynku zbytu. Wybieram sie do Was
                        wiec oczywiscie zainteresowana jestem w Waszym dobrobycie.
                        Widzisz kontradykcje w moim poscie?
    • antypodzianin Re: Rzad w Kanadzie 29.11.05, 08:33
      teraz rozumiem dlaczego tych kanadyjczykow z prowincjonalnego Sacramento szlag
      trafia ---
      • anna521 Re: Rzad w Kanadzie 29.11.05, 08:57
        antypodzianin,
        Sacramento to stolica, nie wciskaj mi tu ciemnoty o prowincji.
        StaryP podniosl wazny punkt (nawet dwa) wiec albo sie nie wcinaj, albo
        odpowiadaj na temat.
        • antypodzianin anna521 to wtyczka 29.11.05, 09:06
          mozesz byc pewna ze na twe posty nie odpowiem juz nigdy
          • anna521 Re: anna521 to wtyczka 29.11.05, 09:12
            "anna521 to wtyczka"

Czyja?

"mozesz byc pewna ze na twe posty nie odpowiem juz nigdy"

Zaraz sie zaplacze i wroce do obgryzania paznokci, antypodzianin wink
            • ontarian Re: anna521 to wtyczka 29.11.05, 12:47
              anna521 napisała:

> i wroce do obgryzania paznokci, antypodzianin wink
              teraz wiemy w czym duktorat zrobilas
              • anna521 Re: anna521 to wtyczka 03.12.05, 10:44
                ontarian napisał: "wroce do obgryzania paznokci, antypodzianin wink
                teraz wiemy w czym duktorat zrobilas"

Moje numerki to 521 i nie mam nic wspolnego z sacramencka ania.
                Owszem, obgryzanie paznokci to byl jeden z glownych punktow pisania dysertacji.
                Niewiele mnie to wtedy kosztowalo bo wzrok pozwalal mi na robienie paznokci
                (teraz juz nie) a przynajmniej niewiele przytylam. Jest w tym cos zlego?

• anna1521 [...] 29.11.05, 12:50
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • anna1521 [...] 29.11.05, 12:49
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • anna1521 Rzad w Kanadzie pomaga eskimosom i indianom 29.11.05, 12:48
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34223,3034288.html
    • anna521 Nieporozumienie z numerkami 01.12.05, 08:34
      • anna521 Re: Nieporozumienie z numerkami 01.12.05, 08:41
        Znowu sie "zatchnelam", mam nieciekawa klawiature na tym
        przedostatnim "rozrywkowym komputerze.

(1)Chce Wam powiedziec, ze Anna 1521 to nie ja i chce podziekowac moderatorom
        za interwencje. Moderatorzy, wiem ze czasami tu rozrabiam, ale sami wiecie, ze
        nieczesto lamie etykiete tego forum...

(2) Lubie imie Anna i dlatego poszlam na numerki. Teraz troche mnie znacie.
        Proponuje konkurs na moje forumowe imie.
        Nie wpisujcie sie tutaj. Za chwile otworze nowy watek w tej sprawie.
    • astro_glide Re: Rzad w Kanadzie 02.12.05, 23:49
      Wlasciwie w czym jest problem?
      • anna521 Re: Rzad w Kanadzie 03.12.05, 00:44
        astro_glide napisał: "Wlasciwie w czym jest problem?"

W tym, ze upadl nam rzad mniejszosciowy, ktory troche popieral polityki
        korzystne dla biedakow. Teraz wydamy kupe szmalu na wybory (dla mnie to gratka,
        bo mam nadzieje zalapac sie na promile tego szmalu w kampanii, ale szkoda mi
        tej roztrwonionej forsy: wolalabym sie na nia zalapac projektujac projekty dla
        ubogich) tylko po to aby miec nowy rzad mniejszosciowy, prawdopodobnie tez
        bardzo niestabilny.
        Mnie osobiscie interesuja Wasze przewidywania kto utworzy ten rzad. Ktos w
        rodzaju Merkel czy Schroeder?

• legendarny_ertes Re: Rzad w Kanadzie 03.12.05, 00:54
          Co ty kobieto chrzanisz? Zastanawiasz sie czasami zanim cos napiszesz?
          I co cie obchodzi Kanada. Martw sie lepiej zeby ci Arnold nie narozrabial.

I co to znaczy "projektujac projekty" ? Maslo tez pewnie kupujesz maslane.
          • anna521 Re: Rzad w Kanadzie 03.12.05, 09:51
            legendarny_ertes napisał: "co cie obchodzi Kanada. Martw sie lepiej zeby ci
            Arnold nie narozrabial. I co to znaczy "projektujac projekty" ?

Terminatora na chwile osadzilismy to mozemy sie zajmowac reszta swiata smile
            Odpowiedzialam Ci co mnie obchodzi Kanada (te promile wydatkow panstwowych,
            m.in.). A Ty, jakkolwiek ustosunkowales sie do mojego wytlumaczenia, nie
            zwrociles na to uwagi.
            Masz racje z tym "projektowaniem projektow", zauwazylam moj blad po wcisnieciu
            klawisza "wyslij". Mialam na mysli "projektowanie programow".
            • felusiak1 Re: Rzad w Kanadzie 04.12.05, 06:33
              A moze chcesz przeniesc sie do Kanady?
              Tam tak zywica pachnie i mleko i miod......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka