Dodaj do ulubionych

Oplata czynszu w Polsce

IP: *.nyc.rr.com 20.10.02, 18:05
Mam do was prosbe. Moja matka mieszka w Polsce w mieszkaniu wlasnosciowym,
ktore kupilem jej 10 lat temu. Co 6 miesiecy wysylam jej pieniadze na oplate
mieszkania. Ostatnio dowiedzialem sie, ze po otrzymaniu kwoty pieniedzy
zamiast zaplacic za pol roku zaplacila tylko za 2 miesiace. Nie majac wyjscia
musialem pokryc za pozostale 4 miesiace.
Czy ktos z was wie w jaki sposob moglbym oplacac mieszkanie bezposrednio z USA
z pominieciem mojej matki. Dzwonilem do Banku Pekao ale nie dano mi
konkretnej odpowiedzi. Czy moge zalozyc konto w NBP i dokonywac bezposrednich
przelewow?
Obserwuj wątek
    • Gość: marcee Re: Oplata czynszu w Polsce IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 18:10
      w nBp akurat nie bo NBP ma inne dylematy na glowie (wybor celow operacyjnych i
      posrednich a zatem polityke pieniezna kraju ) a nie twoje zcynsze

ale w innych bankach tak, mozesz, i mozesz palcic w imieniu i na rzecz swojej
      matki
      ale radzilabym zadzwonic do spoldzielni i tam sie zorientowac co oni radza

sugerujesz ze matka cie orznela na kasie??????
    • guajazyl Re: Oplata czynszu w Polsce 20.10.02, 18:15
      Najlepiej przelewaj forse na konto naszej forumowej specjalistki od finansow,
      Marcee. Juz za drobna oplata bedziesz mial absolutna pewnosc... ze zostaniesz
      orzniety.
      • karelia Re: Oplata czynszu w Polsce 20.10.02, 18:19
        ha ha ha , chyba sie napije jeszcze syropu smile))))))))))))
      • Gość: marcee Re: guajazyl IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 18:20
        a cus nam tu popierdzial Stary Lysy Durniu????

sprawdz czy masz zmieniany pampers Dziadku, domyslam sie ze to dziadyga Don we
        wlasnej osobie

• guajazyl Re: guajazyl 20.10.02, 18:24
          Zapomnialas zmienic nicka! Przeciez to Twoje drugie, to "zle" wcielenie,
          ktorego my sie tu wszyscy tu tak boimy.
          Idz jeszcze raz na bisa, popros, moze Cie jako tego "strasznego Marcela" tez
          wpuszcza. Zreszta co tam prosic! Ty wymagasz wiec musisz dostac... tylko, ze
          chyba Cie ktos olal.
          Tu nikt sie Ciebie nie boi. Najlepiej dorzuc jeszcze pare k... i ch... bo
          tojeszcze najlepiej Ci sie udaje. Avanti!
          • Gość: marcee Re: guajazyl IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 18:28
            myslisz ze sie tym pzrejmuje??? z Narval, Baloo i Szwedzia sobie tutaj pogadam,
            tam jest Wielka Smuta u was
            • guajazyl Re: guajazyl 20.10.02, 18:31
              Pogadaj sobie, pogadaj. Tak czy tak wiekszosc Ciebie ignoruje.
    • Gość: Polonista Re: Oplata czynszu w Polsce IP: *.nyc.rr.com 20.10.02, 18:39
      Otrzymalem jedna odpowiedz i 5 pomowien, nawet nie mam pewnosci czy adresowane
      sa do mnie. Doprawdy nie wiem o co chodzi w pomowieniach i o jakim niku
      mowicie. Rowniez nie mam pojecia dlaczego nazywacie mnie starym durniem. To
      jest mja pierwsza wiadomosc na forum Gazety Wyborczej, ktore przypadkowo
      odkrylem dzisiaj. Prosze was o porade a nie o inwektywy.
      Czy wszedzie na forum jest tak agresywnie?
      Marcee dziekuje za oddpowiedz, w spoldzielni siedza calkowicie niekompetentni
      ludzie i uzyskanie od nich odpowiedzi jest nieosiagalnym celem.
      • guajazyl Re: Oplata czynszu w Polsce 20.10.02, 18:44
        Nie bierz sobie tego tak bardzo do serca! To nie bylo do Ciebie adresowane.
        Co do platnosci, to nie za bardzo widze gdzie jest problem. Zalozyc konto w
        banku w Polsce (tym banku, ktory TOBIE odpowiada) i dac zlecenie przelewu co
        miesiac na okreslone konto (w tym wypadku spoldzielni). Masz z tym jakies
        trudnosci?
      • Gość: marcee Re: Oplata czynszu w Polsce IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 18:45
        to nie do ciebie
        pan Guajazyl sie rzucil na mnie , on niekumaty wiec nie umie ci odpowiedziec

niezaleznie od statusu zgodnie z nowym pr dewizowym amsz prawo zalozyc konto w
        banku i dokonywac platnosci z niego na terenie kraju
        nie waidomo czy bank ci pozwoli placic nie na swoja zrecz ale mozliwe ze tak
        warunek pieniadze musza pzryjsc niejako z zagranicy o ile masz statut
        nierezydenta

kiedys pisalam o tym szcegolowo dla Icy, odszukaj w wyszukiwarce, poza tym
        siegnij do pr dewizowego dowiesz sie wioecej

• Gość: marcee Re: Oplata czynszu w Polsce IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 18:50
          tzn nie wiadomo jak bank zareaguje gdy zobaczy na przelewie ze palcisz na rzezc
          matki , tzn ze oplacasz nie swoj czynsz tylko czyjs
          ale nie sadze aby byly z tym problemy

prawo dewizowe mowi ze to maja byc platnosci na twoja rzecz
        • guajazyl Re: Oplata czynszu w Polsce 20.10.02, 18:52
          Gość portalu: marcee napisał(a):

> niezaleznie od statusu zgodnie z nowym pr dewizowym amsz prawo zalozyc konto
          w
          > banku i dokonywac platnosci z niego na terenie kraju

Brawo! Ty to jestes "kumata"

> nie waidomo czy bank ci pozwoli placic nie na swoja zrecz

???
          Tak podejrzewalem, ze za Twoja pracy w branzy finansowej to zart. I Ty
          obracasz pieniedzmi innych ludzi? To chyba sa pensjonariusze z Tworek.

> kiedys pisalam o tym szcegolowo dla Icy, odszukaj w wyszukiwarce, poza tym
          > siegnij do pr dewizowego dowiesz sie wioecej

Odszukaj w wyszukiwarce no i oczywiscie wydrukuj i opraw w zlote ramki. To
          moze miec kiedys nieslychana wartosc. Nie badz Marcee taka skromna!
          >
          • Gość: marcee Re: Oplata czynszu w Polsce IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 18:57
            a co tam jest zle?
            • guajazyl Re: Oplata czynszu w Polsce 20.10.02, 18:58
              Ty, inteligentka z willi secesyjnej dziadka, amoze by tak troche interpunkcji?
              Czy o tym tez nie masz pojecia?
              • Gość: marcee Re: Oplata czynszu w Polsce IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 19:04
                Pisze w afekcie, majac bardzo mala klawiature. pzrepraszam. Wiec gdzie jest
                blad?
                • guajazyl Re: Oplata czynszu w Polsce 20.10.02, 19:09
                  Ty znowu w afekcie? Biedactwo! Idz na bisa sie odprezyc, tam nikt sie nie
                  bedzie Ciebie czepial. Oni sa taaacy wyrozumiali! Ze co? Juz Cie wykopali? No
                  wiesz nie dziwie sie, powinnas sie chyba troche samookreslic.

PS
                  Korepetycji z ortografii i gramatyki udzielam tylko za oplata.
                  • Gość: marcee Re: Oplata czynszu w Polsce IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 19:12
                    Powinienes jeszcze dodac iz mnie nie stac na te TWoje korepetycje. I to bylaby
                    jedyna prawda w Twoich wywodach dotyczacych mojej osoby.
                    • guajazyl Re: Oplata czynszu w Polsce 20.10.02, 19:26
                      Sluuucham!!! Ty, typowy przedstawiciel polskich yuppies nie mysz tych paru
                      groszy aby sie doksztalcac?
                      • Gość: marcee Re: Oplata czynszu w Polsce IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 19:40
                        JA nie jestem yuppies. Wiele mi brakuje. I nie jestem bogata. Zawsze tutaj to
                        podkreslalam.
                        Poza tym ja bym Tobie udzielila korepetycji za darmo. Dlazcego ty zadalbys ode
                        mnei pieniedzy?
    • Gość: gaga Re: Oplata czynszu w Polsce IP: *.pool80116.interbusiness.it 20.10.02, 18:53
      Jesli kupil Pan mamie mieszkanie, to moze jest zarejestrowane na panskie
      nazwisko i wtedy problem by zniknal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka