Dodaj do ulubionych

mleko modyfikowane w Anglii

16.12.05, 12:33
Witam,
bardzo chciałabym prosić mamy mieszkające w Anglii o pomoc... a mianowicie
chodzi mi o to, jakie tam są mleka modyfikowane dla niemowląt. Czy takie jak
w Polsce (np. Nan, Bebiko, Bebilon) ? Czy zupełnie inne? jeśli inne to jakich
używacie, które możecie mi polecić dla moich 7 miesięcznych synków, bo ja już
za miesiąc zabieram ich ze sobą do męża i trochę się martwię o takie
sprawy... smile będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc. Pozdrawiam !!!
Obserwuj wątek
    • pyza_uk Re: mleko modyfikowane w Anglii 16.12.05, 13:22
      W uk sa inne mleka modyfikowane niz w Polsce, popatrz sobie np tutaj np:
      www.boots.com/shop/product_list_new_template.jsp?classificationid=1034969
      Ja uzywam APTAMIL 3, polecane przez polozne i dziecko jest zadowolone
      (skonczone 6 mies). Slyszalam ze po sma sporo maluchow ma problemy brzuszkowe...
      • m_anee Re: mleko modyfikowane w Anglii 16.12.05, 15:45
        jest ich bardzo duzo,ja uzywam sma progres dla dzieci juz po 6 mies ,jest tez
        cow&gate,hipp organic,milupa,i inne mysle zalezy od ciebie jakie sama
        wybierzesz....jezeli twoje dzieci nie sa alergikami to smialo mozesz wybierac
    • darass5 Re: mleko dla alergikow 17.12.05, 18:22
      Witam,
      za 1,5 mies. też wybieram sie na Wyspy. Moja córeczka jes alergikiem i pije
      Bebilon Pepti. Mam pytanie - które mleko jest dla alergików i czy tak jak w
      Polsce mleko takie jest tańsze na recepte? A jezeli tak to po recepte trzeba
      udać się do GP czy do specjalisty?
      • kasia799 Re: mleko dla alergikow 18.12.05, 00:09
        darass, zalezy jakie mleko bedziesz chciala podawac coreczce.
        Nie wiem czy jest tu jakis odpowiednik bebilon pepti ale producenci
        najpopularniejszych mieszanek maja w swojej ofercie mleko sojowe. Cena za
        puszke to ok £7. Najlepiej udac sie do GP, to dostaniesz recepte i bedzie za
        darmo. Lekarz moze ci przepisac albo mleko sojowe albo nutramigen.
        (dzieci z alergia na nleko krowie czasami tez nie toleruja soi)
        Warto rowniez poprosic lekarza o skierowanie do specjalisty, czeka sie pare
        miesiecy ale warto. Moj synek mial wizyte u pediatry i jest pod stala opieka
        dietetyczki
        • darass5 Re: mleko dla alergikow 18.12.05, 15:12
          Dzieki Kasiu za odpowiedz.
          Niestety moja córka też jest uczulona na soje wiec chyba lepszy bedzie
          nutramigen.
          • kasiamp1 Re: mleko dla alergikow 18.12.05, 17:35
            Ja podczas pobytu Mateusza w szpitalu karmilam go przez sonde wlasnym mlekiem,
            po operacji okazalo sie, ze Mat nie przybiera na wadze i dietetycy mieszali moje
            mleko z sma gold, na ktore Mateusz mial uczulenie, co skonczylo sie dwukrotnie
            zatrzymaniem akcji serca!!! i teraz jestesmy na specjalnym przepisanym przez
            pediatre neocate. Nie dostepne bez recepty. Teraz nie mamy zadnych problemow!
        • animkusia Re: mleko dla alergikow 19.12.05, 13:53
          Nie wspominałam wcześniej o tym że moje dzieci w zasadzie piją Nutramigen bo to
          tylko zapobiegawczo, a sądziłam że w Anglii to mleko jest niedostępne więc
          planowałam zmianę na zwykłe mleko modyfikowane. Skoro napisałaś że Nutramigen
          jest dostępny w Anglii to domyślam się że również na receptę jak w Polsce. Czy
          tą receptę dostaje się od GP? czy trzeba mieć jakieś potwierdzenie z Polski że
          dziecko musi pić to mleko a nie inne??? i rzeczywiście to mleko jest bezpłatne
          na receptę?? prosze ślicznie o odpowiedź smile) z góry dzięki wszystkim mamom smile
          • kasiamp1 Re: mleko dla alergikow 19.12.05, 17:13
            wszystko co na recepcie dla dzieci jest bezplatne.
        • mak4701 Re: mleko dla alergikow 25.12.05, 22:47
          Ja na poczatku uzywalam Bebiko - kupywalam w polskich sklepach ale pewnego razu
          zabraklo go w sklepie i byhlam zmuszona kupic FARLEYS - mala plakala mi po nim,
          nie mogla sie zalatwic na grubszo i zamienilam jej na HIPP - tego samego dnia
          zrobila kupke i pije je do dzis. POLECAM
    • justyna_be Re: mleko modyfikowane w Anglii 29.12.05, 12:24
      Czesc!
      Niedawno spedzilam miesiac w Szkocji i znalazlam dla mojej corci dokladnie to
      samo mleko co w Polsce... Odpowiednik Bebilonu to Cow&Gate. Sklad i smak
      identyczny, pudelko tez, nawet oba sa produkowane w tej samej fabryce w
      Irlandii. Roznia sie tym, ze Cow&Gate jest dla czterech przedzialow wiekowych a
      nasz Bebilon dla trzech. Ja kupowalam Cow&Gate 4, bo odpowiada Bebilonowi 3, Ty
      musialabys sprawdzic, ktory numer odpowiada wiekowi Twojego dziecka. Cena
      opakowania 900g to niespelna 6 funtow.
      Pozdrawiam!
      Justyna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka