kiszczak
01.11.02, 00:26
Piszesz ze moge pozazdroscic Staremu zeslania w tej Australi.Moja droga ja mieszkam w najbogatszym kraju
swiata i sam sie zatrudniam .Robie dosc dobre pieniadze i nie musze czapkowac tak jak Ty za 2000 $
australijskich na miesiac .Zaloze ze w Polsce bylas za pieniadze wziete z karty kredytowej .Ja doskonale
znam ten caly dobrobyt zachodni i powiem Tobie jedno ani Staremu ani mnie i Tobie nie ma co zazdroscic .
Emigracja w tej chwili to wielki gnoj.Kiedys kiedy w Polsce byla przebitka i byly Pewexy to jeszcze ona
miala sens .Zawsze sie w czlowiek pocieszal ze w Polsce jest gnoj i dobrze zrobil emigrujac .Dzisiaj juz to
takie pewne nie jest .Mozliwe dla prostoty z Polski to jest dobre wyjscie , ale nie dla ludzi na poziomie .
Dzisiaj miec wyzsze wyksztalcenie mieszkac i pracowac w Polsce to jest sukces .Miec jeszcze do tego
dobrze platna prace to jest 100% sukcesu .W Polsce sa juz dostepne wszystkie zabawki zachodnie wiec
wiec tulaczka emigracyjna stracila racje bytu no i ten zenujaco niski kurs dolara.Ja za dwa lata kiedy wykoncze
pewne sprawy wracam do Polski z woreczkiem dolarow .Mozna powiedziec ze mnie sie udalo .Ilu takich jest
jak ja ? na pewno niewielu.Pierdolic emigracje wracamy do Polski wolnej i idacej do przodu.