jasia37 24.01.06, 11:21 chce wyslac corke na 10 miesiency do gimnasium z firmy niemieckiej ef-na rynku juz 40 lat,nie wiem tylko gdzie jest najlepiej w jakiej czesci stanow podr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waldek.usa Re: BOSTON 24.01.06, 19:59 Oczywiscie Boston (i Cambridge), chyba, ze ktos lubi cieple klimaty i wtedy California. Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: BOSTON 24.01.06, 20:07 Tyle że ona chce wysłać córkę do gimnazium. To chyba nasze High School www.msnbc.msn.com/id/7723397/site/newsweek/?g=1 Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: BOSTON 24.01.06, 20:09 Jeszcze jedna klasyfikacja www.prepreview.com/english/us/rank/us_highschool.htm Odpowiedz Link Zgłoś
jasia37 Re: BOSTON 25.01.06, 10:01 dzeki za odp,dokladnie chce corke wyslac do highschool,z tego co wiem beda umieszczone tak czy tak w jakis wiekszych wioskach boston tak myslalam ze Odpowiedz Link Zgłoś
starypolonus Re: BOSTON 25.01.06, 10:05 naprawde chcesz miec czarne wnuczeta???????? jestes kobieto zdrowo porabana USA to nie wasza Europa,zycze ci spelnienia marzen Odpowiedz Link Zgłoś
jasia37 Re: BOSTON 25.01.06, 10:51 bardz mile to bylo,to znaczy ze wszystkie dziewczyny co wyjada tam do szkoly to zachodza w ciaze?w europie to nie mozliwe? bylam na takim wieczorku info i bylo duzo ex uczniow co byli w stanach nie pierwszy raz maja calkiem fajne wrazenia,mieszkaja u rodzin zastepczych,ta firma z ktorej chce corke wyslac(mieszkamy kolo hanoweru)nazywa sie ef i ma tutaj dobra opinie jest naprawde tak strasznie? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
terra-nova Re: BOSTON 26.01.06, 04:37 Szanowna Jasiu, Jaka z ciebie matka, ktora chce wyslac corke sama w "wielki swiat" w okresie najbardziej dla czlowieka waznym, tj. okresie dojrzewania??? Z kim ona bedzie rozmawiala jak bedzie miala problemy? Komu sie zwierzy? Myslalas o tym. Bedzie zdana wylacznie na siebie w bardzo trudnym okresie zycia. Chcesz sie pozbyc klopotu i wytransortowac dziecko do USA i wszystko miec z glowy. Z dziecmi sprawa wyglada tak: jak sie z nimi nie znajdziesz wspolnego jezyka podczas ich dziecinstwa i dojrzewania, to i one nie beda chcialy sie z toba "wiazac" kiedy bedziesz potrzebowala pomocy. Every action has reaction. Warto o tym pamietac, zwlaszcza, jak ma sie dzieci. Nie poswiecasz im czasu, nie masz do nich cierpliwosci, nie oczekuj, ze dzieci odwdziecza ci sie tym samym pozniej. One beda takie jaka ty jestes teraz, tyle ze role sie odwroca... Odpowiedz Link Zgłoś
jasia37 Re: BOSTON 28.01.06, 14:08 terra-nova,masz racje rozmawialam z mezem takze corke wýslemy moze po maturz,czyli za 2-3 lata pozdrow. Odpowiedz Link Zgłoś
tsaran [...] 26.01.06, 08:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jasia37 Re: BOSTON 26.01.06, 20:22 hej,to nie jest tak ze chce sie problemu pozbyc,ja mam b dobry kontakt z moja corka,nawet super,ona nie bedzie tam rzucona na pastwe losu ,tylko bedzie wiecej w tej grupie,a pozatym powiedzicie czy taki kiepsko jezeli chodzi owymiane uczniow,takie male zaufanie,bo w niemczech mowi sie o tym inaczej podr Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Hravé, Tsaran. Lwim ta ayán adí? Avá han al'béi! 26.01.06, 21:20 tsaran napisał: > jasia, uwazaj, podejrzewam ze walldek juz ci wyslal email ze sie ta corka > zaopiekuje... nie che sugerowac co masz corce powiedziec ale sam pisal na tym > forum ze lubi, takie lekko...hm...hahaha no nie moge tu podac szczegolow ► podaj podaj, nie badz skromny, hehehe bo > moga nieletni czytac, ale sa to nawyki dosyc mocna perw.. tfu, dyskusyjne, taksamo sie rymuje. Dowody rzeczowe w archiwach forum za darmo. Na tsarana tez tylko ze g. jest na niego. ► nie gadaj po proznicy, tylko jak ja - od razu linkami, hehehe. Opinie bedzie mi tu robil, na papierze, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
tsaran Re: Hravé, Tsaran. Lwim ta ayán adí? Avá han al'b 27.01.06, 20:26 Bibi tibi szukije! Odpowiedz Link Zgłoś
tsaran zaznaczam ze tu nic nie bylo nielegalnego 28.01.06, 16:24 a to ze admin ma robaczywe mysli to naprawde nie moja wina. Napisalem, hm, hm, uwazac bo waldek lubi, hm, rymuje sie z.. Admin, przesadzasz, zobaczysz wycofam moich gliniakow i nie dacie rady czyscic tego forum! Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Tsaran, nicki ci sie pyerdola 28.01.06, 19:45 tsaran napisał: > waldek, ty jestes dwulicowy, wiesz? Podales moj watek do kasacji za to ze > zasugerowalem, ze wachasz lekko obsikane majtki zeby sie podniecic, dowod w > archiwum. Pisales rowniez gorsze rzeczy ale tego juz sie boje cytowac. ► waldek.usa to nie jakis tam waldek.1610 czy iles tam. Popytaj weteranow, fliflapa, filipka czy soup.nazi czy innych. Przestan chlac i brac prochy, bo do reszty stracisz zmysly, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś