Dodaj do ulubionych

Pustoszeja blokowiska

13.02.06, 21:43
ze statystyki po kolędach wynika: "Z jednego 16-tysięcznego gdańskiego
blokowiska wyjechało za granicę tysiąc młodych"
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3156615.html

Obserwuj wątek
    • warcholski Ludziska uciekaja a "Bezrobocie wzrasta" 13.02.06, 21:59
      jak to jest, a mialo to wplynac poprawiajac statystyke "ludu pracujacego".
      Znaczy sie nie obecni -kasa UE dla urzednika?
      Z tym, ze teraz medytuja nad pospolita korupcja "brac lub dawac w lape"- znaczy
      sie, bedzie zmiana we wlaadzy napewno "przestana dawac".

-----
      Bezrobocie wzrasta

Stopa bezrobocia w styczniu wzrosła do 18,1 proc., z 17,6 proc. w grudniu. Bez
      pracy pozostawało prawie 2,9 mln osób - podało Ministerstwo Pracy i Polityki
      Społecznej. Resort poinformował, że liczba bezrobotnych zwiększyła się we
      wszystkich regionach. Największy wzrost zanotowano w województwach: lubuskim (o
      4,9 proc.), opolskim (o 4,9 proc.) i lubelskim (o 4,4 proc.). "W styczniu
      ponownie rejestrują się osoby, którym wygasły umowy zawarte na czas określony
      m.in. w budownictwie, jak również (co można przypuszczać) osoby zatrudniane
      nielegalnie, gdyż zima powoduje ograniczanie ich zatrudnienia" - podał resort.
      Najwyższa stopa bezrobocia w styczniu była w województwach warmińsko-mazurskim
      (28,2 proc.) i zachodniopomorskim (26,3 proc.). Najniższą zanotowano w
      małopolskim (14,2 proc.), mazowieckim (14,2 proc.) oraz wielkopolskim (15
      proc.)
      pap
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060207/kraj/kraj_a_14.html

• annahidalgo Re: Pustoszeja blokowiska 14.02.06, 02:31
      Prostaczka jestem. Myslalam, ze jak blokowiska pustoszeja to dlatego, ze ludzie
      przenosza sie do lepszych siedzib wiec wskoczylam tutaj aby sie na duchu
      podbudowac. A tu widze, ze ludzie przenosza sie z M-3 do wieloosobowych pokoi w
      zachodniej Europie.

Troche mi wstyd, ze tak sie dzieje ale Polska nie jest wyjatkiem.

Ostatnio poczytalam sobie o Kalifornijczyku, ktory juz trzy razy ukryl sie na
      statkach do Azji bo... mial nadzieje na zalapanie tam roboty. Teraz on siedzi w
      federalnym pierdlu wiec juz nie musi szukac roboty a homeland security dobiera
      sie do tylkow portowych sluzb bezpieczenstwa.

Jak juz Amerykanie szukaja roboty w Azji to nie dziwota, ze Polacy oprozniaja
      blokowiska. Miejmy nadzieje, ze w troche mniej dramatyczny sposob.
      • warcholski Re: Pustoszeja blokowiska 14.02.06, 03:17
        Kiedy Anna marnuje swoje dochody na kolejne swiecidelka w Costco, marzeniem
        dorobku pozostalo jej jechac dalej na "Zapad". Widzisz jakie szczescie trafilo
        Anne z biedy wybrnelas na nielegalu w NY, z rozpaczy, ze do biblioteki daleko,
        masz jeszcze szanse dalej emigrowac. Wtedy nie bedziesz sie utozsamiac
        z "pokrzywdzonymi nielegalnymi".
        n/t:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=34178617&v=2&s=0
        • annahidalgo Re: Pustoszeja blokowiska 14.02.06, 05:16
          warcholski,
          choc nigdy "nielegalna" nie bylam to i tak bede kontynuowac utozsamianie sie z
          tymi ludzmi. To raczej wynika z mojej moralnosci niz z doswiadczen. Jak kogos
          bija, tak jak nielegalnych przybyszy z Ameryki Pld., to ja natychmiast lece z
          bandazami. Slabosc taka.
          Owszem, moje wedrowki po Stanach wlaczaja NYC. Najpierw przenioslam sie do
          Kaliforni bo mi sie znajomi i klimat spodobali a pozniej na polnoc bo odlegla
          rodzina potrzebowala mojej pomocy. O kazdej zmianie adresu informowalam IRS
          wiec o co Ci chodzi?
          Z ta wedrowka na zachod teraz to masz troche racji. Ludzie, mnie nie
          wylaczajac, zdaja sie grawitowac w tym kierunku od jakichs 500 lat. No, to taka
          kolejna slabosc smile
          Akurat nie marnuje swoich, mizernych w sumie, dochodow na swiecidelka z Costko
          bo doswiadczenia moich odleglych przodkow nauczyly mnie szanowania przestrzeni
          do skladowania.
      • hotdog1 hej kto Polak na ... Anglie 14.02.06, 03:20
        nie pisz glupot ze Amerykanie szukaja pracy w Azji i to jeszcze takim
        sposobem ,hihihihihhi, to ze znalazl sie jeden psychopata lub prosciej
        mowiac swir !!! to nie ma co uogolniac ze amerykanie szukaja pracy tam
        gdzie jej nie ma . Jest odwrotnie tysiace Chinczykow rocznie jest
        szmuglowanych do USA oraz innych Azjatow ,bo to oni maja nadzieje na lepsze
        zycie w Ameryce ,zamiast zbierac ryz chodzac za bawolami i po kolana
        tkwiac w wodzie caly dzien.

Co do polskiich blokowisk to rzeczywiscie pustoszeja bo kto zyw wyjezdrza
        do Anglii ,nawet ostatnio pisali w polskiej prasie ze dziadek 80 letni
        wyszedl z domu i nie wrocil ....., co sie okazalo ?? znalezli go na dworcu w
        Londynie ,hihihihih, taka moda nastala teraz w Polsce , moda na Anglie.
        • hotdog1 Re: hej kto Polak na ... Anglie lub Irlandie 14.02.06, 03:28
          polacy zamienili M 3 w Lublinie lub Lomzy na spiwory na londynskim dworcu
          Victoria,albo na miejsce na podlodze w pokoju z kuchnia i wspolna
          lazienka w ceglanych kamieniczakach Dublina czy Liverpoolu
        • annahidalgo Re: hej kto Polak na ... Anglie 14.02.06, 05:27
          hotdog1 napisał: "to ze znalazl sie jeden psychopata lub prosciej
          mowiac swir !!!"

Tu masz racje, w przerwie miedzy wycieczkami dorwal tego facia psychiatra i
          stwierdzil, ze facio cierpi na rozne DSM IV twory ale moze funkcjonowac jezeli
          zazywa przepisane tabletki. Facio wyraznie wypial sie na tabletki, ostatnio
          powedrowal do Chin i w koncu nadwerezyl cierpliwosc HS.
          Masz tez racje ze Amerykanie nie szukaja pracy w Azji. Komu by sie chcialo
          pracowac za te grosze a na dodatek uczyc sie obcych jezykow smile?
          Podziwiam odwage dziadka z dworca londynskiego. To troche jak ten opisany
          przeze mnie Kalifornijczyk.
      • bushwacker Re: Pustoszeja blokowiska 14.02.06, 03:26
        jak to jest, ze czasami potrafisz napisac cos z sensem a nieraz przez dlugi czas
        glupota za glupota
    • bushwacker Re: Pustoszeja blokowiska 14.02.06, 03:24
      i znowu Polacy potrafia!
      zamiast normalnych statystyk
      mamy teraz duzo bardziej zaufane
      tzw
      "statystyki pokoledowe"
      jak to mozliwe, ze im wiecej ludzi wyjezdza tym wyzsze bezrobocie?
      • annahidalgo Re: Pustoszeja blokowiska 14.02.06, 05:35
        bushwacker napisał: "jak to mozliwe, ze im wiecej ludzi wyjezdza tym wyzsze
        bezrobocie?"

Moze tempo likwidacji miejsc pracy wyprzedza tempo emigracji?

Jak do mnie pisales w sprawie tych bzdur i sensownych wypowiedzi to istnieja
        tutaj dwa wyjasnienia. Po pierwsze, ja czasami nie lapie o czym rozmawiacie
        wiec zdarza mi sie wyskakiwac jak Filipowi z konopii. Po drugie, ja glownie
        siedze w filozofii a ta nie zawsze dobrze sie przeklada na codzienne zycie.
        Ale nie potepiaj mnie, staram sie jak moge i naprawde chetnie korzystam z
        podpowiedzi forumowiczow. Zamiast sie na mnie denerwowac powiedz mi gdzie sie
        sieklam, chetnie sie poprawie.
    • bambooko WARCHOLSKI VEL STARYWIARUS 14.02.06, 06:29
      o co wam towarzyszu chodzi?
      • kozojebiec anno jezdzisz na mopie a rozmawiasz o filozofii??? 14.02.06, 09:04
        marksistowskiej?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka