szymama 21.02.06, 17:36 znacie takie? Interesuje mnie zachodni Londyn. Jesli macie jakies namiary, to prosze podzielcie sie. Caluski. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szymama Re: Aquapark w Londynie 22.02.06, 13:18 plisssssssss podpowiedzcie. Szukam w necie i znalezc nie moge... Odpowiedz Link Zgłoś
asiek1975 Re: Aquapark w Londynie 22.02.06, 14:57 bo tutaj chyba nie ma aqua parku! Londyn w ogole nie ma za bardzo fajnych basenow do wyboru. A moze jednak, ktos wie o takim miejscu? Ja tez jestem ta informacja zainteresowana! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinard Re: Aquapark w Londynie 22.02.06, 16:17 ja znam jeden w miare fajny basen sa tam dwie zjezdzalnie,taka mala imitacja rzeczki wprawdzie jest to poza londynem w Windsorze. Odpowiedz Link Zgłoś
ewika-uk Re: Aquapark w Londynie 22.02.06, 17:47 jeden ktory wyszukiwarka mi znalazla w Uk,ale wiem ze jest wiecej,no ale nie w samym londynie,fajnie by bylo jakby zrobili www.norfolkcoast.co.uk/standard/AT_001068.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ewika-uk Re: Aquapark w Londynie 22.02.06, 17:49 cos nie wypalilo,lipa jakas! myslalam ze to adres aqua parku buuu Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Re: Aquapark w Londynie 22.02.06, 16:34 Ja nie znam. Krotko mieszkalam w Londynie bo tylko rok, ale nei znalazlam czystego basenu o normalnych wymiarach. Bo takich malych gdzie mozna pojsc tylek pomoczyc w kompletnym makijarzu to sporo jest. Teraz mieszkam w Essex i powiem jedno - na zajecia na basenie dla niemowlaka wpisuja na liste oczekujacych. Moze do jesieni 2006 znajdzie sie miejsce Basen to towar deficytowy w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
dag78 Re: Aquapark w Londynie 22.02.06, 18:24 nie mam pojecia o aquaparku ale jesli ktos chce uczeszczac na basenik ze swoja pociecha to moge wskazac miejsce-w londynie....gdzies mi sie zapodzial adres ale jutro idziemy wiec przesle.Zajecia sa z instruktorem 10 funtow za godz w czwartki popoludniu. Ja chodze tam rano ze swoja grupa playgroup i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
dag78 Re: Aquapark w Londynie 22.02.06, 18:28 znalazlam Manor Special School 020 8968 3160 Chamberlayne Rd London, NW10 3NT, United Kingdom basenik jest maly, ale zawsze czysty - przylega do szkoly wiec jest pod stala kontrola. Nie jest to basen wyczynowy ale w sam raz dla uczacego sie plywac maluszka i kilkulatka.Naprawde polecam Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: Aquapark w Londynie 22.02.06, 21:23 Szymama, rozbroilas mnie:0 jak mozesz oczekiwac Aquaparku w kraju, w ktorym nie ma odkrytych basenow? Ile tygodni na rok bylyby otwarte? Przeciez parki wodne z zalozenia sa na swiezym powietrzu) To nie Hiszpania! ))) A zajecia w wodzie dla dzieci prowadzone sa w Kazdym Fitness Club, lub przez Aqua Baby na basenach gmin. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek1975 Re: Aquapark w Londynie 23.02.06, 00:51 Aquaparki sa nie tylko w Hiszpanii; mysle, ze szymamie chodzi o basen kryty ze zjezdzalniami, biczami wodnymi itd. W Polsce nazywa sie je aquaparkami. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Re: Aquapark w Londynie 23.02.06, 02:44 alez sa odkryte baseny - tylko malo ( pewnie tylko ze 4-5 w Londynie nazywaja sie lido Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mami Re: Aquapark w Londynie 23.02.06, 09:27 Mi tez takiego szalenstwa troche brakuje, zwlaszcza teraz jak mam dzieciaki i fajnie byloby sie poslizgac w ramach weekendow rodzinnych. Tak off topic to juz planuje letnia wyprawe do Legolandu, bo slyszalam, ze jest tam calkiem fajnie i sa atrakcje i miejsca, gdzie mozna sie latem pochlapac woda...no ale to ma sie nijak do aquaparku... sugar --- Ok, so what's the speed of dark? Odpowiedz Link Zgłoś
eballieu Re: Aquapark w Londynie 23.02.06, 15:15 Mrufka, prosze cie nie rozbrajaj mnie. Gdzie tych klubow z basenami i zajeciami masz az tyle? Bujne sie autem z tego mojego wygwizdowa na to Dagenham, jak mi znajdziesz czysty basen i zajecia dla dzieci. Pewnie ze znalazlam i ja tu obok siebie baseny z zajeciami dla dzieci - powiedzieli mi od razu - moze na jesieni doczekasz sie miejsca. Na razie jestes na liscie oczekujacych A kazdy fitness Club w mojej okolicy, to posiada basen o wielkosci takiej, ze ja go biore bez wielkiego zaangarzowania po 4 ruchach zabka, odkryta, bez zanurzania wlosow i ust pod wode. Jak pancia Pod jednym warunkiem - trafilam na moment w ciagu dnia, kiedy w basenie nie siedza babki na pogawedce. Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mami Re: Aquapark w Londynie 23.02.06, 18:59 A ja mam obok siebie 2 baseny i na kazdym sporo zajec dla dzieci od 5 miesiaca zycia. Nie ma problemu z miejscami. Zajecia odbywaja sie na osobnych basenach do nauki plywania, takich z obnizanym/podwyzszanym dnem. Swego czasu jak chodzilam nie narzekalam na brak czystosci. Ja jakos nie spotkalam sie dotad z nikim, kto by narzekal na brak zajec na basenie dla malych dzieci. Do tego malo gdzie nie pojde (biblioteka, hale sportowe, informacyjne tablice w playgroup-ach, szkolach itp, itd) to zawsze pelno ogloszen dotyczacych nauki plywania dla maluszkow. Ale to moze zalezy od okolicy, na to zreszta wyglada. pozdrawiam sugar Odpowiedz Link Zgłoś
mrufkaa Re: Aquapark w Londynie 26.02.06, 19:22 Ela, Esporta na Romford, zajecia dla dzieci w wieku mojej Julki co poniedzialek o 10- tej, sa miejsca. Holmes Place na Mill Hill ( to nie Essex, pn Londyn) - nauka plywanie 3 rozne pory w oba dni weekendu. czysto w obu, Holmes Place nawet reczniki daje. Ty cos nie w te strone po tym Essex jezdzisz? jest jakis nowy Club w Romford, alem nieoblatana. Odpowiedz Link Zgłoś
szymama Re: Aquapark w Londynie 23.02.06, 11:54 chodzi mi o parki wodne takie pod dachem. W Polsce sa, jest ich duzo, dlatego mialam nadzieje, ze tu, na zachodzie tez beda. Caluski Odpowiedz Link Zgłoś
szymama Re: Aquapark w Londynie 23.02.06, 11:57 chodzi mi o cos takiego: www.parkwodny.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_mami Re: Aquapark w Londynie 23.02.06, 12:37 eee... to moze ja sie lepiej do Krakowa wybiore Watpie czy tu cos takiego znajdziesz, u nas na basenie jest slizgawka zakrecona ale otwarta tylko w weekend dla tych co potrafia plywac (choc zjazd na plytka wode) i raczej nie dla doroslych. Moga sobie moje dzieciaki postac i popatrzec Za to w Londynie pelno jest sal zabaw dla dzieci, takie slizgawki...ale na sucho... sugar Odpowiedz Link Zgłoś
szymama Re: Aquapark w Londynie 23.02.06, 12:41 Sugar, moj syn drze ryjoka o basen. W Polsce chodzilismy 2 razy w tyg, tutaj mu tego bardzo brakuje. Chyba musze do Polski leciec sie wyplywac Odpowiedz Link Zgłoś
izabelski Aquapark czy basen? 23.02.06, 14:20 bo na basenach sa czesto wyznaczone godziny tylko dla dzieci z rodzicami np.floating sessions u nas Odpowiedz Link Zgłoś
echo444 Re: Aquapark w Londynie 23.02.06, 18:20 Witajcie wlasnie dzis znalazlam info o takim parku, nie jest NIESTETY w Londynie ale wyglada naprawde zachecajaco i moze warto sie wybrac.a ponizej link: www.bracknell-forest.gov.uk/leisure/leis-leisure-sports-centres/leis-coral-reef/leis-coral-pools.htm Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
velvet35 Re: Aquapark w Londynie 23.02.06, 19:20 kochane,mieszkam od dwoch lat w Londku i basenów ci u nas dostatek,serio. na południowym wschodzie,gdzie mieszkam jest cudny basen z dżakuzi (powiedzmy że tak to się pisze od teraz),z rurami,z basenem olimpijskim (prawie),nawet ze sztuczną falą, z brodzikiem i z safari czyli małą Afryką. cudo. za całą przyjemność płaci się 3 funty za cały dzień,rodzinny bilet jest jeszcze tańszy. chodzimy na ten basen zwykle w weekend z naszym dzieckiem, zresztą córka w tamtym roku miała regularne wyjazdy na basen ze szkoły w każdy poniedziałek (za darmo!). Latem pływamy w tzw.lido. raz było to lido w Hyde Parku, innym razem w Mampstead.Cudny staw,naturalny jak prawdziwe jezioro w Polsce, kaczki pływają obok ciebie i jest ekstra. Latem wybieramy się nad morze. Od nas to ponad godzina jazdy samochodem więc nie jest źle. ja przynajmniej nie narzekam. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
szymama Re: Aquapark w Londynie 23.02.06, 19:47 Velvet35, prosze daj namiary na ten basen, jakis adres albo cos. plissssss Odpowiedz Link Zgłoś
ewmag Re: Aquapark w Londynie 24.02.06, 12:08 Widzicie jaka wredota?! Chwali sie tym basenem, a nie napisze gdzie to jest!;o) 3 funty za caly dzien to jest rewelacyjna cena, u mnie szkamrawy basenik kosztuje prawie 3 do dwoch godzin, a drugi mniej szkamrawy, prawie 5... Odpowiedz Link Zgłoś
szymama Re: Aquapark w Londynie 24.02.06, 14:34 ewmag, u mnie ta nawet szkaradnego, przybrudzonego nieco baseniku nie ma A wredota rzeczywiscie, pisalam na priv i jeszcze mi nie odpisla. Pewnie moczy sie w baseniku i smieje sie, ze nas zal sciska Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
velvet35 Re: Aquapark w Londynie 24.02.06, 20:12 hello, tu wredota. nie odpisywalam bo bylam w pracy, a po pracy odrabialam lekcje z dzieckiem i nie mialam czasu na nic,serio. na szczescie juz weekend i wolnnnnnnne! jutro zaczynam sobote jak zwykle od targu staroci w pobliskim charlton. mowie wam,super rzeczy i tanio jak barszczyk czerwony. ostatnio zakupilam kieliszki do wina z grubego zielonego szkla za funt dwadzieścia za trzy sztuki(!).ciekawa jestem co znajde jutro. a co do basenu to adres jest prosty. jest to basen w centrum woolwich,tuż przy Tamizie,także jak pływasz to widzisz rzekę. jak dojechać? metrem do north greenwich linią jubilee, następnie na tej samej stacji wsiadamy do autobusu 161 lub 472 i po kwadransie jestesmy w centrum woolwich. stamtąd idziemy w stronę tamizy(jakies 3 minuty, pytamy o droge okolicznych,basen kazdy zna. na miejscu kupujemy bilet rodzinny, w przebieralni jest nawet kojec dl MALUCHÓW, ZEBY MAMA MOGLA SPOKOJNIE WBIĆ SIĘ W STRÓJ. a potem to juz robimy w wodzie co chcemy. na górze jest kafejka i barek z widokiem na basen, jest też miejsce do zorganizowania urodzin dla maluszka. po basenie polecam przejażdżkę (za darmo) promem na drugi brzeg tamizy do muzeum kolek i pociągów. chłopcy ponoć uwielbiają takie miejsca. nie wiem, bo mam dziewczynkę ale jej też się tam podobało. jeszcze jakieś pytanka? chetnie odpowiem, bo jestem wredna )))))) buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś