ewika-uk Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 19.03.06, 20:41 he ciezkie pytanie,ja wszystko co mozliwe,porady babci,mamy,tesciowej,roznorakie kropelki,herbatki....po prostu maly jak mial kolke tak mial ,i meczylismy sie razem 3,5 miesiaca Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 19.03.06, 20:45 Najlepsze lekarstwo to: czas stopery dobry krem pod oczy ja meczylam sie 4 m-ce na szczescie dawno mam juz to za soba. Odpowiedz Link Zgłoś
ewika-uk Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 19.03.06, 20:48 hehe Kasia a co ty z tym stoperem,ja kremu zuzywalam hektolitry a stoper?? kurcze,patrz cos mi minelo? Odpowiedz Link Zgłoś
bobby5 Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 19.03.06, 20:50 tak myslalam, ze czas jest najlepszym lekarstwem, ja dopiero jestem na poczatku, trzymajcie za mnie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
ewika-uk Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 19.03.06, 20:55 no to trzymamy.i to mocno..badz dzielna,pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
basiak6 Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 19.03.06, 21:31 Na pewno nie zaslodzone granulowate herbatki Masaz brzuszka, rowerek, noszenie 'na lotnika', wizyte u osteopaty (osteopath), i cierpliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.i.a.1 Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 19.03.06, 21:44 u mnie pomoglo calkowite wyeliminowanie z mojej diety nabiatu /karmie piersia/ i na drugi dzien juz nie bylo kolki . Teraz maly ma prawie 4 miesiace i nabial zaczynam pomalu jesc i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
just_11 Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 19.03.06, 22:06 Koperek (ale nie herbatka, tylko napar z prawdziwego, albo ekspresowego nie slodzonego) pomagaja. Nie elliminuja calkowicie, ale pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
mak4701 Infacol 19.03.06, 22:28 Bobby5 kup INFACOL. Jest zajebisty (przepraszam za wyrażenie ale inaczej tego cuda nie da się określić) sama miałam ten problem i moja położna kazała mi kupic ten preparat i oczywiście pomógł. Niedawno przywiozłam go dla koleżanki która urodziła w Polsce 2 m-ce temu i jej dzidziuś miał przestraszliwe kolki i również pomogło. Męża babcia lęzy sparaliżowana po wylewie i również ma takie problemy i kiedyś będąc w Polsce podarowałam teściowej - opiekuje się babcią - również pomogło. Naprawde jesli chodzi o moją córeczkę, kolezanke i babcie to nam to pomogło. Jest to słodki syropek i mozna go kupic bez recepty w kazdej aptece, markecie typu np Tesco, Sainsburys w sklepie Boots. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ewika-uk Re: Infacol 19.03.06, 22:33 widzisz u mnie na pierwszy rzut poszedl infacol..i lipa,ja swoja droga dieta,i nic nie pomagalo,ale coz przezylismy jakos Odpowiedz Link Zgłoś
mak4701 Re: Infacol 20.03.06, 11:50 Napisałam na swoim przykładzie - oczywiście sprawdzonym Jasne że na wszystkich nie działa. To tak jak boli głowa na jednego podziała Appap a drugi musi brac np Ketonal Moje doświadczenie z Infacolem jest jak najbardziej trafne. Koleżanka której przywiozłam preparat - była mi również bardzo wdzięczna - bo tak samo się męczyła ze swoją córcią. Już nie mówię o niej ale szkoda tej małej dzidzi. Niestety wszystkie mamy muszą chyba przez to przejść mimo że same niemalże płaczemy patrząc na nasze kruszynki jak sie męczą. Taki chyba nasz los..... Pozdrawima wszystkie mamy na wyspach Mama malutkiej Julci (16.08.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
effata Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 19.03.06, 22:10 Hej Kasia, to ty już masz dzieciątko???? Gratulacje. U mnie też pomogło wyelinowanie nabiału, cytrusów, ostrych rzeczy. Praktycznie jadłam tylko płatki kukurydziane z mlekiem sojowym, indyka z warzywami i ryżem (i przyprawami typu majeranek) i chleb chrupki z wędliną przez trzy miesiące. I też niewiele cukru i czekolady. Ale mała nie miała kolek, więc się opłaciło. I po pierwszym miesiącu Grip Water. -- Don't guess. Odpowiedz Link Zgłoś
bobby5 Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 19.03.06, 22:35 Mam juz mojego synka, we wtorek skonczy trzy tygodnie i od dwoch dni mecza go straszne kolki, niestety karmie malego butla, dluga historia, mialam troche problemow po porodzie, pozniej maluch wyladowal w szpitalu z ostra zoltaczka i odwodnieniem, teraz wszytsko jest juz na dobrej drodze, tylko te kolki. Kupilam infacol jeszcze przed porodem, dalam dzisiaj pierwsza dawke, ale obawiam sie przed uzywaniem tego przed kazdym posilkiem malca, moze nieslusznie, nie latwo byc mama... pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
mika751 Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 20.03.06, 22:19 Mi 'zloty srodek' polecila kolezanka z Polski: bierzesz pieluszke tetrowa , skladasz na trzy i przeprasowujesz goracym zelazkiem. Chwilke czekasz (zeby nie oparzyc malucha!), kladziesz taki cieply kompres na swoj brzuch a na sama gore malucha (brzuszkiem do cieplej pieluchy!). Na mojego synka dzialalo Do tego Espumisan na wzdecia dla niemowlat (niestety niedostepny w UK, tylko w Polsce, ale moze ktos by Ci podeslal). Zycze duzo cierpliwosci (wiem, ze trudno uwierzyc, ale to kiedys minie! Trzymaj sie cieplutko, pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
poleczka2 Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 21.03.06, 12:47 Infacol przed każdym karmieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
bobby5 Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 21.03.06, 13:08 przez jaki okres podawalas infacol? pozdrawiam kasia Odpowiedz Link Zgłoś
poleczka2 Re: co polecacie na kolki w uk dla noworodka 21.03.06, 13:11 Do czasu ustąpienia kolki, u Olka było przez jakieś dwa miesiące, u następnych dzieci już tego problemu nie było/ na razie nie ma, Lilia jest jeszcze mała, wszystko może się zdarzyć choć wątpię. Często też odbijaj dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda25 Infacol 21.03.06, 13:24 Tez polecam infacol,ale trzeba go dawac przed kazdym kamieniem,zalecana dawke 5 ml, ja dawalam srednio co 2 godz.Stosowalam go okolo 2 m-cy.Dla mnie rewelacja.Zadnej diety nie stosowalam,jadlam wszystko.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
reed28 Re: Infacol 21.03.06, 17:45 Widzialm tutaj wode koperkowa w polsce stosowalam z powodzeniem. Oraz esputicon w kropelkach jest najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś