dzemal 16.10.01, 09:33 Może ktoś mi powie czy to prawda, że studenci teraz nie muszą iść do wojska tylko idą do rezerwy. Jeśli to prawda to proszę mi wskazać gdzie to pisze. Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dilvish Re: studenci do wojska czy do rezerwy IP: 192.168.1.* / *.lj.pl 21.10.01, 11:04 Z tego co wiem, nie ma takiego przepisu. Teoretycznie wszyscy absolwenci wyższych uczelni (z kat. A) przeznaczeni są do odbycia Długoterminowego Przeszkolenia Wojskowego (6 miechów) a absolwenci Akademii Medycznych do Krótkotrwałego (3 miechy). Pobory odbywają się co kwartał. Na pocieszenie powiem, że ja zostałem wcielony do armii w dwa tygodnie po obronie pracy dyplomowej. Miałem pół roku dobrej zabawy jako Bażant (SPeRmen lub SPeRmiarz jak mawiają żołnierze zawodowi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: studenci do wojska czy do rezerwy IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 13:03 Dzyzyssssss czlowieku i jak wytrzymales ????????? Ostatnio slyszalem w Teleexpresie, ze od next year absolwenci uczelni wyzszych bede od razu przenoszeni ro rezerwy a by tego bylo malo, nadal likwiduja kolejne jednostki wojskowe, a wszystko to za sprawa DZIURKI w niejakim BUDZECIKU... zatem STUDENCI uczcie sie bo warto, a wojsko ZEGNAJ ... P.S. przynajmniej bede inzynierem a nie jakims tam SPeRmiarzem........pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapa Re: studenci do wojska czy do rezerwy IP: *.physik.uni-ulm.de 21.10.01, 22:20 Nie wiem. Bylem straszony SPRem prze mojego promotora. Jak pisne slowko, ze dawal koledze tematy na obrone pracy to tam skoncze (przypadkiem go na tym zlapalem). Na szczescie udalo mis ie uciac za granice na tydzien przed poborem i teraz nieborak czeka na czpae bo jestem w obcej mafii. Odpowiedz Link Zgłoś