Dodaj do ulubionych

"W Polsce wszystko jest""

22.08.06, 20:45
Stara spiewka, co?
A prawda jest taka, ze w Polsce rzeczywiscie wszystko jest tylko Polonii
na nic nie stac bo machaja lapkami rozpaczliwie zeby sie utrzymac na
powierchnia i splacic samochod, karty kredytowe oraz pozyczke na papierowo-
plasikowy domek.
Stad te plwociny rzucane na Polske zza oceanu.
Obserwuj wątek
    • wami41 Re: "W Polsce jest wielkie g..." 22.08.06, 21:01
      presez napisał:

> Stara spiewka, co?
      > A prawda jest taka, ze w Polsce rzeczywiscie wszystko jest tylko Polonii
      > na nic nie stac bo machaja lapkami rozpaczliwie zeby sie utrzymac na
      > powierchnia i splacic samochod, karty kredytowe oraz pozyczke na papierowo-
      > plasikowy domek.
      > Stad te plwociny rzucane na Polske zza oceanu.

W POLSCE JEST WIELKIE G..... To, ze jest wszystko mowia tylko ci co nie
      widzieli ile i jakiej jakosci towaru jest gdzie indziej nawet za mniejsze
      pieniadze.
      • tango45 Re: "W Polsce jest wielkie g..." 04.09.06, 05:57
        wami41 napisała:

> presez napisał:
        >
        > > Stara spiewka, co?
        > > A prawda jest taka, ze w Polsce rzeczywiscie wszystko jest tylko Polon
        > ii
        > > na nic nie stac bo machaja lapkami rozpaczliwie zeby sie utrzymac na
        > > powierchnia i splacic samochod, karty kredytowe oraz pozyczke na papiero
        > wo-
        > > plasikowy domek.
        > > Stad te plwociny rzucane na Polske zza oceanu.
        >
        >
        > W POLSCE JEST WIELKIE G..... To, ze jest wszystko mowia tylko ci co nie
        > widzieli ile i jakiej jakosci towaru jest gdzie indziej nawet za mniejsze
        > pieniadze.

Durniu zasrany! Mieszkam w Hameryce od lat ale i bywam w Polsce. Uwazam, ze w
        pierwszym lepszym markecie w Polsce jest o niebo lepsze zaopatrzenie niz w
        amerykanskim. Takie smiecie jak ty srajace we wlasne gniazdo powinno sie
        linczowac.
        • christina.milian patriota się znalazł :) 04.09.06, 12:26
          to sobie pomieszkaj w Polsce i dostawaj polskie pieniądze, borykaj się z
          urzędniczą głupotą i korupcją - zobaczymy jak i co będziesz pisał patrioto smile
        • delegat81 Re: "W Polsce jest wielkie g..." 04.09.06, 22:45
          tango45 napisała:

> Durniu zasrany! Mieszkam w Hameryce od lat ale i bywam w Polsce. Uwazam, ze w
          > pierwszym lepszym markecie w Polsce jest o niebo lepsze zaopatrzenie niz w
          > amerykanskim. Takie smiecie jak ty srajace we wlasne gniazdo powinno sie
          > linczowac.

Cieszy mnie taka postawa.Naprawde na tym forum wsrod "waldkow z importu" to
          dosc rzadki widok.Pozdrawiam serdecznie za normalnosc.
    • harlista Re: "W Polsce wszystko jest"" 22.08.06, 21:09
      Kiedys nawet mowili ze "Maluch" to prawie Porsche.
      Silnik tez z tylu.
      A strefa zgnoitu Maluch taka sama jal w BMW.
      Pomiedzy zderzakiem i silnikiem
    • ratpole Re: "W Polsce wszystko jest"" 22.08.06, 21:10
      presez napisał:

> Stara spiewka, co?
      > A prawda jest taka, ze w Polsce rzeczywiscie wszystko jest

Po dziesiecioleciach nedzy to Stadion 10-lecia wam sie wydaje Czarodziejkim
      Sezamem, hehehe

> tylko Polonii na nic nie stac bo machaja lapkami rozpaczliwie zeby sie
      utrzymac na powierchnia i splacic samochod, karty kredytowe oraz pozyczke na
      papierowo-plasikowy domek.

Za to Polacy w Bulandii wystarczy, ze potrzasna najblizszym drzewem i za
      uzbierane opadle z niego worki dolarow kupuja przytulny betonowy bunkierek o
      pow. 35m2 bez garazu, ale za gotowke, hehehe
    • polonus5 Re: "W Polsce wszystko jest"" 22.08.06, 21:58
      presez napisał:

> Stara spiewka, co?
      > A prawda jest taka, ze w Polsce rzeczywiscie wszystko jest tylko Polonii
      > na nic nie stac bo machaja lapkami rozpaczliwie zeby sie utrzymac na
      > powierchnia i splacic samochod, karty kredytowe oraz pozyczke na papierowo-
      > plasikowy domek.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
      Od grudnia do maja zadłużenie Polaków z tytułu złotowych kredytów mieszkaniowych
      wzrosło o ponad 1,271 mld zł, zaś w walutach obcych - o blisko 1,46 mld zł
      Od początku roku dynamicznie wzrasta zadłużenie Polaków. Przez siedem pierwszych
      miesięcy zwiększyło się o 10 mld zł. Rekordowy przyrost kredytów notują
      pośrednicy finansowi oraz banki, które udzielają kredytów mieszkaniowych i
      samochodowych.Zadłużenie gospodarstw domowych w ostatnich 12 miesiącach wzrosło
      o 14 proc. (blisko 14 mld zł), osiągając na koniec września 112,6 mld zł.

www.kpf.pl/i_pras_se/20041020_OdstyczniadowrzesniazadluzeniePolakow/20041020_OdstyczniadowrzesniazadluzeniePolakow.htm

Zarówno banki, jak pośrednicy twierdzą, że czwarty kwartał tego roku będzie dla
      nich jeszcze bardziej udany. Uważają, że Polacy chętniej będą zadłużać się w
      przyszłym roku niż w obecnym. Według specjalistów najszybciej będą się zwiększać
      kredyty hipoteczne, pożyczki gotówkowe i zobowiązania na kartach kredytowych.
      • nadau Re: "W Polsce wszystko jest"" 22.08.06, 22:35
        Jak zwykle nie czytasz wszystkiego.

biznes.interia.pl/news?inf=783551

I to wszystko z 800,- PLN za miech !
    • soup.nazi W Polsce jest duza cooppa, hehehe 22.08.06, 22:17
      • _czosnek_ Nie ma takich cieci jak ty, a to juz duzo. 22.08.06, 23:42
        Teraz ma hameryka polaczka zupke.
        • hotdog1 w Polsce sa CIECIE typu Czosnek !! 22.08.06, 23:52
          zapite glupie mordy,stojace pod kioskiem z piwem !!,heheheheh!!,wiecznie na
          bezrobociu i wiecznie nie maja pieniedzy !!!
          W/g danych Gazety ,tak naprawde oszczednosci ma tylko 5 % spoleczenstwa
          reszta tonie w dlugach ,lub nie stac ich na nic !!!,bo przy zarobku 900 -
          1200 zl na miesiac ,mozna sie isc wy...rac na kibel !,a tak wiekszosc
          zarabia,nawet nieliczni szczesliwcy zarabiajacy ponad 2000zl/miesiac krzywia
          pysk z nie smakiem kiedy pytasz ich ile zarabiaja,hyhyhyhyhyhy ! to co tu
          pisac i mowic o reszcie polskiej bidy ?/!!!
        • ontarian Re: Nie ma takich cieci jak ty, a to juz duzo. 23.08.06, 14:26
          ale PL ma takiego cymbala jak ty
          co to IQ trzonka od lopaty posiada
          i do tego czosnkiem smierdzi
    • pol.onus5 Re: w Polsce sa CIECIE typu Czosnek !! 23.08.06, 03:48
      hotdog a jakbys cos tak kiedys napisal bez inwektyw to bardzo by zabolalo?
      a no nie twoja wypowiedz by sie wtedy skladala tylko z przecinkow i kropek ale
      postaraj sie zycie jest naprawde piekne
      • hotdog1 Re: w Polsce sa CIECIE typu Czosnek !! 23.08.06, 03:52
        ty jestes podrobka Polonusa,eheheheheheh. moge pisac inaczej ,ale zwroc
        uwage ze tu pierwsi nas atakuja ,a nie my ich i to jest caly problem forum
        Polonia ze kupa ORMOwcow i innych pogrobowcow z PRLu je opanowala.
        • hotdog1 Re: w Polsce sa CIECIE typu Czosnek !! 23.08.06, 04:00
          Zauwaz ze pierwsi w robieniu zametu i zamieszania na forum Polonia sa
          ludzie z Polski ktorzy nic wspolnego z Polonia nie maja a robia tu
          najwiecej szumu, tacy towarzysze partyjni jak Czosnek,Nadau ,doopa wolowa i
          tysiace innych pseudo nikow powielanych w nieskonczonosc,to wlasnie oni
          sa odpowiedzialni za ten caly zamet na forum i dziwie sie dlaczego
          Admin !!! nie usuwa ich watkow pelnych polskich i chamskich wyrazen
          skierowanych pod adresem calej Polonii ,widocznie dzialaja za cichym
          przyzwoleniem ! - to tyle reszte sobie dospiewaj
    • luiza-w-ogrodzie Re: "W Polsce wszystko jest"" 23.08.06, 04:03
      Jezeli "W Polsce wszystko jest", to dlaczego tylu ludzi stamtad wyjezdza?
      Docenic nie umieja tego wszystkiego, ot co. Zachodu sie zachciewa, demokracji,
      placy, za ktora mozna sie utrzymac, dostepu do technologii i innych tego typu
      niepotrzebnych mrzonek. Strasznie wybredni ci rodacy mieszkajacy w kraju.
      Luiza-w-Ogrodzie
      ·´¯`·.¸¸><crying(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
      Australia-uzyteczne linki
    • piss.doff tak jest jakmowisz, a tu sa szczegoly 23.08.06, 04:53
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=47306953&a=47314076
      jak czegos nie rozumies bo literki ci lataja za bardzo to chetnie ci wytlumacze.
    • harlista Re: "W Polsce wszystko jest"" 23.08.06, 13:16
      Jezeli w Polsce jest tak dobrze to zlitujcie sie nat tymi biedakami i pomozcie
      im wrocic do tej "mlekiem i miodem plynacej" Ojczyzny !!!!
      wiadomosci.onet.pl/1353476,2678,1,kioskart.html
      "Spadłem do lumpenproletariatu
      W Wielkiej Brytanii za chlebem
      Z dyplomami wyższych uczelni przy fabrycznych taśmach: młodzi emigranci w
      Southampton, brytyjskim mieście typowo polskim."
      • viper39 i po co ta walka???? 23.08.06, 13:42
        harlista napisał:

> Jezeli w Polsce jest tak dobrze to zlitujcie sie nat tymi biedakami i
        pomozcie
        > im wrocic do tej "mlekiem i miodem plynacej" Ojczyzny !!!!
        > wiadomosci.onet.pl/1353476,2678,1,kioskart.html
        > "Spadłem do lumpenproletariatu
        > W Wielkiej Brytanii za chlebem
        > Z dyplomami wyższych uczelni przy fabrycznych taśmach: młodzi emigranci w
        > Southampton, brytyjskim mieście typowo polskim."

wiadomo ze w Polsce jest wszystko... zyc nie umierac i prosze sie nie klocic z
        prezesem, on tak jak i kaczynscy maja zawsze racje

to my tu w USA (czy gdziekolwiek wyjezdzamy poza kraj) mamy biede, Polki
        sprzataja Polacy leca na azbesty lub "kunstrokszyn"
        poza tym mieszkamy w papierowych domkach, jemy w mcdonaldach, jezdzimy wielkimi
        chlajacymi wielkie ilosci paliwa 10-cio letnimi "kadilakami", SZKOLY SA WOGOLE
        W USA DO NICZEGO!!! czyli nasze dzieci tez wyrosna na takich jak my (mowie o
        tych za granica)!!! opieka medyczna tez do niczego za granica a w szczegolnosci
        w USA, ubieramy sie w tanich sklepach w rzeczy w ktore nikt w cywilizowanej
        Polsce by sie nie ubral... no poprostu Polacy za granica to dziady!!! poprostu
        czarna rozpacz jest za granica, i tylko sie zastanawiam dlaczego my z Polski
        wyjezdzamy jesli tak za granica jest zle????
        ooo juz wiem za nasze grzechy....

dlatego wiekszosc Polakow na ktorzy zyja na tym swiecie mieszka wlasnie w
        Polsce (jakies 39 milionow) poz granicami jest tylko okolo 20 milionow
        Polakow!!!! wiec widac tutaj ze w Polsce musi byc dobrze bo jest tam nadal
        wiecej Polakow niz za granica!!!!

Polaku mieszkajacy w Polsce siedz w Polsce, tam jest najlepiej na swiecie, i
        wybij sobie z glowy jakiekolwiek wyjazdy, no chyba ze do takich krajow jak kuba
        czy bialorus no bo po co marnowac czas na wyjazdy do takich krajow jak np USA
        czy Kanada!!!
        • polonus5 Re: i po co ta walka???? 23.08.06, 13:51
          viper39 napisał:
          Polaku mieszkajacy w Polsce siedz w Polsce, tam jest najlepiej na swiecie, i
          wybij sobie z glowy jakiekolwiek wyjazdy, no chyba ze do takich krajow jak kuba
          czy bialorus no bo po co marnowac czas na wyjazdy do takich krajow jak np USA
          czy Kanada!!!
          Nic dodac Nic ujac
          mam nadzieje ze Twoj post Viper39 dotrze do Czosnka i jemu podobnych -smile))

pozdrawiam
        • _czosnek_ Re: i po co ta walka???? 23.08.06, 13:52
          Jesli 20 mln takich lulu i zupek mieszka daleko od Polski to dzieki bogu, ze
          ich kto inny ma tych cieci na glowie. W Polsce takie ofiary nie sa potrzebne.
          • polonus5 Czosnek te swoje modrosci...... 23.08.06, 14:09
            _czosnek_ napisała:

Jesli 20 mln takich lulu i zupek mieszka daleko od Polski to dzieki bogu, ze
            ich kto inny ma tych cieci na glowie. W Polsce takie ofiary nie sa potrzebne.

Czosnek te swoje modrosci sprzedaj na Forum Wielka Brytania !!!

wiadomosci.onet.pl/1353476,2678,1,kioskart.html
            Spadłem do lumpenproletariatu
            W Wielkiej Brytanii za chlebem
            Z dyplomami wyższych uczelni przy fabrycznych taśmach: młodzi emigranci w
            Southampton, brytyjskim mieście typowo polskim.

NIENAWIDZE TEGO KRAJU!!!! wyjadę, jak tylko będę miała okazję!
            złośliwi powiedzą: najlepiej wyjedź już teraz. GDYBYM MIAŁA MOŻLIWOŚĆ,
            ZROBIŁABYM TO BEZ CHWILI WAHANIA!!!!!
            Ola, 23.08.2006
            wiadomosci.onet.pl/1,15,11,22449934,62732363,2417270,0,forum.html

Ja robie za 1200zl jako robot

w pewnej wielkiej fabryce szkla w sandomierzu.
            przy 47stop ciepla kiedy sol sie odklada na koszuli
            zalatwilismy sobie 2 wiatraki (chociaz ruch powietrza byl) przyszedl kierownik
            i kazal skierowac te wiatraki na maszyne bo sie przegrzewala.Ktos upadl na
            szybe lokciami i sie pociol to kazali mu isc do domu i zglosic ze potknal sie w
            domu bo przeciez jest tablica w wejsciu 900 dni bez wypadku hehe.zabieraja
            ludzi ze stanowisk zeby zaoszczedzic jednoczesnie podkrecajac normy na
            maksa.Jak chodzil audyt to kazali opuscic niektore stanowiska zeby nikt nie
            widzial ze tam ktos moze pracowac 50 st w, sloncu i z ciepla woda jak to by
            byly zwierzeta to by sie może ktos zainteresowal.Przekladasz tylko w nocy 1500
            szyb stojac do rana.To jest polska ziemia obiecana(szefami sa wlosi z foggi
            hehe ) wiec jak chcecie sie przyjac do wiekszej fabryki z zachodnim kapitalem
            zarobkami i praca jak w chinach to zapraszam.Chyba w tamtym miesacu ktos zmarl
            mial wylew oczywiscie dlatego ze sie zle schylil hehe
            Czlowiek nic nie znaczy traktuja cie jak szmate LUDZIE KTO NAS UWOLNI!!!!
            robot, 23.08.2006

Patriotyzm włóżcie sobie w buty!

Mam marzenie: Polska bez ciągłych rewolucji, przewrotów, szczytnych haseł,
            ideałów, "swoich" i "obcych", odpustowych patriotów, wojen na górze i podłości
            na dole...
            Marzy mi się Polska jako to miejsce w Europie, gdzie można spokojnie żyć i
            pracować, z ufnością patrzeć w przyszłość. Gdzie rozwija się gospodarka, a
            ludzie zamiast jątrzyć, zamiast szukać prawdziwych czy urojonych wrogów po
            prostu są sobie życzliwi, razem pracują. Nie po to by budować jakieś
            wyimaginowane "lepsze jutro", ale swoje własne "tu i teraz".
            Czy to jest w ogóle możliwe w tym kraju i z tymi ludźmi?
            Mam dość. Dlatego wyjeżdżam stąd spełniać swoje marzenia w innym kraju.
            Patriotyzm zdrowia mi nie zwróci i brzucha nie napełni.
            emigrator, 23.08.2006

PRZERAŻA MNIE WYJAZD NA WYSPY ALE MYŚLE O TYM OD PONAD ROKU

skończyłem studia techniczne na jednej z lepszych uczelni w Polsce ale to
            studia techniczne a nie filologia angielska. Nie szedłem na studia aby uczyć
            się angielskiego tylko aby zostac inzynierem i jestem dobry w tym co robie.
            Jednak Polskie firmy mają to za nic, angielski na każdym kroku pomimo że w
            pracy ani słowa po angielsku bo sami Polacy i Polski rynek, ale angielski musi
            być !! mam juz tego dość
            borsuk150, 23.08.2006

smutne ale prawdziwe, czytam to bedac w pracy na nocna zmiane...

W Polsce bylem nauczycielem wyjechalem do Angli razem z przyjaciolmi 2 lata
            temu. Tu gdzie mieszkamy (West Yorkshire) wszystko wyglada tak samo jak w
            artykule. Jednak zycie nawet w takich warunkach jest lepsze od mieszkania w
            Polsce ktora nigdy nic mi nie dala i ktora rozwiala moje marzenia. Anglia jest
            krajem ktory dba o nas i daje nam szanse spelnienia marzen. Ja niedawno
            zmienilem prace na lepiej platna (zarabiam duzo wiecej niz minimalna placa),
            kupilem samochod o jakim zawsze marzylem i mysle o wzieciu pozyczki na dom.
            d-darius, 23.08.2006

itd.......itd.......itd.......itd

wiadomosci.onet.pl/4,15,11,2417270,0,0,forum.html
            • _czosnek_ Czego bronisz cieniasow. 23.08.06, 14:22
              To sa ofiary i mozesz mnie 100 tys. takich przedstawic nie polepszy stanu
              rzeczy. Slabeusze i tyle, cieniasy w swoim kraju i jeszcze bardziej ciency za
              granica.
              Widac po tym placzu tych cieciu po roznych forumach.
              • polonus5 Re: Czego bronisz cieniasow. 23.08.06, 18:51
                _czosnek_ napisała:

To sa ofiary i mozesz mnie 100 tys. takich przedstawic nie polepszy stanu
                rzeczy. Slabeusze i tyle, cieniasy w swoim kraju i jeszcze bardziej ciency za
                granica.
                Widac po tym placzu tych cieciu po roznych forumach.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
                Czosnek tak sie zastanawiam i dochodze do wniosku ,ze Ty ciagle o sobie
                piszesz !!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=720&w=47351234&v=2&s=0
                Dlaczego wyjechalem do Irlandii
                Gość: alfred999 23.08.06
                Ja takze przyjechalem na Wyspy z zamiarem podlapania czegos ambitniejszego niz
                zmywak. Szczerze mowiac dalem noge z Polski, bo mialem dosyc min. tego syfu
                dookola, plugastwa, wiecznych problemow, lapowkarstwa i walki szczurow. Pracuje
                tutaj w swoim zawodzie i mimo, iz w Polsce zarabialem czterokrotnosc sredniej
                krajowej, to tutaj moze nie zawojowalem swiata, ale mam pensje wyzsza niz
                wiekszosc moich angielskich kolegow w biurze. Podbilem o 2 x to co mialem w
                Polsce (w przeliczeniu na PLN) i mam nadal mozliwosci rozwoju. Jak to mowi moj
                obecny szef: "sky is the limit, everything's up to You". Pozdrowko dla
                wszystkich ambitnych i zdeterminowanych (nie mylic z zdesperowanych). Razem
                zlamiemy stereotyp "Polaka/zmywaka".

Gość: spelniony 23.08.06
                Mialem prace w Polsce (Urzád Skarbowy) + znajomosci do zaczepienia sie wyrzej.
                Wyjechalem bo chcialem zyc w normalnym kraju gdzie ludzie potrafiá sié do
                siebie usmiechac, gdzie stac mnie na to co zapragné. W Irlandii mogé zostawic
                radio w aucie na noc (niebywale w Polsce), tutaj naprawde da sie zyc lepiej.
                Mam wyksztalcenie IT, prace w zawodzie a firma dodatkowo sponsoruje mi przewód
                doktorski w Galway - i to wszystko bez znajomosci i lapówkarstwa. Wielu
                napewno napisze to zostan tam i nie wracaj bo hanbisz polskosc - mój wybór do
                Polski nie wrócé.

• piss.doff Re: Czego bronisz cieniasow. 23.08.06, 18:53
                masz racje ale za granica tak tego nie widac jak w kraju. Na tym polegal caly
                trick emigracji. Zupelnie nie rozumiem dlaczego tak pozno to zauwazylAs.

_czosnek_ napisała:

> To sa ofiary i mozesz mnie 100 tys. takich przedstawic nie polepszy stanu
                > rzeczy. Slabeusze i tyle, cieniasy w swoim kraju i jeszcze bardziej ciency za
                > granica.
                > Widac po tym placzu tych cieciu po roznych forumach.
                • bruno5 W Polsce wszystko jest 25.08.06, 21:38
                  Brakuje tylko wiekszosci kasy na to wszystko.
                  • ontarian Re: W Polsce wszystko jest 25.08.06, 21:47
                    bruno5 napisał:

> Brakuje tylko wiekszosci kasy na to wszystko.
                    a niedawno pisales cycu, ze tam wszystko takie tanie
                    a jak tanie, to kasy brakowac nie powinno
    • crz4u Re: "W Polsce wszystko jest"" 25.08.06, 21:43
      harlista napisał:
      > Kiedys nawet mowili ze "Maluch" to prawie Porsche.
      > Silnik tez z tylu.
      > A strefa zgnoitu Maluch taka sama jal w BMW.
      > Pomiedzy zderzakiem i silnikiem

Teraz przebojem jest Skoda Fabia. Prawie jak volkswagen a tańsza.
      No i to w dodatku "rodzinna" limuzyna. He he he ;-P
      Obrzucają się tym guwnem na forum Auto-Moto.
    • odin-2 Re: "W Polsce wszystko jest" ... 28.08.06, 10:30
      .. po staremu,o mentalnosc chodzi - i dobrze !
      • hell Re: "W Polsce wszystko jest" ... 01.09.06, 11:49
        nie rozumiem czemu maja sluzyc takie posty? poroznieniu ludzi?. Jesli w Polsce
        jest tak super extra dlaczego wyemigrowalo tylu mlodych ludzi bardzo czesto
        wyksztalconych z biegla znajomoscia kilku jezychow obcych? Czyzby znudzil im
        sie schabowy z kapusta? a moze to panstwo nie robi nic by tych ludzi zatrzymac
        i ma serdecznie w nosie spoleczenstwo zajmujac sie swoimi brudnymi gierkami...
        Pytanie do ,,czosnek' czy mzoesz powiedziec kim jestes z zawodu bo bardzo
        jestem tego ciekawa. Ijeszcze jedno, przyslowie ,,lepszy wlasny smrod niz cudze
        perfumy" nie zawsze sie sprawdza.. Podrawiam
        • piss.doff Re: "W Polsce wszystko jest" ... 01.09.06, 15:39
          no, hell, widac forum ma nie tylko naglasniaczy ale i glos rozsadku.
          Mysle ze odpowiedz na twoje pytanie jest prosta: Polska popiera wyjazd mlodych
          gniewnych bo nie ma wystarczajcej ilosci miejsc pracy w kraju. To musiala byc
          czesc umowy 1989+. Chyba jasne ze jakby byly miejsca pracy to jakis tam wojt
          nie jechalby do Hiszpanii rwac truskawki. A zajmowanie sie polityka to nie
          brudne gierki tylko sprzedawanie towaru zwanego polityka czyli bardzo wazna
          sprawa. wg mnie polityka oznacza 'robienie ludzi w ch.'.
          • hell Re: "W Polsce wszystko jest" ... 01.09.06, 17:17
            ,,wg mnie polityka oznacza 'robienie ludzi w ch.'."...zgadzam sie z przedmowca.
            ale coz takie zycie...jednak jest swiatelko w tunelu!!!!...jak przeczytalam w
            gazecie towarem exportowym jest teraz ,,kobieta polska" agencje matrymonialne w
            Anglii bija sie o kobiety z polski... Boze nie sadzilam ze jestem tak
            pozadana..ach!
        • ontarian Re: "W Polsce wszystko jest" ... 01.09.06, 17:30
          hell napisała:

> Pytanie do ,,czosnek' czy mzoesz powiedziec kim jestes z zawodu bo bardzo
          > jestem tego ciekawa.
          z zawodu jest gliniakiem
          i goovno na forum zawodowo pompuje
          • hell Re: "W Polsce wszystko jest" ... 01.09.06, 18:03
            wink
        • christina.milian zakaz s***ia we własne gniazdo 04.09.06, 12:33
          prawdziwy polski patriota uważa, że nawet jak jego kraj tonie w beczce gówna, to
          nie można tego wksazywać paluchem. Co więcej ludzie, którzy uciekli z kraju i
          pracują za granicą są prawdopodobnie szmalcownikami i zdrajcami wink Prawdziwy
          polski patriota zadeptałby kogoś, kto krytykuje ten syf w Polsce... Tacy
          patrioci są dobrzy do pastowania butów i zaciskania zębów, to zwykli debile
          bezrozumnie wpatrzeni w ideały których i tak nie rozumieją...
    • mrsrobinson Re: "W Polsce wszystko jest"" 04.09.06, 07:20
      Niby jest w Polsce wszystko. Bylam w ubieglym roku. Ale jakosc tego jest po
      prostu smieszna. Jakies tam duperele do ubrania dla dzieci kupilam i wszystko
      rozpadlo sie po 2 miesiacach!!! W Ameryce nawet jak sie kupuje chinski chlam w
      Wal-Marcie to jakos to trzyma kilka lat. Nic w Polsce nie kupujcie, bo po
      prostu nie oplaca sie. Jesli sie policzy cene przewozu przez Ocean, to w sumie
      lepiej kupic w byle jakim markowym sklepie jak Gap czy Banana Republic.
      Przynajmniej zostanie na grzbiecie dluzej i ladnie wyglada....
      Oni w Polsce i w ogole Europie nie zdaja sobie sprawy, ze luksusowy standard
      zycia w Europie odpowiada mniej wiecej middle lower class w USA, tak zyja w
      Ameryce ludzie zle wyksztalceni i bez ambicji. Ludzie wyksztalaceni i dobrze
      zarabiajacy w Polsce maja standard ludzi na zasilkach w USA. Wszystko wiec
      zalezy skad sie patrzy i gdzie.
      Standard zycia ludzi, ktorzy sa wyksztalceni i doszli w zyciu do czegos w
      Ameryce nie jest porownywalny z zadnym krajem i nie ma tu co przekonywac
      dyzurnych Polakow o tym, bo i tak nie sa w stanie sobie tego ani wyobrazic, ani
      uwierzyc wiec po co to robic?
      • hell Re: "W Polsce wszystko jest"" 04.09.06, 11:55
        "Oni w Polsce i w ogole Europie nie zdaja sobie sprawy, ze luksusowy standard
        zycia w Europie odpowiada mniej wiecej middle lower class w USA, tak zyja w
        Ameryce ludzie zle wyksztalceni i bez ambicji. Ludzie wyksztalaceni i dobrze
        zarabiajacy w Polsce maja standard ludzi na zasilkach w USA. Wszystko wiec
        zalezy skad sie patrzy i gdzie"...O ile z pierwsza czescia sie z godza to z w/w
        cytatem sie nie moge zgodzic troche cie poniosla fantazja.
        • piss.doff zaspiewajmy razem: przybyli ulanie pod okienko 04.09.06, 13:01
          ja bym tu cos napisal ale boje sie cenzury globalnej ze mnie odwiedza i wybija
          przednie zeby za to ze gadam glupoty. teraz wszystko co jest wysylane z IP
          laduje na dysku providera i jest tam trzymane na zwsze. boje sie o siebie a
          wiec na wszelkiwypadek pisze: nie powiem tak, nie powiem nie. Jestem dobrym
          obywatelem i zawijam sie codziennie we flage. Te wlasciwa.
      • bogatymen W Niemczech lepiej o 100% niz w USA 04.09.06, 19:11
        wiesz co, z pieniedzmi to i w Rosji i na Kubie fajnie. Ale jak zyja ludzie,
        ktorzy nie maja duzo pieniedzy w USA ??? Dziaduja pod mostem i chodza do
        garkuchni po ciepla strawe. Wiec nie gadaj o dobrobycie w USA. W Nemczech kazdy
        ma zapewnione mieszkanie, utrzymanie (o ile nie ma majatktu) i pelne
        ubezpieczenie chorobowe, na jakie w USA moga pozwolic sobie tylko bogacze. Juz
        my znamy w RFN ten wasz hamerykanski pozal sie Boze dobrobyt. Panstwo, ktore ma
        swojego obywatela daleko gdzies, niech sobie zdycha na ulicy, co to kogo
        obchodzi: podly system dla podlych ludzi. Chwalic to ty sie mzesz tymi USA-mi w
        Polsce ale dla nas w Niemczech USA jest krajem zacofanym, takich slumsow jak w
        USA to nigdzie nie ma chyba ze w krajach III swiata.
        • mrsrobinson Re: W Niemczech lepiej o 100% niz w USA 04.09.06, 20:33
          Widzisz Amerykanie kochaja swoj kraj jak zadny inny narod na swiecie. A wiesz
          dlaczego? Bo to oni tworza to panstwo, tutaj ludzie "daja" panstwu a w Europie
          to wy oczekujecie, ze wam panstwo da. To zasadnicza roznica w podejsciu do
          zycia. Tu nikt nie oczekuje jalmuzny, tu sie pracuje. Niezdrowa sytuacja
          socjalna w Europie po pewnym czasie meczy zwlaszcza tych, ktorzy sa silni,
          odpowiedzialni i wyksztalaceni i musza ponosic koszty tego, ze Turcy robia
          sobie dzieci i nie chca pracowac albo jacys Polacy postanowili pomachac metryka
          urodzenia dziadka w Reichu a pozniej tez nic nie robia i trzeba na nich
          pracowac. Jak widac Niemcy ida po rozum do glowy i zmykaja gdzie sie da, gdzie
          sytuacja jest "normalna" To jest kazdemu, na ile zasluguje.
    • starywiarus Presez, rozkoszuj się w takim razie 04.09.06, 14:11

Jak wszystko jest, no to gratulacje, kolego, i rozkoszuj się wszystkim, czego tylko dusza zapragnie.

Płace z Ugandy są? - Są!
      Ceny ze Szwajcarii są? - Są!
      Życzliwi rodacy są ? - Są!
      W ryj można dostać gratis, nie fatygując się daleko? - Naturalnie.

No to - żyć nie umierać! No i jeszcze przecie jest ta słodycz, n'est ce pas, jak pomyślisz o tym, jaki
      nam tu wszystkim na emigracji gigantyczny żal dupę ściska i gula nam skacze jak cyc Dody Elektrody
      za każdym razem, kiedy w Polsce średnia płaca miesięczna rośnie z 1200 do 1230 złotych, a stopa
      bezrobocia spada z 16.7 do 16.5% dzięki wyjazdowi za granicę, za chlebem, kolejnego pół miliona
      ludzi. Albo jak się dolar zbliża do dwóch złotych, przez co wprawdzie kolejni wasi eksporterzy idą się
      dupczyć, ale za to wszyscy pozostali menele pod budką czują się mocarstwem.

My sobie wtedy w łeb chcemy strzelić z żalu, że nas tam nie ma i nie bierzemy udziału w tych
      osiagnięciach, ale niestety nie stać nas na broń i amunicję, a z procy trudno trafić.

Jak każdy kagan w Polsce wie, wszystkie australijskie statystyki bezrobocia (obecnie poniżej 5%) są
      fałszywe (na świecie w ogóle tylko polskie i północnokoreańskie statystyki są prawdziwe), Wodę do
      picia wydzielają nam po pół kubka dziennie, a na dźwięk polskiej mowy szczują psami. W Australii
      susza, Ameryka balansuje nad przepaścią, Kanada dawno polegla w walce z bolszewizmem, wkrótce
      przyjdą Chińczycy, Żydzi, Pigmeje albo Arabowie (niepotrzebne skreślić) i popędzą nam kota.
      Mieszkamy wszyscy w tekturowych domkach z dziurawymi dachami, zrobionymi z kapsli od piwa
      nanizanych na gumowe sznurki, jakie w wolnych chwilach wyplatamy z używanych kondonów
      uzbieranych w parku. Jadamy wyłącznie w McD, ubieramy się na śmietniku, z litości czasem nam dają
      umyć jakiś kibel.

Nawet w McD najeść się porządnie możemy tylko wtedy, kiedy żonie się uda dać dupy Hindusowi,
      brygadziście sprzątaczy. On nam za to po cichu wystawia przy tylnych drzwiach kubeł z odpadkami z
      całego dnia, my zabieramy zawartośc do domu w plastikowym worku, i mamy z tego trzydniowy
      bankiet dla całej rodziny. Nie możemy się doczekać, kiedy nasza córka skończy siedem lat lat, bo on
      obiecał, że da jej wtedy robotę przy sprzątaniu, jeśli tylko ona mu zrobi dobrze dwa razy w tygodniu.
      Za mówienie po polsku na ulicy policja bije nas knutem po jajach.

Nocą płaczemy w poduszkę za Ojczyzną, i jakby tylko w konsulacie RP zaczęli odbierać telefony, to my
      zaraz byśmy tam zadzwonili, żeby błagać o pomoc i repatriację.

Jednego u was wszakże nie ma, sunshine, i jeszcze ze trzy pokolenia nie będzie. Świętego spokoju i
      poczucia stabilności, jakie są codziennym udziałem zwykłego obywatela US, AU czy CAN. W Polsce nie
      kupisz tego za żadna kasę. Wasza dzisiejsza racja stanu to wyścig szczurów model roku 1906,
      odbywany na huśtawce zawieszonej nad (nomen omen) glinianką; wasza tradycja, historia i racja stanu
      wymagają, żeby nikt w Polsce nie znał dnia ani godziny. Systematycznie wybieracie sobie do władzy
      politycznych geniuszy, którzy wam to załatwiają i zatrudniacie za swoje podatki ponad 600 000
      urzędników, żeby to wcielali w życie.

Stojąc w kolejce po nowy paszport biometryczny - pięć razy mniej punktów wydawania niż dla starych
      paszportów, 50% zdjęć paszportowych odrzucanych przez głupie i zuchwałe biurwy z powodu "bo u
      nas som takie przepysy" - uroń łzę, kolego, nad losem rodaków, który swój zamorski paszport dostają
      w tydzień, pocztą do domu.

Róbta dalej tak jak teraz, to niedługo rzeczywiście dorobicie się wielu pięknych i wyjątkowych rzeczy,
      których u nas faktycznie nie ma: znachora zamiast lekarza, rwania zębów u fryzjera albo u kowala,
      biurew w maybachach, pavulonu jako jedynego leku w pogotowiu, powszechnego poboru do wojska,
      roku czekania na paszport, dokładnego trzepania walizek i kieszeni na każdej granicy świata,
      obowiązkowych publicznych rekolekcji i rydzyjka na wszystkich (nomen omen) kanałach.

Alleluja i do przodu!
      • bercik48 Re: Presez, rozkoszuj się w takim razie 04.09.06, 18:27
        swieta prawda tow. i tak trzymac
        • reinhardt Deustchland uber alles !!!!! 04.09.06, 23:12
          tylko w Rajchu !!! jak sie Turki wprowadza do jakies kamienicy ,tak
          momentalnie rodowici Niemcy znikaja z niej raptownie !!

tylko w Rajchu !! rodziny tureckie z 6 cioma dziecmi i zakutanymi w szmaty
          babskami stanowia widok w berlinskim metrze lub na ulicy,dostajac zasilek
          socjalny od panstwa nie musza wysilac sie na zadna prace ,jedyna praca
          jest ? - produkcja dzieci tureckich ,przyszlych obywateli poteznych Niemiec !!

tylko w Rajchu !! Polacy osiedli tam na stale mieszkaja w osiedlach {
          GETTACH] przeznaczonych dla Auslanderow,gdzie tanie i zazwyczaj kiepskiej
          jakosci socjalne mieszkania z Gminy im przysluguja.

tylko w Rajchu !! - Polacy trwozliwie ogladaja sie za siebie zanim
          zechca glosno odezwac sie po polsku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka