1kjj 09.09.06, 22:09 Kochani! Czy ktoś leczy się z depresji będąc w UK? Jeśli tak, jakie macie doświadczenia, gdzie szukaliście pomocy? Wszystkie doświadczenia się liczą. Piszczie. Pozdrawiam. j. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evee1 Re: Depresja w U.K 11.09.06, 04:35 Ja dostalam Seroxat od GP. Ale bralam juz wczesniej i dzialalo, wiec lekarz ni musial szukac dla mnie leku. Z psychoterapii w UK nie korzystalam. Odpowiedz Link Zgłoś
bibba Re: Depresja w U.K 11.09.06, 10:28 pierwszym punktem powinna byc wizyta u GP, jesli zdiagnozuje depresje na pewno zaoferuje ci antydepresanty, ale moze rowniez dac mozliwosc wizyt u terapeuty. to ty zdecydujesz co dla ciebie najlepsze. jesli potrzebujesz wiecej pomocy - wsparcie w postaci wizyt domowych, GP moze cie skierowac do lokalnego osrodka zdrowia psychicznego - wlasciwie polecalabym, bo oni zazwyczaj maja doskonale pojecie o tym czym jest depresja, jakie sa rodzaje, i jak mozna pomoc, a GPs czesto po prostu daja tabletki, co pomaga, ale tylko tym z depresja spowodowana zaburzeniami hormonalnymi. jesli sa problemy w zyciu - tabletki ich nie lagodza a GP nie maja zwyczaju doszukiwania sie przyczyn i szukania alternatywnych drog. z braku czasu lub obojetnosci - nie wiem. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia.brzeska Re: Depresja w U.K 11.09.06, 20:38 A ja bym polecila najpierw wizyte u edokrynologa...w Polsce. No chyba ze wiesz na 100% ze to nbie hormony i tylko antydepresanty Ci pomoga. Odpowiedz Link Zgłoś