Dodaj do ulubionych

Depresja w U.K

09.09.06, 22:09
Kochani!
Czy ktoś leczy się z depresji będąc w UK? Jeśli tak, jakie macie doświadczenia, gdzie szukaliście pomocy?
Wszystkie doświadczenia się liczą. Piszczie.

Pozdrawiam.
j.
Obserwuj wątek
    • evee1 Re: Depresja w U.K 11.09.06, 04:35
      Ja dostalam Seroxat od GP. Ale bralam juz wczesniej i dzialalo, wiec lekarz ni
      musial szukac dla mnie leku. Z psychoterapii w UK nie korzystalam.
      • bibba Re: Depresja w U.K 11.09.06, 10:28
        pierwszym punktem powinna byc wizyta u GP, jesli zdiagnozuje depresje na pewno
        zaoferuje ci antydepresanty, ale moze rowniez dac mozliwosc wizyt u terapeuty.
        to ty zdecydujesz co dla ciebie najlepsze. jesli potrzebujesz wiecej pomocy -
        wsparcie w postaci wizyt domowych, GP moze cie skierowac do lokalnego osrodka
        zdrowia psychicznego - wlasciwie polecalabym, bo oni zazwyczaj maja doskonale
        pojecie o tym czym jest depresja, jakie sa rodzaje, i jak mozna pomoc, a GPs
        czesto po prostu daja tabletki, co pomaga, ale tylko tym z depresja spowodowana
        zaburzeniami hormonalnymi. jesli sa problemy w zyciu - tabletki ich nie lagodza
        a GP nie maja zwyczaju doszukiwania sie przyczyn i szukania alternatywnych
        drog. z braku czasu lub obojetnosci - nie wiem.
        powodzenia.

• natalia.brzeska Re: Depresja w U.K 11.09.06, 20:38

A ja bym polecila najpierw wizyte u edokrynologa...w Polsce. No chyba ze wiesz
          na 100% ze to nbie hormony i tylko antydepresanty Ci pomoga.
    • 1kjj Re: Depresja w U.K 13.09.06, 20:15
      Dzięki wielkie
      pzdr.
      j.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka