radca 19.09.06, 00:31 gdziekolwiek sie znajdujecie - czy poprzecie ten pomysl ? Wyrazcie chociaz swoja opinie pozdrowienia serdeczne radca forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=48840871 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ruda962 Re: Ludzie z Bydgoszczy rozsiani po calym swiecie 19.09.06, 07:16 Bydgoszcz -Bartodzieje -kiedys. Teraz -USA Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Ludzie z Bydgoszczy rozsiani po calym swiecie 19.09.06, 10:57 ruda962 napisała: > Bydgoszcz -Bartodzieje -kiedys. > Teraz -USA - pozdrawiam serdecznie ja mieszkalem kilka lat na Kijowskiej :} teraz Austria pzdr. radca Odpowiedz Link Zgłoś
ruda962 Re: Ludzie z Bydgoszczy rozsiani po calym swiecie 19.09.06, 07:18 ee ja sie tylko zameldowalam jako Bydgoszczanka a polityka to ja sie nie zajmuje ;p;p; Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Ludzie z Bydgoszczy rozsiani po calym swiecie 19.09.06, 17:50 ruda962 napisała: > ee ja sie tylko zameldowalam jako Bydgoszczanka a polityka to ja sie nie > zajmuje ;p;p; - jasne :}}} pozdr. radca Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: Ludzie z Bydgoszczy rozsiani po calym swiecie 19.09.06, 18:03 radca napisał: > - jasne :}}} w kuflu czy butelce? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Ludzie z Bydgoszczy rozsiani po calym swiecie 19.09.06, 18:23 ontarian napisał: > radca napisał: > > > - jasne :}}} > w kuflu czy butelce? - jasne.... - " jasne jak slonce " :} a jednak inna interpretacja :} pzdr. radca Odpowiedz Link Zgłoś
szmaciasz1 A ja na Koszalinskiej mieszkalem :)) 19.09.06, 18:58 Bydgoszczy nie lubie jednak. Zapyziala prowincja. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: A ja na Koszalinskiej mieszkalem :)) 19.09.06, 19:10 szmaciasz1 napisał: > Bydgoszczy nie lubie jednak. Zapyziala prowincja. - glowa do gory :} pozdrowienia :} radca Odpowiedz Link Zgłoś
iwona1959 Re: A ja na Koszalinskiej mieszkalem :)) 19.09.06, 20:14 Mieszkalam na M.C-Sklodowskiej w "mrowkowcu". Teraz Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona1959 Re: A ja na Koszalinskiej mieszkalem :)) 19.09.06, 20:17 Ach... dopiero teraz zobaczylam ten link. Niestety juz od 17 lat nie mieszkam w Bydgoszczy i szczerze mowiac, nie mam zadnego zdania o Rulewskim. Tak wiec wszelkie moje wypowiedzi na jego temat i tak nie maja znaczenia. ...Milcze... ------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: A ja na Koszalinskiej mieszkalem :)) 19.09.06, 20:24 iwona1959 napisała: > Ach... dopiero teraz zobaczylam ten link. Niestety juz od 17 lat nie mieszkam w > > Bydgoszczy i szczerze mowiac, nie mam zadnego zdania o Rulewskim. Tak wiec > wszelkie moje wypowiedzi na jego temat i tak nie maja znaczenia. ...Milcze... - nie szkodzi :} nie zawsze musi byc polityka, ja rowniez nie jestem politykiem :} pzdr. radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: A ja na Koszalinskiej mieszkalem :)) 19.09.06, 20:20 iwona1959 napisała: > Mieszkalam na M.C-Sklodowskiej w "mrowkowcu". Teraz Niemcy. - mialem tam dostac mieszkanie jak wyburzali na Kijowskiej :} jeden z pokoikow w tym "mrowkowcu " mial 7 m2 :} pozdrowienia :} radca Odpowiedz Link Zgłoś
iwona1959 Re: A ja na Koszalinskiej mieszkalem :)) 19.09.06, 20:26 No i 580 (o ile dobrze pamietam) rodzin w jednym bloku tez nie zapewnialo "intymnej sfery" ) Mowisz i mieszkaniu 3 pokojowym? Jesli tak, to ten pokoik przy galerii nazywalam "budka telefoniczna", bo oprocz rozkladanej kanapy, szafy i telefonu nic wiecej sie tam nie miescilo. Zaznaczam, ze jesli kanape sie rozlozylo, to trzeba bylo bokiem przeciskac sie miedzy nia a szafa, zeby sie polozyc ) Aaaachh ... to byly czasy ) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: A ja na Koszalinskiej mieszkalem :)) 19.09.06, 20:30 iwona1959 napisała: > No i 580 (o ile dobrze pamietam) rodzin w jednym bloku tez nie > zapewnialo "intymnej sfery" ) > Mowisz i mieszkaniu 3 pokojowym? Jesli tak, to ten pokoik przy galerii > nazywalam "budka telefoniczna", bo oprocz rozkladanej kanapy, szafy i telefonu > nic wiecej sie tam nie miescilo. Zaznaczam, ze jesli kanape sie rozlozylo, to > trzeba bylo bokiem przeciskac sie miedzy nia a szafa, zeby sie polozyc ) > Aaaachh ... to byly czasy ) - pamietam,ze pokazywano pokoik z takim "polkotapczanem " oraz deska zamontowana na scianie - sluzaca do gromadzenia ksiazek.Slomianka na scianie z pustymi paczkami po papierosach :} ....i chyba to juz cale umeblowanie :} radca Odpowiedz Link Zgłoś
iwona1959 mrowkowiec 19.09.06, 20:36 > - pamietam,ze pokazywano pokoik z takim "polkotapczanem " oraz deska > zamontowana na scianie - sluzaca do gromadzenia ksiazek.Slomianka na scianie > z pustymi paczkami po papierosach :} ....i chyba to juz cale umeblowanie :} > > radca Pelne paczki z papierosami juz by sie nie zmiescily )) Ale moi rodzice wpadli na wspanialy pomysl: Pamietasz jeszcze? Miedzy dwoma mniejszymi pokoikami byla tzw. garderobianka i malutki korytarzyk. Tak wiec oni rozwalili sciane do tej garderobianki (wlasciwie Abstellkammer) i w ten sposob budka telefoniczna stala sie pokojem przejsciowym do trzeciego pokoju, ale za to zyskala ponad 2m2 . No i potem dalo sie juz zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
szmaciasz1 Iwona: 19.09.06, 20:37 Wyjechalismy mniej wiecej w tym samym czasie....w tym roku "nawiedzilem" Bydgoszcz, moje refleksje do poczytania na Forum Bydgoszcz pod tytulem "Bydgoszcz juz mnie nie rusza". Rozumiem, ze mieszkalas blisko "romantycznej" glinianki ) Dzis to cos na ksztalt zadbanego jeziorka, z dwoma fontannami na srodku...zrobilem nawet zdjecie )) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Iwona: 19.09.06, 20:41 szmaciasz1 napisał: > Wyjechalismy mniej wiecej w tym samym czasie.... - ja w 1988 :} > w tym roku "nawiedzilem" > Bydgoszcz, moje refleksje do poczytania na Forum Bydgoszcz pod > tytulem "Bydgoszcz juz mnie nie rusza". - czytalem :} przepraszam,ze sie tutaj wlaczylem :} radca Odpowiedz Link Zgłoś
iwona1959 Re: Iwona: 19.09.06, 20:49 a teraz przejde na forum Bydgoszcz i przeczytam sobie Twoje refleksje. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona1959 Re: Iwona: 19.09.06, 20:47 A ja wybieram sie za miesiac do Bydgoszczy. Taki krotki wypad na 4 dni. Z pewnoscia przejde sie nad glinianke. Moze w listopadzie nie bedzie tak ladnie, ale nic to ... zobacze stare strony. A ja mieszkalam w mrowkowcu 25, a wiec po drugiej stronie ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Iwona: 19.09.06, 20:49 iwona1959 napisała: > A ja wybieram sie za miesiac do Bydgoszczy. Taki krotki wypad na 4 dni. Z > pewnoscia przejde sie nad glinianke. Moze w listopadzie nie bedzie tak ladnie, > ale nic to ... zobacze stare strony. > A ja mieszkalam w mrowkowcu 25, a wiec po drugiej stronie ulicy. - po tej, co targowisko :} radca Odpowiedz Link Zgłoś
iwona1959 Re: Iwona: 19.09.06, 21:15 > - po tej, co targowisko :} > > radca Zgadza sie. I uwielbiam nadal to targowisko. Idac od rodzicow do siostry musze tamtedy przejsc i zajmuje mi to baaaaaaaaardzo duzo czasu. Kupic, nie kupic ... popatrzec mozna ) Odpowiedz Link Zgłoś
iwona1959 szmaciasz 19.09.06, 21:11 Ojjjjj ... zacieta byla dyskusja Ja jezdze rzadko do Bydgoszczy (nie z niecheci albo lenistwa - sa inne powody) i nie zostaje tam dlugo (ach, te powody ). Moj pobyt ogranicza sie do odwiedzenia rodzicow i siostry, czasem spotkam jakiegos starego znajomego, czasami jade z rodzicami na dzialke do Niemcza i nie mam czasu na chodzenie po knajpkach albo na wyjazdy do "miasta". Przyznaje, ze wiele rzeczy mi sie nie podoba, np. te zniszczone ulice, na ktorych mozna polamac resory, czy nie odnawiane fasady niektorych kamienic, ale Bydgoszcz jest (byla) moim miastem i zawsze bede sie do tego przyznawala. Moze po prostu wspomnienia czynia Bydgoszcz ladniejsza w moich oczach? Wiadomo ... czas zmienia optyke ) Po przeczytaniu Twoich postow na bydgoskim forum zauwazylam, ze nie tylko miasto mielismy wspolne. Ja rowniez chodzilam do 6 LO. Moja wychowawczynia byla pani Dabrowska (historia). Odpowiedz Link Zgłoś
szmaciasz1 Re: szmaciasz 19.09.06, 21:31 Dyskusja byla zacieta, bo ja nie pekam )) Byas troche wyzej ode mnie rocznikowo ) z Babcia mialem historie. Bardzo lubila dryfowac oraz przedluzac lekcje zypelnie bez sensu, chyba zeby inni nauczyciele mysleli, ze lekcja taka ciekawa ze uczniowie z zapartym tchem nadal sluchaja O szczegolach mozemy popisac na priva jesli Cie to bawi. Jesli chodzi o Bydgoszcz te dyskusje ..... znalazlem swoje inne miejsce jesli chodz io Polske.....moim skromnym zdaniem znaczie ciekawsze i zywsze niz sennawa Bydgoszcz. A ze mnie za to podsumowano to trudno, niech im tam bedzie czy to moja wina ze nie czuje juz nic do tego miejsca ? Odpowiedz Link Zgłoś
iwona1959 Re: szmaciasz 19.09.06, 21:40 szmaciasz1 napisał: > Dyskusja byla zacieta, bo ja nie pekam )) > Byas troche wyzej ode mnie rocznikowo ) z Babcia mialem historie. > Bardzo lubila dryfowac oraz przedluzac lekcje zypelnie bez sensu, chyba zeby > inni nauczyciele mysleli, ze lekcja taka ciekawa ze uczniowie z zapartym tchem > > nadal sluchaja > O szczegolach mozemy popisac na priva jesli Cie to bawi. > Jesli chodzi o Bydgoszcz te dyskusje ..... znalazlem swoje inne miejsce jesli > chodz io Polske.....moim skromnym zdaniem znaczie ciekawsze i zywsze niz > sennawa Bydgoszcz. A ze mnie za to podsumowano to trudno, niech im tam > bedzie czy to moja wina ze nie czuje juz nic do tego miejsca ? Ja nie bede tutaj podsumowywala ani ciebie ani innych. Jednemu podoba sie corka, innemu matka Dla mnie jest Bydgoszcz rodzinnym miastem i dlatego moze "wybaczam" jakies niedociagniecia Chociaz przyznam, ze duzy kawalek mojego serca oddalam stronom rodzinnym moich Dziadkow, a zwlaszcza miasteczku Krasnystaw w Lubelskiem. Tam nie ma (prawie) nic; kilka sklepow, kilka knajp i jedna pizzeria. Ale te wspomnienia ... No i Niemczech tez nie wszystko zloto co sie swieci ) Jesli masz ochote to napisz mi na priva. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwona1959 Re: szmaciasz 19.09.06, 22:05 szmaciasz1 napisał: > Napisalem odpowiedzialam Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: mrowkowiec 19.09.06, 20:42 iwona1959 napisała: > > - pamietam,ze pokazywano pokoik z takim "polkotapczanem " oraz deska > > zamontowana na scianie - sluzaca do gromadzenia ksiazek.Slomianka na scia > nie > > z pustymi paczkami po papierosach :} ....i chyba to juz cale umeblowanie > :} > > > > radca > > Pelne paczki z papierosami juz by sie nie zmiescily )) - )) > Ale moi rodzice wpadli na wspanialy pomysl: Pamietasz jeszcze? Miedzy dwoma > mniejszymi pokoikami byla tzw. garderobianka i malutki korytarzyk. Tak wiec oni > > rozwalili sciane do tej garderobianki (wlasciwie Abstellkammer) i w ten sposob > budka telefoniczna stala sie pokojem przejsciowym do trzeciego pokoju, ale za > to zyskala ponad 2m2 . No i potem dalo sie juz zyc. - pamietam , dobry pomysl :} radca Odpowiedz Link Zgłoś
piss.doff zupelnie nie rozumiem czemu nie zrobili sobie 19.09.06, 21:36 lukow nad drzwiami. Ladna byla tez kolekcja pustych puszek po piwie i jedna pomarancza na stloe rozcwiartkowana tak ze sie wszystko trzymalo w jednym miejscu, jak kwiat na lodydze. Musze sobie taka dzisiaj zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: zupelnie nie rozumiem czemu nie zrobili sobie 19.09.06, 21:42 piss.doff napisał: > lukow nad drzwiami. Ladna byla tez kolekcja pustych puszek po piwie i jedna > pomarancza na stloe rozcwiartkowana tak ze sie wszystko trzymalo w jednym > miejscu, jak kwiat na lodydze. Musze sobie taka dzisiaj zrobic. - puste puszki po piwie stawiano na szafie :} radca Odpowiedz Link Zgłoś
iwona1959 Re: zupelnie nie rozumiem czemu nie zrobili sobie 19.09.06, 21:48 piss.doff napisał: > lukow nad drzwiami. Ladna byla tez kolekcja pustych puszek po piwie i jedna > pomarancza na stloe rozcwiartkowana tak ze sie wszystko trzymalo w jednym > miejscu, jak kwiat na lodydze. Musze sobie taka dzisiaj zrobic. To proste: drzwi byly tak waskie, ze gdyby je jeszcze od gory "zamknac" lukiem, to trzeby byloby chodzic na kolanach. Puste puszki po piwie trudno bylo zdobyc, bo (pelne) dostepne byly tylko w Pewexie a pomarancze byly tylko na Boze Narodzenie. A jak czesto mielismy Boze Narodzenie w roku?? Heee? I jak dlugo mozna bylo uchronic taka pomarancze przed spragnionymi dzieciakami? Tak wiec jako dekoracja dostepne byly puste pudelka po "sportach" (u bogatszych po "carmenach") i plakaty przyklejone na scianach )) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
radca Rulewski kandydatem na prezydenta Bydgoszczy 25.09.06, 13:26 Rulewski kandydatem na prezydenta Bydgoszczy 2006-09-25 Jan Rulewski, związkowiec i były poseł, dziś przedsiębiorca, rozpoczął walkę o fotel prezydenta Bydgoszczy. Ze swoją kampanią wystartował przy pomniku Leona Barciszewskiego - ostatniego przedwojennego prezydenta Bydgoszczy. radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Rulewski wystartowal 26.09.06, 19:16 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=49236840 Odpowiedz Link Zgłoś