Dodaj do ulubionych

Kanada - Toronto

IP: *.* 19.02.03, 07:07
mam ogromna prosbe do mam z Toronto i okolic!Kilka miesiecy temu dodalyscie mi otuchy i odwagi , gdy musialam podjac decyzje o emigracji do Kanady. To juz zdecydowane. Prawdopodobienstwo znalezienia pracy wydaje sie max w Toronto, dlatego chcemy tam pojechac. Problem polega na tym ze nie mamy zadnych znajomych, oczywiscie poza wami!Jedziemy w czerwcu. Dziewczyny!Poradzcie, gdzie szukac mieszkania do wynajecia, dopoki maz nie znajdzie pracy chcemy wynajac cos malego i niedrogiego. Jest nas troje : Ja = GAJA, PIOTR - moj maz, i PIOTRUS - nasz 2 letni synek. Bardzo mi zalezy na jakims miejscu przyjaznym dziecku, jakis plac zabaw w poblizu, albo park?Moze gdzies blisko was jest cos odpowiedniego. Baaardzo bedziemy potrzebowali wsparcia, przyjaznej duszy. Czekam na odpowiedz od was!!!nie zawiodlyscie jeszcze nigdy!gaja
Obserwuj wątek
    • Gość: Graża Re: Kanada - Toronto- trochę nie na temat ;-)) IP: *.* 19.02.03, 10:28
      Hej Gaja,to ja Grażyna. Ale fajnie że cię namierzyłam :-)Gdzie Wy tym razem zawędrowaliście? I chcecie jechać jeszcze dalej... Czy przed wyjazdem do kanady wrócicie jeszcze do Polski? Jakos nie udało nam się spotkać, szkoda...Pozdrawiam Was serdecznie, buziaczki dla Piotrusia od Szymka, jak chcesz to możesz go zobaczyć na Zobaczcie!http://forum.edziecko.pl/view.php?site=edziecko&bn=edziecko_zdjecia&key=1045319464&first=1045568422&last=1045211796Prawie nigdy nie zaglądam na Świat, a tym raze zajrzałam i post od ciebie był pierwszy!Napisz co u was słychać, jak się miewa maluch. Kurcze, zobacz to już dwa lata! mój adres: apples@wp.plGraża
    • Gość: w Re: Kanada - Toronto IP: *.* 19.02.03, 15:03
      Gaja w Toronto i okolicy parkow i placow zabaw jest pelno. Niedawno na forum "Swiat" byl watek zalozony przez MR z pytaniem gdzie najlepiej wynajac mieszkanie w Toronto. Poczytaj sobie. Co ja bym Ci poradzila, to zaopatrzyc sie w tutejsz polska gazete i tam jest zawsze duzo ogloszen na temat mieszkan, czy pokojow do wynajecia. Sa rowniez juz umeblowane, i przynajmniej bedziesz miala pewnosc, ze wyladujesz w miare spokojnej okolicy, bo Polacy nie kupuja domow w dzielnicach gdzie jest "goraco". I mysle, ze takie mieszkanie bedzie Wam na poczatek latwiej wynajac u kogos w domku, bo taki wlasciciel nie bawi sie w te wszystkie formalnosci i papierkowa robote jak w budynkach apartamentowych.Jakbys chciala wiecej informacji to mozesz pisac na priv. zreszta juz kiedys korespondowalysmy na temat Kanady.:hello:
      • Gość: tatoo Re: Kanada - Toronto IP: *.* 19.02.03, 20:09
        Wanda!Sorry ze sie nie odezwalam do ciebie od razu na priva, ale jestem teraz w Kaliforni, i sierota boza ze mnie, nie zabralam ze soba adresow. Ale i tak sie znalazlas. Bardzo sie ciesze!pozdrowionka gaja
    • Gość: AgnieszkaP. Re: Kanada - Toronto IP: *.* 19.02.03, 15:22
      Czesc Gaja,jak pisala wan, zajrzyj na ten watek, jest gdzies u dolu strony :) Ja tez popieram pomysl wynajecia mieszkania w domku - np. basement, jest z reguly taniej niz normalne mieszkania. Dobre na poczatek ;) Najlepiej poludniowy zachod Toronto, blisko metra. Chociaz komunikacja w calym Toronto jest zupelnie w porzadku, dopiero bardziej na polnoc robi sie tragedia ;) Trzymam za Was kciuki, pisz jezeli masz jeszcze jakies konkretne pytania :)Agnieszka :hello:
    • Gość: tatoo pytanie IP: *.* 25.02.03, 06:22
      Dziewczyny!Czy myslicie ze jest mozliwe znalezienie mieszkania do wynajecia " na odleglosc". Chodzi o to , ze jedziemy w czerwcu i nie mamy gdzie sie zatrzymac, wiem ze zawsze mozna w hotelu, ale...czy jakies polskie gazety sa w internecie, chodzi o ogloszenia. Moze jakies pomysly?Czekam na rady. gaja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka