jankez 17.04.03, 06:04 www.economist.com/markets/bigmac/displayStory.cfm?story_id=1537385 Lolo, cos to Twoje ukochane UE nie bardzo. A Xurkowa Szwajcaria jeszcze drozsza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peleton Re: Big Mac Index 17.04.03, 10:49 O ten wlasnie Index chodzilo. I rzeczywiscie Szwajacario najdrozsza. Wiec jak tam moze byc najlepiej? Chyba raczej najdrozej. Odpowiedz Link Zgłoś
xurek ze Szwajcaria jest droga 17.04.03, 11:24 nie jest zadna odkrywcza mysla. Owszem, jest, ale sam ten fakt jeszcze o niczym nie swiadczy. Mielismy przeciez wyliczac, ile BigMacow za sredni zarobek mozna kupic i to porownac. Sprawdzilam w roczniku statystycznym - sredni zarobek wynosi 4'100 CHF, BigMac kosztuje wg waszego ineksu 4,56, wiec mozna za to kupic miesiecznie 899 BigMacow. Macie dane ile mozna kupic w innych krajach? Xurek Odpowiedz Link Zgłoś
i.p.freely Re:Moze nie jest to srednia 17.04.03, 17:58 ale za moje zarobki miesieczne (netto) kupie 1509.4339 Big Macki. Gdybym przeniosla sie do Szwajcu, ze swoimi zarobkami oczywiscie, moja sila nabywcza pozwolilaby na 877.19298 Big Macki - biorac pod uwage tamtejsze koszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --Michal No i nie zapominajmy ze nikt w usa! IP: *.tiaa-cref.org 17.04.03, 18:02 Nie kupuje BigMaka po nominalnej cenia! Tylko wyprzedaz nieswerzych bygmakow albo jeszcze lepiej 2 bigmaki za 2 dolary! Pani I.P. prosze nie zaciemniac bo jestem przekonany ze jezeli by sie pani przeniosla do Szwajcu to by pani tez odpowiednio podniesli wyplate! Czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --Michal No i jeszcze jeden wniosek! IP: *.tiaa-cref.org 17.04.03, 18:06 Jak tanio zwiedzic Hong-Kong? Stolujac sie w najlepszej szkockiej restaracji! Odpowiedz Link Zgłoś
i.p.freely Re: No i nie zapominajmy ze nikt w usa! 17.04.03, 18:18 Gość portalu: --Michal napisał(a): > Nie kupuje BigMaka po nominalnej cenia! Tylko wyprzedaz nieswerzych bygmakow > albo jeszcze lepiej 2 bigmaki za 2 dolary! ________ Zaklinam sie na wszystkie moce i roznych swietych, ze bigmackow nie jadam. Wole Chinczyka z roznych wzgledow. >Pani I.P. prosze nie zaciemniac bo > jestem przekonany ze jezeli by sie pani przeniosla do Szwajcu to by pani tez > odpowiednio podniesli wyplate! Czy nie? ________ Jest taka nadzieja Michale, nie przecze. Siedze sobie i cyferki wstawiam, moze troche nieudolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vivian1 Re:Pytanie IP: 216.126.91.* 17.04.03, 18:24 Czy bigmac jest z frytkami czy bez. A ile musicie placic za keczap? Odpowiedz Link Zgłoś
jankez Re:Pytanie 17.04.03, 18:28 Keczapu jest do bolu za darmolca. Mnie wychodzi ze moge kupic 2421 Big Maczkow. Odpowiedz Link Zgłoś
i.p.freely Re: No, wlasnie, gola bula czy z frytkamy i kolom 17.04.03, 18:35 Z frytkami i kolom, kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --Michal Kewstia gustu! IP: *.tiaa-cref.org 17.04.03, 18:25 Ja tam zawsze sobie zmielona krowkie z kopytami i ogonem [dobrze zejdzowana] wrzuce i sobie chwale. Wszelkie potrawy dalekiego orientu to pomimo smacznosci nie moja para kaloszy zewzgledu na wszechobecne MSG. Odpowiedz Link Zgłoś
jankez Re: Kewstia gustu! 17.04.03, 18:32 Samolot Ci ucieknie jak bedziesz tu siedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --Michal Uspokujcie sie dobry czlowieku! IP: *.tiaa-cref.org 17.04.03, 18:39 Musze najpierw zarobic na ten Keczap w starej jewropie. Samolot nie ruski pociag poleci wedle rozkladu. Odpowiedz Link Zgłoś
cumtroll Re: No i nie zapominajmy ze nikt w usa! 17.04.03, 18:24 Spotkalem kiedys goscia w barze, ktory pracowal w McDonaldzie w New Jersey. Opowiadal mi rozne historie, jak to dodawali "bialego sosu" do McChicken Sandwich kazdemu Murzynowi, hehe ... podobnierz w Utah przed mieleniem kurczkow McDonald oddziela piora i dzioby od tzw. "miesa". Tam maja surowe prawo! Odpowiedz Link Zgłoś